Spring naar bijdragen

MarijndG

Members
 • Aantal bijdragen

  12
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over MarijndG

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Noord Holland

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Oh, excuus! Ik zag hem in de recente berichten verschijnen en heb vervolgens niet gekeken wanneer dit topic geopend is...
 2. Ik heb mijn Wacom tablet via marktplaats gekocht, vrijwel ongebruikt in de doos voor een fractie van de nieuwprijs. Een Intuos, maar het vorige model (uit 2015 dacht ik?). Nog steeds erg blij mee, de kwaliteit van Wacom vind ik echt top. Dus dat is wellicht ook een optie?
 3. MarijndG

  zelf drogen

  Komkommer is ook een leuk idee! Dat zal vrij lang moeten denk ik, vanwege het hoge vochtgehalte?
 4. MarijndG

  zelf drogen

  Ik heb vorige week voor het eerst zelf kruiden gedroogd, voornamelijk voor de konijnen, dat was een groot succes. Ze vinden het heerlijk als ik er wat van door hun hooi meng. Ik heb al jaren een voedseldroger, maar ik gebruikte hem alleen voor snacks voor mijn hond. Vandaag heb ik er appel inzitten voor de konijntjes, ik ben heel benieuwd hoe dat uitpakt!
 5. Wat mooi! Niets fijner dan twee gelukkige konijntjes samen β™₯️
 6. Bedankt! Ik ga vanmiddag even bij de dierenwinkel kijken of ze die bakjes verkopen, goede tip! :-)
 7. De ruimte waar ze nu zitten is iets meer dan 4 vierkante meter, ik zie dat ik het in het berichtje hierboven niet goed geschreven heb (mijn hersenen stoppen graag met werken als het om wiskunde gaat πŸ˜‹). Dit is het binnendeel van hun verblijf, ze hebben aansluitend ook nog een buitenren, hier kunnen ze nu nog niet in. Ik heb het verblijf nu trouwens zo neutraal mogelijk gemaakt, normaal gesproken staat er een toilet met een fatsoenlijke hooiruif, en hebben ze meer klim- en verstopplekken. Het voedstertje blijkt niet uit een flesje te kunnen/willen drinken, dus staat er een bakje water voor haar. Helaas maken ze daar graag een natte kliederboel van, dus daar moet ik nog even iets op verzinnen.
 8. Evee, bedankt voor je reactie! Gisteren hebben we het rammetje zo'n anderhalf uur nog zonder het voedstertje in de neutrale ren gehad, maar al die tijd bleef hij volledig verstijfd van angst in een hoekje zitten. Toen maar besloten hem weer terug te plaatsen in zijn eigen verblijf en het op een andere manier te proberen. Vandaag hebben we dus de konijntjes samen in het verblijf van het rammetje geplaatst. Dit is eigenlijk heel goed verlopen! Vanuit het rammetje totaal geen tekenen van territoriumdrift, ik had dit eigenlijk ook niet verwacht. Hij vond het in het begin wel weer een beetje spannend, maar stukken minder dan afgelopen dagen. Ze tonen regelmatig interesse in elkaar, maar gaan tussendoor hun eigen gang met hooi knabbelen en wassen. Ze hebben ook heel rustig naast elkaar zitten eten. Voorlopig hebben ze nog niet het hele verblijf tot hun beschikking, ik heb het overdekte deel van ongeveer 4x4 meter afgezet. Over een paar dagen krijgen ze ook de uitloop naar de buitenren erbij. Al met al heb ik er eigenlijk wel een goed gevoel over nu! Ik denk dat deze konijntje best gelukkig kunnen gaan worden met elkaar 😊
 9. Goede tip! Bedankt 😊 We zijn inderdaad vandaag begonnen met Bach Rescue, al had ik niet echt het idee dat hij er veel baad bij had. Ik ga morgen het voedstertje bij de ram in het verblijf zetten. Ik ga een stuk afzetten, zodat ze nog niet de volledige ruimte hebben en ik makkelijk in kan grijpen mocht het misgaan. Ik hou jullie op de hoogte!
 10. MarijndG

  Stressgevoelige ram koppelen

  Hallo, Gisteren zijn wij met ons rammetje naar een konijnenopvang geweest voor een speeddate met een voedstertje. Het ging eigenlijk vrij goed, beide konijntjes toonden interesse in elkaar. Wel was duidelijk dat ons rammetje zich helemaal niet op zijn gemak voelde van de reis en de vreemde omgeving. Eenmaal thuis hebben we ze op neutraal terrein in een ren gezet samen en dit ging in het begin ook goed. Beide hobbelden wat rond, toonden interesse in elkaar en ze gingen naast elkaar zitten. Ze wilden allebei ook nog een stukje appel aannemen. Na twee uur ongeveer wilde ons rammetje geen eten meer aannemen en bleef hij doodstil in een hoekje zitten. Ik was bang voor een gasbuik door de stress, en op aanraden van de dierenarts eerst even terug in zijn eigen verblijf gezet om te kijken of het dan beter zou gaan. Eenmaal in zijn eigen verblijf is hij weer helemaal zichzelf geworden, hij heeft gegeten, gedronken en gepoept. Vandaag wilden we een nieuwe poging doen in de neutrale ren, maar alleen al van de vreemde omgeving is mijn rammetje helemaal van slag. Hij blijft weer heel stil in een hoekje zitten en neemt geen groenvoer meer aan. Dit lijkt me niet de beste basis om te gaan koppelen, dus ik heb voorlopig het voedstertje er nog niet bijgezet. Wat zou nu wijsheid zijn? Het rammetje is dus zo stressgevoelig, hij bevriest helemaal. Hij is als vrij jong babykonijn samen met zijn zusje bij de konijnenopvang binnengebracht, vermoedelijk een halfwildje. Je merkt dit ook duidelijk aan zijn gedrag, hij wil niet aangeraakt worden en is een stuk alerter dan onze "gewone" konijnen altijd waren. Hij toont wel zelf interesse in ons overigens, wanneer we rustig in zijn verblijf zitten komt hij voorzichtig even kijken. Zou het een idee zijn om tegen alle regels in het nieuwe voedstertje bij hem in zijn verblijf te zetten? Eventueel nog gescheiden? Meedenken is heel erg welkom, alle koppelingen die ik heb meegemaakt gingen vrij vlekkeloos, dus dit is totaal nieuw voor me. Bedankt alvast!
 11. MarijndG

  Voorstellen

  Bedankt! πŸ™‚
 12. MarijndG

  Voorstellen

  Hallo allemaal, Ik heb al van kleins af aan konijnen, altijd een koppeltje. Helaas is ons voedstertje, Muis, recent overleden. Ons rammetje, Willie, kan natuurlijk niet alleen blijven, dus heeft hij zaterdag een date met een lief voedstertje van een konijnenopvang. Ik vond dat een mooie gelegenheid om zijn verblijf een kleine make-over te geven. Zo komt er onder andere een zandbak, en ben ik van plan om een grastuintje voor ze te zaaien. Ik lees hier graag mee om inspiratie op te doen, en hopelijk nog veel meer te leren en te ontdekken! πŸ™‚ Groetjes, Marijn
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .