Spring naar bijdragen

Knabbel_2012

Members
 • Aantal bijdragen

  12
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Knabbel_2012

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Hallo, Ik wil nog even iedereen bedanken voor de tips en tricks om ons probleem met Knabbel op te lossen, helaas heeft al onze inspanning van de afgelopen 2 maanden niet geholpen, hij is vorige week overleden. We missen hem vreselijk..... Groet johan
 2. Hallo Evee (BunnyBunch Baas) Ik zie dat u naar aanleiding van mijn vraag hier, mijn dissussie over ons konijn Knabbel afgesloten heeft, nu is dit eigenlijk iets te snel omdat ik nog even een laatste bericht wilde schrijven om iedereen te bedanken voor de tips en aanbevelingen. Is het nog mogelijk dit even terug te draaien zodat ik nog even een laatste bericht kan schrijven?
 3. Hallo, Ik heb enige tijd geleden een discussie aangemaakt op een forum deel, nu wil ik graag deze afsluiten omdat ons konijn overleden is. Ik kan alleen niet vinden waar ik moet aangeven dat deze gesloten is.
 4. Nog maar even een update over onze Knabbel: Na 2 weken van nog steeds geen brokken eten, hij krijgt nu 's morgens een grote bak met allerlei groente en 's avonds voeren we hem nog bij om hem op gewicht te houden. Vorige week toch maar even overleg met de DA, deze heeft ons geadviseerd om eens kontakt op te nemen met een dierenfysio omdat ze het idee heeft dat er iets in de kaakgewricht niet goed zit. Nu was ik na dit bericht wel een beetje secptisch, stel je voor fysio voor een konijn !!. Maar goed je probeert toch alles dus maar eens een afspraak gemaakt. Deze mevrouw heeft gekeken en stelde inderdaad dat hij een pijnlijke kaak heeft, dit heeft ze gelijk behandeld. Na deze ingreep hebben we toch het idee dat hij veel levendiger is als daarvoor en dit weekende hebben we hem ook voorzichtig bij de voerbakjes gezien en at hij een paar brokken, we hopen dat hij toch langzamerhand weer aan de brokken wil. We wachten maar af, we gaan nu het bijvoeren langzaam afbouwen dan zal hij hopelijk toch zelf weer gaat denken dat hij helemaal zelf moet eten. We hebben ook geprobeert hem nu aan het hooi te krijgen, maar hij vertikt het ook nu om dit te eten we dachten misschien wil hij nu wel hooi eten omdat hij wel groente eet en hooi is toch ook lekker zacht, maarja hij heeft dit nog nooit gewilt en nu ook niet.
 5. Even een update over onze Knabbel, Hij wil nog steeds geen brokjes eten, we voeren nu 1 x daags een schaaltje groente en geven 's avonds 1 x dwangvoer, als we dit niet doen wordt hij met de dag lichter, nu blijft hij keurig op 2 kg gewicht. Deze week nog maar eens kijken of hij een paar daagjes gaat logeren bij de DA misschien dat men hier nog iets kan vinden. We staan open voor goede tips om dit eigenwijze konijn weer aan de brokken te krijgen.
 6. Onze Knabbel woont inderdaad buiten, hij ligt 's avonds heerlijk in zijn hok met veel stro, als ik hem dan voel is hij lekker warm. Hij heeft een groot ex-speelhok van mijn dochter als hok, met 3 verdiepingen met in de bovenste verdieping nog een ectra hokje helemaal vol met stro, dus ik heb niet de indruk dat hij het koud heeft 😉. Heb vandaag nog even kontakt gehad met de DA, deze heeft gezien dat hij na het slijpen van de kiezen daar wel brokjes at, dus halen we vandag even van die brokjes bij de DA misschien vindt hij die wel lekker. De DA adviseerd toch om hem bij te voeren anders zou hij te mager worden, we zullen ook de SS geweekt in water eens proberen. De DA vermoed dat hij toch last heeft van de kaken na het slijpen, aangezien hij niets eet wat hard is.
 7. Het slijpen van de kiezen is vorige week dinsdag gebeurt, alleen is hij vrijdag nog eens onder verdoving geweest om te kijken of er bij de eerste keer niets fout gegaan is. Nu is dit waarschijnlijk wel stressvol, maar ik heb niet de indruk dat hij hier zo van onder de indruk was. Maar goed het niet eten zegt misschien genoeg, we laten hem eens tot rust komen en gaan eens de care+ brokken proberen.
 8. We gaan hier altijd naar Arts4dieren deze zit hier in Hengelo en Haaksbergen. Hier werkt Y. Simon deze is volgens mij wel kundig wat betreft konijnen. Vandaag maar eens afwachten wat meneertje gaat doen.
 9. We weten het natuurlijk niet zeker maar bij het wisselen naar SS 4+ is het eten minder geworden, hij eet nu helemaal gebrokken meer, ook niet de gewone SS. Daarom dwangvoeren we hem nu al een aantal dagen, maar zoals eerder gezegt gaan we dit afbouwen. Vanmorgen nog wel even een portie groenvoer gebracht, daar eet hij goed van, maar van de verschillende brokken (we hebben nu 4 soorten) eet hij niets. Ik ben wel bang dat hij nu wel afvalt, nu maar kijken of hij toch niet wil gaan eten. Zag vanmorgen dat hij wel keuteltjes in de bak had liggen niet zoveel als normaal maar goed er is doorstroming. Drinken doet hij normaal
 10. Beste forumleden hartelijk dank voor het meedenken. Als reactie op de laatste post van Kolino: Hij drink wel, het keutelen gaat op en af de ene keer liggen er keutels in de bak de andere keer minder en kleiner. Ook heeft hij afgelopen jaar wat last gehad van plakpoep, om dit te verhelpen zijn we overgestapt naar de SS voor 4+ konijnen. (de SS voor oudere konijnen) wij hebben het idee dat door deze switch hij minder is gaan eten en nu helemaal geen brokjes meer wil. Maar of dit nu de reden is. Zoals jullie voorstellen gaan we het bijvoeren eens even wat minderen kijken of hij dan zelf niet de brokjes weer gaat eten.
 11. Dank je voor de reactie, Hij is bij de DA geweest voor de kiezen dat hadden we in eerste instantie ook als probleem gedacht, de DA heeft onder narcose de kiezen geslepen dus het zijn niet de kiezen. Wat betreft het hooi eten, we hebben zo'n beetje alle soorten geprobeerd, maar hij wil er niet aan. Het dwangvoeren doen we omdat hij anders volgens ons te veel vermagerd. We hebben ook al gedacht dat hij vanwege zijn leeftijd het wil opgeven, maar gisteren heeft hij nog gerend in de tuin, raar springen en lekker dat bevroren gras vreten?? De DA denkt dat hij last heeft van zijn kaken, maar als ik hier aanzit vind hij dat helemaal niet erg dus dat geloof ik eigenlijk niet. Nu is het de vraag laten we hem gaan en niet bijvoeren totdat hij zoveel honger krijgt dat hij toch weer gaat eten. Ik vind dit alleen niet zo'n fijn idee, maar ja je moet iets.
 12. Wij volgen jullie forum al tijden en heb hier veel nuttige info gevonden voor ons konijn, bedankt hiervoor. Wij hebben een aantal jaren een konijn Knabbel, is eigenlijk van mijn dochter maar ja je weet hoe dat gaat. Na jaren van probleemloos gedrag, heeft het konijn besloten om maar eens moeilijk te gaan doen. Dus wil ik dit toch maar eens op deze manier vragen, want wij weten het niet meer: Het geval is dat ons konijn Knabbel (ex-mannetje van 7 jaar) steeds minder brokken ging eten, wij geven ons konijn SS-brokken omdat hij het vertikt om hooi te eten en s’morgens een schaaltje groente, dit doen we al jaren geen probleem, maar nu eet hij geen brokken meer alleen nog groente. Dus naar de dierenarts kiezen laten slijpen voor rest na laten kijken, de keutels laten onderzoeken, maar hier ook geen probleem. Nu hij alleen maar groente eet voeren we hem 3 x per dag (dwangvoeren) dit omdat hij wel afgevallen is. Maar dat kan toch niet de bedoeling zijn, het gekke is als hij buiten loopt in de tuin eet hij wel het gras van het gazon, maar geen brokken. Wie heeft dit ook eens meegemaakt of wie weet nog wat te doen?? Groetjes johan
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .