Spring naar bijdragen

Xander Tas

Members
 • Aantal bijdragen

  12
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

7 Neutraal

Over Xander Tas

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Pablo&Lola Dankje wel , Jack is ook zeker in het echt een heel mooi konijn, we vinden het daarom erg jammer dat hij weg moet. per toeval lijkt hij ook heel erg op Lilly dat is zo gek eraan. Kwa gedrag en kwa kleur. We hebben hem zeker niet uitgekozen daarom. Meer omdat het ons gewoon een ondeugend leuk konijn leek. We hebben best wat huiswerk gedaan voor we hem op gingen halen en de 1 zegt 2 rammen gaan prima, de ander zegt weer het gaat niet. Wij wouden hem een leuk thuis geven en het ging ook echt super tussen de 2. Tot dat hij Benshi op 1 of andere manier toch niet meer leuk is gaan vinden. Dat verdiend Benshi niet, en Jackie verdiend dat ook niet. Wij willen dat ie een thuis vind met inderdaad ruimte, we willen niet dat ie in een kooi beland, hij is gek om op verkenning te gaan. Hier in de tuin ( die niet zo heel groot is, maar ruimte genoeg bied) huppelt ie lekker de hele dag in de ronte. Betekend helaas wel dat het hekje van de andere helft van de tuin voor Benshi dicht moet blijven. En Benshi dus niet rond kan huppelen in de rest van de tuin. Wat betreft de gezondsheids problemen. Zal je dat zelf ook niet een beetje in de hand hebben wat betreft over voeden? Hier krijgt ie een bakje bix per dag en wat hooi. Benshi hadden we in het begin eigenlijk een beetje te veel bix gegeven, maar gezien z'n vorming geven we hem nu een schep minder per dag. Bovendien moeten ze inderdaad wel ruimte hebben om te kunnen bewegen, want dat doen ze graag.
 2. Hi lieve konijn liefhebbers, Ik ben Jack, ik word door mijn baasjes ook wel Jackie genoemd. Ik ben een Vlaamse/Duitse reus ram van een half jaar oud. Momenteel deel ik mijn baasjes met hun 2 jaar oude vlaamse reus Benshi,. Omdat Benshi zijn vriendinnetje van de zomer helaas ivm ernstige ziekte moest worden ingeslapen, zochten mijn baasjes een maatje voor hem. Ik ben een mooi kern gezond konijn, ben in het begin wel wat verlegen, maar als ik begin te wennen word ik wel een beetje eigenwijs en wil ik best wel geaait worden en kom ik zelfs naar je toe. Ik ben nog niet gecastreerd Mijn baasjes hoopte dat Benshi en ik een goeie klik zouden krijgen. Zij hebben er alles aan gedaan via de officieele Koppel techniek om ons te koppelen Inprincipe begon dat goed en lag ik zelfs bij Benshi lekker te liggen, maar nu ben ik er ondanks dat toch achter dat er geen klik tussen mij en Benshi zal komen. Mijn baasjes vinden dit onwijs jammer, maar doordat Benshi en ik niet samen kunnen is dat een hoop gedoe. Helaas voor mij is het een feit dat Benshi hier zijn warme mandje als eerst heeft gevonden en ik opzoek moet naar een nieuw mandje. Ik ben wel ruimte gewend, hier slaap ik snachts in een heerlijk mandje in de ruime schuur omgebouwd tot konijnen hok en als de zon schijnt en het niet teveel vriest mag ik bij hun in de tuin los huppelen. Mijn baasjes hebben ook 2 katten, poes Lieka en de grote kater Mylo. Lieka zag ik niet zoveel maar de grote kater Mylo kon ik het wel erg goed mee vinden. Katten zijn voor mij dus geen probleem Ze laten mij alleen gaan als ze weten dat ik goed terrecht kom en niet in een kooitje kom te zitten. Ik wil het liefst niet naar een opvang, mijn baasjes willen dat het liefst ook niet vandaar dat ze het op deze manier proberen. Ik eet goed, zowel bix als hooi en ik krijg soms een wortel. Als u een mooi plekje kunt bieden voor mij kunt u contact op nemen met mijn baasjes via een Prive Bericht Hun nodigen u graag uit om naar mij te komen kijken. Met een vriendelijke knaag knuffel, Jackie
 3. Rifca, Lienappelsien. Dat was ze zeker. Ze had ook altijd een vrolijk lief koppie. Met Benshi gaat het goed. Zijn biks kan hij niet missen en hij gaat vaak het grasveld in om daar ook even wat gras te nuttigen. Hij is graag binnen, hij heeft onze slaapkamer ook opgeëist (alles is gelijkvloers hier) Doet al zijn behoeftes netjes op de bak. Hij is graag lekker lui overdag en savonds komt ie tot leven. Laatste nachten hadden we ivm warmte de deuren open gelaten en heeft ie bij ons naast het bed geslapen. Zo nu en dan komt Mylo de kat even knuffelen of spelen met Benshi en dat vind ie allemaal goed. Gaat Mylo te ver dan krijgt ie een kopstoot. 😄 We hebben wel een beetje zitten oriënteren wat er beschikbaar is, als we er een maatje bij zoeken moet dat wel weer een Vlaamse reus zijn. Toch zei de dierenarts dat een Duitse reus ook voldoet. Wat ik ook van meerdere hoor, mijn vriendin kent iemand van een Vlaamse reus club, en die beweerde dat een andere mannetje ook prima gaat. Wat weer tegenstrijdig is met wat ik heb gelezen en gehoord. Hoe zijn jullie bevindingen hier over? Voorlopig gaat het toch nog niet gebeuren, maar inderdaad Lienappelsien, wellicht als we het willen kan dat als we ons huis af hebben, met de verhuizing naar het nieuwe huis. Benshi en zeker de poezzies krijgen daar onwijs veel ruimte.
 4. Xander Tas

  Kattenfoto's

  Evee Ja, Miko had altijd van dat soort stunts als er iets te halen viel. Heeft ook regelmatig de kipfilet van het aanrecht gekaapt Heb nog meer van dat soort foto's Ook weer Miko, die even zijn pootje "strekte" richting mijn bord maar vooral niet uit was op mijn vlees! En hier Fika bij mijn vader thuis tijdens een verjaardag, terwijl er eventjes niemand keek, dacht ze.
 5. Xander Tas

  Kattenfoto's

  Ook ik heb een zwak voor katten! Dit is Mylo, onze dondersteen, erg gek op Benshi de Vlaamse reus. Hij was 5 weken toen wij hem kregen, gered van een boer. Hij paste toen zo in mijn hand. Eerst zouden we hem opvangen totdat hij oud genoeg was om naar iemand anders te gaan want mijn vriendin en ik hadden al 2 katten. Echter is hij uit eindelijk toch gebleven. Een kat met een gebruiksaanwijzing door zijn verkeerde start. Maar toch een lieve kat, heel erg gesteld op ons, voornamelijk op mijn vriendin. Dit is Lieka, onze 2e poes, mijn pareltje. Lief beestje, houd onwijs veel van knuffelen. En ik andersom ook met haar. Dit is Fika, mijn eigen poes toen ik nog bij mijn vader woonde, ik heb haar daar gelaten omdat ze dat al haar hele leven was gewend en ik met mijn vriendin naar een kleiner huis ging. Dit zijn onze eigen lieverds van mij en mijn vriendin. Lieka , Mylo en Miko. Helaas is Miko (de zwart witte) door de drukke weg hier niet ouder dan 2 jaar geworden. De volgende diertjes zijn niet meer, maar het blijven je diertjes. Dit is Miko, maar wij noemden het meest "Snoes" Onze eerste gezamelijke kat. Hij was 2 jaar oud Unieke kater, was echt een lieverd Dit was Pivo broertje van Fika, ook mijn eigen kat toen ik nog bij mijn vader woonde, daar ook gelaten. Onlangs dat Piv kern gezond was, is hij plots niet ouder dan 10 geworden. Vond alles goed, maar kwam niet aan zijn stoel.
 6. Marjoleink Ik moet je er zeker gelijk in geven, Bensh heeft de dierenarts ook enkel gezien voor vaccinaties, tot nu toe. Daarom is het ook dubbel. We kijken het wel even aan, we houden hem goed in de gaten.
 7. Marjoleink Dank je wel! Rifca We hebben wel, mocht het nodig zijn even zitten kijken naar wat er beschikbaar is, hebben wel een heel mooi zwart vrouwtje gezien die 1 keer een nestje heeft gehad. Maar tot nu toe doet Benshi zijn ding, overdag slapen en 'savonds komt ie tot leven. Hij komt regelmatig in huis, komt ie op de bank en er staat een bakje met biks waar die ook van eet. Gister laat in de avond & nacht was hij in een dolle bui en was lekker aan het rond springen en huppelen. Wij willen kijken hoe het zo gaat en anders zal er wel weer 1 bij moeten komen van zijn leeftijd. Want uiteindelijk kiezen wij voor onze dieren. En voor ons is het heel dubbel Wij willen Lill niet vervangen zeker nu niet. Onlangs dat ik niet perse konijnen wou en mijn vriendin wel, hebben we ze toen toch gehaald en ik ben van ze gaan houden. Zou mij ook niet meer voor kunnen stellen een tuin zonder die dwaze beestjes. Nu al zonder Lill merk je toch dat het anders is met 1 minder. Kan lachen en genieten van hoe ze doen en zijn. Maar wij hebben met Lill een slechte start en een snel treurig eind gemaakt m.b.t onze eerste ervaring met konijnen. Toen we ze net op hadden gehaald waren ze 8 weken en toen was Lill voor het eerst ziek, toen al op randje van inslapen, maar toen kwam ze er net op tijd bovenop, dankzij de moed van mijn vriendin en de hulp van de dierenarts. Daarna is ze ook nog 2 x ziek geweest en bovenop gekomen. Helaas kon ze het deze keer niet winnen. Dus dat maakt het verhaal een klein beetje moeilijk. Mijn schoonvader wou zondag al als verassing een ander gaan ophalen. Maar nu is het sowieso nog te vroeg
 8. Moet een pruimenboom zijn. Als ik de vruchten zie. Wij hebben ook zo een boom die bij het verblijf staat. Zelfde vruchten en die geeft pruimen af. Na het lezen van dit topic hebben wij de boom gelijk gesnoeit. Ook vanwege overmatig bladluis.
 9. Rifca, Evee Dank je wel, rot gevoel, in een jaar tijd is Lill het 4e diertje waar wij afscheid van hebben moeten nemen. De dierenarts is bij ons thuis langs gekomen en hebben haar hier gehouden om te begraven. Benshi had niet zoveel belangstelling, maar toen Lilly eenmaal weg was begon hij wel even te snuffelen aan haar. Eigenlijk is Benshi altijd wel erg op zich zelf geweest. Benshi en Lilly waren wel maatjes, maar Lill was altijd de gene die Benshi het meest opzocht. Ik moet wel zeggen dat ik het idee had dat Benshi wel meer op zich eigen werd de laatste dagen. We houden Bensh goed in de gaten, de deur staat open, dus hij komt veel naar binnen ook. Nu zeker willen we even geen 2e erbij. Het voordeel van Bensh is dat hij altijd onwijs goed eet en veel beweegd, enige vermindering zou erg snel op vallen. Benshi kan het ook goed vinden met onze Kater Mylo, ze zoeken elkaar op en ze spelen met elkaar. Mylo ligt ook regelmatig bij Benshi en zit hem dan kopjes te geven. Mylo eet ook Biks trouwens..😑 Zou Benshi daar ook genoeg aan kunnen hebben?
 10. @Lienappelsien Ik wou van de week al reageren, maar door wisselende toestanden wou ik daar mee wachten. Helaas moet ik mededelen dat wij onze lieve 1 jaar oude Lilly vandaag hebben laten inslapen. 😟 Het leek weer even beter te gaan, en ze begon weer met haar achterpootjes af te zetten, dan wel nog slepend over de grond. Wij zijn door gegaan met medicijnen geven, maar ze kreeg helaas weer een behoorlijk terug val. Ook wouden we naar een specialist gaan voor een second opinion, maar in haar toestand was het al te laat. Wij vonden het tegenover Lill niet eerlijk om haar niet het leven te laten lijden zoals elk ander konijn. Haar achterhand was enkel nog 1 en al bot en meer niet, ook liet ze behoorlijk haar urine lopen. Wij en Lilly wouden het nog niet opgeven, maar haar lijfje wou niet mee werken. Vanaf gister lag ze onrustig snel adem te halen, verroerde zich niet en was ze ook niet meer vrolijk Ze heeft gevochten, zelfs na de inslaap prik die 30 minuten nodig heeft hebben wij nog 1.5 uur bij haar gelegen tot dat ze weg was. Wij hoopten dat Lill een nog beter leven zou krijgen met onze andere diertjes in ons toekomstige nieuwe huis, maar er blijven er wel weinig over zo😕 Ik hoop enkel dat ons andere konijn Benshi het goed oppakt. Tot nu toe gaat hij door met wat ie altijd doet. Rond huppelen in de tuin en eten. Dit wou ik jullie toch even mededelen Iemand nog tips voor Benshi?
 11. Bedankt allen voor uw reactie. Zo te horen komt het dus vaak voor bij konijnen. We weten ook niet of het door een val komt of iets dergelijks, wij waren niet thuis en toen we 'S avonds wel thuis kwamen zagen we dat ze ze dus dit vertoonde. @Kolino Ze word inderdaad behandeld met Panacur en Dexomethason heeft ze ook gehad. Dus dat klopt inderdaad wat u zegt. Panacur geven we haar dagelijks zelf oraal, daarnaast hebben we ook orale pijnstilling, maar ik weet niet welke benaming dat heeft. Vanavond moeten we weer naar de dierenarts, ik dacht dat morgen was, maar dat is vanavond. Wat mij opvalt, ik ben vanmiddag in mijn pauze even naar huis gereden om te gaan kijken bij haar. Als ze weg probeert te komen zie je dat ze haar eigen wel af zet met haar rechter achterpootje dan wel stijf naar achter. het linker achterpootje doet ze echter niks mee. Gister heeft mijn vriendin haar geprobeerd te masseren, dit was ook een tip die we hebben gekregen, hier had Lilly verder geen moeite mee, en als ze het zat was begon ze gewoon te kruipen. Mijn vriendin probeert wel enig zins wat oefeningen te doen met Lill, door haar achterpootjes onder haar lichaam te zetten terwijl mijn vriendin haar hand onder haar pootjes houd, hier zie je dan dat Lill zich eigen ook afzet met haar pootjes. Om ze vervolgens weer stijf naar achter over de grond te laten slepen.
 12. Goeie avond beste leden. Wij hebben 2 vlaamse reuzen nu sinds een jaar. Vrouwtje (Lilly) en mannetje (Benshi) Benshi geholpen, Lilly nog niet. Allebei een jaar oud nu. Ze hebben hier eigenlijk de hele tuin van 30 m2 tot hun beschikking, dus beweging hebben ze voldoende. Ons probleem is dat Lilly eigenlijk uit het niets nu al een week van de 1 op de andere dag niet meer met haar achterpootjes huppelt. Het begon eigenlijk dat ze slepend met haar achterwerk vooruit kroop en haar achterpootjes wel gebruikte om te lopen, maar dit ging allemaal wel wat onstabiel. Toen we het constateerde zijn we gelijk gaan bellen naar de dierenarts en konden we terecht bij de spoedhulp. Zij beweren dat ze een zenuw knelling heeft in haar achter hand. Na wat pijnstilling en ontstekingsremmers, begon Lilly weer soms wat te huppen. Enkel wou de dierenarts haar niet pijnstilling blijven geven omdat teveel niet goed voor haar schijnt te zijn. Nadat de prikjes uitgewerkt waren, kreeg ze opnieuw ontsteking remmers toegediend. Echter ging het opmerkelijk berg afwaarts met onze Lilly, want nu gebruikt ze haar achter pootjes niet meer. maar houd ze die stijf achter haar aan. Opnieuw dierenarts in, dierenarts uit, foto's van haar rug, maar dat zag er goed uit, weer een paar prikjes gehad en we zijn ook met de behandeling van E. cuni culli begonnen. Dierenarts beweerde wel, dat dat het kan zijn, maar hij eigenlijk denkt dat dat het niet is. Dit heeft ze zondag bij de dierenarts gekregen en wij moeten de medicijnen elke dag door zetten. Maar helaas nog zonder verbetering. Soms zit ze wel normaal op haar achterpoten, maar vaak ligt ze alleen maar met haar achterpoten opzij. De dierenarts deed wat testjes en die zei dat ze wel reageert met haar achter poten maar dat ze wel moet gaan verbeteren , gezien de spieren verzwakken van het niet bewegen. Ze is gister ook weer bij de dierenarts geweest en die zei dat ze en minuscule verbetering had, maar het niet de verwachting was die hij wilde zien Donderdag moet ze weer. Ik twijfel verder niet aan onze dierenarts, Lilly is toen ze 8 weken was bij ons al 1 keer ernstig ziek geweest waardoor ze niet at en teveel af viel, er toch weer op het randje van inslapen boven opgekomen is door de medicijnen van onze dierenarts en wilskracht van ons zelf. Lilly is voorde rest wel levendig, ze eet goed, voornamelijk biks en gras maar ook per dag 1 wortel, ze wast zich eigen goed en haar ontlasting is ook goed Maar nu zitten wij eventjes met onze handen in het haar, we doen ons best en geven het niet zomaar op maar Lill doet nog niet echt mee. Mijn vraag is, of iemand al eens met dit bijltje heeft gehakt? Mvg, Xander
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .