Ga naar inhoud

Pablo&Lola

Members
  • Items

    4.057
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    100

Berichten die geplaatst zijn door Pablo&Lola

  1. 2 uren geleden, bunnyempress zei:

    Ik denk in het Portuguees als ik die naam zie. Heet ze geen "licht"? @Pablo&Lola

    Dat klinkt inderdaad meer als "loes" qua uitspraak.


    Klopt, het is Spaans & Portugees voor licht. 
     

    Ik ging even googlen en zie dat het is afgeleid van ‘Nuestra Señora de la Luz’ / ‘Nossa Senhora da Luz’, een benaming voor de Heilige Maagd Maria. Maar nu ga ik heeeeel erg off-topic. 
     

    Anyways, voor alle Nederlanders onder ons is dus gewoon ‘Loes’ (of ‘Maria’ 😛). 

    • Haha 1
  2. Op 14-6-2023 om 11:19, bunnyempress zei:


    Dat is idd een fijne prijs. Maar bij ons werden de tandjes ook gecheckt, de oren e.d. als volledige gezondheidscheck. Dus we waren wel 30-40 mins binnen. Dan vind ik €75 per konijn schappelijk. Plus dat huurprijzen in het westen hoger liggen 


    Ik zat eerder bij een andere, duurdere praktijk, maar ik was de overvolle wachtruimte en de gigantische uitloop bij elke afspraak zó zat. Bij deze praktijk ben ik altijd de enige in de wachtruimte en precies op het tijdstip van de afspraak aan de beurt. En nog goedkoper ook. Plus, er zitten drie locaties bij mij in de buurt, dus ik kan altijd ergens snel terecht. De ‘konijnkundigheid’ vind ik, voor zover ik tot nu toe heb kunnen beoordelen, ook prima. En over een flesje pijnstiller om thuis op voorraad te hebben, doen ze ook totaal niet moeilijk. Had ik al gezegd dat ik fan ben? 
     

    Edit: het enige ‘probleem’ is dat ze Luz maar ‘Lus’ blijven noemen. 😂

    • Vind ik leuk 1
    • Haha 1
  3. 1 uur geleden, Marjoleink zei:

    Dat ziet er niet goed uit. Is het nu over?


    Fenomeen van Raynaud, erfenisje van mijn moeder, maar gek genoeg heb ik er dit jaar pas echt veel last van, eigenlijk constant als ik met deze temperaturen buiten kom. Ik probeer wel zoveel mogelijk handschoenen te dragen, maar met soppen is dat niet zo handig en ik vergeet het ook wel eens. Gelukkig zijn de wintertenen bij mijn zusje terechtgekomen en heb ik slechts de dooie vingers. 😄

  4. Goed. Ik had cavasan meegekregen om het oog te zalven, maar daar reageerde hij heel heftig op, dus daar ben ik na 3 dagen mee gestopt (moest eigenlijk 7-10 dagen smeren, maar de randen om het oog werden zó rood en dik dat ik dat niet zag zitten). Na het weekend weer contact met de dierenarts opgenomen om te vragen naar andere zalf. Hiervoor moest ik echter weer met Lewis langs, bij een andere praktijk met meer kennis van oogheelkunde. Uiteraard begon ik net die week met m’n nieuwe baan en kon ik zelf niet zo snel langs, maar gelukkig kon mijn vriend wel met Lewis op pad. Daar hebben ze nogmaals de beschadiging bekeken en deze bleek al te zijn hersteld, dus we hoefden uiteindelijk helemaal niet meer te zalven. 🥳 Oogbal was nog wel enigszins rood, maar dat zou op termijn ook wel herstellen, dus eind goed, al goed.

    • Vind ik leuk 4
  5. 8 uren geleden, Miekmoek zei:

    Medicatie door biks prakken met een schepje olvarit wortel. 


    Dit is vaak ook mijn strategie, maar als ze niks willen eten, dan gaat het met een spuitje en twee personen (één houdt het konijn vast en de ander dient het toe) toch het snelst en makkelijkst hier. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .