Spring naar bijdragen

Freya Dhooghe

Members
 • Aantal bijdragen

  48
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

3 Neutraal

Over Freya Dhooghe

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Freya Dhooghe

  Snot

  Hoi iedereen, Even een vraag. We vermoeden dat onze konijntjes snot hebben. Heb meteen bij de DA een afspraak gemaakt maar met dat stom virus en dan nog eens dat stom verlengd weekend kunnen we pas dinsdag naar hen toe. We zien geen snottebellen maar het is hier wel constant een genies (met af en toe een natte neus). DA dacht (telefonisch dan) dat het misschien iets was dat vast zat in haar neusje (hooi ofzo) of dat het kwam doordat ze in de rui zijn, dus had ons al aangeraden om in de tussentijd haar neusje te spoelen. Maar nu zagen we dat hij ook niesde (niet zoveel als haar dus kan ook nog steeds van losvliegend haar zijn). weet iemand wat ik nog eventueel kan doen in de tussentijd? Ze eten nog goed enzo gelukkig maar vind het zo erg om ze te zien niezen heel de tijd. Ze zitten sowieso altijd al binnen dus de temperatuur is hier sowieso ok.
 2. Hej iedereen, ik ben toch even naar de dierenarts geweest om te checken want ik zag gistere terug precies iets bloed achting. da zei dat er niets aan haar blaas is, ze plast mooi helder. Niets aan haar darmpjes, mooie keutels zonder wat aan. Hij heeft alles zorgvuldig gecheckt Dus hij denkt dat het komt doordat ik de geurklieren heb proper gemaakt, dat er dan wat water is ingeslopen en dat de geurklieren dat nu langzaam uitstoten.(een rood/bruin achtingen substantie) en moest het uiteindelijk bloed (maar niet waarschijnlijk ) zijn, dan kan zelfs een kleine druppel geen kwaad. zolang het niet erger gaat worden dus hierbij! Toch veel geruster nu ik ben langs geweest 🙂
 3. Ik wens je eerst en vooral enorm veel succes met Rosa! Ik duim enorm! 🍀 goede keutels zien is altijd een klein feestje hier ... ondertussen zit hij nog altijd aan emeprid tot vrijdag. Prozymen hebben we vandaag net binnengekregen. Dus daar start ik zaterdag ofzo mee. Ik ga het voor de zekerheid toch niet mengen met de emeprid. maar nu zaten er in het zakje ook lijnzaad koekjes bij. toevallig iemand een idee wat dat is? Wat ik uit de uitleg erbij opmaak doet het precies hetzelfde als prozymen maar dan lees ik op het einde dat het een vol gevoel geeft? Dat lijkt mij niet zo handig toch? Want dan eten ze waarschijnlijk ook minder hooi?
 4. absoluut! al denk ik wel dat ze me al enorm beu zijn daar, maar achja ik ben ook liever zeker. Het zijn zo'n tere beestjes, je kan het risico beter niet nemen!
 5. Oke heb DA gebeld! Hij maakte zich absoluut geen zorgen. hij zei: zolang het niet uit haar poep zelf kwam (dus echt aan haar anus zeg mar) zolang er nu geen bloed aan haar te zien is zolang er geen bloed op de grond te zien is zolang er geen bloed in de plas of keutels te zien is zolang ze goed eten, mooi op hun buikjes liggen MAG ik me geen zorgen maken :-) In februari krijgen ze hun jaarlijkse inentingen dus dan kan ik eventueel nog een staaltje binnen doen van de keutels. Maar dus waarschijnlijk wat teveel gepanikeerd :-)
 6. Thanks iedereen, vanmiddag kan ik bellen dus laat sowieso wel iets weten! Hopelijk ben ik gewoon een hopeloos geval dat gewoon te overbezorgd is 😂
 7. Oh ik zal het voorstellen! maar ondertussen zie ik tijdens het schoonmaken van hun toiletbak dat ik een kleine snee aan mijn duim heb en mini beetjes bloed achterlaat. Zou ik echt zo dom zijn geweest om dit op haar te “smossen” ahja leuk belletje naar DA is het in ieder geval 😂
 8. Het was net tussen haar poepje en haar vacht, daarom dat ik niet echt denk dat het uit haar poepje komt zeg maar
 9. Ik bel morgen sowieso! Maar ik zie op dit moment niets meer... ze heeft een plasje gedaan en terug een kakje en er is niets te zien. Niets in de plas, niets in de keutel. het zag er ook al wat opgedroogd uit dus wie weet heeft ze haar in de dag zelf bezeerd en is het ondertussen dicht? maar ik zal indd sowieso bellen!
 10. Haha ja ik woon nog niet zo lang alleen dus zijn mijn eigen centjes maar zou al mijn geld geven dat die lieverds maar oké zijn! 😂 en het was ook zelfs geen slijm, daarom dat ik nog niet de dieren ambulance heb gebeld 😂 het was precies echt bloed, daarom dat ik aan stug hooi denk. Heb mezelf al enorm veel pijn gedaan met zo een rot stuk in men voet te krijgen!
 11. Update: sorry hoor precies tegen mezelf bezig: ze heeft goed gegeten, ligt op haar buikje en ze is terug naar het toilet geweest. Niets bloed te zien in de keutels en heb haar terug nagekeken en niets gezien aan haar poepje
 12. Ondertussen denk ik al: een stukje hooi dat wat scherp was?
 13. Freya Dhooghe

  Beetje bloed aan poep

  Hoi iedereen, nu weer een andere vraag. ons vrouwtje (gesteriliseerd) heeft een mini beetje bloed (echt amper te zien maar heb hen even met een zaklamp nagekeken) aan haar poepje hangen. ik zie niets in de keuteltjes hangen (heb er zelfs een paar open gedaan) en het komt ook niet echt uit de poep zelf. nu heb ik zaterdagochtend wel hun geurklieren een beetje moeten proper maken omdat er echt een bruine koek naar buiten was gekomen. DA heeft ooit gezegd dat ik dit mocht wegdoen maar wel heel voorzichtig te werk moest gaan. Heb dit ook gedaan en enkel maar weggedaan met een vochtig oorwatje. maar denk persoonlijk dat dit niet van dit komt omdat ik elke dag de kliertjes nog heb gecheckt (op ontstekingen enzo) en nooit bloed gezien. Heeft iemand dit ooit gehad? Kan het zijn dat een konijn soms ook wat te had duwt of dat de keutel soms te groot is? Of misschien heeft ze wat “woest” zichzelf gewassen? ik bel sowieso morgen DA (denk dat ze me al enorm beu zijn) voor de zekerheid 🙂 maar wou eens weten of jullie dit ook hebben gehad? let wel het was echt een mini beetje en misschien overdrijf ik. Op een doekje zag je het zelfs amper. Ik kan het zelfs geen druppel noemen.
 14. De keuteltjes waren op een gegeven moment niet groter dan een speldekopje dus heb hem voor de zekerheid maar emeprid gegeven. Keuteltjes zijn terug een pak groter! DA zei dat ik niet per se moest langskomen als keuteltjes nu een goede grootte blijven. Dus tot zover 🙂 maar hij zei dat het dus oké was op prozymen te geven, zelfs in combinatie met emeprid maar denk niet dat de prozymen er snel gaan zijn
 15. Hoi even tussendoor: Ik heb het nogmaals aan onze DA gevraagd en ze zien er echt geen probleem in. Ze zeiden dat het een supplement is dus geen antibiotica ofzo. Het is maar ter info! :-) Ik heb het ondertussen ook besteld maar als jullie nu echt zeggen dat het niet goed is dan geef ik het gewoonweg niet :-) dan hobbelen we wel door met af en toe emeprid te geven :-)
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .