Spring naar bijdragen

Fristie

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Fristie

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

37 profielweergaven
 1. Fristie

  Voorstellen: Puk en Toffee

  Hoi! Eventjes geleden heb ik me geregistreerd op het forum om tips te krijgen voor mijn koppeling. Inmiddels is deze geslaagd dus ik stel mijn koppeltje graag voor! De bruine hangoor is Toffee, zij is inmiddels 1,5 jaar oud en is al vanaf dat zij het nest mocht verlaten bij mij. Het andere konijn is Puk. Zijn vorige eigenaar wist zijn leeftijd niet zeker. Waarschijnlijk is hij ongeveer 4 jaar.
 2. Dankje, dan ga ik op mijn gevoel af. Het is niet zo dat ze weer terug naar neutrale ruimte moeten denk ik. Ik vond gisteren een pluk haar en ze zaten weer wat meer op de verschillende verdiepingen, maar ik heb ze niet zien vechten en nu zitten ze weer tegen elkaar aan. Ik denk dat ik, als het zo blijft gaan, dit weekend de ren open doe. Dan ben ik weer wat meer thuis.
 3. Oh, ik heb dat juist gedaan omdat ik hoorde dat het anders zo kan zijn dat een konijn zich minder prettig in het hok voelt en daarom dan minder snel naar binnen zal gaan. De ren is ook volledig geschrobt. Nu ben ik wel in de war, want vandaag zaten ze elkaar weer iets meer achterna. Ik heb dus juist de ren nog even afgesloten gehouden. Dus ik weet niet of hij nu juist open moet, vanwege de ruimte. Of dicht vanwege dat ze elkaar anders meer kunnen ontlopen.
 4. Ik hoop het ook, ze liggen nu ook weer lekker samen tegen elkaar aan. Ik heb nog een laatste vraag: Ik heb nu de ren afgesloten, zodat ze eerst de rangorde in het hok kunnen bepalen. Vanaf wanneer kan ik het gaas er tussenuit halen? Ik dacht zelf misschien donderdagavond omdat het dit weekend zo warm wordt. Dan kunnen ze lekker op de tegels in de ren liggen (Ik heb de icepods ook al koud liggen). Of is dat te vroeg?
 5. Hoi! Bedankt voor jullie tips. Ik ga dit bij een volgende koppeling zeker toepassen! Gelukkig lijkt het wel goed te gaan, ze zitten nu telkens op dezelfde verdieping en lagen vanochtend al tegen elkaar aan. Deze foto heb ik net gemaakt voor de vorige eigenaar van Puk. Links is Puk en rechts is Toffee.
 6. Hoi Renske, Bedankt, dat artikel heb ik inderdaad gelezen. De neutrale ruimte is vrij klein, 2m2. Ik heb helaas geen grotere ruimten beschikbaar. Ik heb ze iets meer dan een uur geleden toch maar in het hok gezet, dat is een stuk ruimer. Het gaat daardoor veel beter, ze zitten nu meer samen en het vrouwtje is een stuk actiever. Ze eten, drinken en poepen allebei goed, dus als dit zo blijft gaan laat ik ze bij elkaar. De eerste keer vielen ze elkaar na 45 minuten aan, ze zaten toen ook in een neutrale ruimte. Ik schrok daarvan, omdat mijn vorige twee koppelingen heel gemakkelijk gingen. Ik heb ze toen wellicht te snel uit elkaar gehaald. Daarna heb ik ze enkele weken iedere dag van hok gewisseld en nu zitten ze in het grootste hok.
 7. Fristie

  Moeizame koppeling

  Hallo allemaal, Ik heb het afgelopen anderhalf jaar twee keer pech gehad met konijnen (overlijden), waardoor ik nu mijn voedster voor de derde keer moet koppelen. Nu ging dat de eerste keer minder goed en heb ik ze uit elkaar gehaald. Daarna ben ik het rustig gaan opbouwen en ze zitten sinds gisteren bij elkaar op neutraal terrein. Ik heb veel eten liggen en een reismandje zodat ze uit elkaars zicht kunnen. Nu zit het vrouwtje al 24 uur alleen maar in het reismandje, ze komt er wel uit om te drinken en eten. Het mannetje jaagt wel wat op haar, maar ik zie niet echt bloed of plukken haar. Nou is mijn vraag wat ik nu het beste kan doen. Ik denk erover om er een dichte doos in te zetten, zodat ze zich er wel achter kan verschuilen, maar niet erin of om ze toch samen in het definitieve hok te zetten. Dit hok heb ik grondig gereinigd en heeft twee verdiepingen. Of hebben jullie nog andere tips? Groetjes, Joke
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .