Ga naar inhoud

Anne&Lemon

Members
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Anne&Lemon

  1. 19 uren geleden, Kolino zei:

    Konijnen wassen is geen goed idee, dit doe je alleen als het echt niet anders kan en zo min mogelijk. Je kunt dan beter de natte plekken proberen droog te deppen met een handdoek of iets dergelijks. Niet te hard wrijven, want dan loop je ook de kans dat de huid kapot gaat. Dat stinken moet je maar even voor lief nemen, denk ik.

    Ik kreeg het advies van de dierenarts maar na de vorige keer voelt het voor mij nu niet meer goed. Het is zo ontzettend stressvol voor haar om echt te wassen. 

     

    En ik lees hier inderdaad ook regelmatig dat het juist erger kan worden. Ze doet haar best om zichzelf te wassen. De ergste stukken haar zijn kort geschoren (niet kaal). 

     

    Voorlopig houden we het zo en ik check haar twee keer per dag en 's nachts ligt ze op een puppy pad zodat ze droog blijft.

     

    Dank jullie voor alle adviezen! 

  2. Hallo allemaal! 
     

    Ik ben zojuist met Lemon naar de dierenarts geweest en ze heeft helaas weer blaasontsteking. De tweede keer in een half jaar. Ondertussen heeft ze haar eerste dosis antibiotica alweer gehad. 
    We hebben veel geleerd van de vorige keer en dus zijn we er nu ook al vroeg bij.

    De vroege signalen hebben we herkend (kleine plasjes op haar chill plek, vieze geur, wisselende keutels). 
    Ze eet, drinkt en keutelt goed en is lekker actief en speels. 

     

    Nu ben ik erg benieuwd naar jullie tips en tricks bij blaasontsteking en urinebrand. Welke voeding kan helpen? Welke zalf gebruiken jullie het liefst? Wat werkt voor jullie betreft het schoonmaken van de vacht? 

     

    Alvast super bedankt! 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .