Ga naar inhoud

Ot&Sien

Members
  • Items

    1.512
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    7

Berichten die geplaatst zijn door Ot&Sien

  1. Op 5-6-2023 om 10:50, Evee zei:

    Zijn er meer mensen bij wie de konijnen aan het verharen zijn?

    Brenda en Harold zijn nu echt naar zomervachtje aan het overstappen, de laatste winterwol laat los.

    Sien is enorm aan het verharen ineens! Bij Freek heb ik het nog nooit gemerkt, je ziet het bij hem hooguit aan de "wenkbrauwlijn".

     

    Ze eten hier nog hun normale hoeveelheid brokjes. Onze ren is bijna de hele dag in de schaduw en de tegels voelen al redelijk koel aan, dat scheelt. De Icepod vinden ze hier maar een vreemd ding, dus ik heb nu een Trixie koelplaat besteld om te kijken hoe ze daarop reageren. Ik probeer de Icepod altijd wel in de buurt te leggen van de plek waar ze gaan liggen, zodat de omgeving daar nog wat gekoeld wordt. 

     

    Freek is een echte zonaanbidder. Die zoekt 's ochtends vroeg bewust het zonnetje op in de hoek van de ren en gaat dan languit liggen genieten. 

  2. Ik heb mijn voedster laten castreren toen ze 9 maanden bij ons woonde. Ze was toen bijna 4 jaar oud. De operatie verliep voorspoedig en ook het herstel viel me erg mee. Ik ben ontzettend blij dat ik het heb laten doen want er zat al een gezwel... Haar gedrag is niet heel erg veranderd, ze is alleen nooit meer knorrig. 🙂

    • Bedankt 1
  3. Ik zou ook zeker voor castratie gaan. Waarom zou je dat niet doen? Het voorkomt ook nog eens medische problemen op latere leeftijd. Bij tot wel 80 % van de voedsters boven de 4 jaar oud ontstaat baarmoederkanker. Dat is voor mij toch wel een reden om voedsters altijd te laten steriliseren... Ook zal de voorjaarsonrust waarschijnlijk ieder jaar terugkomen wanneer je voedster niet gecastreerd is, ook als je voedster geen puber meer is. Zaken zoals sproeien, daar zit je ook niet op te wachten toch? 😅

    • Bedankt 1
  4. Sulfatrim vonden ze hier ook verschrikkelijk 🙈

    Hier inderdaad ook niet kunnen geven dmv verstoppen tussen blaadjes groenvoer ofzo. Ik moest onze konijnen er ook echt voor vasthouden. Wij deden dat vaak met ons tweeën, want dat lukte mij niet in mijn eentje. Uiteindelijk kregen ze er ook nog diarree van, dus ik hoop dat we deze antibiotica nooit meer nodig hebben. 

  5. 1 uur terug, Kolino zei:

    Waarschijnlijk is de nieuwkomer de boosdoener, zoals Evee ook al aangeeft. Vandaar dat ik vroeg hoelang hij er was. Ik snap heel goed dat je er geen een weg wilt doen, maar in het slechtste geval zit je dan straks met 6!!! konijnen. Dat is wel iets om rekening mee te houden. Natuurlijk hoop ik voor je dat het goed komt, maar het is wel een uitdaging.

    En een koppel konijnen heeft permanent 4m2 aan ruimte nodig, dus dag én nacht. Dat betekent bij 6 konijnen (in 3 koppels) dat je toch 3 rennen van 4m2 moet realiseren. Is bij elkaar 12m2... Als je die ruimte niet hebt is er eigenlijk geen andere optie dan één of meerdere konijnen afstaan en het overgebleven konijn laten koppelen aan een konijn waarmee hij of zij wel een goede match is. 

  6. Ik zou ook het gebit na laten kijken en eens kritisch kijken naar de hoeveelheid biks per kilo die ze eet.

    Ik heb vorig jaar een konijn uit de opvang geadopteerd dat voor de adoptie aan erge haken was geholpen. Zijn dieet bestond al 4 jaar lang uit gemengd voer en geen sprietje hooi. Ik was er destijds een beetje bang voor dat de haken misschien snel terug zouden komen, maar bij ons krijgt hij een afgemeten hoeveelheid biks van goede kwaliteit en hij eet toch veel hooi nu! De haken zijn tot nu toe niet teruggekomen.

    • Vind ik leuk 1
  7. Ik dacht ook meteen aan de baarmoeder, helemaal ivm de leeftijd en het feit dat de dames niet gecastreerd zijn... Hopelijk zitten we er allemaal naast. 🤞

     

    Mijn voedster is overigens gecastreerd op de leeftijd van vier jaar en toen zat er al een heel gezwel bij de baarmoeder. Die hebben ze in zijn geheel kunnen verwijderen samen met de baarmoeder en inmiddels zijn we alweer bijna twee jaar verder zonder gezondheidsklachten. Castratie zou ik dus sowieso altijd aanraden, hoewel het natuurlijk wel even een uitgave is met twee dames... Ik was rond de €150 kwijt destijds voor Sien.

  8. Eens met wat @Eveezegt. Sommige konijnen houden van aaien, maar veel konijnen zijn prima tam te maken, maar houden er absoluut niet van om geaaid te worden.

    Dat hoort nou eenmaal een beetje bij konijnen. 😉 

     

    Even wat anders: je schrijft dat ze 13 weken oud zijn... ze zitten toch wel apart van elkaar hè? Vanaf 10 weken moeten rammetjes en voedsters gescheiden worden om te voorkomen dat er een nestje komt. (En samen los laten lopen, ook als je er zelf bij bent, is ook niet verstandig. Een konijn is gedekt voordat jij in kunt grijpen.)

    Twee weken nadat je rammetje gecastreerd is kun je proberen om ze weer te koppelen, op neutraal terrein (waar ze allebei nog niet eerder geweest zijn).

     

    • Bedankt 1
  9. Ik heb ook twee hele tamme (vind ik zelf), nieuwsgierige konijnen. Komen onmiddellijk naar me toe wanneer ik de ren binnenstap. Mijn voedster laat zich makkelijk aaien, die blijft gewoon zitten. Mijn rammetje daarentegen trekt meteen een sprintje als ik hem probeer te aaien. Die houdt daar dus gewoon echt niet van, ook al is hij nog zo tam (hij snuffelt wel graag aan mij namelijk 😆). Ieder konijn is anders...

  10. 1 uur geleden, Annasbeestenbende zei:

    Mijn konijn Soltar doet dat ook als ik met eten aankom, maar dat kan ook komen omdat ik haar heb geleerd om een rondje te draaien op commando. Een konijn van mijn vriendin die draait ook rondjes als je eraan komt, maar dan zonder onderbrekingen. Misschien is het een variant van de binky?

    Hier dacht ik inderdaad ook aan... een soort binky lijkt het wel. 🤔

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .