Spring naar bijdragen

Maksi

Members
 • Aantal bijdragen

  29
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Maksi last won the day on 17 Maart 2019

Maksi had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

8 Neutraal

Over Maksi

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

148 profielweergaven
 1. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Hij heeft het gered😊Twee nachten zonder op hoeven te staan, hij keutelt etc. Thx voor de lieve reacties😊
 2. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Dank je wel voor de tip, Kolino😊
 3. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Na 10 bange dagen en nachten, lijkt Blackie en de andere nijnen het te redden. Alleen Blackie krijgt nog antibiotica tot maandag. Ze eten weer normaal en hun keutels zien er redelijk normaal uit. Blackie eet heel weinig biks maar zijn darmpjes werken. Groenvoer gaat ook wel en hooi gaat uitstekend. Hij krijgt kamille en brandnetelthee om de dag. Snachts staan we 1 keer op om te proberen of hij iets eet en dat lukt redelijk. Zijn vacht krijgt meer glans, maakt binky ‘s etc. Alleen zijn keutels moeten meer worden, maar door de antibiotica zijn ze keihard, dus ik hoop dat het na maandag beter wordt. Ben een stuk rustiger nu.
 4. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Ze zijn gevaccineerd, en wat het dode konijntje betreft die is niet opgestuurd door betreffende DA, vernomen gisteren van onze eigen dierenarts. We waren bij een dienstdoende arts in het weekend. Ik twijfel enorm aan dierenartsen op het moment. Onze dierenarts heeft ons steeds hoed geholpen ook met maxie en meisje maar nu weet ze ook niet waarom ze zo zijn op het moment. Blackiezit voor me en wast zich eet andijvie en hooi en drinkt zelf water nu.Maar de spijsvertering van mijn nijnen daar gaat iets niet goed, het enige wat ze konden vaststellen is dat hun buikje vrij leeg is. Dus blijf ik continue bezig met te proberen eten toe te dienen,jammer dat ik in ZLimburg woon ging ik naar Utrecht.
 5. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Blackie leeft nog steeds, maar hij vertikt het om te eten. Hij eet wel hooi en andijvie( niet veel) hij keutelt ook niet veel ze zijn keihard, maar hij heeft geen blindddarmkeutels die ze nodig hebben. Gisteren bij D A vit.B spuit gehad. Sommige andere nijnen laten voer nu ook staan, ik ben zo wanhopig, ze zitten niet in een hoekje ze rennen rond, maar eten en keutels heel weinig.Dwangvoer doe ik nog steeds zet er snacht de wekker voor, maar geloof me na 10 dagen ben je doodop je hoopt iedere morgen maar het wordt er niet beter op. En de DA weet het ook niet, alleen zijn maag is vrij leeg, de rest is prima, waarom ze opeens niet willen eten is me een raadsel.
 6. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Ze noemde Protozoa, maar bleef vaag, ik heb het eens opgezocht, darmparasiet, maar welke is dan nog maar de vraag, het is wel zo dat die aangewakkert worden door stress en dat hebben ze gehad door die hitte. Volgens mij slaat het medicament ook aan. Blackie wast zich ook weer, alleen het keutelen komt traag op gang. Daarbij mist hij ook nog eens zijn maatje, en ik moet hem ook weghouden bij de anderen. Het gras is nog nat, zodra het droog is mag hij rennen, beweging is goed.
 7. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Up-date: Blackie is de nacht goed doorgekomen, paar keer opgeweest om hen dwangvoer te geven. Wat een opluchting dat er keuteltjes lagen, nog niet veel, maar zijn darmpjes werken weer. Net zag ik dat hij wat hooi at. Het begin is er maar nog een lange weg te gaan. De anderen eten tot nu toe goed. Maar ik moet ze in het hok laten. Het schijnt dat ze een darmparasiet hadden die door de hittestress aangewakkert is, enbesmettijk is, en dat wil ik wel geloven,ze hebben het heel moeilijk gehad in de hitte. Nu is het afwachten of het virus /parasiet verdwijnt, Blackie zit/loopt nu in de ren en beweegt meer als gisteren. Ik hoop met heel mijn hart dat ik ze erdoor krijg. Mijn verdriet is enorm door de dood van mijn andere drie Nijntjes je bent zo machteloos.
 8. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  We zijn bij twee dierenartsen geweest,vanmorgen met bailey( dood konijntje) en blackie die niet meer at. Hij kreeg injectie en medicijnen mee ( carprofen en sulfatrim) Dat laatste moest ik de andere konijntjes ook geven. Het gekke is ze zijn hartstikke gezond en van het ene moment op het andere gaat het bergafwaarts en snel, ik ben bang dat Blackie de nacht niet haalt, ongeacht die medicijnen. Dan zijn er in 1 week 4 konijntjes dood. 2 koppeltjes
 9. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  We maken nu op het moment iets vreselijks mee, mijn lieve knuffels gaan een voor een dood, we hebben het laatste dode konijntje naar de dierenarts gebracht om rhd2 uit te sluiten. De DA zei dat het niet door dat virus kwam, maar ze wist ook niet waardoor het wel kwam. Ze hebben wel koorts maar eten niet, en ook al heb ik ze criticalcare gegeven, ze gaan gewoon dood, zomaar. Van de kersenpruim hebben ze niet gegeten, omdat het de boom van de buren is en er kon er een afvallen. Blackie is de volgende die we gaan verliezen en ik weet niet meer wat te doen. En de DA ook niet meer. we gaan dus de laatste 7 ook verliezen of er moet een wonder gebeuren.Ben wanhopig en verdrietig 😞
 10. Maksi

  Kersenpruim ( boom)

  Weet iemand of de vruchten van deze boom giftig zijn voor mijn Nijntjes. Bedankt alvast.
 11. Mijn rammetje had wel de symptomen die je beschrijft, evenwicht verliezen en een zwakke achterkant, hij kreeg gelijk injecties en panacur mee. Hij schudde ook vaak met zijn hoofdje, maar zijn oortjes waren vrij van mijt.
 12. Maksi

  Twijfels.

  Het gaat prima, gezocht en elkaar gevonden:D
 13. Maksi

  Twijfels.

  Meisje is vrouwtje en ouzo manneke. Ouzo is heel gemakkelijk te koppelen, met buddy en maxie klikte het gelijk. Omdat we een grote tuin hebben lopen ze in de zomer allemaal vrij rond met afscheidingen, zodat ze elkaar zien, ze kennen elkaar dus al. Gisteren ontsnapte meisje uit haar ruimte toen ze ging verzorgen, en ouzo loopt vrij rond, even zo gelaten, en even later zaten ze gezamenlijk te eten, ik heb wat koppelproblemen geen twijfels, nog nooit gehad ook. Ik ga het proberen, en je hebt gelijk, konijntjes horen niet alleen te blijven.Ik hou het in de gaten en ik laat wel horen of het goed gaat. Bedankt!
 14. Maksi

  Twijfels.

  Ik zit even met een twijfelgedachten en misschien kan iemand me raad geven. Mijn leeuwekopje zit op het moment alleen. waarom? Ze heeft twee maatjes gehad, sjloepie en Maxie, De eerste is 5 jaar geleden gestorven aan E.C, toen werd Maxie haar maatje,Maxie kreeg ook E.C en we moesten hem weghalen bij haar voor nog meer stress, en hoewel we al ongeveer een half jaar hem continue verzorgde is hij zondag ingeslapen. Maxie had in die tijd een nieuw maatje nl. Ouzo, die was achtergebleven toen zijn maatje tijdens een operatie stierf. Nu is ouzo alleen en meisje ook. Ze kennen elkaar en kunnen redelijk overweg, maar ik ben bang. Ten eerste: ben ik bang dat Ouzo ook E.C krijgt, waarom weet ik niet,waarschijnlijk om dat meisje al twee maatjes heeft verloren aan E.C Ten tweede meisje is 7 jaar en je merkt aan haar dat ze een oud besje is, en mocht ze iets krijgen waardoor ze ziek wordt,dan moet ouzo weer rouwen. De eerste keer rouwen ging redelijk, nu dat met maxie gebeurde ligt hij stilletjes in zijn mand. Wat moet ik doen, ze toch bij elkaar laten of niet?
 15. Maksi

  Nieuw

  Vanavond is ons E. Cun konijntje maxie ingeslapen, hij was op, al een paar dagen zagen we verandering, afzonderen veel slapen, gisteravond wilde hij niets meer, toch blijven proberen water etc te geven. Vandaag werd hij zwakker, we hebben hem in een mandje gelegd met warmte kruik, enin de buurt van zijn maatje. Ouzo werd heel onrustig en het was net alsof hij begreep dat maxie ingeslapen was. Maxie is heel vredig gegaan. We gaan die kleine rakker missen en ouzo moet nu al voor de tweede keer in korte tijd gaan rouwen. Ik wilde dit even van me afschrijven om het te verwerken.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .