Spring naar bijdragen

RobinJeannette

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over RobinJeannette

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Provincie
  Zuid Holland
 • Namen van de konijnen:
  Ben & Jerry
 • Huisdieren
  2 konijnen

Recente profielbezoeken

123 profielweergaven
 1. Ja klopt, ruim 10 dagen in overleg met de D.A. De belangrijkste reden was dat ik het mannetje zag vereenzamen, toen ze apart zaten van elkaar. Dit besproken met de arts en in goed overleg gaan herkoppelen. Haar beweegredenen waren onder andere dat ze beide nu pas net 12 weekjes zijn en het mannetje al geholpen was voor de 10e week dus wellicht nog niet eens vruchtbaar. Plus wij hebben nog totaal geen rij gedrag gezien, ik weet dat dit niks zegt natuurlijk, maar in goed overleg gaan koppelen inderdaad.
 2. ah oké, bedankt voor je reactie. Dan zal het misschien te snel geweest zijn, ondanks dat ik ze er ruim 3 uur schattig bij vond liggen 😉 Heb dit gedrag verder vandaag ook niet meer gezien maar dat zegt dan inderdaad niks. Elkaar berijden doen ze trouwens helemaal nog niet, misschien nog te jong? Binnenkort zal er vast nog zo een periode aan komen dan als het nieuwe verblijf klaar is.... Maar goed, nu ik weet dat het er tot op zekere hoogte bijhoort hoef ik me er geen zorgen om te maken.
 3. HoiHoi, Vraagje wat betreft het koppelen en rangorde bepalen aan de hand van bovenstaande informatie. Mannetje en vrouwtje zijn weer bij elkaar na een koppelsessie op neutraal terrein in de gang. Het eerste half uur was echt even opletten en voor mij ook totaal nieuw om dit zo te zien. Ondanks dat ik mij had ingelezen vond ik het er heftig uit zien en heb ik ze ook 2 keer uit elkaar gehaald. De derde keer heb ik het gelaten omdat ik dus las dat zolang het niet te heftig wordt de konijnen dit moeten doen om de rangorde te bepalen. Dit ging dus eigenlijk prima want beide krijste niet en bijten deden ze ook niet, dus echt vechten was het niet, heb alle signalen goed herkend die op de site staan beschreven. Na dit half uur ging het eigenlijk prima en heb ik ze 4uur lang in de gang gelaten(met eten en drinken natuurlijk) en dit ging eigenlijk super goed. Ze gaven elkaar likjes op elkaar hoofd en kropen alweer dicht tegen elkaar aan. Note: het vrouwtje is hierin duidelijk dominant. Toen heb ik ze beide in de ren gezet en dit ging ook prima. Echter 's avonds zaten ze achter elkaar aan, zij achter hem en hij vond het duidelijk niet leuk. Ook hierbij wat vlinderen en wat plukjes haar in de rondte maar geen vechten. Drie tellen later likken ze elkaar weer en is het jut en jul. Zo ook vanmorgen weer. Ze liggen, spelen eten super lief samen maar ineens slaat het om en rent zij weer achter hem aan, vinderen, plukjes haar in de lucht en binnen een minuut is het klaar en hij zoekt haar weer op en ze liggen weer samen.... Nu heb ik het idee dat ze nog bezig zijn met het bepalen van de rangorde maar weet dit dus niet zeker, kan ook de puberteit zijn...? Graag hoor ik jullie ervaring hiermee. Alvast bedankt.
 4. RobinJeannette

  mies

  Wat een knapperd, bijna hetzelfde als 1 van ons. Wij hebben er ook 2 waarvan 1 hele zwarte en 1 wit met zwart gevlekt. Hoeveel zijn ze gegroeid sinds deze laatste post? Ben erg benieuwd, super leuke beesten zijn het en vindingrijk 🙂
 5. Wij hebben laatst ook een hondenhok voor buiten gekocht. Wij hebben 2 lotharingers die ook flink worden, en straks als het buitenverblijf af is krijgen ze dus een groot hondenhok met een plat dak. Er zijn namelijk weinig hokken te vinden die ook een groot nachtverblijf hebben, je komt dan snel uit bij een honden of kippenhok. Geen probleem toch, dit hok is namelijk van kunststof dus ook prima anti knaag 😉 Heb je inmiddels wat gevonden?
 6. Oké. Super grappig. We maken wel een groot verblijf maar niet zo groot voor een kinder zandbak. Maar ik ga zeker even kijken welke opties we nog meer hebben zodat ze toch kunnen graven...
 7. Bedankt! Begin al aardig me weg te vinden hier 🙂 Heerlijk al die informatie.
 8. Oké, klinkt logisch. duidelijk antwoord. Dankjewel. Dan gebruik ik het nu nog maar eventjes tot hun nieuwe verblijf klaar is en het nog wat kouder is in de nacht. En ook inderdaad voor verveling/ knabbel gedrag, ze zijn nog zo jong en speels dat ze anders wel iets gaan zoeken. En een ruifje met vers hooi is altijd tot hun beschikking.
 9. Ik lees ook veel over een stukje zandbak in de ren doen? Ik heb dit nog nooit gehoord maar is het waar dat konijnen dit fijn vinden? Aangezien wij ook alleen maar tegels hebben, maar straks een grote ren waar plek is voor een eventuele ''zandbak''.
 10. Hoi, Even een vraagje off topic maar toch ook weer niet 😉 Wij hebben ook die bodembedekking van papier, heerlijk spul overigens maar daarboven op leggen we ook nog stro. Is dit overbodig of geeft het toch nog extra warmte? Het lijkt er namelijk op dat ze er niet veel mee doen...?
 11. RobinJeannette

  Voorstellen...

  Hallo Allemaal, Enkele dagen geleden zijn wij lid geworden van deze interessante site waar we nu al veel informatie hebben kunnen vinden. Wij zijn sinds kort trotse eigenaren van 2 mooie lotharingers, zie onze pagina voor een foto van de twee. Veel vragen hadden en hebben wij maar met goed zoeken en lezen op deze site zijn we al veel te weten gekomen. Enkele dagen geleden is het mannetje gecastreerd en zitten ze sinds vanmiddag weer beide buiten, wel apart natuurlijk en ze kunnen elkaar niet zien. We hopen binnen nu en 3 weken de overkapping in de tuin af te hebben zodat we daaronder een grote ren voor ze kunnen maken, als het koppelen natuurlijk goed gaat. Meer info over de twee leukerds die wij hebben staat op onze pagina. Groetjes Jeannette en Robin.
 12. Bedankt voor je uitgebreide antwoord. Ben heeft het super goed gedaan zo na de castratie en gaat vandaag en komende nacht de overstap maken richting buiten. We hebben de schuur nog als tussenstap voordat hij pas echt naar buiten weer gaat om even te wennen. We houden ze ook buiten nog gescheiden tot de aangegeven tijd. Tegen die tijd is als het goed is ook de nieuwe plaats voor hun klaar... Een mooie grote ren. Duidelijke info ook over het koppelen, gaat vast lukken. Zodra het nieuwe verblijf klaar is zal ik een foto posten.
 13. Hallo Allemaal, Graag zou ik meer informatie willen over het koppelen na de castratie. Ik lees heel veel maar ook veel verschillende ervaringen. Wij hebben sinds 2 weken 2 Lotharingers uit 1 nest, broer en zus, geboren op 15 feb,2019. Ze hebben vanaf het moment dat we ze hadden samen buiten bij elkaar gezet omdat ze dit vanaf de fokker ook al waren. Het mannetje is vandaag geholpen en staat nu eventjes bij ons in huis tot hij herstelt is, het vrouwtje zit buiten. Dit is dus voor het eerst dat ze uit elkaar zijn. Ik lees veel over koppelen, maar vraag me af wat het beste is. Ze zijn namelijk erg lief samen en hebben geen problemen gezien tot op heden, en willen ze dan ook graag zsm weer samen zetten buiten.(na herstel natuurlijk). Graag hoor ik wat wij het beste kunnen doen. Alvast bedankt.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .