Spring naar bijdragen

Cschrgr

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Cschrgr

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik dacht eerder dat het kwam doordat d'r maatje weg is. Want toen het nestje er was en ze samen met de ram was zag ik niks anders dan normaal. Vandaag begon ze weer gedurende de dag zichzelf te zijn; druk met graven en binkies maken. Ook heeft ze bijna een hele ruif hooi leeg gegeten net en toont ze weer belangstelling voor mij. Maar ik hou ze nog goed in de gaten.
 2. Hallo, Sinds eergisteren zijn mijn voedster en ram tijdelijk gescheiden ivm castratie van de ram. Sinds dat de ram weg is, eet ze minder hooi. Meestal als ik het hooi aanvul voor ik ga slapen, dan zijn de ruifjes zo goed als leeg de volgende ochtend. Dat is nu niet. Wel eet ze haar biks helemaal op. Ik hoop niet dat mijn voedster de komende 2 weken zich eenzaam gaat voelen. Ik heb al een surrogaat pluche knuffel er bij gelegd en ook krijgt ze tussen de bedrijven door extra aandacht. Het zijn trouwens buitenkonijnen. Ze was altijd super vrolijk en kwam meteen aangerend zodra ik de tuin in stapte, nu is ze minder enthousiast, maar kan ik haar wel uitgebreid kroelen. Wat kan ik nog meer doen?
 3. @Dollie ja daar heb je ook weer gelijk in.. Zou de dierenarts kunnen checken of ze zwanger is? Dan nog een vraag, de ram zit in een soort tuinhuisje met veel stro. Zou dit warm genoeg zijn? Pff maak me er meer zorgen om dan ik had gedacht, over of dat het goed blijft gaan met de ram. Ik heb hem nog niet zien eten, wel veel drinken. En of ze straks weer vriendjes zullen worden.
 4. @Evee bedankt voor je reactie! Ik heb de deur van het schuurtje waar de ram zit dichter gedaan waardoor ze elkaar niet zien en meteen wereld van verschil! Voedster gaat weer d'r eigen gang, veel graven en binkies maken. Ook geen stampvoeten meer. In week 3 zal ik ze weer bij elkaar zetten om te koppelen. Ik hoop echt dat het weer slaagt. Ze waren zo leuk en lief samen. Heb de 1e keer er eigenlijk niks voor hoeven doen. Bij elkaar gezet en vanaf het eerste moment waren ze onafscheidelijk. Fingers crossed dus maar. @Dollie ja dat is dus wel weer een dingetje waar ik me zorgen over maak.. ik hoop het zo van niet. Ram was er inderdaad bij toen ze beviel. Hoeveel dagen voor de bevalling maken ze een nestje?
 5. Cschrgr

  Opnieuw koppelen?

  Hallo allemaal, Ik zal even de situatie uitleggen: Sinds mei vorig jaar heb ik een voedster en een ram. Vanaf begin af aan een perfect koppel. Toen ik de ram overnam van iemand via marktplaats werd mij verteld dat hij gecastreerd was. Nou mooi niet dus, ik trof tot mijn grote schrik afgelopen weekend een nestje aan. Helaas is heel het nestje (6 konijntjes) overleden. Ik heb direct de ram gescheiden en diezelfde avond kon ik met mijn ram terecht voor de castratie. Sinds dat de ram weg is, is de voedster wat van slag. Niet gek natuurlijk, eerst d'r nestje weg en daarna ook haar vriendje weg. Inmiddels is de ram weer thuis en heb ik hem warm in het schuurtje gezet dichtbij de voedster. Ze kunnen elkaar zien en ruiken van een afstandje. Echter begint de voedster flink te stampvoeten en keert mij de rug toe. Ook is ze super waakzaam en haar blik half gericht op het schuurtje. Nu vraag ik mij af: 1. Wat is dit stampen ineens? Is dit omdat ze het niet eens is met dat ik haar vriendje heb weggehaald? Of is ze agressief naar de ram toe? Is het beter dat ze elkaar even niet kunnen zien? 2. Moet ik straks oppassen wanneer de ram weer terug in de ren komt? (uiteraard wel nog een poosje gescheiden dmv panelen ivm vruchtbaarheid) moeten ze weer opnieuw gekoppeld worden, of zullen ze elkaar weer herkennen als ze kunnen neuzen? Alvast bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .