Ga naar inhoud

Romy11

Members
  • Items

    38
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Romy11

  1. Hallo allemaal.

    Ik ben vandaag naar de dierenarts geweest omdat 1 van mn konijnen sinds gisteren niet meer had gegeten. Daar heeft ze een pijnstilling gehad en iets om haar darmen op gang te krijgen. Voordat we naar de dierenarts waren heb ik haar dwangvoeding gegeven. Na de dierenarts heeft ze wat peterselie en witlof gegeten. Brokjes en ander eten moet ze nog niks van hebben. Moet ik haar nu nog extra dwangvoeding geven of niet? 
    Alvast bedankt!🐰🐰

    • Verdrietig 1
  2. 14 minuten geleden zei MichelleloveElmo:

    Zorg dat je weet waar het vandaan komt. Kijk of hij normaal.loopt en of het bloeden gestopt is. Bij blijvend bloeden, mank lopen bezoekje dierenarts.


    Volgensmij is het bloeden gestopt en hij loopt normaal. Ik ga hem even in de gaten houden! Bedankt voor je reactie😇

  3. Hallo allemaal!

     

    Mn konijn heeft net een ongelukje gehad. Hij kwam van de eerste verdieping naar beneden, alleen viel hij achter de trap ipv van de trap te gaan. Nu bloed zn pootje. Waarschijnlijk zn nagel. Moet ik hier iets aan doen of het even aankijken? Hij is gewoon rustig en gedraagt zich verder normaal. Hij is zichzelf en zn pootje aan het schoonmaken.

     

    Alvast bedankt!

    🐰🐰

  4. 33 minuten geleden zei happy211:

    Wild kattenkruid staat op de lijst met giftige planten: 

    Weet je welke variant je had?

     

    Afhankelijk van het formaat van het plantje en het formaat van jouw konijnen, kan dit dus problemen geven. Houdt jouw konijnen goed in de gaten, blijven ze levendig en blijven ze eten en keutelen enzo, dan is er (nog) niets aan de hand. Zodra je verandering merkt in hun (eet)gedrag, dan moet je de dierenarts bellen. Ook in het weekend is er altijd een dienstdoende arts, eventueel bij een andere praktijk dat je een bandje krijgt met het nummer van de andere praktijk.

    Hopelijk komt het allemaal goed, maar goed om jezelf alvast voor te bereiden zodat je bijvoorbeeld niet op het laatste moment nog het nummer van de dierenarts moet zoeken e.d. 


    Bedankt voor je reactie! Het is waarschijnlijk vannacht gebeurt. Ze hebben wel gewoon hun brokjes op vanmorgen en zitten nu hooi te eten. Voor de rest ogen ze normaal. Ga ze de rest van de dag goed in de gaten houden! 

  5. Goedemorgen allemaal,

     

    Ik had een potje staan met kattenkruid (neppe) bij de konijnen op een tafeltje. Alleen is dit potje vannacht van het tafeltje gevallen en hebben de konijnen het plantje opgegeten. Kan iemand mij vertellen of dit giftig is voor ze? Ik kan het nergens op de lijsten vinden maar vraag het toch liever nog even voor de zekerheid na.

     

    alvast bedankt!❤️🐰🐰

  6. 4 uur geleden zei Evee:

    Er zijn best wel wat recente topics over dit onderwerp op het moment, bijvoorbeeld deze twee. Heb je die al doorgelezen? Daar staan namelijk ook al veel tips in: 

     

     

     

     

     


    Dankjewel! Ik ga ze gelijk even lezen😇

  7. Lieve allemaal,

     

    Mijn voedster heeft waarschijnlijk na haar castratie snot opgelopen. Ze heeft het al een hele tijd maar nooit veel last van gehad, alleen af en toe niesbuien. De da dacht ook eerst dat het alleen aan het stof lag (ze zaten toen nog binnen). Mn ram heeft het helaas nu ook al een poosje en de da heeft gezegd dat het dan toch waarschijnlijk snot is. Mn ram heeft er ook meer last van dan mn voedster. Bij hem

    hoor je af en toe heel zn neus borrelen. 
    Ze hebben nu 3 keer een antibiotica kuur gehad icm pijnstilling/ontstekingsremmer. Daardoor word het iets minder, maar het gaat niet volledig weg en als ik ermee stop komt het gewoon terug. 
    Heeft iemand misschien tips wat ik zelf nog kan doen om het te verminderen? De da had het ook over een een neusspoeling, heeft dit bij andere geholpen?

     

    alvast heel erg bedankt van mij, clyde en roos

  8. Goedendag,

     

    Ik merk sinds 2-3 dagen dat 1 van mn konijnen af en toe niest. Nu zat ik bij ze in de ren en zag opeens dat haar neusje een beetje nat is, weer alleen niet of dit door het drinken komt of een snotneusje is.  Moet ik hier morgen gelijk mee naar de dierenarts of kan ik het even aankijken? Ze is voor de rest nog actief, eet goed en keutelt goed.

  9. 23 uur geleden zei Rifca:

    @Romy11 Hoe gaat het nu met het patientje? 


    Het gaat super goed! Ze is weer helemaal de oude. Ze is weer lekker aan het eten en is weer energiek. Ook lijkt het wel alsof ze nu nog meer naar haar maatje gegroeid is. Ze vonden elkaar al super leuk, maar nu zitten ze helemaal aan elkaar geplakt. Elke keer als ik ze zie liggen ze tegen elkaar of zijn ze elkaar aan het wassen. Super leuk om te zien. 
    Ben heel blij dat ik het heb laten doen! Bedankt voor jullie reacties😊

    • Vind ik leuk 2
  10. 2 minuten geleden zei Rifca:

    Ik heb eerlijk gezegd nog nooit trapjes weggezet na een castratie..

    Vandaag is een van mn dames gecastreerd en die springt gewoon de kooi-bak in en uit. Ik zou ze gewoon boven laten. 

     

    Als het binnenkonijnen zijn is stro als bodembedekking helemaal niet nodig. 


    De ren van de kooi is ze ook al gewoon in en uit gesprongen, maar voor de trap moet ze wel wat meer moeite doen. Dus ben daar een beetje voorzichtig mee. De stro heb ik alleen in hun nachthokje liggen😇

  11. Ze is gisteren gesteriliseerd. Ze heeft heel de middag en avond niks gegeten. Had ze snachts apart gezet zodat ik kon zien of ze wat had gegeten. Sochtends zag ik dat ze wel een klein beetje van alles op had. Vanmiddag ging ze opeens weer dingen eten! Nu heeft ze al brokjes op, hooi, paprika, groenvoer, groente snoepjes. Ben helemaal blij dat het alweer zo goed gaat!

    Ik had alleen nog een vraag, wanneer kan ik de trap weer neerzetten zodat ze naar de bovenverdieping kunnen. Ze zit ook steeds voor die plek dus heb het idee dat ze daar graag heen wilt. En wanneer kan ik dan weer stro gebruiken als bodembedekking? 
    Alvast bedankt🤗🤗

  12. Hooi allemaal,

     

    Aankomende dinsdag word mn voedster roos gecastreerd. Haar vriendje gaat mee met de operatie, maar wat is het beste om daarna te doen. 
    Ik heb een kleinere binnenkooi staan waar ze eventueel in kan. Als dit de beste optie is, moet ik het hok dan in de ren plaatsen waar haar vriendje in zit? Of is het het beste om ze even helemaal apart te zetten. 
    Als ik haar wel gelijk in haar eigen hok met ren kan plaatsen, moet ik dan de bovenverdieping van het hok tijdelijk afsluiten. Ze moeten namelijk een trap op om hier te komen en ben bang dat daardoor de hechtingen kapot kunnen gaan. 
     

    Alle andere tips zijn ook welkom🤗

  13. 58 minuten geleden zei Iris1024:

    Ik ben mijn konijnen ook zindelijk aan het maken. Wat ik vooral opmerkte is dat het ene konijn altijd plast op de plek waar hij water drinkt. Dus ik heb zijn waterbakje zo neergezet dat hij vanuit zijn toilet kan drinken. 
    Daarnaast ben ik ook overgestapt op een andere korrel. De eerste (papier)korrel was waarschijnlijk net iets aan de zachte kant, het werd altijd gebruikt als slaapplek ipv toilet. Toen ik over ben gestapt op een andere korrel heeft hij eigenlijk niet meer ergens anders geplast (soms nog wel in de hoekjes van de ren op het moment dat hij het andere konijn kon horen. De konijnen zitten in een andere ruimte, dus dit is gewoon om zijn territorium af te bakenen).
    Het vrouwtje aan de andere kant heeft er wat meer moeite mee. Ze heeft al wel geleerd om het alleen in het nachthok te doen en niet in de ren. Zij heeft haar eigen plekje uitgekozen, ondanks de verandering van korrels/het waterbakje. Nu ik de bak daar heb staan doet ze het vaak in de bak, maar niet altijd. Poepjes doet ze nog wel overal. Ik denk ook dat het gewoon een deel volhouden is.
    Konijnen kunnen ook een "terugval" hebben. In dit geval gewoon erg consequent zijn: Met een doekje het plasje opvegen en in het toilet, en daarna met (natuurlijk)schoonmaakmiddel het plasje opruimen en de geur verwijderen. De kleedjes even weghalen zoals Eefje zegt, lijkt me ook een heel goede tip!

    Ik hoop dat het helpt, succes!


    kleedje weghalen ga ik inderdaad even doen van het weekend. En waterbakje verplaatsen is ook een goeie, ze plast  vooral daar naast. Bedankt voor de tips!😇

    • Vind ik leuk 1
  14. 4 uur geleden zei Ot&Sien:

    Ze komt uit de opvang toch? Mijn konijnen waren ook heel zindelijk voor ze in de opvang kwamen (dat weet ik omdat de baasjes hen kwamen afstaan op de dag dat ik konijntjes kwam uitzoeken in de opvang en zij vertelden dit). In de opvang was de hele zindelijkheid weg door alle geuren van andere konijnen om hen heen. Toen ze enkele weken later bij ons kwamen poepten en plasten ze eerst nog overal maar binnen 2 of 3 weken waren ze hartstikke zindelijk. Ik denk dat ze al snel een vast plekje gaat zoeken om te plassen en keutelen, en dan kun je op die plek de toiletbak neerzetten. Succes!


    komt inderdaad uit een opvang. De keutels gaan al stuk beter. Vind nog maar een paar keuteltjes in de ren en naast het eetbakje in het hok, maar dat is logisch en is ook niet erg. Heb nog een klein stukje kleed in de ren liggen, wil thuis zijn als ik heel het kleed weg haal zodat de plas niet heel de dag op de vloer ligt😋 ze heeft een paar kleine plasjes overal op het kleed, en 1 plek op het kleed waar ze het meeste plast, naast het bakje met water. Dus denk dat ik die in het hok ga verplaatsen. 
    Denk dat het ook gewoon even tijd nodig heeft en dat het wel goed moet komen😇

  15. 5 uur geleden zei happy211:

    Je zou ook nog andere bodembedekking in de toiletjes kunnen proberen. Misschien vind je konijn wat je nu hebt niet zo fijn. Dat is ook nog de moeite waard om te proberen. 

    Hier op het forum gebruiken veel mensen back2nature, maar dat vindt ik zelf best prijzig, dus ik heb hennepvezel. Wat heb je er nu in liggen?

    Heb je verder nog bodembedekking liggen? Of alleen in het toiletje? En dan de kleedjes voor de grip?


    ik heb nu ook hennepvezel in de toiletjes liggen. Heb voor de rest alleen in de bovenverdieping van het hok back2nature liggen met stro en in het nachthokje alleen stro. In de beneden verdieping nu 2 toiletjes met alleen daarin bodembedekking en in de ren alleen een kleedje. Heb nu een kleedje weggehaald en ze hebben nu voor 1/4de een kleed in de ren. Heb tot nu toe nog geen plasjes op de vloer gevonden, alleen op het kleedje, dus hopen dat het zo blijft gaan!😊

  16. We hebben haar nu bijna een week, dus kan inderdaad nog dat het nog een beetje wennen is. Maar dacht misschien zijn er tips om haar te helpen te begrijpen het op de wc te doen. 
    De kleedjes weghalen is wel een goed idee, ga ik van het weekend even proberen.  Heb er nu 1 weggehaald om te zien of ze het alleen op het kleedje doet of ook op se vloer. 
    De keuteltjes vind ik ook niet zo erg, gaat meer om de plasjes. Ze heeft ook niet echt een vaste plek in de ren waar ze plast, ligt overal een klein plasje. Is dit dat vooral het territorium bewaken dan?  

  17. Hallo allemaal,

     

    Ik heb nu een half jaartje een gecastreerde ram die helemaal zindelijk is. Maar sinds kort heb ik er een voedstertje bij van 2 jaar die niet zindelijk is. Ik had al gelezen dat een grotere bak helpt dus heb een kattenbak gehaald. Hier passen ze met zn 2en makkelijk op en hangt een hooiruif boven die altijd gevuld is. De keutels doet ze een gedeelte daar in, maar ook een groot gedeelte in het hok en in de ren. De keutels leg ik dan steeds allemaal in het wctje. Ook laat ze plasjes overal. Heb al geprobeerd om een wc neer te zetten op de plekken waarop ze plast, maar dan plast ze ergens anders en de wctjes worden omgegooid😅

    Ik kan ook niet steeds de plekken waar ze heeft geplast schoonmaken want heb 2 kleedjes liggen in de ren, want de vloer is glad en dan glijden ze steeds uit. En dan zou ik elke dag de kleedjes in de was moeten gooien. Hebben jullie tips die ik kan proberen? 🐰

  18. Hooi allemaal! Ik heb nu ongeveer 4 maandjes mn konijn clyde. Het is een ram, half jaartje oud en is sinds maandag gecastreerd. Het hok waar hij eerst in zat was een hok met een stukje ren eraan. Hij plaste en poepte altijd precies in de andere hoek dan waar we zn toiletje hadden staan, maar wel altijd in zn bovenhok. Wel deed hij heel af en toe plassen en poepen op de loungeset als hij uit zn hok mocht. Nu heeft hij een groter hok, ook eentje met een stuk ren eraan. Maar nu doet hij zn behoeftes boven netjes in het toiletje, maar ook beneden over heel de lengte van zn ren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij het gewoon op zn toiletje doet, of in iedergeval niet meer over heel zn ren. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .