Ga naar inhoud

KingDibbes

Members
  • Items

    62
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door KingDibbes

  1. 8 minuten geleden, Kolino zei:

    Dit is wel heel herkenbaar voor een konijn met E.C. Jij kent je konijn het beste, de enige overweging die ik je mee zou willen geven, misschien kun je hem nog 1 kans geven met de juiste medicatie. Dus dat echte behandelplan van wilhelminapark met de cortisoneninjecties etc. Het is natuurlijk geen must, maar neem het in overweging. Het is heel normaal om inslapen te overwegen bij E.C. zeker omdat de konijnen er zo zielig en ziek van worden. E.C. is wel een aandoening waar je een lange adem voor nodig hebt, even door dat zieke konijn heen kijken en met jezelf de afspraak maken, binnen die en die tijd wil ik verbetering zien en anders dan laat ik het konijn gaan. 4 tot 6 weken is daarin denk ik vrij gangbaar. Natuurlijk kijkt niemand je raar aan als je toch besluit hem te laten gaan. Wat ik al zei, jij kent je konijn het beste. Heel veel sterkte morgen bij de dierenarts! Wat een prachtkonijn is het!

    Ik zal er nog een nachtje heel goed over nadenken.

  2. Ik heb zojuist besloten Doodle morgen in te slapen tenzij de dierenarts zwaarwegende bewaren heeft om het niet te doen, wat ik echt niet verwacht.

     

    In de spoilers foto’s van hoe Doodle er nu aan toe is, zijn zielige foto’s, vandaar spoiler. 
     

    Het hok is vies, I know, maar Weedle zijn vriendin is nu ook lekker beneden aan het keutelen en zo ziet het er uit na 1 dag, ik hou het namelijk dagelijks bij).

     

    Spoiler

    2D030E3D-ADD6-4BF7-956D-33776E62FCC7.thumb.jpeg.1493a98f1ee17f75577ca92a17981306.jpeg

    Spoiler

     

    8CF263BD-D700-44FC-BCDB-D6C4FD95CF1B.thumb.jpeg.1fc2896c121f9d5f363ecf8a96ec7e2d.jpeg
     

     

     

     

     

    Doodle zo als hij paar weken terug was.

     

    CCB030DB-F77B-4CB7-8804-73A11F3AB3E9.thumb.jpeg.900d89c4d2b27280ae26705f589c97c9.jpeg

  3. 19 uren geleden, DaniëlleV zei:

    Mijn voedster ligt regelmatig zo te slapen, de eerste keer dat ik het zag schrok ik ook zo 🙈

    Dat geloof ik. Alleen doodle is 4 en heeft nog nooit zo gelegen. Nu hij ziek is gaat hij ineens op zijn rug liggen. Toch wel bizar.

     

    Maargoed, morgen een afspraak bij een minder konijnkundige dierenarts in de nieuwe praktijk. Ik wil niet meer wachten tot donderdag. Hij is me te slecht er aan toe, de dierenarts die ik telefonisch heb gesproken heeft me ook dit advies gegeven. Tevens heeft hij dit ook opgeschreven in zijn patientenkaart, dus de praktijk is op de hoogte.

    Ik vrees wel dat ik Doodle morgen moet gaan laten inslapen, tenzij ze morgen met een wondermiddel of idee op de proppen komen. 
    Dit is geen leven voor het beesie, mijn arme ventje die zo levenslustig was, ligt al 3 weken op zijn zij in zijn hok (als hij niet eet of drinkt).
     

     

    • Verdrietig 1
  4. Doodle is 330 gram afgevallen, van 3kg naar 2,67kg

    Dat is wel zorgwekkend. Maar hij blijft steady, hij eet en ‘s avonds geef ik hem nog een spuitje met water gevuld achter zijn medicatie aan. En hij heeft nu een bakje water ipv fles.

     

     

    Meneer lag net net op zijn rug met zijn poten omhoog, ik schrok me kapot, dacht echt dat hij was overleden. Lag meneer een dutje te doen… 

  5. Vandaag doodle gewogen, hij woog volgens zijn paspoort op 1-4-22 3kg.

    Nu nog maar 2,5kg

     

    We hebben heb geschoren, gekukkig had ik de wol bewaard, dat was 70 gram. En er zat blijkbaar 100 gram afwijking in de weegschaal.

     

    Hij is dus ongeveer 330gram afgevallen in 1,5 maand, dat is 10% lichaamsgewicht.

     

    Dat ga ik maandag ook maar even aangeven.

  6. 11 minuten geleden, KingDibbes zei:

    Hij krijgt novacam kat.

    25mg/ml

     

    en doodle is idd 3,5 kilo.

     

    dus jullie zeggen smorgens en savond meranox geven? En dan 50/50?

    correctie: Het is 0,5mg/ml novacam kat trouwens


     

    Als ik dan even reken volgens de AST farma doseringswijzer dan adviseren ze:

    0,25 - 0,5 mg/kg

     

    Doodle weegt 3,5 kilo dus hij zou dus mogen:

    minimaal:

    3,5x0,25=0,875mg (=1,75ml novacam)
    maximaal:

    3,5x0,5=1,75mg (=3,5ml novacam)

     

    Dus dan zou hij maximaal dus idd bijna het 4 dubbele mogen van wat hij nu krijgt. Ik ga morgen de dierenarts nog wel even bellen en overleggen. En dan gelijk vragen voor honden metacam, want dit gaat wel hard zo met de Metacam.

  7. 12 uren geleden, Kolino zei:

    Nou dat is wel een geruststelling toch? Ik vind alleen de 1x daags fenbendazol zo raar, in mijn idee moest ik dat altijd 2x daags geven. Volgens de Meranox is je konijn rond de 3,5 kilo, maar volgens de Novacam zou ik zeggen rond de 2 kilo, of net daar onder (als ik uit ga van novacam hond).

    Hij krijgt novacam kat.

    25mg/ml

     

    en doodle is idd 3,5 kilo.

     

    dus jullie zeggen smorgens en savond meranox geven? En dan 50/50?

  8. Vandaag telefonisch consult gehad met andere dierenarts, hij twijfelt of het geen oorontsteking is. Waarvoor Doodle dus ook behandeld is. We blijven doorbehandelen volgens dit schema:

    1x d 2,8ml Meranox

    2x d 0,5ml Novacam

     

    Dan as donderdag consult bij deze dierenarts. 
    hij heeft aangegeven dat als ik het gevoel blijf houden dat het slechter gaat en dat het echt ondraaglijk lijden wordt, dat dan alle dierenartsen in de praktijk genoeg kundig zijn om in te schatten hoe erg het is. 
     

    Toen ik zei dat ik mijn info van bunnybunch forum had, zei hij dat dat een goed forum was! En hij zei dat hij het behandelplan van Wilhelminapark aanhield. En hij vond het heel logisch dat een bezorgde  konijneneigenaar op internet info ging opzoeken. Toch wel anders dan mn eigen dierenarts….

  9. Hij ligt nu op zn zij bij me op schoot, net alsof hij in trance is, ik weet wel beter, hij is gewoon heel erg ziek en alles kost superveel energie.

     

    mijn konijnenhart huilt, ik zou willen dat hij snel opknapt maar ik heb er nu nog weinig vertrouwen in. Stiekem hoop ik soms dat hij vredig inslaapt en dit allemaal bepaard blijft bij hem. Zo dubbel allemaal.

  10. Ik heb voor morgen een telefonisch consult met een konijnkundige dierenarts in een andere praktijk. Tevens alvast een afspraak voor as donderdag on langs te gaan.

     

    ik ga alles gewoon voorleggen, incl onvrede over huidige dierenarts, en behandeling. Niet eerste keer overigens dat ik ontevreden ben, dit is de druppel dat ik nu moet lezen dat de behandeling die Doodle krijgt achterhaald is, arme beest had al opgeknapt kunnen zijn met de juiste hulp. Je weet t natuurlijk nooit zeker.

     

    in ieder geval heeft hij nu dus vanaf koningsdag Meranox gehad, en maar een paar dagen  novacam (voor zogenaamde oorontsteking).

     

    ik ga nu vragen wat we alsnog kunnen doen om hem beter te maken.

  11. We geven nu Fenbenazol 2,8ml per dag dat moet 28 dagen. We gebben gen hoge of lage dosering fenbenazol gekregen.

     

    over die pijnstiller heeft ze niks gezegd want die kreeg hij in eerste instantie voor oorontsteking, maar dat bleek toch E.cuniculi. We hebben het dus eigenlijk helemaal niet voorgeschreven gekregen voor de E.cuniculi.

  12. Wij hebben wel novacam meegekregen voor de eerste paar dagen en meranox voor 28 dagen. Maar geen behandeling voor ontstekingen.

     

    Kan ik daar om vragen? En wat moet ik dan precies aangeven? Ik heb nogal een dwarse dierenarts, ik acht de kans zeer klein dat ik uberhaupt iets meekrijg maargoed het valt te proberen.

     

  13. Helaas heeft Doodle E. cuniculi , we zijn nu twee weken verder en hij kijkt wel iets op te knappen. Hij tolt wel rond nadat ik hem medicijnen heb gegeven, daarna is hij zo moe dat hij soms wel tot een half uur op zijn zij ligt te rusten.

     

    Maar hij eet en drinkt en vertoont zijn oude irritante trekgedrag aan drinkfles, daar merkte we aan dat het in eerste instantie niet goed ging.

     

    hoe groot is de kans dat zijn kopje weer recht wordt? En als hij weer beter wordt, kan het dan later alsnog weer net zo erg terugkomen, en kan ik daar dan helemaal niks tegen doen?

     

     

  14. Nadat ik zoals sommige van jullie weten een turbulent jaartje achter de rug heb, is het nu gelukt om het buiten verblijf voor Doodle en Weedle te maken. Omdat het Angora en Teddy Widders zijn moeten ze droog kunnen zitten, dus hebben ze eigenlijk een tuinhuis, met daarin hun eigen hok, en een tuin met kunstgras 😂😂
    Als ik dan thuis ben en het is lekker weer, dan kan de deur open, en is het slecht weer, dan de deur dicht.

     

    E1EB316B-8785-4A04-A8CA-A7D08D3F72D2.jpg.337818a4adbd1dddfa03489f89555f7a.jpg   
     

    7CBD8566-CE31-4DA4-BA11-A8FCD7976458.thumb.jpg.ffd61aca9ed0e3bf821c035f655fecea.jpg

     

    En hun binnenverblijf is dus een Ferplast Cottage Large.

    Die gaat dus mee naar hun tuinhuis deluxe XXL  😂😂😂.

    (nee het is een Keter tuinhuisje)

     

    3871422A-492E-454A-A5E9-98221CFB88EC.thumb.jpeg.1ccb976bca4bd3e2133cb4cf3613d37c.jpeg

    Dan rest mij alleen nog de vraag,

    mogen ze dan nu wel af en toe al naar buiten? Ik lees daar tegenstrijdige verhalen van online.  Ik weet dat voor overwennen van binnenkonijnen vorst niet goed is. Maar boven de 10 graden, kan dat ook nog kwaad? 

     

     

  15. 6 minuten geleden zei Evee:

    Als het er gewoon rustig en netjes uit ziet, en er zit al een korstje op hoef je er niets mee te doen. Wel regelmatig controleren dat er geen wondjes bij komen en dat het netjes geneest.

    Ok, dan hou ik het even in de gaten. Gister viel het op omdat 's morgens de trimmer is langsgeweest, dus haar vacht was weer beetje dunner. 

    Bedankt voor je snelle reactie!

     

  16. Hallo allemaal!

    Afgelopen maand heeft Doodle (m, Angora, 2,5jr) een nieuwe vriendin gekregen: Weedle (v, Teddy, 2,5jr). De eerste paar weken ging het supergoed. In het begin deden ze nog wat jagen maar op een gegeven moment was dat over en werden ze echt vrienden.

     

    Echter na een week of 4, gingen ze ineens ruzie maken, plukken haar vlogen in de rondte en ze beten elkaar in de vacht. Na twee nachten even apart gezet en daarna weer bij elkaar met heel veel eten. Eten lijkt het probleem te zijn geweest want nu gaan ze weer goed samen.

    Maar nu zag ik gisterenavond ineens dat Weedle  een korstje op haar rug had. Ik denk dus dat Doodle toch een keer heeft doorgebeten. Korst is dicht en schoon ik dacht even dat het een wc-korrel was. Wat moet ik doen? Over twee weken gaat Weedle naar de dierenarts voor gezondheidscheck, chip en dan gaat ze in de verzekering.

     

    IMG_20200904_120000_833.jpg

  17. Dierenarts in Dordrecht, Zuid-Holland

    Basic vets Hospital, locatie Krommedijk

     

    En dan wel specefiek dierenarts Jacqueline Erens zij is de konijnen specialist. Niet alle dierenartsen bij Basic Vets zijn even kundig mbt konijnen. 

     

    Ze heeft me goed geholpen met mijn vorige konijn en nu ook met mijn huidige konijn. Volgens mij volgt ze ook konijnen bijscholing. Zelf heeft ze ook 4 konijnen. 

  18. Voorlopig eet hij af en toe aan zn hooi. En gaat hij regelmatig op de wc. 

    Hij is nog levendig en komt meteen als ik rammel met de snoepjesbak... 

    Alle biks is ondertussen op.. 

     

    Ik twijfel of ik nog beetje groenvoer zal geven want dan blijven die darmen lekker bewegen en komt hopelijk alles er vanavond uit

  19. 4 uur geleden zei Evee:

    Je hebt er toch geen invloed op, zenuwen is niet nodig. Je hebt netjes gezorgd voor een paar controlemomentjes vandaag, dus als er wat is kan er snel genoeg actie ondernomen worden. Pas druk maken als het nodig is, zou ik zeggen 🙂 

    Hij heeft vandaag wel gekeuteld. Want ik heb vanmorgen bijna de hele wc schoongemaakt en er liggen nieuwe keutels in (met rubber erin). 

    Hij is ook vrolijk en eet zn andijvie met moordend tempo op. Hij heeft ook al de helft van de dagelijkse portie science selective op. 

    Hooi is wat minder. Maargoed hij eet en er komt rubber uit..fingers crossed dat alles eruit komt en dat is best wel veel

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .