Spring naar bijdragen

Bente1994

Members
 • Aantal bijdragen

  39
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Bente1994

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Overijssel
 • Namen van de konijnen:
  Pien en Bob
 • Huisdieren
  Konijn en hond

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Met Bob was niks mis, tenminste vorige maand is hij volledig nagekeken. Ik ga een bezoek plannen voor Pien. Zij eet verder wel normaal, het bakje met biks grijpt ze zo wat uit mijn handen om er uit te eten. Hooi eet ze iets minder maar als ik het in een hooi balletje doe heeft ze het zo op. Vandaag ging het al stukken beter met Pien, maar Bob was altijd de drukste van de twee. Ik ga morgen even met de dierenarts bellen.
 2. Bente1994

  Konijn aan het rouwen?

  Hallo allemaal, Helaas is door de warmte mijn lieve Bob overleden. Ik was vorige week op vakantie en toen heeft mijn moeder voor de konijnen gezorgd maar helaas heeft mijn maatje het niet overleefd. Ik voel mij wel echt schuldig dat ik geen afscheid heb kunnen nemen en dat ik ze nog geen jaar heb... Mijn moeder vertelde dat Pien steeds naar Bob toeliep (hij lag dood in het hok en mijn moeder is slecht ter been en kon er op dat moment niet bij, hij lag achterin). Ik heb eerlijk gezegd geen idee of ze haar maatje mist, ze eet en drink wel redelijk. Hoe kun je aan een konijn zien dat het rouwt en een maatje mist? Ze ligt veel in een hoekje maar ik denk dat het misschien door de warmte komt. Pien komt uit een konijnenopvang en ik weet niet of ze bij de andere eigenaar alleen was.
 3. Nu hebben ze een hok met een ren, de afmetingen zijn 270x160x103. Het zijn 2 onderdelen dat ik aan elkaar heb gemaakt. Het hok zonder ren heeft een afmeting van 75x160x103 en de ren heeft een afmeting van 195x160x103 De lengte (270 cm) zal maximaal ongeveer 150 cm kunnen zijn en de breedte is prima. Hoe diep de tuin exact is kan ik woensdag pas opmeten. Ik vind het heel vervelend voor de konijnen.
 4. Hallo allemaal! Mijn vraag heeft betrekking op 2 onderwerpen: huisvesting en gedrag konijnen vandaar onder algemeen. Ik heb enige tijd geleden een supermooi en redelijke groot hok gekocht. Helaas gaan mijn ouders uit elkaar en omdat zijn grotendeels alleen zullen gaan wonen gaan ze veel kleiner wonen. Nu komt dus ook het probleem: mijn moeder krijgt een veel kleinere tuin en het konijnenhok wat ik nu heb is te groot voor in de tuin.. 😞 Omdat wij 2 teckels hebben is loslopen in woonkamer geen optie, mijn vriend woont in een appartement en balkon is te klein voor mijn konijnen.. Hij wil liever niet dat de konijnen los lopen in het huis dus bij hem ook geen optie. Ik wil ze heel graag toch buiten blijven huisvesten en nu heb ik wel een ander konijnenhok gevonden wat helaas wel wat kleiner is maar mijn vraag is hoe de konijnen van mij zullen reageren op een kleiner konijnenhok? Pien is niet tam en rent gauw weg als je bij het hok komt, Bob is wel tam. Pien komt uit de konijnenopvang. Ik ben zelf bang dat ze ruzie gaan krijgen en dat ik ze dan kwijtraak omdat ze ruzie krijgen en ik ze niet goed kan huisvesten en dan moet besluiten ze een veel beter thuiskomen te geven😓 Hebben jullie misschien tips hoe ik dit het beste kan aanpakken ook betrekking met het hok/onderkomen?
 5. Hai hai! Volgende week wordt het dus extreem warm weer, ik ben op facebook ook lid van een konijnenforum en ik lees daar dat veel konijnen eigenaren hen konijnen naar binnen gaan doen met het extreem warme weer. Ik heb koelstenen voor in de ren, en het hok staat alleen s ochtends en s avonds in de zon, overdag in de schaduw. Het lijkt mij stressvol voor de konijnen om ze van buiten naar binnen te verplaatsten, of is dat niet zo? Wat doen jullie met dit weer laten jullie de konijnen buiten?
 6. @Newby1981 dat heb ik dus ook, enorm bang voor spinnen bijen en wespen... vandaar dat ik mij afvroeg of het voor konijnen kwaad kan. @Evee Oké dan laat ik het zo is misschien ook wel fijner voor de konijntjes;-)
 7. Bente1994

  Dak buitenverblijf

  Hai hai! Ik zit met een twee vraagjes. Ik heb een nieuw konijnenhok met ren. Alleen op de ren zit geen dicht dak, wel gaas natuurlijk. Nu wil ik er een dicht dak op plaatsten maar weet dus niet wat ik het beste kan gaan gebruiken, ik heb gelezen dat golfplaten heel warm kunnen worden in de zomer als de ren niet heel hoog is? Mijn ren is een meter hoog. Ik lees ook dat golfplaten veel herrie maken als het regent? Welk materiaal gebruiken jullie als dak? Had ook gelezen dat pleziglas kan maar vind ik zelf wel redelijk duur. Mijn tweede vraag is hoe kan ik er voor zorgen dat er geen bijen en wespen in het hok komen?
 8. @Marjoleink Ik ga er ook van uit dat de konijnenopvang dit niet heeft gedaan, maar deze opvang heeft op het moment rond de 70 konijnen en ze kregen genoeg konijnen waar later toch iets mee aan de hand bleek te zijn... Ze hadden ook een voedster binnen gekregen die later ook zwanger bleek te zijn... Maar ze onderzoeken dit wel goed ze blijven inderdaad een aantal weken bij de opvang de konijnen worden, als ze nog niet ingeënt zijn, eerst ingeënt voordat ze de opvang mogen verlaten. Ze heeft haar buik niet kaalgeplukt gelukkig.
 9. @Marjoleink Ze had haar mond vol stro, buik kaalgeplukt weet ik zo niet zal ik zo kijken. Ik heb haar uit de konijnenopvang omdat ik 2 rammetjes had die met elkaar vochten, die zijn beide op 13 februari gecastreerd em ik heb Pien 9 maart mee naar huis genomen. Ik durf niet met 100% zekerheid te zeggen of er een ram bij is geweest. Ik weet eerlijk gezegd niet hoelang een voedster zwanger is?
 10. Bente1994

  Voedster maakt nestje van stro

  Hallo, Ik weet dat hier al duizend posts van zijn maar ik heb een belangrijke vraag🙈 Ik zie sinds vandaag dat mijn voedster stro aan het verzamelen is onder het nachthokje in het konijnenhok. Nu ik op internet zoek lees ik overal dat ze misschien zwanger of schijnzwanger is? Hoe kun je dat zien of voelen aan een konijn? Mijn vriend zei dat ze dat ook gewoon kon doen om een lekker warm plekje te creeëren? Mocht deze niet onder de juiste topic zijn geplaatst mijn excuses.
 11. Bente1994

  Nieuw konijnenhok/ren

  Hallo allemaal, Ik had 2 weken geleden een vraag gesteld met of konijnenhok wel groot genoeg was, uiteindelijk terug gestuurd. Ik zit op dit moment nog steeds te zoeken of ik nu een konijnenhok of ren neem, ik wil ze graag buiten plaatsen en omdat het oude konijnenhok echt een binnenhok is en de konijnenren die ik nu heb vrij laag is ben ik dus nog steeds opzoek naar iets geschikts voor mijn lieve konijntjes. Op dit moment gaat het super goed met deze 2. Het zijn dikke maatjes! Ze zitten pas vanaf afgelopen maandag in het konijnenhok. Het grote probleem voor mij dat ik misschien op korte termijn zal gaan verhuizen en omdat wij niet weten hoe groot het gaat worden en wanneer dit zal gebeuren kan ik dus helaas niet voor heel groot gaan, had waar ik nu woon wel gekund. Zijn er misschien mensen die niet heel veel ruimte thuis hebben maar het toch zo optimaal voor hen konijnen hebben? Ik heb nu een ferplast binnenhok met vitakraft ren. Nog een ander vraagje: heb laatst een grasmat bij action meegenomen (zag ik bij een konijnenforum via facebook) zodat ze niet op de koude vloer hoefden te zitten maar ik zie nu dat ze er aan knagen, is het verstandiger om het weg te halen? Allerlaatste vraag: Ik geef mijn konijnen nu ook weer kruiden vinden ze super lekker, alleen 1 zo’n klein zakje kost algauw 4€, ik weet dat ze er niet zo heel veel van mogen eten maar toch vind ik het wel prijzig. Waar kopen jullie dat voordelig?
 12. @Huiself Ze krijgen supreme selective. Sla geef ik ze nu meer, elke keer een sla blad en Pien eet er gelijk van. Ik heb ze beiden zien drinken uit de fles. Pien en Bob zijn vannacht ontsnapt uit de ren, Bob had het deurtje opengekregen😂 Pien kreeg ik maar niet te pakken dus met sla geprobeerd, kreeg ik haar nog niet dus moest ik het even proberen met zo’n staafje dus daar heeft ze wel weer wat van geknabbeld. Hooi en stro eten ze ook van.
 13. @Huiself Ga ik toch maar even de brokjes afwegen, ik heb ze ook snacks gegeven zo’n vitalraft staafje. Die laat ik nu maar even ligge . Ik las in het artikel dat een konijn een á twee keer per dag zo’n blindedarm keutel legt maar heb het idee dat Pien er wel 3 op een dag legt. Vandaag maar even afwachten, ze eet wel gewoon en drinkt wel. Misschien dat ze net iets te weinig drinkt omdat ze moet wennen aan het flesje? Anders bel ik morgen toch maar even met de dierenarts🤔
 14. @Huiself Pien legt ze nog steeds maar ze krijg een handjevol brokken waarvan dit gedeeld wordt met Bob. Denk zo’n 15 gram. Heel apart🤔
 15. @Renske34 Nou ik vind het echt wel spannend! Vooral omdat ik plukken haar zag liggen🙈 Gister overdag heb ik ze halfuurtje alleen gelaten want ik moest naar de supermarkt, dat ging goed. Vannacht dan weer achter elkaar aan rennen en ik zou vanavond naar de zus van mijn oma gaan, nu twijfel ik of ik ze voor ongeveer 3 uur alleen kan laten? Is dat onverantwoord of moet ik vandaag overdag even aankijken?🤔
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .