Spring naar bijdragen

Cornelia

Members
 • Aantal bijdragen

  19
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Cornelia

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. @Evee Bedankt voor het advies. Ik ben inmiddels druk in de tuin bezig geweest om de muur en de schuur waartegen de ren en het hok komen wat te renoveren. Eenmaal dat de ren er staat is dat moeilijker. Het hok is besteld. Het nachthok gedeelte is 70 bij 40 dus voor twee dwerghangoortjes hopelijk wel ok. Komend weekend leg ik het tegelvloertje en dan hopelijk het weekend erna de ren.
 2. Ik vraag me af wat geschikte maten zijn voor het nachthok gedeelte van een konijnenhok. Na veel denken, vragen en puzzelen gaan we een ren van 3x1 meter maken (1 meter hoog). Daarnaast willen we dan een hok zetten van ongeveer 1 meter breed, eventueel met een ren eronder dat verbonden is met de grote ren. Maar bij de hokken die ik zie op internet lijkt het nachthok gedeelte zo klein (bijvoorbeeld die van Ferplast zoals ik elders in dit forum las). Het zijn wel kleine konijntjes en een nachthok moet misschien niet te groot zijn om wat knus en warm te houden maar wat is volgens jullie een geschikte afmeting van het dichte nachthok gedeelte van een hok? En moet er verder nog ruimte voor iets anders in zijn of kan de volledige meter breedte gewoon nachthok zijn?
 3. Is misschien ook wel afhankelijk van de gebruikte materialen en de afmetingen van de ren. Bedankt voor de reacties.
 4. De ondergrond worden tegels en een zandbak en aan de kant van de schuur komt ook gewoon gaas. Ik denk dat het gewicht gezien de afmetingen van de ren wel teveel zal zijn dat ze t optillen maar inderdaad dacht ik aan harde wind enzo. @Renske34 ik heb de Omlet nog niet gekocht en is inderdaad wel duur maar is wel gemakkelijk schoon te houden van wat ik begreep en het aanbod houten hokken valt ook vies tegen: het meeste is van vurenhout of geimpregneerd terwijl ik begreep dat dat juist te vermijden is. En om dat nu ook nog zelf te gaan maken zie ik niet zitten. Ik vrees dat het allemaal nog wel even zal duren maar als we zover zijn maak ik fotos zonder en met (hopelijk gelukkige) konijntjes.
 5. Cornelia

  Hoge ren vast aan de grond

  Ik wil een hoge (inloop)ren kopen of maken. Nu alleen nog een vraag: moet een dergelijk hoge ren verankerd in de grond op de een of andere manier? En zo ja, hoe hebben jullie dit gedaan? De afmetingen worden dan ongeveer 1x3 meter met het hok eraan vast of 2x2 meter met een hok erin. Hok = Omlet Eglu (nog niet helemaal zeker). De ren komt tegen een betonnen muur en een schuur.
 6. Cornelia

  gaas

  Bedankt voor de reacties! Ik kan me voorstellen dat het mooier is maar het moet nog wel haalbaar blijven. Zelf zou ik ook wel van een gouden bordje willen eten en in een grote villa wonen (nou ja, bij wijze van spreken dan, mocht ik terug naar Zeeland kunnen dan is een klein hutje ook wel goed 😊 ) maar het moet wel wat betaalbaar blijven. Aan de andere kant is het de bedoeling dat we er nog lang tegenaan kijken en het oog wil ook wat. Ik zal dus moeten zien wat het juiste compromis is. Ik onthoud: zwart of groen bij maaswijdte van een cm is ok, bij grotere maaswijdte beter verzinkt. En de draaddikte had ik ook al genoteerd en het pvc laagje daarin niet meerekenen. Ondertussen hebben we wel al afgelopen weekend 52 terrastegels gratis kunnen ophalen ergens. Eh...met we bedoel ik mijn lieve echtgenoot heeft er flink werk aan gehad om ze eruit te halen en naar ons terras te brengen... Hier (buitenwijk van Mechelen, Belgie) zijn er ook marters. De tuin is wel afgesloten: van die lelijke betonnen muren langs beide zijkanten en een schuur aan het uiteinde. Ik weet niet of ze daar wel over kunnen maar wil het risico niet nemen.
 7. Cornelia

  gaas

  Ik volg dit met veel interesse; zelf ook nog op zoek naar juiste balans in budget en mooi/handig/veilig. Ik las elders dat het mooier is om zwart of groen gaas te gebruiken omdat er dan makkelijker doorheen te kijken is, je de dieren beter kan zien. Maar zoals hier ook al vermeld is, heb ik wat schrik dat ze de zwarte of groene laag eraf knabbelen en dat lijkt me niet goed voor de maag... Poedercoating is dan weer erg duur. Dus vroeg ik me af of het nu echt zo'n groot verschil maakt; wat zijn de ervaringen hiermee?
 8. Ik kom regelmatig in Breda; ben daar opgegroeid en kom daar vaak voor familiebezoek dus dat maakt het wel gemakkelijker.
 9. Bedankt Lienappelsien, ik had die lijst inderdaad al bekeken maar voor België en dan specifiek regio Antwerpen, is de lijst redelijk kort. Maar misschien wordt het dan wel de opvang in Breda. Voorlopig concentreer ik me eerst maar eens op het hok :)
 10. Onze tuin is behoorlijk beschut: 5 meter breed tussen twee van die lelijke betonnen muren. De achtergevel met terras op het zuiden. Dus kan ze niet op het terras zetten want dat zouden ze niet overleven in de zomer. Achter in de tuin staat over de volle breedte van de tuin een stenen schuur (onverwarmd). Ik wilde het nachthok tegen de schuur zetten: daar staat heel weinig zon, alleen wat ochtendzon. In de zomer vluchten we daar ook heen als koelste plekje van de tuin. Maar misschien is het dan wel weer wat te koud in de winter. Vandaar dat ik dacht ze in de winter met hok en al tegen de verwarmde achtergevel zetten op het overdekte terras. Dan staan ze op tegels, zonder sneeuw... Maar nu ik jouw post lees, bedenk ik me dat een golfplaten dak ook zorgt voor 'geen sneeuw in de ren' 🙂 Het is dan ook wel makkelijker om contact met de konijntjes te hebben maar je hebt gelijk, misschien is het teveel gedoe om niets. Dat zal de ervaring moeten uitwijzen. Geven tegels dan niet juist waterballet? De tuin loopt schuin naar beneden af dus ze zouden op het laagste puntje van de tuin zitten en omdat er niet veel zon staat, is het dan misschien wat te vochtig, vooral als ik het ook nog eens dichter maak met tegels. Best dat ik dan een brede voeg tussen de tegels hou en dan is het misschien inderdaad handig als ik bovenop de tegels nog een dikke laag zand leg... Tsjonge... straks heb ik nog meer nagedacht over het huis voor de konijnen dan over de aankoop van ons eigen huis 😁
 11. Dat valt dan wel weer goed mee, vooral omdat ik maar de helft nodig zou hebben: ik heb voor de zomer een ren nodig van 3x1 m met daarnaast een nachthok met ren eronder. De ren wilde ik met gaas op ongeveer 30 cm ingegraven op de bodem, dat is dan wel weer meer werk dan tegels in de ren. In koude winters komt het nachthok dan op het terras en wilde ik het terras afzetten over de volle lengte van 5m. Misschien zou ik als ik het slim aanpak zijkanten van de 'zomerren' kunnen gebruiken voor het terras in de winter. Het maken van de ren kan ook een leuke activiteit zijn; m'n kinderen willen daar graag bij helpen 🙂 Poeh... zoveel keuzes... als ik zo door ga komen die konijntjes er wel binnen een jaar of twintig 😀
 12. Tja... eerlijk gezegd is het geld voor mij ook niet het probleem als ik dan ook wel zeker ben dat het dan ook van goede kwaliteit en veilig is en ook wel niet te lelijk om tegenaan te kijken... En dan nog de echtgenoot overtuigen ...
 13. Dat is goed om te weten. Het nachthok wilde ik in ieder geval kopen maar dan de ren misschien toch ook maar.
 14. ja. ik dacht inderdaad voor kant en klaar te gaan want ben wel een beetje doehetzelver maar wel eentje met een waslijst aan andere klusjes. Maar begin me toch af te vragen of ik het toch niet gewoon zelf maak. ik had ook zo een hoge gezien maar die was dubbel zo groot en ook behoorlijk duur (700 euro) en dan was er nog in de reviews discussie of marters er in konden langs boven... Of ik begin met 3x1.5 m 'lage' ren van 1 m hoog en als dat dan echt niet voldoende blijkt een grotere kopen. Voor het soort hok met ren dacht ik eventueel wel te gaan maar dan met een permanente verbinding naar een grote ren.of snachts in hok met kleine ren en als ik smorgens eten geef voor ik naar mijn werk ga deurtje naar de grote ren open.dan nog wel zien of ik ze savonds overtuigd krijg weer terug te gaan 😁☺️
 15. @dexenbobbi Daar heb ik ook aan gedacht maar tegen de tijd dat ik de konijntjes heb, zit de vakantieopvang misschien al vol en ben ik te laat om nog een plaatsje te reserveren. Maar ik hou die mogelijkheid zeker in gedachte en ik zorg dat ik zekerheid heb over de oplossing voor de vakantie voordat ik de konijntjes definitief mee naar huis neem. Eerst maar eens zien dat ik een degelijke ren in m'n tuin krijg. Heb al begrepen dat dat veel geld of veel tijd gaat kosten aangezien er niet echt kant-en-klare oplossingen lijken te bestaan.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .