Ga naar inhoud

Glyn

Members
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Glyn

  1. Hier hebben ze heel de dag onbeperkt hooi tot hun beschikking. In de ochtend en avond krijgen ze allebei een lepel supreme selective 4+ of beaphar care + senior (ligt eraan wat ik in huis heb, ik wissel wel eens af) gemengd met gemengd voer van de supermarkt.

    Beiden eten evenveel en het zijn gelukkig geen snoeper-konijnen dat ze de lekkere dingen eruit halen en wat ze niet lekker vinden laten liggen. Alles gaat keurig op!

  2. Hij zal wel wat anders ruiken, maar ze zal hem daardoor nog wel gewoon herkennen. Hier heb ik er in ieder geval nog nooit een probleem mee gehad en ook hier is de voedster de felle van de twee. Maar toen ons ex rammetje met spoed geholpen moest worden aan haakjes veranderde ze van een felle tante ineens in een zorgzaam dametje toen hij weer terug was.

     

    Mijn advies, kijk even aan hoe ze reageert. Je herkent zelf de lichaamstaal van je konijntjes het beste maar het zal waarschijnlijk niet al te veel ophef veroorzaken. 

  3. Hier hebben we een konijnt dat het totaal niks vind om opgepakt te worden, als je dit wel doet zijn de gevolgen voor jezelf (zie onder de krassen zitten). We laten haar dan ook gewoon op de grond wat haar het beste bevalt. Dwingen om ze op te pakken heeft toch geen zin, zo maak je geen vriendjes met ze hoe leuk je het zelf ook kan vinden om even te kroelen. 

    Het is ook logisch dat ze het niks vinden om opgepakt te worden. In de natuur als ze op worden gepakt betekend dit dat ze ten prooi zijn gevallen aan een roofdier. Het is dus gewoon een instinctieve reactie. 

     

    Mijn advies is net als dat van de anderen, laat ze gewoon lekker met alle 4 de pootjes op de grond tenzij je niet anders kan. Naar de dierenarts gaan of iets dergelijks is voor een konijn al stressvol genoeg. Het is slim om, als je ze dan moet oppakken om in de reismand te zetten, alles al klaar te hebben staan zodat je ze zo kort mogelijk van de grond hebt. 

    • Vind ik leuk 1
  4. Muppet is mijn uit de kluiten gewassen dwerg hangoor, ex-ram van 9 jaar oud, ik heb hem van kleins af aan. Hij is heel lief en aanhankelijk. 

     

    Als je hem aait zit hij zachtjes knarsend met zijn ogen dicht te genieten van je aandacht. Maar als je stopt schiet hij op je handen of voeten af. Hij gromt hier niet bij en zijn staart staat ook niet omhoog, maar je kan er wel even van schrikken als hij dat doet. Ook rent hij de huiskamer door achter je aan tot je hem weer aait en dan begint hetgeen hierboven geschreven opnieuw. Het achter je aan rennen doet hij vooral bij mijn vriend.

     

    Misschien een beetje een gekke vraag, maar wat betekend dit? Geven we hem niet genoeg aandacht of heeft dit met iets anders te maken?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .