Spring naar bijdragen

Konijn Olga

Members
 • Aantal bijdragen

  23
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Konijn Olga geplaatst

 1. Welke manieren zijn er om hooi stofvrij te maken? De dierenarts zei om het in een emmer water te dompelen en dan te drogen?
 2. Waar zit het beste hooitje? 🐰
 3. Dit zijn alle opvangcentra voor wilde dieren in België: http://vogelbescherming.be/wild-dier-nood/adressen-contactgegevens Zij zorgen voor alle wilde(!) vogels, konijnen, hazen, egels, vleermuizen, vossen...
 4. Is het normaal dat Olga en Nelson nu nog wat stiller zijn dan anders? Ik bedoel anders begon Olga altijd te spelen 's avonds, maar nu liggen ze liever te rusten (wel bij elkaar). Ze eten wel goed en doen voor de rest wel zoals altijd, alleen spelen ze niet veel. Zou het kunnen dat ze nu 's avonds meer rusten omdat het een stressvollere periode is geweest? Misschien moet ik eens een camera zetten om te weten wat ze 's nachts allemaal uitspoken 😉
 5. Dank je wel! Dat zullen ze leuk vinden!
 6. Juist mijn bestelling ontvangen, bedankt! Juist een klein vraagje: er zat een los takje in de doos, mag ik dit aan mijn konijnen geven? Ik heb niets met knaaghout besteld dus daar kan het niet van zijn ;)
 7. Heel goed denk ik, voor een week bij elkaar te zitten. Ze zijn zaterdag naar hun definitieve verblijf verhuisd. Dat is vrij goed gegaan. Ik had het gevoel dat zelfs Olga terug moest wennen. Ze hebben deze voormiddag ook bijna hele tijd bij elkaar gelegen. Soms wil Olga wel nog eens duidelijk maken dat zij de baas is. Dan wil ze op Nelson rijden of dan zit ze maar haar neus aan zijn poep (ik weet niet zo goed wat ze daar mee wil bereiken). Nelson vindt dit dan wel niet leuk en dan loopt hij weg. Dus over het algemeen heel goed, maar ik merk dat ze nog wat aan het zoeken zijn. Iedere dag een beetje beter hoop ik.
 8. Oké super, bedankt! Dan ga ik toch zo'n mat bestellen denk ik ☺️
 9. Dag Evee Is de elmato hennep mat veilig voor aan te knagen? Gaan ze er geen verstopping van krijgen als ze er van eten?
 10. Een nieuw vriendje hebben is leuk, maar vermoeiend😊 😴
 11. Ze zijn sinds de koppeling niet meer uit elkaar geweest bij mij. Ze zijn ook samen in een reismand naar huis gekomen. Van die plasboel had ik het wel gedacht! 😁 Maar het is gelukkig al aan het beteren: ik heb ze al allebei zien plassen in de bak. Ik denk dat het goed komt. Juist nog veel keutels op de grond, maar dat vind ik niet zo erg. 😉 We hebben hem Nelson genoemd. Olga en Nelson
 12. Mijn konijnen eten ook geen hooi uit een ruif. Ik leg dus gewoon ook hooi op de grond en dan eten ze er wel van.
 13. Er is inderdaad wel al wat betering. Ze hebben al samen van de korrels gegeten. Meneer Konijn (tijdelijke naam) is al wat minder gestresseerd dan gisteren en ik heb ze al allebei languit zien liggen. Meneer Konijn wil precies wel nog niet toegeven aan de dominante Olga: hij springt nog steeds snel weg als Olga hem nadert en als Olga haar kopje onder hem steekt, wil haar nog niet wassen. Ik blijf er wel nog gerust in. Ze zitten uiteindelijk nog geen 24u samen, dus alles kan nog komen. De bureau, waar ze zitten, is wel al een grote plasboel geworden :p Meneer Konijn snapt nog niet dat hij in de bak moet plassen en Olga plast ook niet altijd meer in de bak. Kan het zijn dat dit ook te maken heeft met de koppeling en dat het is om hun territorium af te bakenen? Ik hoop dat het daar aan ligt en dat als ze verhuizen naar hun vaste plaats dat ze toch snel weer zindelijk zijn. En anders zal ik het terug moeten aanleren.
 14. Ah zo! Ik heb ook nog geen ervaring, maar ik ga het er toch op wagen. Ook al vind ik dit spannend! Ze toonden nog geen agressief gedrag, maar enkel typisch gedrag voor het koppelen, dus denk dat het wel oké is om ze samen te laten
 15. Dus jij haalt ze terug uit elkaar? Mogen ze niet heel de tijd samen op neutraal terrein? Of versta ik het verkeerd
 16. Ja heel spannend! Hij lijkt vooral nog bang van ons en van Olga, hij rent steeds weg. Langs de andere kant kan hij ook wel eens ontspannen. Ik heb hem al languit zien liggen en hij eet en keutelt goed. Het gaat inderdaad de goede kant op!
 17. Ja heel spannend! De opvang raadde aan om ze zeker twee dagen op neutraal terrein te laten. Daarna kijken of het al heel goed gaat en anders nog wat langer op neutraal terrein. Hoelang laat jij ze bij elkaar zitten minimum?
 18. Ziezo Olga heeft een nieuw vriendje gekozen, met een kuif 😉. Hij heeft nog geen naam, maar dat komt nog wel. In de opvang verliep alles vrij rustig: eens snuffelen en mekaar negeren. Olga reed daarna op hem, dat liet hij toen goed toe. Nu eenmaal thuis, op neutraal terrein, gaat het ook vrij goed denk ik. Ze hebben allebei al gegeten en zichzelf gewassen. Af en toe zoeken ze eens contact. Nu gaat Olga het meeste naar hem toe. Hij loopt dan onmiddellijk weg en stampt luid op de grond. We zullen zien hoe het verder verloopt.
 19. Haha, ik ook! Ik zal het vanavond laten weten :)
 20. Bedankt voor de info! Ik ga de panelen toch even schoonmaken, is het niet voor de geur, dan is het toch ook nog eens gebeurd :) De koppelruimte is net geen 2m² , maar het scheelt echt niet veel. De doos laat ik er dan maar even uit. Ik zal ook voor de zekerheid twee mandjes meenemen.
 21. Konijn Olga

  Olga en ?

  Hallo Vandaag is het zo ver. Om 15u gaat Olga speeddaten, spannend! Het is de eerste keer, dus ik denk dat ik wel wat advies ga kunnen gebruiken. Het neutrale terrein staat klaar: er staat momenteel een doos in waar ze zich in kunnen verstoppen, verder ook nog een tunneltje. Deze zijn ook neutraal. Als ze er dan inzitten, zet ik er eten en drinken in en hooi natuurlijk. Ik heb juist nog twee vraagjes: Het neutraal terrein zijn panelen van een ren, waaronder ook enkele panelen van Olga haar ren. Was ik die best nog even af ivm de geur of maakt dat niet uit? En vraag nummer 2: Als het speeddaten gedaan is en Olga heeft haar favoriet. Moet ik Olga en haar favoriet dan apart of al samen vervoeren naar huis? Dit zullen ze waarschijnlijk in de opvang ook wel zeggen, maar ik ben graag voorbereid. ;-) Alvast bedankt!
 22. Konijn Olga

  Olga

  Hallo Sinds maart had ik twee konijntjes. We hebben de konijntjes uit het asiel gehaald zodat we ze een beter leven kunnen geven. Helaas is het mannetje overleden aan een darmobstructie... We hebben er alles aan gedaan om hem er door te krijgen, maar het is niet gelukt. Nu zit Olga dus alleen. Ze heeft een basishok met een ren. De ren gaat open als we thuis zijn en dan kan ze de volledige keuken gebruiken om te spelen (heeft veel speeltjes!) en te springen. Momenteel eet ze goed en is ze een gezond konijn. Ze speelt veel, maar ze knaagt op haar tralies... Ik vrees dus dat ze eenzaam is. Ik ben nu veel aan het opzoeken over koppelen. Olga is of was dominant. Blijft een konijn dominant in iedere relatie of kan dit veranderen? Ze durft ook wat agressief uit de hoek komen. Toen het mannetje nog leefde, reed ze voortdurend op hem (hij was gecastreerd). We hebben Olga toen laten steriliseren zodat haar hormonen minder zouden opspelen. Toen is het wel gestopt, dat rijden. Naar ons durft ze nu wel grommen en een bijten (niet hard, eerder waarschuwing denk ik). We zijn eigenlijk bang dat het nieuw konijn gaat lijden. Of is het zeker dat het grommen en bijten (naar ons en op de tralies) gaat stoppen als ze een nieuw vriendje heeft? Het asiel is ook redelijk lang rijden (een uur heen en terug), gaat dat dan niet te veel stress zijn voor Olga? Ik wil echt niet dat ze ziek wordt door de stress. Zal Olga het nieuwe mannetje dan accepteren in haar hok? Ook al is de koppeling verlopen op neutraal gebied en is het hok dan nog extra goed schoon gemaakt? Sorry voor al die vragen, maar ik wil echt het beste voor haar.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .