Ga naar inhoud

KingDibbes

Members
 • Aantal items

  62
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Contact Methodes

 • Website URL
  www.instagram.com/rosa_doo

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Weedle & Doodle ㈩17.5.22
 • Huisdieren
  2 Konijnen, 2 katten

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

KingDibbes's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

22

Community reputatie

 1. bedankt voor alle lieve reacties. Vandaag of morgen wordt hij individueel gecremeerd en dan komt hij weer thuis ❤️
 2. Lieve Doodle, Knapperd, mamma’s grote jongen. Op slag was ik verliefd op je toen ik je ging ophalen. Goed ingelezen over Angora’s verzorging ging ik op stap, alleen wist ik niet dat Angora’s zo groot waren dus je reismand was te klein 🙂. Deerde niks, je ging gewoon mee naar huis. Bijna 4 jaar heb je bij me gewoond, en heb je mijn behang van de muur getrokken, de rubbers uit m’n raam gegeten. Toen ik terugkwam van vakantie liep je ineens los door de woonkamer!?!? Wat bleek, je kon je hok open maken! Eindeloos kon je aan je tralies trekken voor aandacht, voor een aai over je bol, voor een tarweaar of voor een andere snack. Na 1,5 jaar kwam Weedle bij je wonen, je grote liefde, wat waren jullie dol op elkaar, tot na 1 week jullie een echtscheiding wilde aanvragen en de tent afbraken om 3 uur ‘s nachts. Ook dat is weer goed gekomen en jullie hielden een soort LAT relatie over, zij boven jij beneden en soms samen tegen elkaar aan. En toen kwam koningsdag 2022 en de eerste verschijnselen van E cuniculi. We hebben alles geprobeerd, maar we moesten je laten gaan, het lijden was genoeg geweest. Doodle je wordt nu al enorm gemist, je bent nog altijd mamma’s grote jongen en ik zal je nooit vergeten! R.I.P lieve Doodle 19.04.2018 - 17.05.2022
 3. Vanmorgen is Doodle vredig ingeslapen, de dierenarts zag geen mogelijkheid tot nog volledig herstel, hij was echt heel ziek. En weer 200/300 gram afgevallen in 2 dagen. ~voor altijd in mijn hart~
 4. Ik zal er nog een nachtje heel goed over nadenken.
 5. Ik heb zojuist besloten Doodle morgen in te slapen tenzij de dierenarts zwaarwegende bewaren heeft om het niet te doen, wat ik echt niet verwacht. In de spoilers foto’s van hoe Doodle er nu aan toe is, zijn zielige foto’s, vandaar spoiler. Het hok is vies, I know, maar Weedle zijn vriendin is nu ook lekker beneden aan het keutelen en zo ziet het er uit na 1 dag, ik hou het namelijk dagelijks bij). Doodle zo als hij paar weken terug was.
 6. Dat geloof ik. Alleen doodle is 4 en heeft nog nooit zo gelegen. Nu hij ziek is gaat hij ineens op zijn rug liggen. Toch wel bizar. Maargoed, morgen een afspraak bij een minder konijnkundige dierenarts in de nieuwe praktijk. Ik wil niet meer wachten tot donderdag. Hij is me te slecht er aan toe, de dierenarts die ik telefonisch heb gesproken heeft me ook dit advies gegeven. Tevens heeft hij dit ook opgeschreven in zijn patientenkaart, dus de praktijk is op de hoogte. Ik vrees wel dat ik Doodle morgen moet gaan laten inslapen, tenzij ze morgen met een wondermiddel of idee op de proppen komen. Dit is geen leven voor het beesie, mijn arme ventje die zo levenslustig was, ligt al 3 weken op zijn zij in zijn hok (als hij niet eet of drinkt).
 7. Doodle is 330 gram afgevallen, van 3kg naar 2,67kg Dat is wel zorgwekkend. Maar hij blijft steady, hij eet en ‘s avonds geef ik hem nog een spuitje met water gevuld achter zijn medicatie aan. En hij heeft nu een bakje water ipv fles. Meneer lag net net op zijn rug met zijn poten omhoog, ik schrok me kapot, dacht echt dat hij was overleden. Lag meneer een dutje te doen…
 8. Vandaag doodle gewogen, hij woog volgens zijn paspoort op 1-4-22 3kg. Nu nog maar 2,5kg We hebben heb geschoren, gekukkig had ik de wol bewaard, dat was 70 gram. En er zat blijkbaar 100 gram afwijking in de weegschaal. Hij is dus ongeveer 330gram afgevallen in 1,5 maand, dat is 10% lichaamsgewicht. Dat ga ik maandag ook maar even aangeven.
 9. correctie: Het is 0,5mg/ml novacam kat trouwens Als ik dan even reken volgens de AST farma doseringswijzer dan adviseren ze: 0,25 - 0,5 mg/kg Doodle weegt 3,5 kilo dus hij zou dus mogen: minimaal: 3,5x0,25=0,875mg (=1,75ml novacam) maximaal: 3,5x0,5=1,75mg (=3,5ml novacam) Dus dan zou hij maximaal dus idd bijna het 4 dubbele mogen van wat hij nu krijgt. Ik ga morgen de dierenarts nog wel even bellen en overleggen. En dan gelijk vragen voor honden metacam, want dit gaat wel hard zo met de Metacam.
 10. Hij krijgt novacam kat. 25mg/ml en doodle is idd 3,5 kilo. dus jullie zeggen smorgens en savond meranox geven? En dan 50/50?
 11. Vandaag telefonisch consult gehad met andere dierenarts, hij twijfelt of het geen oorontsteking is. Waarvoor Doodle dus ook behandeld is. We blijven doorbehandelen volgens dit schema: 1x d 2,8ml Meranox 2x d 0,5ml Novacam Dan as donderdag consult bij deze dierenarts. hij heeft aangegeven dat als ik het gevoel blijf houden dat het slechter gaat en dat het echt ondraaglijk lijden wordt, dat dan alle dierenartsen in de praktijk genoeg kundig zijn om in te schatten hoe erg het is. Toen ik zei dat ik mijn info van bunnybunch forum had, zei hij dat dat een goed forum was! En hij zei dat hij het behandelplan van Wilhelminapark aanhield. En hij vond het heel logisch dat een bezorgde konijneneigenaar op internet info ging opzoeken. Toch wel anders dan mn eigen dierenarts….
 12. Hij ligt nu op zn zij bij me op schoot, net alsof hij in trance is, ik weet wel beter, hij is gewoon heel erg ziek en alles kost superveel energie. mijn konijnenhart huilt, ik zou willen dat hij snel opknapt maar ik heb er nu nog weinig vertrouwen in. Stiekem hoop ik soms dat hij vredig inslaapt en dit allemaal bepaard blijft bij hem. Zo dubbel allemaal.
 13. Ik heb voor morgen een telefonisch consult met een konijnkundige dierenarts in een andere praktijk. Tevens alvast een afspraak voor as donderdag on langs te gaan. ik ga alles gewoon voorleggen, incl onvrede over huidige dierenarts, en behandeling. Niet eerste keer overigens dat ik ontevreden ben, dit is de druppel dat ik nu moet lezen dat de behandeling die Doodle krijgt achterhaald is, arme beest had al opgeknapt kunnen zijn met de juiste hulp. Je weet t natuurlijk nooit zeker. in ieder geval heeft hij nu dus vanaf koningsdag Meranox gehad, en maar een paar dagen novacam (voor zogenaamde oorontsteking). ik ga nu vragen wat we alsnog kunnen doen om hem beter te maken.
 14. We geven nu Fenbenazol 2,8ml per dag dat moet 28 dagen. We gebben gen hoge of lage dosering fenbenazol gekregen. over die pijnstiller heeft ze niks gezegd want die kreeg hij in eerste instantie voor oorontsteking, maar dat bleek toch E.cuniculi. We hebben het dus eigenlijk helemaal niet voorgeschreven gekregen voor de E.cuniculi.
 15. Ok maar hoe lang moet ik dat blijven geven dan? Want ik geef nu alleen nog maar dat Meranox, moet ik dan ook Novacam blijven geven?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .