Ga naar inhoud

paniekvogeltje

Members
  • Items

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door paniekvogeltje

  1. Hallo,

     

    Na lange afwezigheid ben ik weer op dit forum beland.

    Afgelopen maandag heb ik nieuwe lijnzaadbrokjes besteld voor Pelle, gisteren al ontvangen en het blijken die van de “nieuwe soort” te zijn, die in biksvorm met een smaller uiterlijk. Ze ruiken ook wel anders.
    Toen ik op het vaste tijdstip met het zakje ritselde kwam ze blij aanhupsen, echter toen ze aan het brokje snuffelde merkte ik al dat ze niet enthousiast was. Ze nam het wel aan, maar liet het na wat knabbelen uit haar mond vallen. Ze eet verder wel gewoon hooi en SS brokken, dus eetlust is er gewoon. Maar die nieuwe lijnzaadbrokjes, Pelle lijkt ze echt vies te vinden… Normaal was ze er dol op.

    Hebben anderen hier ook ervaring mee? Wat kan ik doen? Als ze ze echt niet lust, kan ik ze dan terugsturen (of geld terug vragen?) Zijn er nog andere webshops die de oude variant aanbieden?

  2. Oh, sorry dat ik niet meer reageerde. Ik heb namelijk zelf een flinke buikgriep te pakken sinds vorige week donderdag. De vreselijkste variant waarbij je de eerste dag op de wc zit en wegens braakneigingen ook nog een emmer voor je moet houden. Dan voel je je zó hondsberoerd. 😩

    Pelle en ik staan nu allebei op dieet. Ik alleen water en licht verteerbaar voedsel. Bij haar is de plakpoep verdwenen. Mijn poep is, tja, vloeibaar of er komt alleen slijm uit. Misschien moet ik ook maar aan het hooi.

     

    Met Pelle ging het een uur na het bericht weer prima. Ze heeft wel kleinere keutels, maar dat zal de stress zijn omdat ik haar ook Cisaral moet geven. Ze is echt niet makkelijk met medicijnen.

    Volgens mij smaakt de Cisaral ook niet lekker. Als ik Pelle op de grond zet rent ze regelrecht naar haar waterbakje of eet snel een spriet hooi, alsof de nasmaak snel weg moet. 🤭

  3. Tijdens een bezoekje aan de dierenarts vanwege aanhoudende plakpoep kreeg ik de opdracht om Pelle geen brokken meer te geven en alleen nog hooi. Tot zover leek het heel eenvoudig. Hooi in hooibal, nog een dot hooi in een hoek van het konijnentoilet. Totdat ik zag dat mevrouw op het toilet de geperste houtkorrels zit op te eten in plaats van het hooi. 😠 

    Wat kan ik nou doen? Weg met de houtkorrels en alleen nog hooi in het toilet? Of kan het niet zoveel kwaad?

  4. Gisteren met Pelle geweest. Altijd is het weer stress voor madame. Voor het eerst die nieuwe prik gehad, met alle 3 de stoffen in 1 zeg maar. Vandaag neemt ze niet bepaald graag brokjes van me aan, ik moet ze eerst nat maken en dan bij de neus kriebelen en na een tijdje neemt ze dan voorzichtig het brokje. Gras en een lijnzaadbrokje gaan met meer enthousiasme. Bijwerkingen of nog puur stress van het uitstapje naar "de enge man met de witte jas"?

  5. In de blaas is niks gevonden. Nu moet ik zelf gaan monitoren, want te vaak naar de dierenarts gaan is ook teveel stress voor het konijn.

    Toevallig zojuist weer een drupje rood in de plashoek van het toilet ontdekt.

  6. Pelle heeft sinds vanmorgen weer bloed in de urine! Morgenvroeg kan ze pas bij de dierenarts komen voor een foto te laten maken. Vermoedelijk een blaassteentje of gruis. Ik weet het nu helemaal niet meer, kan alleen maar huilen momenteel.

  7. De AB kuur sloeg in ieder geval meteen aan. Geen bloed meer in de urine gezien. 🙂 Ik heb de DA nog gevraagd hoelang ik het spul, met een wel heel lange naam, moest geven. Het advies was om alles op te maken, 2 flesjes. Maar of ik dat spul ook moet afbouwen kreeg ik geen antwoord. Hoe doen jullie dat?

  8. De paniek is weer compleet. Pelle heeft bloed in haar urine. Gisteren kleine beetjes, vanmorgen opeens heel veel. Echt rood, niet oranje zoals wanneer ze paardebloemblaadjes heeft gegeten.. Ze ligt ook veel en is niet echt actief.

    Zometeen naar de DA. Ik ben bang om haar kwijt te raken. Dit lijkt zo erg op een van mijn wijlen cavia's die ik ooit moest laten inslapen wegens baarmoederkanker. 😭

  9. Vanmorgen zag ik opeens zo'n vies rotbeest op het ooglid van Pelle zitten. 😟 Meteen met de tekentang kunnen verwijderen en in een potje opgesloten in de hoop dat het dan sterft van de honger.

    Pelle eet gelukkig nog, was alleen een beetje beledigd achteraf. Maar toch, kunnen konijnen ziek worden van een tekenbeet?

  10. Ze eet weer normaal. Al een half uur nadat ik het eerste bericht hier had gepost. Hooi, brokjes, wat geplukt gras en paardebloembladeren, gaat er gewoon weer in.

    Vanmiddag maakte ze de nodige binky's zoals ik gewend ben.

     

    Zit me nu wel af te vragen hoe het kan. De lijnzaadbrokjes? Ik heb hier een zakje dat TENMINSTE houdbaar was tot januari 2020. 

    Gisteravond laat hoorde ik haar buik wel al wat ploppende geluidjes maken. Maar ze had nog wel eetlust.

  11. 4 uur geleden zei Hallo Hoi:

    Ik meld me! Ik heb het gelukkig niet zo erg met mijn konijn/andere huisdieren (gelukkig maar want die hebben ook altijd wat) als je de oorzaak weet zou je daar wat aan kunnen doen. Ik krijg bijvoorbeeld paniekaanvallen als ik iets meemaak waar ik eerder een niet zo prettige ervaring mee heb gehad en daar doe ik nu emdr therapie voor. Dat helpt me die dingen te verwerken of er anders naar te kijken zodat ik niet elke keer weer die blinde paniek heb als er weer zoiets gebeurd. 

     

    Ik heb meerdere. Onder andere paniekstoornis, gegeneraliseerde angststoornis en cptss. Emdr schijnt bij mijn klachten niet echt te helpen. Wel gesprekken, exposure, dagbesteding en een niet al te lage dosering paroxetine.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .