Spring naar bijdragen

Bente1994

Members
 • Aantal bijdragen

  34
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Bente1994

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Pien en Bob
 • Huisdieren
  Konijn en hond

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Newby1981 dat heb ik dus ook, enorm bang voor spinnen bijen en wespen... vandaar dat ik mij afvroeg of het voor konijnen kwaad kan. @Evee Oké dan laat ik het zo is misschien ook wel fijner voor de konijntjes;-)
 2. Bente1994

  Dak buitenverblijf

  Hai hai! Ik zit met een twee vraagjes. Ik heb een nieuw konijnenhok met ren. Alleen op de ren zit geen dicht dak, wel gaas natuurlijk. Nu wil ik er een dicht dak op plaatsten maar weet dus niet wat ik het beste kan gaan gebruiken, ik heb gelezen dat golfplaten heel warm kunnen worden in de zomer als de ren niet heel hoog is? Mijn ren is een meter hoog. Ik lees ook dat golfplaten veel herrie maken als het regent? Welk materiaal gebruiken jullie als dak? Had ook gelezen dat pleziglas kan maar vind ik zelf wel redelijk duur. Mijn tweede vraag is hoe kan ik er voor zorgen dat er geen bijen en wespen in het hok komen?
 3. @Marjoleink Ik ga er ook van uit dat de konijnenopvang dit niet heeft gedaan, maar deze opvang heeft op het moment rond de 70 konijnen en ze kregen genoeg konijnen waar later toch iets mee aan de hand bleek te zijn... Ze hadden ook een voedster binnen gekregen die later ook zwanger bleek te zijn... Maar ze onderzoeken dit wel goed ze blijven inderdaad een aantal weken bij de opvang de konijnen worden, als ze nog niet ingeënt zijn, eerst ingeënt voordat ze de opvang mogen verlaten. Ze heeft haar buik niet kaalgeplukt gelukkig.
 4. @Marjoleink Ze had haar mond vol stro, buik kaalgeplukt weet ik zo niet zal ik zo kijken. Ik heb haar uit de konijnenopvang omdat ik 2 rammetjes had die met elkaar vochten, die zijn beide op 13 februari gecastreerd em ik heb Pien 9 maart mee naar huis genomen. Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen of er een ram bij is geweest. Ik weet eerlijk gezegd niet hoelang een voedster zwanger is?
 5. Bente1994

  Voedster maakt nestje van stro

  Hallo, Ik weet dat hier al duizend posts van zijn maar ik heb een belangrijke vraag🙈 Ik zie sinds vandaag dat mijn voedster stro aan het verzamelen is onder het nachthokje in het konijnenhok. Nu ik op internet zoek lees ik overal dat ze misschien zwanger of schijnzwanger is? Hoe kun je dat zien of voelen aan een konijn? Mijn vriend zei dat ze dat ook gewoon kon doen om een lekker warm plekje te creeëren? Mocht deze niet onder de juiste topic zijn geplaatst mijn excuses.
 6. Bente1994

  Nieuw konijnenhok/ren

  Hallo allemaal, Ik had 2 weken geleden een vraag gesteld met of konijnenhok wel groot genoeg was, uiteindelijk terug gestuurd. Ik zit op dit moment nog steeds te zoeken of ik nu een konijnenhok of ren neem, ik wil ze graag buiten plaatsen en omdat het oude konijnenhok echt een binnenhok is en de konijnenren die ik nu heb vrij laag is ben ik dus nog steeds opzoek naar iets geschikts voor mijn lieve konijntjes. Op dit moment gaat het super goed met deze 2. Het zijn dikke maatjes! Ze zitten pas vanaf afgelopen maandag in het konijnenhok. Het grote probleem voor mij dat ik misschien op korte termijn zal gaan verhuizen en omdat wij niet weten hoe groot het gaat worden en wanneer dit zal gebeuren kan ik dus helaas niet voor heel groot gaan, had waar ik nu woon wel gekund. Zijn er misschien mensen die niet heel veel ruimte thuis hebben maar het toch zo optimaal voor hen konijnen hebben? Ik heb nu een ferplast binnenhok met vitakraft ren. Nog een ander vraagje: heb laatst een grasmat bij action meegenomen (zag ik bij een konijnenforum via facebook) zodat ze niet op de koude vloer hoefden te zitten maar ik zie nu dat ze er aan knagen, is het verstandiger om het weg te halen? Allerlaatste vraag: Ik geef mijn konijnen nu ook weer kruiden vinden ze super lekker, alleen 1 zo’n klein zakje kost algauw 4€, ik weet dat ze er niet zo heel veel van mogen eten maar toch vind ik het wel prijzig. Waar kopen jullie dat voordelig?
 7. @Huiself Ze krijgen supreme selective. Sla geef ik ze nu meer, elke keer een sla blad en Pien eet er gelijk van. Ik heb ze beiden zien drinken uit de fles. Pien en Bob zijn vannacht ontsnapt uit de ren, Bob had het deurtje opengekregen😂 Pien kreeg ik maar niet te pakken dus met sla geprobeerd, kreeg ik haar nog niet dus moest ik het even proberen met zo’n staafje dus daar heeft ze wel weer wat van geknabbeld. Hooi en stro eten ze ook van.
 8. @Huiself Ga ik toch maar even de brokjes afwegen, ik heb ze ook snacks gegeven zo’n vitalraft staafje. Die laat ik nu maar even ligge . Ik las in het artikel dat een konijn een á twee keer per dag zo’n blindedarm keutel legt maar heb het idee dat Pien er wel 3 op een dag legt. Vandaag maar even afwachten, ze eet wel gewoon en drinkt wel. Misschien dat ze net iets te weinig drinkt omdat ze moet wennen aan het flesje? Anders bel ik morgen toch maar even met de dierenarts🤔
 9. @Huiself Pien legt ze nog steeds maar ze krijg een handjevol brokken waarvan dit gedeeld wordt met Bob. Denk zo’n 15 gram. Heel apart🤔
 10. @Renske34 Nou ik vind het echt wel spannend! Vooral omdat ik plukken haar zag liggen🙈 Gister overdag heb ik ze halfuurtje alleen gelaten want ik moest naar de supermarkt, dat ging goed. Vannacht dan weer achter elkaar aan rennen en ik zou vanavond naar de zus van mijn oma gaan, nu twijfel ik of ik ze voor ongeveer 3 uur alleen kan laten? Is dat onverantwoord of moet ik vandaag overdag even aankijken?🤔
 11. @Evee Update: Gisteren overdag goed gegaan, ik ben rond 23.00 naar bed gegaan, ik ben rond half 2 wakker gemaakt door mijn moeder met de mededeling dat ze toch weer achter elkaar aanzaten. Wat plukjes haar lag in de ren. Volgens mijn moeder ging het erom dat er 1 in nachthok lag en de andere erbij wou en die in het nachthok wou dat niet hebben. Nu was Pien beetje bang voor Bob. Ik heb het artikel van u wel 100x keer (bij wijze van spreke) doorgelezen. Ik heb de hele tijd getwijfeld of ik ze uit elkaar moest halen. Op de momenten dat ik dat besloot ging het weer beter en uiteindelijk toch maar niet gedaan. Nu ben ik weer bij ze en zaten ze net aan elkaar te snuffelen maar nu loopt Pien nog wel weg voor Bob maar zij loopt ook naar Bob toe... Ik weet dat elke koppeling anders is maar kan het zijn dat ze elkaar gisteravond zat waren? Wat betekend dit van Pien? Is dit een stap terug in de koppeling of heb ik er goed daan gedaan ze niet uit elkaar te halen?
 12. @Evee Ben ik blij om. Het zijn binnenkonijnen maar mijn intensie is om het buitenkonijnen te laten worden ivm te weinig plek binnen. Toen ik Bob en Boris kreeg was het best wel koud buiten en omdat ze zo klein waren wou ik ze in het begin binnen houden maar ik heb ze later niet naar buiten gezet. Als het mooier weer wordt wil ze buiten zetten ik heb gelezen dat je ze er eerst aan moet laten wennen. In deze ren heb ik nu een nachthok en een hooitunnel. Ik had er nog een andere tunnel in maar ik heb nu de binnenbak in de ren gezet voor het eten van hooi en stro en dat ze er misschien op kunnen gaan plassen. Over mijn nachthok twijfel ik of ze er beiden in kunnen. De afmetingen zijn 50 x 42 x 42. Ik ga het even aan kijken of ze er allbei in kunnen én gaan. De dierenwinkel kon mij toendertijd niet echt een zinnig antwoord geven op er 1 of 2 konijnen in konden, Bob is nu gegroeid en Pien is iets groter als Bob ben zelf bang van niet.
 13. @Lienappelsien Nog even een update: ik heb ze vannacht in de ren gelaten het is super goed gegaan ze hebben elkaar ook alweer gelikt/schoongemaakt, dus ik blijf ze vandaag ook in de ren houden. @Evee Nog bedankt voor het artikel wat u mij gegeven heeft, ik heb het gelezen en ik koppel ze nu langer met elkaar vannacht hebben ze in de ren gezeten en laat ze daar vandaag ook in houden. Ik weet nu zeker dat ik een hogere ren ga aanschaffen en geen konijnenhok. Alleen heb ik nog 1 vraag, ik heb nu één nachthok, moeten ze allebei een nachthok hebben? Of is één voldoende? (Sorry voor de vele vragen)
 14. @Lienappelsien Ik heb ze nu vanaf 18.00 in de ren en ga vanavond ook proberen. Wel spannend🤗 Hopen dat het goed gaat.
 15. Op dit moment gaat het redelijk, Bob is nu bang voor Pien terwijl Pien niks doet en er de hele tijd languit bij ligt? Bob loopt naar haar toe snuffelen en dan hop sprint hij weer weg.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .