Spring naar bijdragen

konijnzwitty

Members
 • Aantal bijdragen

  10
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over konijnzwitty

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. ik denk dat ik het nog even ga overleggen, ook met mijn zusje. Ik zal het antwoord wel laten weten
 2. bedankt voor de reacties, de ram is ongeveer 6 jaar oud, maar we hebben hem al 6 jaar, dus terugbrengen is niet echt een optie. We hadden het vorige (net overleden) konijn gekocht omdat er daarvoor een was overleden en anders zou de ram alleen zitten. Dus dat hebben al een keer gedaan.
 3. ja een vriendje anders is het zo zielig, ik heb ook een konijn alleen (de ander is overleden). Wij zitten er over te denken om ook weer een maatje te nemen
 4. We zijn zondag avond naar de dierenarts geweest, we hebben haar helaas daar laten inslapen. We waren 2 maanden daarvoor er ook al geweest omdat ze aan het niezen was, toen hadden ze niks gevonden. Nu kwam ze weer en was ze 300 gram afgevallen, ook had een 2 bobbels, waarschijnlijk zat er een tumor in haar eierstokken, waardoor die haar longen verdrukten. De dierenarts zei wel dat als we eerder waren geweest dat ze het waarschijnlijk ook niet hadden kunnen oplossen, tenzij ze een hele operatie, en onderzoek werd gedaan, maar ze was al zo oud, en misschien hielp dat wel niet. We hebben haar ook daar gelaten. Ik heb nu alleen een konijn dat alleen in het hok zit (dit heeft hij overgens al een keer eerder meegemaakt), maar die zit er heel zielig bij. Iemand een idee wat we daarmee moeten doen. Want het word ook koud en om nou zielig in dat hokje (buiten) te laten zitten. We willen eigenlijk stoppen met konijnen nemen. Iemand nog een idee? ps. bedankt voor alle reacties
 5. Ik ga vanavond naar de dierenarts. Gisteren heeft ze wat blaadjes gegeten en wat paardebloem bladeren, nog niks van haar eten. Vandaag gaat het wel wat minder met eten, ze wilt zelf geen stukje appel eten, maar ik ga haar zo weer paardebloembladeren geven, dat is het enige dat ze eet. Ze huppelde daarnet wel weer door de ren, maar misschien laat ze ook niks blijken dat ze ziek is. Wat ze wel sinds 2 dagen terug heeft is doordat ze weinig heeft gegeten hangt er een stuk vel aan de onderkant van haar lichaam te bungelen.
 6. Ik wil ook wel naar de dierenarts gaan, maar er zijn er geen een in de buurt die op zondag voor de goede afspraak open zijn. Ik woon in de buurt van Leidsche Rijn.
 7. konijnzwitty

  Gaat mijn konijn dood?

  Ik heb een probleem, want ik heb 2 konijnen. Ze zitten in een best groot hok met ren. Maar het probleem is een konijn zit heel erg stil in een hoekje met haar ogen dicht. Ook wilt ze niet meer eten alleen appel. Ze is nu ongeveer 5 of 6 jaar. Voor de rest verschonen wij het hok elke week 1 keer. Ze heeft ook al heel haar leven bij één oog dat er af en toe wit spul uitkomt. We hebben het konijn uit een asiel en ze mevrouw die daar werkte zei dat dat geen kwaad kon. Ook heeft ze heel lang af en toe z'n 20 keer achter elkaar lopen niezen,(dit is nu volgens mij over) de dierenarts had voor het niezen antibiotica gegeven. Dit had helaas niks geholpen. Naar mijn idee ademt ze ook lastig, want voorheen was ze tijdens het eten wat moeilijker aan het ademen. Ook zit ze nu in het hoekje kleine schokbewegingen te maken (ze gaat een soort van op en neer maar op een rare manier) dit deed ze eerder al, maar dan in een hele lichte vorm. Ik heb het idee dat ze dat doet omdat ze moeilijk kan ademen maar ik weet dat niet zeker. Voorheen kwam ze konijn altijd vrolijk naar me toe gehuppeld, nu blijft ze stil in het hoekje zitten met haar ogen dicht. Dit doet ze sinds ongeveer 1 dag geleden, maar toen at ze nog een paar kleine hapjes. Maar ik zie dat het met het uur slechter gaat. Het grootste probleem is dat het nu zondag is en dat we dus moeten wachten tot morgen want dan is de dierenarts pas open. Heeft iemand misschien tips? Heeft het niezen en het oogje met dit rare gedrag te maken En gaat ze misschien dood? ps: Het andere konijn heeft nergens last van, maar die was een half jaar geleden ziek geweest en die is uit zichzelf weer hersteld. Maar die lijkt nu kerngezond. Ook is het andere konijn een man en het zieke konijn een vrouw. Ook kan ik haar botten voelen en reageert ze niet als ik aan kom lopen. ik hoop dat jullie misschien dit ook wel is hebben gezien, of dat iemand tips heeft.
 8. Dat is een goede, maar ze zit al 3 jaar met zaagsel en voordien nooit last van gehad.
 9. Bij de dierenarts hadden ze gekeken naar het gebit en daar was niks mis mee. Verder zijn er geen gebitsfoto's gemaakt. Zou ik nog een keer langs de dierenarts gaan, of kan het denk je geen kwaad?
 10. konijnzwitty

  Niezend konijn

  Hoi, ik heb 2 konijnen 1 daarvan niest een paar keer per dag z'n 20 keer achter elkaar. Het gekke is we zijn er al een keer mee naar de dierenarts mee geweest, toen kregen we antibiotica, dit heeft niks geholpen. En nu heb ik alsnog een niezend konijn. Ik maak me wel een beetje zorgen. We hebben overgens niet van hooi, stro, of zaagsel gewisseld. Het andere konijn heeft nergens last van, maar is een paar maanden geleden wel erg ziek geweest en later weer beter geworden. Het konijn heeft ook geen natte pootjes of een snotneus, maar wel al haar hele leven last gehad van een oogje waar af en toe een soort witte vloeistof uit kwam. Volgens het asiel waar we haar vandaan hebben kon dat geen kwaad. Weet iemand hoe ik dit kan stoppen, of of dit ernstig is?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .