Spring naar bijdragen

paniekvogeltje

Members
 • Aantal bijdragen

  34
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door paniekvogeltje geplaatst

 1. Oh jeeh... Voorzover ik zie zat er maar eentje op. Maar myxomatose. Ze heeft afgelopen januari nog de prikjes gehad.
 2. paniekvogeltje

  Teek op ooglid

  Vanmorgen zag ik opeens zo'n vies rotbeest op het ooglid van Pelle zitten. 😟 Meteen met de tekentang kunnen verwijderen en in een potje opgesloten in de hoop dat het dan sterft van de honger. Pelle eet gelukkig nog, was alleen een beetje beledigd achteraf. Maar toch, kunnen konijnen ziek worden van een tekenbeet?
 3. paniekvogeltje

  Storm Ciara

  Ik woon in Limburg, code oranje gaat pas rond 21 uur in hier, maar het gaat al aardig los. Buitenplanten die hoog stonden alvast op de grond gezet. Wel nog even gaan uitwaaien op de dijk langs de Maas, dat was best een ervaring. 😂
 4. Wat vinden de buitenkonijnen van andere forummers van de storm? Pelle zit nu liever in het nachthok. Zeker bang dat haar oren wegwaaien. 🥴
 5. Ze eet weer normaal. Al een half uur nadat ik het eerste bericht hier had gepost. Hooi, brokjes, wat geplukt gras en paardebloembladeren, gaat er gewoon weer in. Vanmiddag maakte ze de nodige binky's zoals ik gewend ben. Zit me nu wel af te vragen hoe het kan. De lijnzaadbrokjes? Ik heb hier een zakje dat TENMINSTE houdbaar was tot januari 2020. Gisteravond laat hoorde ik haar buik wel al wat ploppende geluidjes maken. Maar ze had nog wel eetlust.
 6. Ik heb meerdere. Onder andere paniekstoornis, gegeneraliseerde angststoornis en cptss. Emdr schijnt bij mijn klachten niet echt te helpen. Wel gesprekken, exposure, dagbesteding en een niet al te lage dosering paroxetine.
 7. Zitten hier ook nog andere mensen op het forum met een/meerdere angststoornissen? Ik raak altijd volledig uit mijn huisje als er iets met mijn konijn is.
 8. Ja, afgelopen zomer. Ze eet nu wel. En hier ligt geen Ranzijn in de buurt.
 9. paniekvogeltje

  Pelle eet weer niet

  Zoals de titel al zegt. Ze eet geen brokken. Wel nog wat sprietjes gras en een lijnzaadbrokje, maar verder niks. Ook weer van die 'ingedeukte' zijkanten. En dan is het ook nog zondag. 😥
 10. We hebben de herrie heelhuids doorstaan. 🎉
 11. Pelle is vooral bang voor de lichtflitsen en ikzelf schrik nogal van harde knallen. Dus ik laat al jaren altijd licht aan op oudjaarsavond en ook een radio. Maar dat ballonnetje ging net een uur lang niet op, want stroomuitval in Obbicht en omgeving. 😖
 12. Mooi dat die reclame al is opgemerkt! Ik zat me er ook al aan te ergeren. Arm konijn.
 13. Oh ja, die hooithee heb ik gisteren meteen gaan gemaakt toen ik je tip las. Lijnzaadbrokjes zal ik eerst moeten bestellen.
 14. De titel zegt het al, Pelle heeft minder interesse in de SS brokjes nu ze verhaart. Ik natuurlijk weer in de stress, gezien ze een maand geleden met die gasbuik zat. Alhoewel ze de vorige najaars-rui-periodes ook wel hetzelfde gedrag vertoonde. Ze eet wel gewoon hooi en ze keutelt, de keutels zijn goed, nauwelijks kettingkeutels omdat ik haar om de dag borstel (iets wat ze ook niet echt enthousiast ondergaat). Maar de SS lijkt ze alleen lekkerder te vinden als ik ze eerst vochtig maak.
 15. Ik doe dit wel eens fröbelen voor Pelle, wat brokjes erin duwen en succes gegarandeerd. https://nl.pinterest.com/pin/771874823609407601/
 16. Vandaar dus dat het zo lang duurt... wormen, bah. Hopelijk gaat het nu weer bergopwaarts!
 17. @Kolino Oh nee, ik gebruik zo'n Lofty ook alleen als snoepje. Ze krijgt vaker als tussendoortje peterselie of witlof. @Evee Ja, het staat er ook zo mooi op geschreven. Ben ik toch weer in een verkooptruc getrapt. 😩 Sinds Pelle's gasaanval ben ik haar wel aan het dwingen om meer hooi te eten. En dat gaat goed. Ze heeft nu timothy hooi van Versele Laga en dat gaat er nog beter in dan hetzelfde hooi maar dan van Baephar. Haar keutels zijn nu zelfs groter dan ik al gewend was!
 18. Ja, maar wel bescheiden. Een nieuw sloop- of lawaaispeeltje. Als je echt van dieren houdt dan heb je daar geen speciale dag voor nodig om ze extra liefde te geven.
 19. paniekvogeltje

  Loftys van Vitakraft

  Ik weet dat het meeste konijnensnoep wat in de dierenzaken wordt verkocht ongezond is. Dus het meeste spul (knabbelstaven met honing, yoghurt drops bijv.) koop ik nooit, maar ik geef wel om de zoveel dagen een Lofty omdat ze er minder ongezond uitzien dan al dat andere snoep en qua ingrediënten ("Bereid volgens een suikervrije receptuur, zonder aroma’s, kunstmatige kleurstoffen en conserveringsmiddelen.") vallen ze mee, toch? Nu vraag ik me af of dat wel een verantwoord tussendoortje is.
 20. Oef, dat duurt wel wat langer dan de gemiddelde gasbuik. Hopelijk boekt de Metocloral meer resultaat. Kom op darmen van Franklin, ga weer lekker bewegen en een heleboel keutels produceren!
 21. @Frankdefranse Hoe gaat het nu? En hoe kun je voelen dat een konijn gas in de buik heeft? Ik kan dat niet, ik weet ook niet wat ik dan hoor te voelen in geval van gas. 😕 Ik maak me nog altijd zorgen om Pelle. Als het heel stil is buiten en ik heb mijn hoofd vlakbij haar buikje (20/30 cm) dan hoor ik nog zo nu en dan ploppende geluidjes in haar buik. 😰😰
 22. @Frankdefranse Het gaat beter met Pelle, maar durf niet te vroeg te juichen. De keutels zijn nog niet de normale grootte, maar ik ben al blij dat ze keutelt. Pelle had zaterdagavond normale keutels, maar ik denk dat dat de oude waren vóór de darmen stil kwamen te liggen. Zondagochtend en tot laat in de middag/avond zag het er weer heel slecht uit. Totdat ik de geur rook van poep, toen was het grote poepen gestart en was het de hele tijd echt gigantische en dunne flatsen die ze overal achterliet en die ook aan haar bips bleven plakken. Daarna ging ze heel vaak blindedarmkeutels eten, wel apart, doet ze normaal niet vaak. En de keutels waren vanaf toen rond en heel klein.
 23. Seroxat ophogen is ook wel een goede klacht. Want ook al doe ik dat, in overleg met de psychiater, in stapjes van 2,5 mg. om de ergste bijwerkingen wat minder heftig te laten aanvoelen, ik voel ze toch. Lekker slap, hoofdpijn, darmen onrustig, doodmoe, geen eetlust, duizelig. Rotspul is het, maar zonder durf ik de deur van mijn huis niet uit.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .