Ga naar inhoud

TiN

Members
 • Items

  46
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

TiN's prestaties

Lamprei

Lamprei (2/6)

13

Reputatie

 1. TiN

  Oscar

  💔Je enthousiaste begroeting in de ochtend of als ik thuiskwam, je knuffel- en speeltijd die je opeiste na je ontbijt, je urenlange likjes 's avonds, het zachte knarsetanden als ik je aaide, je ondeugende blik en de manier waarop je vervolgens wegliep als je iets deed dat niet mocht, je smakkende geluidjes en je geknoei als je dronk, je luie middagdutjes onder de tafel, je snelheid en gulzigheid als het over eten ging... Wat zal ik het missen. 💔 Zo onverwacht als je 3 jaar geleden hier kwam wonen, zo onverwacht verliet je me... 🐇🌈💫 ✝️ 3/3/'22
 2. @Dollie, ik had inderdaad ook wel het idee dat ze niet meer helemaal bij volle bewustzijn was. Dat te lezen stelt me wat gerust dat ze er weinig meer van geweten heeft. @Evee, het zou inderdaad fijn zijn als ze sneller lieten merken als er wat was. Ik ben gisteren heel de dag thuis geweest en heb niets gemerkt tot het dus goed mis was... Een autopsie ga ik niet laten doen. Ik heb hem een mooi begraafplekje gegeven bij mijn ouders.
 3. Mijn lieve nijn is niet meer... Deze namiddag was ze nog een levendig konijn, om 17u at ze nog haar dagelijkse groente- en kruidenbakje met smaak leeg en plukte ze nog gretig aan het hooi. Een paar uur later ging het helemaal mis: ze wou, net als 3 weken geleden, haar biks niet. Onmiddellijk Cisaral, Emeprid en pijnstiller toegediend, temperatuur gemeten en naar de dierenarts gebeld. Aangezien haar temperatuur goed was (38,8°) raadde de dierenarts (niet mijn eigen dierenarts, want die heeft verlof, maar wel iemand met wie zij heel nauw samenwerkt) me aan om de drie middeltjes een paar uur de tijd te geven om hun werk te doen. Een stukje peterselie en wat tijm wou ze op dat moment wel nog aannemen, waardoor ik ook wel dacht dat het goed kwam. Twintig minuten later hoorde ik een ijselijke schreeuw, vreselijk... Ik rende naar haar hokje waar ik haar even te rusten had gelegd, ik zag haar stuiptrekken en ze was dood... Een paar uur ervoor liep ze nog vrolijk rond en ineens was het over van het ene op het andere moment... Drie weken geleden had ze ook een gasaanval / verstopping, dat was jaren geleden. Toen is alles gecheckt: foto van de buikholte waarbij niets wees op een tumor, ontsteking... , longen waren zuiver, tanden waren goed, ontwormd..., niets dat de oorzaak kon aangeven en ook in haar voeding was er niets veranderd. Toen ze van haar verstopping genezen was, ging alles ook goed. Tot vandaag... Ik had zo graag geweten of ik iets over het hoofd heb gezien of ik iets had kunnen doen... Zijn er nog bunnybunchers wiens konijn totaal onverwacht van het ene op het andere moment stierf? Ze werd eind januari overigens nog ingeënt tegen vhs / rhd 1 en 2 (met één vaccin). Daar heeft ze toen overigens wel redelijk fel op gereageerd met een spuitplek / -wonde op de rug en een dag niet helemaal zichzelf. Die wonde is mooi behandeld met antibioticazalf en ook genezen. Maar toch vraag ik me af of ze ergens met die inenting of door die wonde een sluimerende infectie heeft opgelopen. Want sindsdien is ze toch wat gaan sukkelen: eerst die spuitwonde, dan een paar weken later verstopping / gas, nu opnieuw met overlijden als gevolg.
 4. Gelukkig dat ze weer de oude is! Hou toch maar even goed in de gaten. Mijn konijn had 2 weken geleden hetzelfde en het duurde toch even voor alles weer functioneerde zoals ervoor.
 5. Dat geef ik al jaren en kan normaal ook geen kwaad. Ik overschrijf de dagelijkse hoeveelheid in ieder geval ook niet.
 6. TiN

  Kaal plek op hals

  Is er ook een bult of verdikking te zien / voelen? Als dat niet het geval is, is een huidinfectie ook mogelijk. Uiteraard moet je ook dan best naar de dierenarts. Mijn konijn heeft zo'n plek ook jaarlijks rond de wintertijd, maar wel meer opzij van de nek. Blijkt telkens om een schimmelinfectie te gaan doordat ze nogal knoeit met water als ze drinkt. Als dat niet goed opdroogt, bv. bij vochtiger weer in de winter, kan dat wat broeien en veroorzaakt dat daar een schimmelinfectie. Haar huid ziet dan soms wat roder, maar zeker niet altijd. Wat ik wel merk is dat er rond die plek een soort van wittige korstjes aan de haarwortel zitten, misschien dat eens checken? Die haren laten in dat geval ook heel makkelijk los. Mijn dierenarts geeft me dan altijd sterk verdunde Imaverol om erop te deppen en wat honingzalf tegen de jeuk, zodat ze de huid niet openkrabt. Dat werkt heel goed en al snel groeien de haren terug. Beaphar antischimmel werkt trouwens ook prima. Maar hoe dan ook zou ik naar de dierenarts gaan om te kijken of het een huidinfectie kan zijn en een tumor of abces laten uitsluiten.
 7. Ne, helemaal niet. Enkel aan de buik verhaarde hij, maar ook dat is nu weer over...
 8. Afgelopen zondagnamiddag merkte ik een apathisch konijn op. 's Ochtends kwam hij nog enthousiast op de biks afgelopen, maar uren later toen ik groenvoer ging brengen, bleek dat hij er nauwelijks van gegeten had. Groenvoer moest hij ook niet en hij lag ineengedoken in een hoekje in de garage (daar verblijft Oscar vaker als ik een dag weg ben en die ruimte is verwarmd). Nieuwe keutels zag ik ook niet meer. Toen ik hem oppakte, piepte hij van de pijn. Zaterdagavond was er nog helemaal niets aan de hand: actief, goed gegeten... Onmiddellijk gingen natuurlijk alle alarmbellen af en heb ben ik naar de dierenarts van wacht gegaan. Die constateerde gas in de darmen en een vrij volle maag, temperatuur was wel nog goed. De dierenarts heeft iets gegeven voor maag / darmen en een pijnstiller en een zakje dwangvoeding als hij na een paar uur niets wou aannemen. Maandag ben ik voor de zekerheid toch nog naar mijn eigen dierenarts geweest. Oscar piepte intussen niet meer van de pijn en nam ook terug een takje peterselie, tijm en rozemarijn aan en af en toe een spriet hooi en er lagen ook weer wat slijmerige keutels, maar ik wou graag een oorzaak van de plotseling verstopping / gasbuik. mijn dierenarts heeft nog een foto van de buikholte gemaakt, maar daarop was behalve nog een beetje gas niets vreemds te zien (ook longen, nieren... werden zo gecheckt), hij had ook geen haakjes op de tanden. Intussen is hij weer helemaal de oude, maar ik vraag me wat de reden kan zijn geweest. Aan het voer of de omgeving was er niks veranderd, er is geen stressvolle situatie geweest, ik geef al preventief prozyme aangezien hij in de rui altijd haar binnenkrijgt en tegen wormen / parasieten werd hij 3 weken geleden nog preventief behandeld toen hij zijn inentingen kreeg. Kennen jullie nog oorzaken van een plotse gasbuik? Iets wat ik over het hoofd heb gezien... Kwestie dat ik over 5 weken op vakantie ga en Oscar dan 10 dagen naar een konijnenopvang breng. Dan wil ik niet dat dit voorvalt. Niet dat ik geen vertrouwen heb in die opvang, want de eigenaresse is konijnkundig, maar ik vertrek toch graag met een gerust hart op vakantie. Hij heeft trouwens bijna 3 jaar geleden ook 1x een gasbuik gehad, maar toen was de oorzaak dat mijn moeder haar tijdens mijn vakantie per ongeluk groenvoer had gegeven dat ze niet verdroeg. Erna is het nooit meer voorgevallen.
 9. Mijn konijn (Vlaamse reus) brak vorig jaar zijn achterpoot. Amputeren zou problemen geven bij een groot konijn en de breuk zat te hoog om succesvol te opereren. Met 4 weken hokrust (met pijnmedicatie) en dus nauwelijks beweging en erna nog 4 weken beperkte bewegingsruimte is die breuk genezen. Iemand die het niet weet, ziet geen verschil en hij huppelt weer rond zoals ervoor. Zijn spierkracht in beide poten in nagenoeg hetzelfde wist de dierenarts me een maand geleden nog te vertellen. Dus hij gebruikt de poot zoals het hoort. Het was wel een gesloten breuk, aangezien jij spreekt van wildvlees is het een open breuk? Dat is een ander verhaal, natuurlijk.
 10. De dierenarts zei donderdag dat ik het gelukkig snel ontdekt had en het goed was dat ik het wondje een aantal dagen met Betadine had ontsmet. Het was al mooi dichtgegaan en de huid was zeker niet ontstoken. De verdikkingen waren volgens de dierenarts op zich niet problematisch. Het zijn eeltplekken wat wel vaker voorkomt bij konijnen, die kunnen wel uitmonden in sore hocks, zoals bij mijn konijn nu licht het geval is. Zolang er haar over die plekjes zit, valt dat meestal niet op. Bij mijn konijn is het haar er door een vermoedelijk te harde / schurende ondergrond afgegaan, waardoor de plekjes bloot kwamen te liggen en de huid beschadigde. Dat irriteerde mijn konijn vermoedelijk, waardoor hij eraan gebeten heeft. Als de eeltplek dicht blijft, kan ik er de komende tijd wat zinkzalf of Paw Wax (Vetramil) op smeren zodat er een beschermend laagje gevormd wordt. Verder vond ze mijn aanpassingen qua ondergrond goed en ze vermoedde dus niet dat het zou verergeren op deze manier. Om te vermijden dat hij het plekje toch opnieuw openbijt en om de huid de tijd te geven om te herstellen (al kan het wel een hele tijd duren voor er terug haar overgroeit) zei ze dat babysokjes (antislip zodat er geen kans op wrijving is en voorste stukje eraf geknipt, zodat het mooi over de poot schuift) ook nog konden helpen. Nu, bijna een week later, zie ik zelf al wat beterschap. Het lijkt of er een extra laagje op het eelt gevormd wordt en de sokjes laat hij zonder problemen aan en ze blijven ook mooi op hun plek zitten. Dat maakt ook dat de zinkzalf / Paw Wax beter kan intrekken, want anders hupst hij er dat toch weer meteen af.
 11. TiN

  Castratie Sofie

  Veel beterschap voor Sofie. Hopelijk knapt ze snel op.
 12. Eens hij vanaf het voorjaar weer uren buiten kan rondrennen is de ondergrond wel ideaal en dat zal dan ook wel goed doen voor de poten. Dus hopen dat de poten tegen maart, als de namiddagen dan warm genoeg zijn tenminste, beter zijn of zeker niet verergeren. Want als deze verdikkingen opengaan, kan ik hem natuurlijk niet met een wonde op zandgrond zetten. In ieder geval eens horen wat de dierenarts donderdag zegt, maar ik vermoed dat ik daar dezelfde tips zal krijgen. Honingzalf blijven smeren lijkt me ook niet goed, want volgens mij wordt de huid daar weker van of de haren rondom klitterig waardoor die ook nog uitvallen. Dan maak ik het zelf erger, lijkt me? Iemand ervaring met Paw Wax? Een paar keer tegen gekomen dat dat wel eens gebruik wordt. Dank je wel voor de goede raad alvast!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .