Ga naar inhoud

KoosenJoep

Members
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

KoosenJoep's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

0

Community reputatie

 1. Ga ik doen! Alleen waardoor ze nou echt allemaal dood gaan blijft een mysterie ben ik bang..
 2. Ik geef inderdaad die Cox en Worms, preventief 2x per week sinds er wel een keer wormen waren ontdekt bij mijn huidige konijnen. Wat voor voor adviseren jullie verder i.p.v. Kasper. Wortels geef ik matig inderdaad vanwege de suikers. 2x per week 2 per groot konijn.
 3. In de ren hebben ze alleen zandgrond en stenen. Naast de ren groeit wel gras, maar daar kunnen ze eigenlijk niet bij, dan moet er al een sprietje door het gaas komen. Hooi krijgen ze onbeperkt. Niks van Kasper Hobby elke ochtend. Qua groente eigenlijk alleen witlof, wortel en broccoli (alles met mate) en heel af en toe een stukje appel. Ze zijn volledig gevaccineerd, voor rhd 1 en 2, en die ziekte die ook door insecten wordt over gebracht mixemotose ofzoiets. Ook doe ik finento door hun drinkwater, een natuurlijk middel tegen wormen en andere darmparasieten.
 4. Ik heb 1 keer een gecastreerde ram bij de opvang gehaald, deze was helaas ook binnen twee weken dood. Ik wil niet weten hoeveel geld ik aan de dierenarts heb uitgegeven, maar voor de konijnen is het natuurlijk veel erger.
 5. Om die reden zijn de laatste konijnen die ik gekocht had al niet zo jong meer, in de hoop dat ze al iets meer weerstand hebben. Bij twee van hun is dat gelukkig ook zo. Dat gaat gelukkig al 10 maanden goed. 1x merkte ik dat ze niet meer zo goed aten en toen heb ik keutels laten onderzoeken. Wormen.. ik had panacur meegekregen en dit zijn de eerste konijnen die we hebben kunnen redden. De rest stopt gewoon met eten en/of keutelen, wat we ook proberen, de darmen liggen plat. De dierenarts kan het wel op pech gooien en het zou gerust ook wel een keer pech kunnen zijn, maar alle konijnen die na 1 a 2 weken precies dezelfde symptomen hebben en ondanks medicijnen, röntgenfoto's, infusen, laboratorium onderzoek dood gaan is voor mij geen toeval meer. De twee konijnen die nog leven komen wel toevallig uit hetzelfde dorp en bij dezelfde fokker vandaan. De lol is er gewoon vanaf als je eigenlijk altijd bang bent dat er een konijn niet meer eet of keutelt. Autopsie heb ik het inderdaad al eens over gehad, maar dat moest helemaal via Utrecht en was zo'n 400 euro meen ik. Je zou haast denken dat het aan onze locatie ligt ofzo, verder heb ik echt alles al geprobeerd/aangepast.
 6. Hooi, biks, groenten en af een toe een stukje appel bijvoorbeeld. Via verschillende fokkers.. en inenten doe ik nu altijd of is al gedaan.
 7. Lieve mensen, ten eerste.. Ik hoop echt op advies en niet op kritiek. In het verleden zijn er veel konijnen bij ons gestorven. Niet gevaccineerd, daarna alle ml konijnen wel gevaccineerd.. We hebben alle ruimte en ik ga ook echt met ze naar de dierenarts als ze stoppen met eten. Het rare is dat de dierenarts het ook niet kan verklaren. 1x had een konijn wormen, 1 x cocciodose. Eigenlijk gaat er ondanks onze goede zorgen na zo'n 1,5 a 2 weken bij ons een konijn dood aan niet eten/ en niet keutelen. Ondanks medicijnen en dwangvoeren liggen de darmen stil en overlijden ze uiteindelijk. Nu hebben we al tien maanden een koppel dat goed gaat op 1x een wormenkuur na. Ik durfde het dus weer te gokken en had twee weken geleden een konijn erbij gehaald. Je raad het al.. dood. Ik vind het zo jammer en de dierenarts gooit het op pech, maar dat kan gewoon niet meer. We hebben de hele grond vernieuwd, alles qua planten en bomen verwijderd, uiteraard desinfecteer ik alles en maak ik regelmatig schoon. Wat kan het toch zijn?? Ik ben zo dol op konijnen en onze halve tuin is er op ingericht, dus geen konijnen meer zou echt de laatste optie zijn. Maar meer konijnen dood 'laten' gaan is natuurlijk ook geen optie.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .