Spring naar bijdragen

Romy11

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over Romy11

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Wat een super leuk konijntje! Wij zijn nog opzoek naar een vriendinnetje voor clyde (gecastreerde ram van 7 maanden). Ik weet wel hoe het moet maar heb alleen nog niet veel ervaring met koppelen, heb er nu 1 gehad met clyde, maar was helaas geen match. Ook woon ik in zoetermeer dus is wel een uurtje rijden. Ik hoor graag als je interesse heb😇
 2. Romy11

  Hoe verder

  Het was gelijk toen ze elkaar zagen heel erg vlinderen, bunnie op clyde rijden en vechten. Toen ik ze beetje uit elkaar duwden, gelijk weer op elkaar af en vechten.. Dankjewel en doe ik!
 3. Romy11

  Hoe verder

  Heb het zojuist geprobeerd. Het ging heel anders dan de vorige keer. Bunnie ging opeens op clyde rijden terwijl hier de vorige keer helemaal geen sprake van was. Dit zorgde ervoor dat ze allebei dominant waren en ze dus gingen vechten. Heb ze dus uit elkaar moeten halen. Heel *** en *** , maar dit is dus geen match. Ik ga nu opzoek naar een goede opvang in de buurt en met veel verdriet bunnie (hebben we het minst lang) wegbrengen en daar een vriendinnetje zoeken voor clyde. Bedankt voor jullie reacties!
 4. Romy11

  Hoe verder

  Goedemiddag allemaal, 3 weken geleden heb ik clyde (ram van 7 maanden) en bunnie (voedster van 5 maanden) proberen te koppelen. Dit ging voor de eerste 2 uurtjes heel goed. Clyde bleef wel veel op bunnie rijden, maar ze gingen ook veel tegen elkaar aan liggen en waren veel rust momenten. Toen ik weg ging om wat te eten hoorde ik veel lawaai van boven komen. Toen ben ik gaan kijken en waren ze in mijn beleving aan het vechten. Maar omdat het mn eerste keer is en ik nog niet goed wist waar ik op moest letten weet ik nou niet zeker of het echt vechten was. Op advies heb ik nu 3 weken gewacht en wilde vandaag weer opnieuw gaan koppelen. Alles stond klaar in de badkamer. Bunnie had ik al neergezet. En toen ik clyde wou halen (hij kan de badkamer inkijken als de deur open staat van zn kamer) wou hij zn hok niet meer uit en begon te stampen. Dus heb ik bunnie weer in der hok beneden gezet want kon zo niet gaan beginnen aan de koppeling. Weet iemand wat dit betekend en of ik het misschien straks gewoon weer kan proberen? Alvast bedankt.
 5. Romy11

  Hoe verder

  Hooi allemaal. Vandaag is de dag dat ik weer wou gaan proberen met koppelen. Ik had alles helemaal klaag gezet, alle tips doorgelezen, was er helemaal klaar voor. Bunnie staat beneden dus die heb ik als eerste in de koppelruimte (badkamer) gezet, toen liep ik naar clyde die de badkamer in kan kijken als de deur van zijn kamer open staat. En die wou opeens zn hok niet uit en begon te stampen. Dus heb ik bunnie maar weer in der eigen hok gezet want kon zo niet beginnen met de koppeling. Weet iemand wat dit kan betekenen en of ik het zo misschien gewoon weer kan proberen?
 6. Romy11

  Hoe verder

  Super bedankt voor jullie reacties! Ik heb over 3 weken een lang weekend vrij dus ben van plan om het dan weer te proberen. Ik ga alle tips nog even goed doorlezen en hopen dat het goed gaat!
 7. Romy11

  Hoe verder

  Boksen, schoppen, gillen en als een balletje over de grond rollen was gelukkig niet het geval. Het was alleen wel dat er echt plukjes haar rond vlogen. Moet ik ze dan wel uit elkaar halen als ze dan die plukjes bij elkaar er uit aan het halen zijn en dan wat ik zag als vechten, maar wat dan blijkbaar niet echt vechten was? En zo ja, moet je ze dan wel gewoon bij elkaar in de ren laten of even van elkaar weg doen?
 8. Romy11

  Hoe verder

  Bedankt voor jullie reactie! Ik denk dat ze gingen vechten doordat clyde steeds op bunnie bleef rijden en ze het op een gegeven moment een beetje zat was. En ik denk dat clyde er dan niet mee eens was dat ze er mee klaar was. Ik moest ze wel uit elkaar halen, maar het was niet zo dat ze echt elkaar vast hielden en niet meer los lieten. Toen ik ze uit elkaar had gehaald zette ik de ene uit de ren en de andere er nog in. En het was niet dat ze bang waren en zochten elkaar wel weer op en gingen weer snuffelen. Ik wil nu gaan proberen om ze steeds wat langer bij elkaar te zetten. Zodat ze wat beter aan elkaar kunnen wennen en die irritatie niet zo snel ontstaat. En had gelezen dat dat rijden ook een keer minder moet worden?
 9. Romy11

  Hoe verder

  Goedemorgen allemaal! Gisteren ben ik begonnen met het koppelen van clyde (gecastreerd ram van 6 maanden) en bunnie (voedster van 4 maanden). Dit heb ik gedaan in de badkamer in een ren. In deze ren had ik een doos staan, drinken, eten en wat lekkers. Toen ik ze bij elkaar zette ging het eerst super goed, ze snuffelde aan elkaar en ze waren niet bang. Clyde ging wel vaak op bunnie rijden, ook op haar hoofd maar heb hem dan naar haar kont gedraaid. Voor de rest gingen ze allebei eten, lagen ze tegen elkaar aan. Na 3 uur ging ik even wat eten in een kamer ernaast, toen hoorde ik veel geluiden en toen ik kwam waren ze best heftig aan het vechten. Ik heb ze uit elkaar gehaald, weer opnieuw geprobeerd en er bij gebleven, en zijn ze weer gaan vechten. Toen heb ik ze weer in hun eigen hok gezet. Maar hoe nu verder?? Zo jammer omdat het in het eerste moment zo super goed ging. Ik hoop dat jullie me verder kunnen helpen! Groetjes romy
 10. Romy11

  Zindelijk maken

  Hooi allemaal! Ik heb nu ongeveer 4 maandjes mn konijn clyde. Het is een ram, half jaartje oud en is sinds maandag gecastreerd. Het hok waar hij eerst in zat was een hok met een stukje ren eraan. Hij plaste en poepte altijd precies in de andere hoek dan waar we zn toiletje hadden staan, maar wel altijd in zn bovenhok. Wel deed hij heel af en toe plassen en poepen op de loungeset als hij uit zn hok mocht. Nu heeft hij een groter hok, ook eentje met een stuk ren eraan. Maar nu doet hij zn behoeftes boven netjes in het toiletje, maar ook beneden over heel de lengte van zn ren. Hoe kan ik ervoor zorgen dat hij het gewoon op zn toiletje doet, of in iedergeval niet meer over heel zn ren.
 11. Romy11

  Konijn alleen

  Mn konijn is vandaag gecastreerd, dus staat daardoor nu binnen. Ik wil hem nu dan ook binnen houden. Het nieuwe konijntje is 4 maanden oud en een voedster. Ik had het idee om het nieuwe konijn in de tweede slaapkamer te zetten in een nieuw hok, daar is mn ander konijn nog nooit geweest. De andere staat nu in de woonkamer. In de hal zijn ze dan nog allebei niet geweest, dus daar zou ik de koppeling willen doen. Is dit dan een goed idee? Sorry voor al die vragen, maar zijn mn eerste konijntjes, dus allemaal nog even uitvinden hoe het werkt😅
 12. Romy11

  Konijn alleen

  Daar zit ik nu over na te denken, om het buiten konijn naar binnen te halen! Het nieuwe konijn neem ik, als het goed gaat met koppelen, over van iemand want diegene blijkt allergisch te zijn. Kunnen jullie me vertellen hoe oud ze moeten zijn als ik ze wil koppelen. En na hoeveel tijd het nieuwe konijntje gewend is aan zn nieuwe leef omging voordat je begint met koppelen.
 13. Romy11

  Konijn alleen

  Hooi allemaal, Ik heb nu sinds 4 maanden een konijn die alleen en buiten staat. Hij moest nog gecastreerd worden dus daarom hebben we gewacht met een tweede konijn. Volgende week halen we het tweede konijntje, alleen kunnen we deze konijn pas in het voorjaar buiten zetten omdat ze binnen heeft gestaan. Nu moet mn konijn die buiten staat dus een winter alleen in zn hok. Hebben jullie tips zodat hij zich niet zo eenzaam voelt, zich minder verveelt en het lekker warm heeft. Alvast bedankt🐰
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .