Spring naar bijdragen

D&D

Members
 • Aantal bijdragen

  26
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over D&D

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hallo allemaal, Graag wil ik hierbij mededelen dat het koppelen van het broertje en zusje mij is gelukt! Sinds vandaag zitten ze weer samen in één hok en ze zijn onafscheidelijk! 🥳 Groetjes
 2. D&D

  Inrichting binnenhok

  Ja! Bedoelde stro voor de grond! Ik heb nu een zachte handdoek erin. Dit kan prima toch?
 3. D&D

  Inrichting binnenhok

  Hallo allemaal, Sinds kort ben ik erachter gekomen dat een binnenhok niet voorzien hoeft ze zijn van in ieder geval hooi! Dit heb ik tot nu toe altijd gedaan; vezels voor het absorberen en dus hooi. Binnenkort moet ik de hokken weer een frisse beurt geven, maar ik dacht eraan alleen een beetje vezels neer te leggen en/of zachte handdoeken of een plaid waar de konijntjes op kunnen liggen. Heeft iemand tips? Groetjes!
 4. @Evee Zag al dat ‘Het gelukkige konijn’ niet meer verkrijgbaar is, behalve tweedehands!
 5. @Evee Dank je! Snap je wel, je moet uiteindelijk toch je eigen manier en gevoel erbij krijgen natuurlijk met de informatie die je krijgt! Als je zou willen heel erg graag! Mijn voorkeur gaat uit naar Nederlandse boeken! 😊
 6. Adviseren jullie het dan juist wel of niet? 😊
 7. @happy211 Ik heb sinds kort het boek ‘High five met je konijn’ en daar werd oa een pluche knuffelbeest geadviseerd om ertegen aan te liggen, niet om te knagen!
 8. D&D

  Pluche knuffels voor konijnen

  Hoi allemaal, Graag wil ik voor mijn konijntjes een pluche knuffel kopen! Alleen ik zie dat er amper aanbod voor is.. Voor honden daarin tegen onwijs veel! Kan ik eventueel pluche knuffels die geschikt zijn voor honden ook aan mijn konijntjes geven? Hoor het graag. Groetjes
 9. D&D

  Koppelen lukt niet!

  Ik heb ze nu apart gezet zodat ze elkaar niet zien in de woonkamer!
 10. D&D

  Koppelen lukt niet!

  Het is ook zo dat het mannetje fel op haar reageert als die haar ziet, de staart gaat dan omhoog..
 11. D&D

  Koppelen lukt niet!

  Is het een idee als ik één hok bij de achterdeur zet (dus de woonkamer) en de andere aan de voorkant van het huis? Dan zijn ze nog wel in één ruimte maar verder weg van elkaar! Hoe lang moet ik het de tijd gaan geven?
 12. D&D

  Koppelen lukt niet!

  @happy211 De konijntjes zijn van 1 april 2019! En zijn broertje en zusje.. Ik heb ze sinds 11 september in aparte hokken, omdat de DA toen had geconstateerd dat ze zwanger was, wacht achteraf schijnzwanger bleek te zijn, ik vind het lastig om ze eerst onafscheidelijk waren!
 13. D&D

  Koppelen lukt niet!

  @happy211 Hoi, bedankt voor de reactie! Ja, ik had ze juist naast elkaar gezet zodat ze elkaars geur zouden blijven herkennen! En sinds kort probeer(de) ik ze dan te koppelen in de hal (deze ruimte kennen ze namelijk niet). Tot een paar keer ging dit oké, tot ze laatst elkaar weer gingen aanvallen. Vanochtend ook.. Ik weet niet of het onder koppelgedrag valt of het echt aanvallen is; zodra het rammetje los loopt rent die direct achter de voedster aan.. En dan pakken ze elkaar, vliegen de bossen haren ervan af. Zie het zeker niet als kritiek! Ben blij met alle reacties die ik krijg. Ik zit erover te denken om eventueel dan het rammetje weg te doen.. En eventueel een nieuwe voedster erbij te doen of een nieuw rammetje (mits deze is gecastreerd). Weet alleen niet of dit ook een goede manier van slagen is.. Of eventueel een jonkie erbij! Zie graag een reactie tegemoet! 😔 Ben ten einde raad.. Dit is de eerst keer dat ik konijntjes heb!
 14. D&D

  Koppelen lukt niet!

  Hallo allemaal, Een tijdje geleden heb ik een discussie geplaatst over het koppelen van konijnen n.a.v. de voedster die schijnzwanger was. Nog steeds ben ik druk bezig met ze te koppelen: Ze zitten in twee aparte hokken die naast elkaar staan; Iedere ochtend en/of avond ruil ik ze van hok zodat ze elkaars geur herkennen; Ik laat ze per dag even met elkaar in een onbekende ruimte samen (andere toezicht) Zo ook deze ochtend, maar het rammetje blijft de voedster aanvallen zodra die vrij rondloopt.. Ik begin het momenteel op te geven en ben op zoek naar tips en/of iemand die hier ervaring mee heeft. Ik zit zelf te denken om een hok met twee lagen te kopen die afgesloten kunnen worden, want ik zit nu al voor een x aantal maanden met twee hokken in de huiskamer. Kent iemand zo'n hok van een bepaald merk? Ik hoor het graag! Groetjes!
 15. @Evee Ah, oké! Dat is dus de reden! Ik zag toevallig dat iemand op Mp het boek van haar ‘High five met met je konijn’ en ‘Het gelukkige konijn’ verkoopt, maar die worden voor nog een aardig prijsje verkocht en heb mijn twijfels erbij. Nee, eigenlijk informatie in het algemeen. Meeste dingen haal ik momenteel af van internet, maar dan zijn dan bewuste onderwerpen waar ik naar zoek! Vindt het zeker niet erg te investeren, maar moeten het inderdaad wel goeie boeken zijn.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .