Spring naar bijdragen

Lan1405

Members
 • Aantal bijdragen

  12
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Berichten geplaatst door Lan1405


 1. 3 uur geleden zei Konijnenliefhebber1993:

  Jij zegt vechten doen ze echt niet?

  Maar weet je ook wat ze 's nachts doen?

  Want een wond wat best groot is, komt niet zomaar natuurlijk. Dat kan zeker de eerste tekenen van vechten zijn....

  Ja daar heb je een punt. Weet idd niet wat ze s',nachts doen. Ik zal het goed in de gaten moeten houden.


 2. Ze zitten buiten.. geen idee waar ze zich anders aan verwond moet hebben. Of het moet gisteren gebeurd zijn toen ze in de tuin los liepen?

   

  Vechten doen ze echt niet. Het is alleen rijden en verder zoeken ze elkaar op om bij elkaar te liggen en elkaar te likken.


 3. Hallo allemaal,

   

  Sinds augustus hebben wij 2 voedsters. Dit gaat altijd goed samen. Ze zijn nu 6-7 mnd.

   

  Vanmorgen ontdekte ik bij 1 van de 2 een kale plek met best een grote wond. Zat al wel een goede korst op. Soms rijden ze op elkaar. Maar vooral die met die wond op die ander. Vechten doen ze nooit (nooit gezien iig).

  Nu denk ik dat die wond tijdens het rijden is gebeurt. Kan dit? Het is nooit eerder gebeurd. 

   

   


 4. Dierenarts zei dat als ze vanaf zo jong bij elkaar zitten het vaak wel goed gaat. We gaan het merken. Tot nu toe gaat het goed. Alleen 1x per dag zo'n opjaag moment als ze zo'n gekke bui heeft.

   

  Wat kan ik aanbieden als sloopspeelgoed?


 5. 4 uur geleden zei Evee:

  De kans is vrij groot dat ze niet samen kunnen blijven. Twee dames zijn helaas meestal geen ideale match. Heel soms wel, maar dan moet je echt het geluk hebben dat bij toeval de karakters blijven matchen. Meestal loopt het mis als de hormonen een rol gaan spelen, dat is zo vanaf een maand of 5.

   

  Wat betreft de drukke minuten, dat hebben konijnen soms toch wel, even zo een dolle bui. Dat ze lekker rennen, binky's maken, iets van sloopspeelgoed flink onder handen nemen, even lekker graven. Een soort van die energiebom-momentjes. Zorg dat ze de ruimte en mogelijkheid hebben die momenten ook lekker even te kunnen uitleven 🙂 

   


 6. Wij hebben een grand lodge van ferplast (zo'n kunststof hok)  en een losse ren waar ze een paar keer per dag een tijdje in gaan. 

   

  Het zijn 2 dwergkonijnen.

   

  Het gekke is ook dat het maar even opeen dag is. Dus gedraagt zich niet de hele dag zo.


 7. Hallo allemaal,

   

  Wij hebben sinds 2 weken 2 jonge voedsters. 1 is ong 10 wkn en de andere iets ouder. Precies weten wij het niet.

  Ik merk de laatste dagen dat de oudste soms heel druk is. Rent door het hok.Lijkt alsof ze zoekt naar een uitgang. Alsof ze weg wil.Knaagt wat aan het tralies. Ook duwt ze haar neus onder de kont van de andere en jaagt haar dan op en hapt. Er zijn al een paar plukjes haar los gekomen. Er ontstaan geen wondjes ofzo. Verder liggen ze veel tegen elkaar aan en likt  de oudste de ander regelmatig.

   

  Weet iemand wat dit betekent? Is het spelen of wordt ze gewoon heel dominant tegen de jongste?

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .