Ga naar inhoud

TakkieUtopiaKerst

Members
  • Items

    3.942
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door TakkieUtopiaKerst

  1. Ja ze krijgen maar 100 gram met zijn vieren en onbeperkt hooi wel :P , vul elke avond bij en meestal loop ik er nog heen en dan geef ik ze nog een pluk het stapelt op net een pot stal :P

    Heb 15 kilo HFST besteld en 1,5 kilo SS , is de SS op dan gaan we het zien ...

  2. @pocoloco , ik houdt ze apart dan ja en meng ze in de voerbak . Ik durf nog niet helemaal over op HFST omdat ik niet weet of Utopia dan plakpoep krijgt en met haar vacht wordt het knippen en de hele mik mak eronder in bad en dat is allemaal gestress omdat ik bezuinig op haar/hun voer. Wel bezuinig ik niet op hooi , dat krijgen ze extra veel. Ik kan het met een kleine zak HFST eerst uittesten en als het niet bevalt op 50/50 over :)

  3. Sinds kort heb ik een huurwoning , ik heb nog geen toeslag maar dat is aangevraagd. Het is gewoon geen vetpot wat ik overhoudt , nu zit ik met 4 hongerige beestjes die bij mijn ouders blijven. Het hooi is goedkoper (baaltje van de boer 5 euro :) , kunnen ze paar maanden mee ) . Nu eten ze SS , gewoon heel duur voor mij nu. Nu dacht ik lekker mixen! HFST is een optie , Utopia heeft snel plakpoep zonder haar vezeltjes dus SS is belangrijk. Kerst-Dob en Nynke eten HFST alleen als het moet :P , maar als ik dat nou mix niet perse in 1 bak maar 2 bakken en dan dagelijks wegen (ze krijgen 100 gram SS nu , doen ze het prima op :) ) zou dat haalbaar zijn??

  4. Heb de oorzaak getraceerd! , de oppas kneep paar keer in fles en ze dronken gretig. Dag later was eten op , toen dronken ze weer niet en aten niet. Toen ik thuiskwam even de tuit bestudeerd en die doet het niet , bak water neergezet en weggegaan. Kwam terug en water op en eten op , water bijgevuld en de volgende ochtend leeg en ze waren al aan het wachten. Voer vielen ze weer op aan en ze eten alles weer , voel me zo stom maar ze hebben het overleefd.

  5. Ik laat de oppas even aantrommelen met van alles , ben er over een week pas weer... En zij is pas 14 , ze doet alles stipt zoals ik het zeg (ze is zelfs bang voor konijnen , behalve die van mij :P )

    Vannacht hebben ze weer niks gegeten , volgende week ben ik terug en die dag erna even kijken of ik ze buiten krijg en wortel halen misschien is het dat gewoon..

  6. Nee ik voer brok door die pitamientjes en omdat ze alles nodig hebben , hun kruiden hebben ze ook laten staan (is naar de cavia buren gegaan).

    Ja ze hebben wortel gehad toen ik wegging die ging erin , had even geen zak wortels was vergeten dat het de laatste was.... En volgende week krijgen ze ook geen wortel.

    Kan wel een ander biksje proberen , en s'nachts merk ik geen verschil.. Wel lopen ze in de stal en ze komen nooit buiten meer , zien ampoer daglicht is het misschien gewoon daardoor?

  7. dobby en nynke eten de hele week al geen brok , nu ben ik 10 dagen weg en ben bang dat ze compleet stoppen. Hooi en gras eten ze en verder heb ik het gevoel dat ze een paar brokken eten , kan dit door de warmte komen of zijn ze gewoon verwend? Ze kregen eerst altijd een wortel en sinds ze die niet krijgen eten ze de biks niet meer...

  8. 2 weken terug was ik al met de konijnen naar de DA geweest , utopia sleepte al een tijd met vlagen met haar poten. Is ze moe of heeft ze stress dan doet ze het , ik dus naar de DA die vondt niks op haar manier alleen wat tegen mijtjes gegeven omdat ze ook wat schilfers had. en die moest na 2 weken herhaald worden, zo vanochtend is moeders er weer met de 2 er heen gegaan en nu een andere DA.. Die had wat rondgebeld en toch is de conclusie E.C :(. Vreesde al ervoor en nu moet ze haar fenbendrops (panacur) elke dag krijgen... Maandag weer bellen want Uto woont bij mijn ouders en al het ze wel teveel wordt dan komen ze hierheen.

    Hopelijk verslechterd het niet en kan ik nog jaren genieten... Om een beeld te krijgen :

    20130616_200617.jpg.html

    zo sjouwt ze door de ren , ze valt om en sleept... Ze blijven lekker in de ren , daar voelt ze zich wel het fijnst...

  9. Ze zijn mee :

    20130628_140123.jpg

    Ze zijn in de stal gesetteld , echt sneu als je ziet dat het enigste konijn op de zorgboerderij er zo bijzit :

    20130629_102553.jpg

    Nog in hun oude hok , misschien maakt de timmerman een nieuwe voor me. Dob en Nyn hebben met panelen een wen stukje en dan kan ik aan de inrichting beginnen.. Van de winter moeten de schapen er weer staan.

  10. Hoi ben ik weer , na nog een incident ga ik hoogstwaarschijnlijk binnen 14 dagen weg waar ik woon. De konijnen kunnen waarschijnlijk , ik weet wel zeker niet mee (Ga stenger en meer structureel wonen , een stap terug dus ook geen huisdieren vermoed ik , en ik wil ze niet van hot naar her sjouwen.)

    Nu heb ik bij mijn ouders een ren , daar wonen Utopia en Kerst al. Kerst is anti andere konijnen , en Utopia net zo. Het hok van Dob en Nyn is rijp voor de sloop en die gaat ook niet mee dan. Maar zal ik voor een viertal gaan , door een pro ze laten koppelen of moet ik knopen doorhakken en een koppel wegdoen? Er is kans dat ik een nieuw hok krijg maar mak buiten de ren niks neerzetten meer.

    Weet dat het allemaal nog onduidelijk is maar ik ben flink in de stress om mijn 'kinderen'en weet even niet wat ik regelen moet voor ze.

  11. Mijn rammetje (van maart 2012) is vrijdag geholpen , bracht hem om half 9 en om 5 uur was ik pas thuis met hem ivm werk etc. Hij was goed bij , ook zo uit de narcose zeiden ze daar haha. Eerste dag was hij suf en ellendig en miste hij zijn ballen toch wel :P , maar zaterdag was hij lekker aan het rondlopen in het rennetje dat hij kreeg dit weekend. En nu heeft hij wat binkies gemaakt en is weer in zijn hok , wondje ziet er mooi uit.

    Veel sterkte met je mannetje!

  12. Mijn dames zijn wel geholpen , 1 was perongeluk gedekt en de ander stond stijf van de hormonen. Na de ingreep ze binnen bij hun maatje gezet , ging gewoon goed. Al zou ik deze ingreep niet zomaar bij een verder gezond konijn uit laten voeren , ben ook een voedster verloren maar niet de drang om ze daar allemaal.voor te behoeden..

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .