Ga naar inhoud

André Synesael

Members
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

André Synesael's prestaties

Groentje

Groentje (1/6)

  1. Bij Kylo werkten de trucjes niet helaas. We hebben alles geprobeerd. Ze wéét het gewoon op een of andere manier. Maar mijn zoon pakt haar op en houd haar daarna goed vast en dan likt ze het van het spuitje. Maar mijn zoon mag sindsdien niet meer bij haar in buurt komen.
  2. Bedankt allemaal voor de info. Het probleem is dat medicatie toedienen bij Kylo altijd een enorme strijd is. De bekende trucs met handdoeken of tegen je aan drukken werken niet. Mevrouw is een felle dame en niet gediend van opgepakt worden of anderszins iets moeten doen wat ze niet wil. Medicatie toedienen doen we doordat mijn zoon haar oppakt, op de bank zet, ik houd haar dan net achter haar kop vast en druk haar voorzichtig tegen de bank. Dan kan mijn zoon heel snel de medicatie toedienen, voor ze zich weer los wurmt om er vandoor te gaan. Met handdoek hebben we geprobeerd, maar dat werkt niet. Ze is ook geen dik konijn en met die gewrichtspijn ben ik er extra voorzichtig mee. Maar ik ga dit morgen met de dierenarts bespreken om te zien waarom hij denkt dat het geen EC is.
  3. Onze Kylo, een niet-gesteriliseerde voedster die 4 oktober jl. 9 jaar geworden is, is een aantal weken geleden gediagnosticeerd met nierfalen. We kwamen daar achter omdat ze erg afwezig was en enorm veel plaste. De dierenarts heeft haar urine onderzocht en kwam tot deze conclusie. Het gaat tot een paar dagen geleden gewoon heel goed. Ze eet en drinkt goed, is vrolijk en actief. Maar een dag of 5 geleden werd ze ineens stil, zit vaak te staren en schrikt dan als je bij haar komt en trilt met haar oren en knarst. Ook heeft ze minder kracht in haar achterpoten en struikelt nogal een. Omdat we weten dat ze terminaal ziek is, zijn we gisteren naar de DA gegaan. Helaas niet haar vaste arts die ze al járen heeft, maar deze dame onderzocht haar wel heel grondig. Ze kwam tot de conclusie dat ze pijn in haar gewrichtjes in haar onderrug heeft, bij haar poten. Haar heupen voelden nog goed, hart en longen klonken prima. Ze heeft dus gewrichtspijn, mogelijk dus artrose. De DA adviseerde Meloxicam, 0,6 ml per keer (ze weeg 1600 gram) en dan maar 1x per dag vanwege het nierfalen. Ze zei dat het kiezen is tussen veel pijn voor het konijn of het risico van nierproblemen nemen, wat bij konijnen vaak meevalt zei ze. Gisteren meteen mee begonnen en ze knapte binnen een uur enorm op. Liep weer veel beter, ging weer in haar hok (ze woont in onze huiskamer en haar hok is altijd open) en was weer best fit. Maar het werkt maar 12 uur bij een konijn, dus rond 4 uur vannacht was het uitgewerkt. Vanochtend rond 10 uur de volgende dosis gegeven, omdat we niet willen dat ze pijn heeft, maar eigenlijk is dat dus te veel. Wie kan mij zeggen wat we het beste kunnen doen? We weten dat ze niet heel lang meer heeft, maar willen haar zo veel mogelijk comfort bieden. Hoe zit het met Meloxicam en haar nierfalen? Zijn er andere middelen (bijvoorbeeld natuurlijke) die haar gewrichtsproblemen kunnen verlichten? Als het echt niet meer gaat, zullen we zeer moeilijke keuze nemen, want we willen niet dat ze nog langer moet lijden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .