Spring naar bijdragen

Zoef & Brownie

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Zoef & Brownie

 • Rang
  Groentje

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Zoef & Brownie

  Weer pasteurella

  Hoi allemaal, Na de hittegolf van vorige week begon Brownie (vrouwtje) te niezen. Aangezien we 's nachts alles hebben laten doortochten hadden we in eerste instantie het vermoeden dat het een gewone verkoudheid was. De dierenarts gaf aan dat het voor get einde van de week beter moest zijn. Dinsdag begon ze echter minder te eten dus acuut naar de dierenarts. Daar heeft ze weer voor de komende 6 weken draxxin meegekregen en hebben we 2 dagen dwangvoeding gegeven. Ze eet nu weer prima en is weer lekker actief en vrolijk, maar niest nog wel af en toe. Zoef het mannetje heeft nergens last van maar heb voor hem uit voorzorg ook draxxin meegekregen. Omdat het nu de tweede x is dat Brownie pasteurella heeft is mijn vraag of jullie denken dat het bij haar chronisch is? Ik ben erg blij dat wij een hele goede kk dierenarts hebben, maar vraag me af of er nog andere dingen zijn die ik voor haar kan doen om te zorgen dat het niet terugkomt. Het was deze x ook echt erg, ze niesde maar had of en toe ook een soort van hoestje, volgens de dierenarts was dat om het slijm in de luchtwegen weg te krijgen. Ik wil dus graag voorkomen dat ze het nog een x krijgt.
 2. Hoi Bente, Dat is een blindedarm keutel, die eten ze normaal gesproken op maar hier blijft er ook wel eens een liggen. Als ze ze altijd laten liggen kan het zijn dat ze toch teveel brokken krijgen.
 3. Hi lieve konijnenvrienden, Halverwege december hebben we Zoef gekregen een Hollands dwerg hangoor rammetje van 8 weekjes, 5 dagen later Brownie van 10 weekjes. Met een week zagen we dat Brownie snot had aan haar neusje en ook niesde en Zoef begon ook te niezen. We zijn naar de dierenarts gegaan om ze na te laten kijken en in te laten enten. De dierenarts constateerde pateurella en heeft ze toen beide duplociline voorgeschreven en mij laten zien hoe ik dit zelf kon injecteren. Bij de 2e x werd Zoef hier echter zo ziek van dat we oudejaarsavond naar de spoed dierenarts zijn geweest, die aangaf dat ze niet kon garanderen dat hij het ging halen omdat zulke erge diaree voor zo'n kleintje er niet goed uitziet. Gelukkig knapte hij helemaal op en toen heb ik weer contact opgenomen met onze eigen kk dierenarts. Zoef is toen overgegaan op Draxin en dit ging erg goed, na 2x niesde hij niet meer. In overleg ook Brownie over op Draxin en binnen 2 weken waren ze allebei helemaal genezen. We zijn nu 2 maanden verder en Zoef is inmiddels natuurlijk ook gecastreerd en geen niesjes en snot meer. Ik ben onze dierenarts Nijhuis in Delft zo dankbaar voor hoe goed hij steeds heeft meegedacht. We konden altijd bellen voor advies bij twijfel en hij heeft altijd alle tijd voor onze kleine lieverds genomen.
 4. Bedankt voor je reactie, dat zou het inderdaad kunnen zijn. Ze zijn ook nog jong natuurlijk, dus dat ze veel energie hebben is logisch. Veel meer ruimte dan ze nu hebben kan ik ze helaas niet bieden. Ik kan ze misschien nog een uurtje meer los laten lopen maar ik hoop dat als ze klaar zijn met puberen ze ook wat kalmer worden. In de ren hebben ze trouwens genoeg ruimte om rond te rennen en binkies te maken.
 5. Ze lopen ook los door het huis dus misschien zijn ze gefrustreerd als ze in de ren moeten. Ze kunnen alleen niet de hele dag los en ook 's nachts niet omdat ze niet echt zindelijk zijn, en ik er niet op zit te wachten om 's morgens overal plasjes op te ruimen als ik net wakker ben. Ze zijn heel lief samen, eten samen, slapen samen, wassen elkaar, maar ze rennen soms ook achter elkaar aan. Ik denk trouwens dat dat is om te spelen want ik heb ze nog nooit lelijk tegen elkaar zien doen.
 6. Ze hebben een groot dubbel hok van 120 bij 60 en dan nog 24 uur per dag een ren met meer dan 4 m2. Het zijn trouwens dwergjes en dus geen Vlaamse reuzen ofzo 😉
 7. Ze hebben altijd zoveel ruimte gehad, ook altijd wilgen speeltjes en aan de blokhutjes kunnen ze ook knagen. Ze knagen gelukkig ook aan de dingen die daar wel voor bedoeld zijn, maar vooral Zoef het rammetje gaat soms expres het hok in om aan de tralies te rammelen. Misschien is het de leeftijd wel, ze spelen en springen ook echt de hele dag!
 8. Hoi allemaal wij hebben 2 super lieve konijntjes van 5 maanden, een voedstertje en een gecastreerd rammetje. Ze hebben een groot hok met 2 verdiepingen en een nachtverblijf, en ze hebben altijd een ren aan de kooi staan waar ze nog ongeveer 4 m2 hebben om rond te hupsen. In de ren 2 blokhutjes, denkspelletjes etc. Maar knagen toch aan de kooi en dat maakt best wel herrie. Is dit normaal gedrag of is er iets wat ik nog zou kunnen proberen?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .