Spring naar bijdragen

KoosenJoep

Members
 • Aantal bijdragen

  5
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over KoosenJoep

 • Rang
  Groentje
 1. Het eerste konijn dat overleed was trouwens wel ingeĆ«nt en niet heel jong (een 7 maanden oude Franse hangoor). De laatste 2 waren wel jong inderdaad. Ze is overledenšŸ˜„. Ondanks dat het een gasbuik lijkt ben ik bang dat de dierenarts er naast zit.. ze keutelen wel gewoon normaal.
 2. Nee allemaal een ander adres en ze oogde echt blij en gezond. Zou toch ook te toevallig zijn. Nu 3x met precies dezelfde symptomen. De eerste 2x dacht ik ook nog stomme pech.
 3. De andere konijnen liggen tegen haar aan.. Maar ze zoekt ze niet meer zelf op. Qua eten kan haast niet, ze hebben 2 hokken met een ren er tussen en krijgen gewoon konijnenvoer, hooi en groenten die ze mogen. De andere zijn ook niet ziek.
 4. Het waren steeds jonge konijnen. Een week of 10, maar op het koppelen na geen stress en gezond (op het oog). En dan.. na 2 weken opeens van een vrolijk huppelend konijn, niet meer op eten af rennen.. afzonderen van de rest, in een hoekje zitten en ondanks dwangvoeren snel achteruit, ogen dicht, rustig ademen en uiteindelijk sterven (echt heel zielig, maar snachts overlijden en in hun eigen urine gevonden). Dwangvoeren met een spuitje doe ik, helpt dus niet.. verder pijnstilling en iets om de darmen op gang te helpen van de dierenarts en iets om ze op te peppen. De 1 was wel gevaccineerd, de ander niet en alleen het nieuwe konijn gaat dus steeds dood. Zowel bij fokkers als via marktplaats gekocht.
 5. Hoi, Ik ben nieuw hier en ik gooi er gelijk een heftig onderwerp in.. Ik heb kippen en konijnen en nu is al 2x mijn nieuwste konijn na een week of 2 dood gegaan. De eerste keer door een gasbuik, de tweede keer waarschijnlijk ook. Het begon met niet eten en ondanks dwangvoeren en medicijnen zijn ze een dag of 2/3 later dood. Ik dacht stomme pech.. En wilde het nog 1x gokken. En nu heb ik sinds 2 weken weer een nieuw konijn en ze eet sinds vrijdag avond niet meer zelf. Nu zit ze alleen nog maar stil en vooral met haar ogen dicht. Ik ga er vanuit dat ook deze het niet gaat halen:( Nu kan het haast geen toeval meer zijn denk ik. 3 keer binnen 2 weken een konijn verliezen door niet eten. Maar wat kan het zijn? Ik durf nu geen konijn meer te kopen.. Maar mijn andere konijnen (en kippen) gaan hartstikke lekker.. En ja ik ben naar de dierenarts geweest met de eerste 2. 200 euro lichter en de conclusie was gasbuik, maar dat geloof ik dus niet meer.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .