Ga naar inhoud

Mira11

Members
  • Items

    3.292
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    20

Berichten die geplaatst zijn door Mira11

  1. Hè bah! Je hoopt dan elke keer weer dat er dan toch een omslag komt. 

    Ik herken dan heel erg van Olaf. Je weet uiteindelijk niet precies wat het is en het gaat op en neer. Tussendoor was hij ook nog echt goed. Dat maakt het extra moeilijk om een besluit te nemen. Net wat je zegt. Heel veel sterkte!

  2. 27 minuten geleden zei mammafelina:

    Vandaag de proefzakjes van bunny nature en rosewood binnen gekregen.

    Vanmiddag natuurlijk gelijk als “snoepje” geprobeerd om te kijken of ze het wilden eten, nou daar hadden beide geen problemen mee 😂

     

    Wat mij zelf op viel is dat ze er echt langer over doen voor het brokje op is, ook Pip die normaal echt type hap, slik, weg is, zat nu steeds kleine stukjes van de brokjes af te bijten.

     

    Straks ga ik ze proberen samen met de care+. Ben benieuwd wat ze dan doen.

    Dat is een goed teken. Hier eten ze het wel als "snoepje" maar als ik het ipv andere brokjes geef zijn ze wat minder enthausiast. 🙂

  3. Mijn voedster is gecastreerd. Dat wilde ik graag vanwege de kans op tumoren maar vond dat erg eng, het is toch een buikoperatie en narcose. 

    Ze was een maand of 6 toen ze heel lang schijnzwanger was en een vergrote baarmoeder had. Het advies was toen snel castreren. 

    Ik zou het de volgende keer zeker weer doen. 

     

    • Vind ik leuk 1
  4. Op 15-5-2021 at 18:56 zei Okki:

    Nou, ik heb nu al een paar keer blindedarmkeutels gevonden. Vandaag toevallig niet, maar gisteren en eergisteren wél. Geen diarree meer. Verder zijn ze gewoon lekker zichzelf, geen rare dingen. 

     

    Ik hou hem goed in de gaten in ieder geval! 

    Klinkt goed! Fijn!

    • Vind ik leuk 1
  5. 13 minuten geleden zei BaasjevanBrownie:

    Pfff word nog wat Brownie zolang binnen. Dat is dus geen binnenkonijn 🤦‍♀️ Springt voortdurend over het hek (terwijl de andere kant van de kamer toch veel kleiner is), knaagt en graaft het hele kleed en plastic wat eronder ligt verrot, gooit zijn drinkbak iedere keer om. We horen voortdurend herrie, vooral s ochtends vroeg als we slapen (of beter gezegd; dus niet meer slapen). En dan zit hij weer aan de andere kant van het hek. Nog steeds geen idee hoe hij daarover komt, want buiten zien we het hem niet doen. Maar daar ga ik me nu ook zorgen om maken 🙈

    Ze liggen wel heel lief tegen de tralies aan tegen elkaar aan steeds en snuffelen aan elkaar. Door de tralies heen spat de liefde eraf, maarja, nu nog een keer samen. We gaan van het weekend maar de ren met andere kleden naar beneden doen. Hoelang zouden ze daar moeten blijven tot ze naar buiten kunnen? Voor Brownie s nachts door de woonkamer schalkt? Zouden ze dezelfde dag al naar hun buitenren kunnen?

    Ze houden je allebei goed bezig. 

    Hopelijk lukt het koppelen en komt er snel weer rust in de tent.

  6. Konijnen mogen met min. 8 weken het nest verlaten. Ze kunnen pas gekoppeld worden als ze 16 weken oud zijn. Dan zijn ze weerbaar genoeg en snappen ze de "koppelregels" die konijnen onderling hebben. 

    Helaas geven heel veel dierenwinkels en fokkers verkeerde adviezen en informatie. Ze vertellen dingen die in hun voordeel zijn en niet in  het belang van de konijnen. 

    Als een konijn in de puberteit komt veranderd het karakter en dus ook de verhouding tussen de 2 konijnen. Dit kan goed gaan maar dus ook fout. 

  7. Ik heb mijn ram die net ingeslapen was ook niet bij mijn voedster in de reismand gedaan. (Ze lag wel naast hem tijdens het eerste spuitje om te gaan slapen). Dat vond ik ook geen fijn idee. Thuis heb ik hem nog wel even in het verblijf gelegd en ze heeft nog even aan hem gesnuffeld. Daarna heb ik hem er weer uitgehaald en begraven. 

  8. 2 minuten geleden zei Kaylee Driessen:

    Je weet dat als je aan beesten begint dat je op een dag afscheid moet nemen. Maar het blijft ontzettend moeilijk elke keer. 
    Dankjewel! 

    Ik vind het soms lastig om het objectief te bekijken als je er zo middenin zit en emotioneel betrokken bent. Je wilt niet te snel opgeven maar ook niet het beestje langer laten lijden dan nodig is. 

    Het blijft idd altijd weer moeilijk. 

  9. 19 minuten geleden zei mammafelina:

    Ik wil graag overstappen op de rosewood meadow menu brokken voor Fluffy en Pip.

    Nu zou ik een proefzakje kunnen bestellen hier, maar dan geeft hij aan dat ik 6,75 verzendkosten moet betalen. Dat vind ik eerlijk gezegd een beetje veel voor alleen een proefzakje brokken.

     

    Fluffy en Pip zijn tot nu toe niet moeilijk geweest met brokken. Ze hebben al care +, ss en trovet gegeten, allemaal zonder problemen.

    Als de rosewood een beetje dezelfde acceptatie heeft als de bovenstaande brokken, durf ik het wel aan om een grotere zak te bestellen.

    Kan iemand mij hier iets meer over vertellen?

    Bij mij vinden ze Bunny nature en Rosewood wel wat minder lekker. 

    Te gezond 😄

    Moos was selective gewend en dat krijgt hij nu nog steeds omdat hij de andere niet zo lekker vindt en echt minder eet. Als hij straks uitgegroeid is ga ik Bunny Nature of Rosewood weer proberen. 

    Volgens mij is de acceptatie van die 2 wel wat minder als Selective of Care+. Trovet heb ik geen ervaring mee. 

    • Mee eens! 1
  10. 11 hours ago zei BaasjevanBrownie:

    Ja ze is nu al flink bezig met het kleed wegknagen, wegvegen, dan weer omhoogtrekken, graven, dan toch weer vlak schuiven; zit ze zich helemaal driftig in te maken 😆 Ze heeft ook alle voerbakjes door de lucht gegooid, dus het wordt weer het pittige tantetje dat ze is hoor. Maarja of ze nu met rijden rangorde kan bepalen met die wond... weet niet of dat gaat gebeuren, maar ze jaagden wel.

     Ze heeft vandaag echt goed gegeten, alleen nog geen hooi. Ze ramt ons nu ook weg, terwijl ze de afgelopen dagen als een zielig hoopje alles toestond. Nu zijn we even niet haar vriendjes, haar een beetje in de houdgreep houden en een spuit in d’r bek stoppen 🙈

    Echt lastig inschatten hoor. Weet ook niet of ze nog pijn gaat krijgen als ik straks geen medicatie meer geef (morgen laatste dag). 

     

    Dat klinkt alsof het een heel stuk beter gaat! Fijn! Jullie zijn er nog niet maar wel goed op weg. 🙂

  11. Konijnen zijn lekkere eigenwijze dieren die graag doen wat ze zelf willen. 🙂

    Als je graag met hem iets leuks wilt doen zou je ook spelletjes kunnen doen waar je wat lekkers (bv wat groenten) in doet of wat biks. Een eierdoosje of een wc rol met hooi en wat lekkers erin. 

  12. 20 minuten geleden zei BaasjevanBrownie:

    Heb ze vannacht toch samen gehouden, paar keer gekeken en dan lag hij haar lief af te likken. Maar we hoorden wel wat gejaag en vingen er een laatste glimp van op als we keken. Ook lagen er weer dotten haar van Ukkie uit, best veel ook 😕 maar hij likt haar ook af en flopt tegen haar aan, dus weet het niet zo goed. 

    Dan zou zij in een kooi moeten, want we hebben niet nog een ren en wil ze wel naast elkaar houden. 

    Als ik ze nu ga scheiden, split cage dus, heb ik dan ook nog een neutrale ruimte nodig voor het herkoppelen of kan ze dan weer terug in deze ren? En wat als het herkoppelen niet goed gaat?

    Durf ze eigenlijk niet te scheiden, maar we moeten straks wel voor een paar uur weg...dus dan zijn ze even zonder toezicht.

    Balen. Ik heb bij Olaf en Liz 2 keer een split cage gedaan en daarna ze weer bij elkaar gelaten. Dus geen neutraal terrein. Dat ging goed maar is wel een risico. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .