Spring naar bijdragen

ellisbuur

Members
 • Aantal bijdragen

  17
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over ellisbuur

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Evee ik heb er net nog even naar kunnen kijken. Beany zelf lijkt er geen last van te hebben maar het ruikt best...uhm...vies.
 2. @Okki net weer even gekeken en voor zover ik kan zien, zitten zijn balletjes netjes waar ze horen... of voel ik dan alleen de balzak en niet daadwerkelijk de teelballen? Zou het bultje een verdwaalde bal in de buikholte kunnen zijn... Ik heb er een foto van weten te maken, die gooi ik er straks bij als dat lukt
 3. Hallo allemaal, Tot mijn schrik zag ik vandaag mijn 10 weken oude konijntje rijden op 'haar' zusje... (De meesten hier weten hoe lastig het kan zijn om jonge konijntjes te seksen) Maar goed, direct uit mekaar gehaald om te voorkomen dan mijn kleintjes gaan proberen kleintjes te maken. Nu ging ik Beany nogmaals controleren op geslacht en toen zag ik rechts naast zijn geslacht een bultje.. het is net zo gekleurd als zijn geslachtsdeel, lijkt een klein gaatje of schrammetje op te zitten en hij vind het geen probleem als ik eraan zit/op druk. Heb het forum afgezocht maar niks vergelijkbaars kunnen vinden. Wat zou dit kunnen zijn? Ik dacht zelf aan een klein abcesje of een breukje in het buikvlies(zoiets als een liesbreuk) (En zodra ik akkoord heb van mijn bewind, ga ik met hem naar de dierenarts)
 4. Ik wil dit nooit nooit nooit meer! Die kleintjes zijn schattig om te zien maar het kost de moeder te veel energie, er komt veel werk bij kijken en kost een klap met geld. Ik snap niet dat er mensen zijn die dit voor de lol doen, pretnestjes en zo. Volgende punt is woensdag papa castreren en daarna een goed huisje zoeken voor deze in totaal 14! Kleintjes.
 5. Gisteravond ging het gebeuren, nest werd gebouwd en vacht geplukt. Vanochtend 2 jonkies aangetroffen. Ze zien er tot nu toe goed uit, bewegelijk. Mama doet het ook goed.
 6. @Rifca ik heb vandaag een grotere ren geregeld, moet nog even bekijken hoe en wat. Alles staat namelijk binnen en met al die konijnen in aparte hokken, begint de ruimte nu een beetje krap te worden. Andere konijn is relaxed, zolang ik er maar niet te lang bij sta of te lang naar haar kleintjes kijk. Zij is iets meer verdedigend. En dat is prima, ik respecteer de grenzen van mijn konijnen.
 7. Ja precies. Even rust van het constante rond rennen, klimmen, spelen. Kleintjes vinden het volgens mij ook leuk, in hun kooi zit een trapje en wat speel dingetjes.
 8. @evee ik heb een ren, deze is alleen niet zo hoog, daar springen ze uit. Mama vind het niet erg als de kleintjes even apart zitten. Ze zitten sowieso in de buurt, mama kan ze zien. Vaak met voer momenten zet ik ze even apart zodat mama rustig kan eten en daarna ontspannen. Ze geeft het ook wel aan als ze de kleintjes weer terug wil.
 9. @Bammyflurry het is haar af te zien en daarom vrees ik voor het ergste. Ik hou haar via de camera in de gaten zodat ze niet teveel last van mij heeft. (Ze staat letterlijk 3 meter verderop) Mocht zelf nieuwe plekken vinden voor de kleintjes niet lukken, ga ik richting de opvang. Op dit moment leef ik toch al op water en brood zodat de dieren het goed hebben, dus dan zal de opvang vast wel lukken😅
 10. De ram wordt gecastreerd, afspraak staat al gepland. Daarna mag hij in ieder geval weer los lopen. Op dit moment sproeit hij ook nog eens alles onder omdat hij niet bij de vrouwtjes kan. Die staan hoog en hij kan er vanaf de grond niet bij. Dit voor de rust van de voedsters en uiteraard.... niet nog meer jonkies. Ze gaan niet gratis weg en ik ben ook niet iemand die ze zomaar met Jan en alleman mee geeft. Ik stop er veel energie en tijd in om ze tam en sociaal te maken naar mensen en andere dieren, ik wil niet dat ze daarna verpieteren in een achtertuin 😣 En mijn konijnen zijn 'afdankertjes', valt weinig te verhalen. Vorige eigenaren wel op de hoogte gesteld. Van de ram interesseerde het niks, van de voedsters was enthousiast maar niet op de manier die goed is. (Oh wat leuk, oh wat schattig, meer nestjes nemen, allemaal houden... etc)
 11. Mijn excuses dat mijn bericht er nu 2x in staat, geen idee hoe dat is gebeurt en krijg het ook niet weg...
 12. Bedankt voor de reacties. Ik heb gelukkig wel heel veel kooien weten te bemachtigen, zodat elk konijn en op den duur elk nest een eigen kooi heeft. Als het had gekund, had ik een konijnen walhalla gemaakt in de tuin. Helaas moet ik het met een klein budget doen dus als ik één konijntje toe kan voegen aan mijn kudde, ben ik al blij. Verder wacht ik rustig af wat mama gaat doen, de kleintjes zijn momenteel weer bij haar in de kooi. Ook heb ik een camera op de kooien, vanaf het eerste nestje neer gezet, zodat ik de voedsters de eerste 2 weken niet teveel hoef te storen. Nu kan ik op afstand in de gaten houden wat er gaat gebeuren.
 13. De ram is na het ontdekken van het eerste nest DIRECT apart gezet. Ook daarna NIET meer terug geplaatst. Dit staat duidelijk benoemt. Deze voedster waar we het over hebben, heeft 6 jonkies. De andere voedster heeft er ook 6. De ram is druk geweest in de tijd dat hij bij de voedsters zat. De voedster uit dit verhaal ging juist heel relaxed liggen, op de manier dat konijnen aangeven dat ze relaxed zijn. De jongen hebben vanochtend gevoed en zitten nu weer even in hun eigen speelverblijf, naast mama. Ik dacht net wel beweging in haar buik te zien, naast de normale beweging van het ademen. Voelen laat ze net niet genoeg toe. Daarnaast eet ze als een bouwvakker, wel door mij gereguleerd met hooi en voer gemixt met alfalfa. Ik heb het zo niet gewild, ik heb het nest alleen te laat ontdekt, waardoor de ram nog kans heeft gehad om weer te dekken. Daarna is hij apart gezet en heb ik als een malle allerlei dingen geregeld, zoals extra's kooien, voerbakjes en drinkflessen. Je mag best weten dat ik hier nog steeds wakker van lig...
 14. Om te beginnen: ik ben tegen het vermeerderen van huisdieren. Mijn hond en kat heb ik laten helpen zodra het kon, de opvangen en asielen zitten overvol. Dat gezegd, ik heb 3 konijnen die ik in goed vertrouwen heb aangenomen als voedsters. 2 van de 3 hadden papieren, 1 niet. Die laatste blijkt een hij, te zien aan de 2 nestjes die ik momenteel heb. (Meneer wordt volgende week geholpen en ja hij zit apart) Nu was het eerste nestje een schok en er is een mogelijkheid dat hij die voedster meteen weer heeft gedekt. (Na het ontdekken ram wel apart gezet) Eerste nest is nu 28 dagen oud en de voedster is de hele dag al onrustig. Het lijkt alsof ze de kleintjes even niet kan verdragen, ook de ram reageert hier op van een afstandje. hoe groot is de kans dat er weer een nestje komt? Ik heb de kleintjes nu apart zitten omdat ik zag hoeveel stress de voedster heeft. Ook heb ik haar maar uit voorzorg nest materiaal gegeven. De kleintjes eten al met moeders mee van voer en hooi, ook drinken ze al het waterflesje. (Ik hou mijn vingers gekruist dat het niet zo is, want ik zit al met 12 kleintjes)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .