Ga naar inhoud

Hallo Hoi

Members
  • Items

    1.101
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Hallo Hoi

  1. 4 hours ago zei Punky punk:

    Mijn eerste post hier was antwoord op basis van wat jij had geschreven. Als ze niet doodziek is is er ook geen reden om haar te laten gaan. Of het nu 5, 10 of 30 minuten zijn, het is en blijft stressvol voor een konijn. Een konijn is een prooidier en laat pas tekenen van pijn zien als ze abnormaal veel pijn hebben. Het is niet omdat ie geen teken van pijn liet zien dat ie geen pijn heeft.

     

    Ik vind het ook een beetje een rare gedachte, moest ik afscheid nemen van 1 van mijn konijnen zou ik een eeuwig schuldgevoel hebben moest ik ie zijn laatste dagjes een enorme stress laten ondergaan door te vervoeren als dat niet noodzakelijk is.

    Oke, je punt is duidelijk. Ik heb mijn kant proberen te vertellen en mij een schuldgevoel proberen aan te praten terwijl ik het niet meer terug kan draaien vind ik eigenlijk niet zo eerlijk. Ik zie ook niet in waarom ik hier nog op het forum zou zijn. Dus ik vraag @Eveeom dit topic te sluiten en dan zeg ik vaarwel. En ik denk niet dat ik nog terug kom. Ik denk dat dat mij alleen maar verdrietiger maakt.

  2. 51 minuten geleden zei JokeC:

    Een fotoshoot? Begrijp ik het nu goed dat je een doodziek diertje met (buik)pijn ergens mee naar toe wilt nemen om in een kunstmatige setting foto's van haar te laten nemen of bedoel je dat je in haar eigen vertrouwde omgeving foto's laat/gaat maken? Ik hoop toch echt het laatste, want reizen is zo goed als nooit relaxed voor konijnen en doe je alleen als het niet anders kan. 

    Nee, we zijn wel ergens naartoe gegaan. Het is wel superdichtbij, en we hebben haar goed in de gaten gehouden. Ze vertoonde geen tekenen van pijn. Maar ondanks dat hebben we haar toch wat pijnstilling gegeven. Gewoon voor de zekerheid, en ze hebben het super kort gehouden. Gewoon zodat we nog 3 mooie foto's hebben. 

     

    En ze is niet echt doodziek. Anders had de dierenarts niet gewacht met een afspraak tot maandag.

     

    En over dat reizen ben ik het met je eens. Maar ik moest gewoon wat dat betreft even egoistisch zijn. Ik heb nu zo'n grote keuze gemaakt die het beste was voor haar. En ik heb amper foto's. Ik had dit nodig om normaal afscheid te kunnen nemen.

    • Verward 3
  3. 3 minuten geleden zei Marjoleink:

    Ik zou het niet doen. Het is niet echt gezond spul, en je wilt niet dat ze er nog net buikpijn van krijgt.

    Dat heeft ze al.... maar ik kijk het wel even aan. Ze eet nog een beetje. Als het morgen trouwens nog goed gaat dan gaan we fotos maken. Heb een plekje gereserveerd voor een fotoshoot. Desnoods maar een paar foto's. Gewoon als aandenken. Maarja dan moet het wel goed gaan. Als ze te ziek is dan ga ik liever naar de dierenarts dan naar de fotoshoot. En ze ligt nog relaxed. Normaal als ze veel pijn heeft is ze onrustig. Dus ik hoop dat ze niet al te veel pijn heeft.

  4. We gaan maandag middag. Maar voor nu eet ze niet zoveel. Ik wil haar graag laten eten, en ik heb nog vitakraft kräcker in huis, maar dat is voor hamsters. Mag ik haar dat geven? Ik weet dat het niet zo goed is. Maarja als ze maandag toch al naar de da gaat...

  5. large.IMG-20191228-WA0002.jpeg.d0b580fbb28a636464824d5667dcd583.jpeg

    en zo vaak zie ik haar niet nu ik niet meer thuis woon. maar altijd als ik thuis kwam was ze er. en ik weet nog zo goed, dat toen ik te horen kreeg dat Rakker kwam te overlijden ik naar haar toe liep. en dat ze zich heel lief liet oppakken. alsof ze wilde zeggen, kom maar bij mij. ik troost je wel. en nu is ze er niet om mij te troosten. ik zie haar morgenmiddag. en heb dan tot zondagavond nog de tijd om haar te knuffelen, en dan zal ik haar moeten laten gaan...

  6. mijn moeder heeft gebeld, en de dierenarts stemt ermee in. waarschijnlijk gaan we maandag of dinsdag. morgen vond mijn moeder een beetje kort dag ivm afscheid nemen. en van het weekend vieren we de verjaardag van mijn ouders. ik had verwacht dat het wel mee ging vallen, maar nu het zo dichtbij komt heb ik het er moeilijk mee. ik ga haar zo erg missen, maar ik weet dat het beter is voor haar...

    • Verdrietig 2
  7. Ik geloof het wel. Ik heb wel eens iets opgevangen over iets met bacterien, dus dat je ze eerst moet invriezen. Maar weet niet of dat klopt. 

     

    O, ik heb het even opgezocht. Pruimenbomen mag niet. Dat is een steenvrucht en dat is giftig. Ook de takken en bladeren

  8. Oke, ik ga contact opnemen en kijken of ik een dierenarts kan vinden die haar wil laten gaan. Ik ga het wel snel doen. Mijn ouders gaan binnenkort verbouwen, en dan zou ze een maand naar een kennis gaan. Maar dat ga ik haar niet aandoen. Dus nog even de tijd nemen om afscheid te nemen en dan zo snel mogelijk haar uit haar lijden verlossen. Nu nog hopen dat mijn ouders er ook achter staan. Ze willen haar niet kwijt, maar zien wel in dat het zo eigenlijk niet langer kan.

  9. 9 minuten geleden zei Dollie:

    Op basis van dit verhaal (waar wel wat onduidelijke details inzitten) zou ik haar laten euthanaseren. Mocht je dat (nog) niet willen, dan zou ik voor een second opinion naar een andere dierenarts gaan. Een andere narcose zou wellicht het herstel makkelijker kunnen maken bijvoorbeeld. Op dezelfde weg doorgaan doe je haar duidelijk geen plezier mee en lijkt me daarom niet zinvol. De kans dat je een nieuw baasje zal vinden vanuit deze situatie lijkt me ook nihil, bovendien zal dat niks veranderen aan de reactie op de narcose. Je verhaal over het gezwel is te vaag om iets zinvols over te zeggen.

    Over dat gezwel weet ik verder ook niks. De dierenarts heeft geen idee of het uberhaupt een gezwel is. Het enige wat ze weet is dat het op of in de blinde darm zit. Maarja, welke dierenarts zou haar nu willen laten inslapen?

  10. Hallo allemaal!

     

    Ben een tijdje niet meer online geweest. Maar ik ben weer terug en heb een vraag. Pluis heeft al heel veel meegemaakt qua dierenarts bezoeken. Maar het wordt steeds erger. Pluis heeft haken op haar kiezen. Ze zijn vrij scherp, en elke 2 maanden laten we ze bijslijpen. Maar het gaat steeds slechter met het herstel. Laatste keer heeft ze 2 dagen niks gegeten en heeft ze bijna niet bewogen. Mijn ouders zien het niet zo zitten om dit elke keer zo te doen. De kosten lopen hoog op, en Pluisje lijdt eronder. Wij zijn al een tijdje opzoek naar een huisje voor Pluis. Maar wij zijn gisteren bij de da geweest, en die voelt een gezwel. De vorige keer (2 maanden geleden) voelde ze het ook al. Maar ze dacht aan een voedselophoping. Maar nu heeft ze er daadwerkelijk pijn aan. Je mag haar niet aanraken, en de pijn maakt haar soms wat aggresief. Ze willen haar eigenlijk opereren, om te kijken wat het is, en als het een gezwel is dit weg te halen. Maar wij zien dit niet zo zitten. Niet vanwege de kosten en niet omdat we Pluisje dit weer aan willen doen. Weer die stress, weer die pijn. En haar castratie is bijna haar dood geworden dus wij vinden het doodeng. We zitten in een dilemma. We kunnen Pluisje in ieder geval niet houden. We gunnen haar een maatje met meer ruimte. Maar die iemand moet dus bereid zijn om te koppelen, konijnen binnen te willen, haar laten helpen aan dat gezwel, en elke 2 maanden haar tandjes laten slijpen. En dus ook voor de kosten op willen draaien. Let op: de tandjes kosten ongeveer 100 euro, voor consult, narcose en medicatie. Dat betekent dus 50 euro per maand. Dat is niet niks.

    Of wij willen kijken, als we geen nieuw plekje vinden, of we haar in kunnen laten slapen. Wij gunnen haar dit niet, en zelfs mijn ouders zien nu in dat ze steeds minder gelukkig is. Wat moet ik doen?

  11. weet je zeker dat het 2 vrouwtjes zijn? ten eerste is dat sowieso niet aan te raden vanwege hun felle karakter. dan is de kans groot dat ze op een gegeven moment gaan vechten. en ten tweede word de geslachtsbepaling bij jonge konijntjes nog wel eens verkeerd gezien

  12. 1 uur geleden zei Dollie:

     

    Coccidiose kan niet behandeld worden met Fenbendrops, Fenbendazole werkt tegen verschillende soorten wormen o.a. maar coccidiose moet behandeld worden met toltrazuril. 

     

    Op basis van de locatie die je beschrijft i.c.m. dat het makkelijk te voelen lijkt klinkt het alsof het haar maag is. Nieren en lever zijn aanzienlijk moeilijker te voelen. Heb je het eenmalig gevoeld of op verschillende momenten?

    Dat vind ik dan heel knap, want ze is alleen behandeld met fenbendrops, en de coccidiose is weg

  13. 2 uur geleden zei Bobbi Mae:

     

    O jeetje daar heb ik ook over gelezen maar kan inderdaad zelf die diagnose nog niet stellen. Ik woon in Amsterdam maar heb al veel contact met Ever Jan de Boer uit Utrecht gehad ivm al hun vreemde klachten, dus zou hem wel even kunnen mailen denk ik. Had jij meteen spoed met Pluisje hiermee of kan ik het aankijken tot maandag bijvoorbeeld?? Als ze stopt met eten of keutelen dan ga ik natuurlijk naar een spoedarts. Die Fenbendrops hebben ze ook beide al gehad en lijkt misschien wel een blijvertje te moeten zijn dus maar even bijbestellen alvast in ieder geval. Dank voor je hulp!!! 

    Pluisje heeft er 2 jaar mee rongelopen😬

  14. Het klinkt alsof het haar lever of haar nieren zijn. Zelf denk ik meteen aan coccidiose. Dit heeft Pluisje ook gehad met dezelfde symptomen. Dan moet je gewoon 1x per dag fenbendrops geven en dan is het zo weer voorbij. Maar dan moet je dus wel eerst naar een (konijnkundige!!!!) dierenarts gaan. Ik raad dierenkliniek soest aan. Maar ik weet niet in welke regio je woont. 

  15. 28 minuten geleden zei Mira11:

    Voedsters zijn vaak territoriaal. Mijn konijn Liz is dat ook. Zelf zou ik ook niet blij zijn met een vreemde in mijn huis. 😉 Het lijkt me juist van belang dat Pluis zo min mogelijk stress krijgt omdat ze voernijd en territoriaal gedrag vertoond. Ik hoop dat ze de prioriteit krijgt en dat je voor de honden een andere oplossing gaat zoeken. Ik moet er niet aan denken dat er bij mij vreemde honden over de vloer komen. Mijn konijnen zijn dan van slag en er is een hondenverbod bij mij thuis. 

    Ik houd meer van mijn oppashonden dan van Pluisje😬 en dan voornamelijk Brutus. Hij komt misschien bij ons in huis wonen, want ik volg met hem een training tot hulphond. Ik vind gewoon veel meer steun bij hem dan bij Pluisje. Ik ga proberen ze samen te houden, en anders gaat Pluisje weg, dat moet ze sowieso eigenlijk wel maar ik zoek elke keer excuses om het niet te hoeven doen. 

  16. 26 minuten geleden zei Okki:

    Eh, je zegt dat Pluisje agressief is, maar als er een hond in de buurt is, is ze niet agressief?? Waarom laat je haar niet gewoon in haar ren, of begrijp ik dat verkeerd?? Ik snap echt helemaal niks van dit gedoe.

    Ze is aggresief in haar ren. Daarbuiten niet. Territoriaal gedrag en voernijd. 

  17. 45 minuten geleden zei JokeC:

    Je mag Pluisje (of welk dier dan ook) niet dwingen iets te doen of laten wat hartstikke tegennatuurlijk is als het slecht is voor hun welzijn of gezondheid alleen omdat jij dat wilt. Je weet zelf als (opgroeiend) mens hoe vreselijk moeilijk het is om om te gaan met emoties/gedrag/wensen/whatever waarbij je telkens baalt dat de rest je niet begrijpt en/of de ruimte niet geeft je eigen keuzes te maken, terwijl jij de mogelijkheid hebt er over te praten en na te denken. Dat heeft een dier niet!! 

     

    Waar jij je (al dan niet terecht) zo vreselijk tegen verzet (namelijk dat jij gedwongen wordt dingen te doen of laten), doe je Pluisje (en de honden) zelf wel aan. Dat is wel iets waarvan het handig is dat je je daar bewust van bent/wordt. Dat helpt jou om meer inzicht in je eigen en andermans gedragingen te krijgen. Soms eis je van de dieren gedrag waar ze helemaal niet aan kunnen voldoen of waar een hele andere motivatie achter zit dan jij aangeeft. Pluisje is helemaal niet agressief, ze heeft al honderdduizend keer aangegeven dat ze iets eng/vervelend vindt en als jij of de hond dan niet "luisteren", heeft ze geen andere mogelijkheid meer dan "snauwen". 

     

    Kom op, Iris, huisdieren houden, is onze keuze en ze zijn volledig afhankelijk van ons dus als dat betekent dat wij mensen dingen moeten aanpassen dan kies je daarvoor. Dat is verantwoordelijkheid voor je keuzes nemen en accepteren dat niet alles kan zoals voor ons het makkelijkst is. 

    Pluisje is absoluut wel aggresief. Dat is juist de reden dat wij besluiten haar tijdens de kennismaking met de hond niet haar normale verblijf te geven, maar alleen haar kartonnen doos met ingang, zo heeft ze minder het idee dat het haar plekje is wat ze moet verdedigen. Als Pluisje echt bang is, zoals bij de stofzuiger dan duikt ze ineen, in een hoekje en gaat ze daar zitten bibberen. Bij de honden doet ze dat absoluut niet. Ze kijkt even de kat uit de boom, oortjes omhoog, en na een tijdje als de hond contact zoekt strekt ze zich uit om een beetje te snuffelen. Ik kan het eventueel wel een keer filmen. We laten pluisje contact zoeken, en de hond zit gewoon bij mij, die kan zijn neus uitstrekken maar meer ook niet. We lijnen pluisje alleen maar aan voor het geval ze aggresief word, dit is nog niet gebeurd. Na 5 minuten doen we het lijntje gewoon af. Ik dwing haar niet echt ergens toe. Als ze echt niet wilt blijft ze in de doos zitten, en na een minuut of 20 geven we het op en dan gaat de hond weg en zetten we het deurtje van de ren weer open. Dan proberen we het na een maandje gewoon nog een keer. En als het 2x niet lukt, dan is het gewoon geen mach en besluit ik die hond niet te accepteren als oppashond.

  18. 23 minuten geleden zei Ot&Sien:

    Je kunt haar toch gewoon in haar ren laten en de hond proberen aan de andere kant van de kamer te houden als die zonodig mee naar binnen moet? Ik zou er persoonlijk voor kiezen om die honden helemaal niet mee naar huis te nemen. Uitlaten en terugbrengen, indien je wilt knuffelen dat bij hun baasje thuis doen.

    Helaas is het soms nodig. Maar ik zal wel eens kijken of ik een afscheiding kan maken. Dat Pluisje bijvoorbeeld de keuken krijgt, en dat ik dan idd zo'n bufferzone maak, en dat Brutus en Guus dan de rest van de kamer hebben. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .