Spring naar bijdragen

Bente1994

Members
 • Aantal bijdragen

  39
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Bente1994

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Pien en Bob
 • Huisdieren
  Konijn en hond

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Met Bob was niks mis, tenminste vorige maand is hij volledig nagekeken. Ik ga een bezoek plannen voor Pien. Zij eet verder wel normaal, het bakje met biks grijpt ze zo wat uit mijn handen om er uit te eten. Hooi eet ze iets minder maar als ik het in een hooi balletje doe heeft ze het zo op. Vandaag ging het al stukken beter met Pien, maar Bob was altijd de drukste van de twee. Ik ga morgen even met de dierenarts bellen.
 2. Bente1994

  Konijn aan het rouwen?

  Hallo allemaal, Helaas is door de warmte mijn lieve Bob overleden. Ik was vorige week op vakantie en toen heeft mijn moeder voor de konijnen gezorgd maar helaas heeft mijn maatje het niet overleefd. Ik voel mij wel echt schuldig dat ik geen afscheid heb kunnen nemen en dat ik ze nog geen jaar heb... Mijn moeder vertelde dat Pien steeds naar Bob toeliep (hij lag dood in het hok en mijn moeder is slecht ter been en kon er op dat moment niet bij, hij lag achterin). Ik heb eerlijk gezegd geen idee of ze haar maatje mist, ze eet en drink wel redelijk. Hoe kun je aan een konijn zien dat het rouwt en een maatje mist? Ze ligt veel in een hoekje maar ik denk dat het misschien door de warmte komt. Pien komt uit een konijnenopvang en ik weet niet of ze bij de andere eigenaar alleen was.
 3. Nu hebben ze een hok met een ren, de afmetingen zijn 270x160x103. Het zijn 2 onderdelen dat ik aan elkaar heb gemaakt. Het hok zonder ren heeft een afmeting van 75x160x103 en de ren heeft een afmeting van 195x160x103 De lengte (270 cm) zal maximaal ongeveer 150 cm kunnen zijn en de breedte is prima. Hoe diep de tuin exact is kan ik woensdag pas opmeten. Ik vind het heel vervelend voor de konijnen.
 4. Hallo allemaal! Mijn vraag heeft betrekking op 2 onderwerpen: huisvesting en gedrag konijnen vandaar onder algemeen. Ik heb enige tijd geleden een supermooi en redelijke groot hok gekocht. Helaas gaan mijn ouders uit elkaar en omdat zijn grotendeels alleen zullen gaan wonen gaan ze veel kleiner wonen. Nu komt dus ook het probleem: mijn moeder krijgt een veel kleinere tuin en het konijnenhok wat ik nu heb is te groot voor in de tuin.. 😞 Omdat wij 2 teckels hebben is loslopen in woonkamer geen optie, mijn vriend woont in een appartement en balkon is te klein voor mijn konijnen.. Hij wil liever niet dat de konijnen los lopen in het huis dus bij hem ook geen optie. Ik wil ze heel graag toch buiten blijven huisvesten en nu heb ik wel een ander konijnenhok gevonden wat helaas wel wat kleiner is maar mijn vraag is hoe de konijnen van mij zullen reageren op een kleiner konijnenhok? Pien is niet tam en rent gauw weg als je bij het hok komt, Bob is wel tam. Pien komt uit de konijnenopvang. Ik ben zelf bang dat ze ruzie gaan krijgen en dat ik ze dan kwijtraak omdat ze ruzie krijgen en ik ze niet goed kan huisvesten en dan moet besluiten ze een veel beter thuiskomen te geven😓 Hebben jullie misschien tips hoe ik dit het beste kan aanpakken ook betrekking met het hok/onderkomen?
 5. Hai hai! Volgende week wordt het dus extreem warm weer, ik ben op facebook ook lid van een konijnenforum en ik lees daar dat veel konijnen eigenaren hen konijnen naar binnen gaan doen met het extreem warme weer. Ik heb koelstenen voor in de ren, en het hok staat alleen s ochtends en s avonds in de zon, overdag in de schaduw. Het lijkt mij stressvol voor de konijnen om ze van buiten naar binnen te verplaatsten, of is dat niet zo? Wat doen jullie met dit weer laten jullie de konijnen buiten?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .