Spring naar bijdragen

Cschrgr

Members
 • Aantal bijdragen

  13
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Cschrgr

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ik dacht eerder dat het kwam doordat d'r maatje weg is. Want toen het nestje er was en ze samen met de ram was zag ik niks anders dan normaal. Vandaag begon ze weer gedurende de dag zichzelf te zijn; druk met graven en binkies maken. Ook heeft ze bijna een hele ruif hooi leeg gegeten net en toont ze weer belangstelling voor mij. Maar ik hou ze nog goed in de gaten.
 2. Hallo, Sinds eergisteren zijn mijn voedster en ram tijdelijk gescheiden ivm castratie van de ram. Sinds dat de ram weg is, eet ze minder hooi. Meestal als ik het hooi aanvul voor ik ga slapen, dan zijn de ruifjes zo goed als leeg de volgende ochtend. Dat is nu niet. Wel eet ze haar biks helemaal op. Ik hoop niet dat mijn voedster de komende 2 weken zich eenzaam gaat voelen. Ik heb al een surrogaat pluche knuffel er bij gelegd en ook krijgt ze tussen de bedrijven door extra aandacht. Het zijn trouwens buitenkonijnen. Ze was altijd super vrolijk en kwam meteen aangerend zodra ik de tuin in stapte, nu is ze minder enthousiast, maar kan ik haar wel uitgebreid kroelen. Wat kan ik nog meer doen?
 3. @Dollie ja daar heb je ook weer gelijk in.. Zou de dierenarts kunnen checken of ze zwanger is? Dan nog een vraag, de ram zit in een soort tuinhuisje met veel stro. Zou dit warm genoeg zijn? Pff maak me er meer zorgen om dan ik had gedacht, over of dat het goed blijft gaan met de ram. Ik heb hem nog niet zien eten, wel veel drinken. En of ze straks weer vriendjes zullen worden.
 4. @Evee bedankt voor je reactie! Ik heb de deur van het schuurtje waar de ram zit dichter gedaan waardoor ze elkaar niet zien en meteen wereld van verschil! Voedster gaat weer d'r eigen gang, veel graven en binkies maken. Ook geen stampvoeten meer. In week 3 zal ik ze weer bij elkaar zetten om te koppelen. Ik hoop echt dat het weer slaagt. Ze waren zo leuk en lief samen. Heb de 1e keer er eigenlijk niks voor hoeven doen. Bij elkaar gezet en vanaf het eerste moment waren ze onafscheidelijk. Fingers crossed dus maar. @Dollie ja dat is dus wel weer een dingetje waar ik me zorgen over maak.. ik hoop het zo van niet. Ram was er inderdaad bij toen ze beviel. Hoeveel dagen voor de bevalling maken ze een nestje?
 5. Cschrgr

  Opnieuw koppelen?

  Hallo allemaal, Ik zal even de situatie uitleggen: Sinds mei vorig jaar heb ik een voedster en een ram. Vanaf begin af aan een perfect koppel. Toen ik de ram overnam van iemand via marktplaats werd mij verteld dat hij gecastreerd was. Nou mooi niet dus, ik trof tot mijn grote schrik afgelopen weekend een nestje aan. Helaas is heel het nestje (6 konijntjes) overleden. Ik heb direct de ram gescheiden en diezelfde avond kon ik met mijn ram terecht voor de castratie. Sinds dat de ram weg is, is de voedster wat van slag. Niet gek natuurlijk, eerst d'r nestje weg en daarna ook haar vriendje weg. Inmiddels is de ram weer thuis en heb ik hem warm in het schuurtje gezet dichtbij de voedster. Ze kunnen elkaar zien en ruiken van een afstandje. Echter begint de voedster flink te stampvoeten en keert mij de rug toe. Ook is ze super waakzaam en haar blik half gericht op het schuurtje. Nu vraag ik mij af: 1. Wat is dit stampen ineens? Is dit omdat ze het niet eens is met dat ik haar vriendje heb weggehaald? Of is ze agressief naar de ram toe? Is het beter dat ze elkaar even niet kunnen zien? 2. Moet ik straks oppassen wanneer de ram weer terug in de ren komt? (uiteraard wel nog een poosje gescheiden dmv panelen ivm vruchtbaarheid) moeten ze weer opnieuw gekoppeld worden, of zullen ze elkaar weer herkennen als ze kunnen neuzen? Alvast bedankt!
 6. Cschrgr

  Gezond gedrag ram?

  @MarjoleinkBuiten het rijden om, gebruikt hij nog andere manieren om zijn dominantie te bepalen zoals chinning en keutelen, dus zou inderdaad kunnen dat het nog de rangorde bepalen is. Als hij op haar rijdt, dan glijdt hij er óf rustig van af en blijft dan een paar seconde zitten óf hij hupst er van af. Bedoel je in het eerste geval dat hij dan zijn kruid verschoten heeft? Ik ga eens proberen of ik zelf kan ontdekken of hij nog ballen heeft en anders idd maar even langs de dierenarts.
 7. Cschrgr

  Gezond gedrag ram?

  Hallo, Sinds ongeveer 3,5 week heb ik een voedster van ruim 3 maanden en een ram van 6 maanden oud. Volgens de vorige eigenaar van de ram is hij gecastreerd. De voedster is niet geholpen. De gang van zaken: - tegen de avond dan worden ze actiever en loopt/ rent de ram nog steeds regelmatig achter de voedster aan om haar te ruiken onder de staart en haar te dekken. - in de eerste paar dagen liet de voedster dit toe, maar nu niet altijd. Zodra de ram bij haar in de buurt komt en hij begint onder haar staart te snuffelen dan hupst ze weg, soms d.m.v. binkies. Soms blijft ze wel zitten en laat ze het toe. - voedster zoekt de ram ook gewoon op. En andersom ook. - de ram besproeit haar af en toe. Daarbij rent hij met zijn staart omhoog door de ren om de voedster heen. - voedster krijgt ook wel haar rust, want de ram negeert haar ook regelmatig en ze kan gewoon eten en drinken. - ze eten netjes samen en zitten hierbij dicht tegen elkaar aan. - ze rusten ook heel vaak bij elkaar, dan liggen ze languit tegen elkaar aan. Maar heb ze ook afzonderlijk van elkaar zien rusten. - ze bijten elkaar niet, ik heb ze ook niet 'lelijk' tegen elkaar zien doen. - er vliegen geen haren in het rond. - ene moment rent de ram achter de voedster aan en het andere moment negeren ze elkaar. - waar de voedster zich vooral graag laat aaiten door mij, is de ram veel bezig met zijn territorium af te bakenen. Overal keutels (maar dit kan ook van de voedster zijn) en wrijft zijn kin over dingen waar de voedster aan heeft gezeten. - af en toe zie ik dat ze elkaar wassen. Het zijn geen hele verontrustende dingen, maar vraag me vooral af of het gedrag van de ram normaal is als hij echt gecastreerd is. Of toch maar even checken bij de dierenarts of er niks is 'achtergebleven'? Bedankt alvast voor het lezen, het is nogal wat 🙂 groetjes Chelsea
 8. Duidelijk! Dan doe ik nu ook 100 gram. Fijn die link met van de konijnenkeutels. Bedankt!
 9. @Evee sorry voor de late reactie, maar bedankt voor je reactie! Ik houd nu ongeveer 75 gram aan, berekend naar verwachting konijn dat het zwaarst wordt. Is dit dan voldoende voor 2 konijntjes? Of moet ik dan 75 gram x 2 geven? (Wil het graag goed doen, dus ben een beetje onzeker) Ik ben het groenvoer dus nog aan het opbouwen, maar dat eten ze ook goed op en keutels zien er prima uit. Geen blindedarm keutels te bekennen ( had even gegoogled hoe deze er uit zien :)) ook eten ze goed hun hooi, dit doen ze vooral in de nacht heb ik ontdekt.
 10. @PikuDat zou ook nog kunnen inderdaad. Voor nu extra spanbanden er strakker omheen gedraaid, zowel horizontaal als verticaal en op de uiteinde van het vijvernet stenen er bij gelegd op de grond. Nu moet ie echt zn best doen om er uit te gaan (is gelukkig niet meer gebeurd) Ga nog even wat bedenken voor de lange termijn, want nu is het ook zoveel werk al die spanbanden los te maken om ze eten te geven en aandacht haha.
 11. Hallo, Ik heb sinds een kleine week 2 konijnen, 1 van 8 weken en 1 van 6 maanden. Ik vind het lastig te bepalen hoeveel droogvoer (biks) ik moet geven. Ik lees op de ene website dat een jong konijntje onbeperkt droogvoer moet krijgen en ergens anders weer 25 g per lichaamsgewicht. Hoe zit dit? En geldt dit voor allebei mijn konijnen? Ze eten namelijk uit 1 bakje. Dus lijkt me lastig om dit te scheiden. Hooi hebben ze onbeperkt tot hun beschikking, groenvoer krijgen ze ook steeds meer (laat de jongste er rustig aan wennen). Hoe doen jullie dit? Groetjes
 12. De mazen zijn 3 cm breed. Geen idee of hij de ren kan optillen.. nog niks van gemerkt in ieder geval.. Steviger dak is misschien wel een goed idee, maar hoe kan ik dit het beste doen? De ren is namelijk niet recht toe, recht aan.. zo gezet dat de pinnen in de voegen van de stenen konden. Beetje kronkelig neergezet, als je begrijpt wat ik bedoel.. Lukt niet om foto toe te voegen
 13. Cschrgr

  Konijn onsnapt buitenren

  Hallo, Sinds 2 dagen heb ik 2 konijntjes in een buitenhok met ren, zodat ze altijd vrij kunnen lopen. Nu is 1 konijn van 6 maanden ontsnapt vanochtend. De ondergrond van het hok en de ren is steen. Het hok staat tegen een muurtje aan en de panelen van de ren zijn in de voegen geslagen zodat het nergens heen kan. Over de ren en hok zit een vijvernet. Het net heb ik aan de ren vast gemaakt met spanbinders. De ren zit aan het hok vast gemaakt met tierips en spanbinders en staat er een baksteen tegen aan. Het is mij niet bekend hoe dat hij er uit is gekomen.. zie nergens 'bewijs' dat de ren verschoven is of een gat etc. Hoe doen konijnen dit? En wat kan ik doen dat dit niet meer gebeurd? Heb nu een tijdje geobserveerd en het vrouwtje doet gewoon haar ding, maar het mannetje is op zoek om weer uit te breken. Verveeld hij zich? Of is hij gewoon op ontdekkingstocht, ze wonen pas sinds 2 dagen bij mij..
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .