Ga naar inhoud

Roald

Members
 • Aantal items

  39
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Profiel informatie

 • Geslacht
  Man
 • Provincie
  Groningen
 • Namen van de konijnen:
  Daisy & june
 • Huisdieren
  Konijnen, katten, vissen

Recente bezoekers van dit profiel

351 profielweergaven

Roald's Achievements

Lamprei

Lamprei (2/6)

5

Community reputatie

 1. we zijn door deze dierenarts eerder wel eens doorverwezen naar andere praktijken, omdat ze zelf niet de kennis en apparatuur had die in dat geval nodig waren dus wat dat betreft zit het helemaal goed. de nazorg zal inderdaad ook wel een dingetje worden, aangezien er hoogstwaarschijnlijk een paar tanden getrokken moeten worden en hij dus nooit meer helemaal hetzelfde zal zijn. het blijft hoe dan ook nog even flink spannend. het enige wat hij wil eten is groenvoer, maar gelukkig hebben ze altijd toegang tot onbeperkt gras dus dat komt hopelijk goed. bedankt!
 2. handige website inderdaad, duidelijke info. het zal dan wel een ongelukje geweest zijn. sinds het eerste dierenarts bezoek maandag is het konijn wel opgeknapt, dus de behandeling lijkt wel enigzins te werken. maar de dierenarts had het er inderdaad ook over dat de afgebroken snijtand waarschijnlijk getrokken moet worden. volgens mij is het spoelmiddel dat ik meegekregen heb ook betadine, dus ik denk dat wat jij zegt toch best overeenkomt met wat de dierenarts zegt. en als het toch niet beter wordt dan zal ik zeker voor een second opinion gaan, ookal is het inderdaad niet fijn om de dierenarts waar je al jaren komt (en die op de lijst konijnkundige dierenartsen staat) in twijfel te moeten trekken. maar het konijn lijkt wel op te knappen en er komt ook steeds minder pus uit, dus ik zal het maar even afwachten.
 3. ik zal vandaag eens opzoek gaan naar honingzalf, zodat ik beide in huis heb voor de zekerheid. maandag zie ik de dierenarts weer, dus dan zal ik eens vragen/overleggen hoe het moet met het gebit. heb je trouwens enig idee wat een mogelijk oorzaak kan zijn van dergelijke gebitsproblemen? want ik wil dit soort dingen uiteraard ook voorkomen. in ieder geval hartelijk bedankt voor je reactie!
 4. volgens de da is het nog niet zeker of het abces daadwerkelijk van de kaak komt of niet, maar ze vermoedt van wel. ook zegt ze dat als het wel van de kaak komt, dat het in dit geval heel lastig is om te genezen en dat het waarschijnlijk terug zal komen. ik gebruik trouwens niet alleen vaseline, ook een soort vloeistof wat schijnbaar ook helpt tegen abcessen. de vaseline is alleen bedoeld om de wond open te houden zodat de pus eruit kan. veranderd dat nog iets? want dit is inderdaad wel een beetje bijzonder.
 5. Dat is inderdaad wel een goed idee. Zouden jute zakken ook kunnen? Mijn ervaring met handdoeken is inderdaad dat ze er op gaan knagen, maar met jute lijkt me dat minder schadelijk.
 6. inderdaad, het is 20 vierkante meter dus ruimte genoeg. het zijn ook flinke gravers, maar ze hebben nog nooit geprobeerd onder de ren door te graven. bovendien gaat het graven nogal lastig in harde kleigrond.
 7. geldt dat ook voor houtkrullen die niet stoffig zijn en gemaakt zijn van veilig hout? ik wist dit namelijk niet en wil natuurlijk wel dat alles veilig is voor de konijnen.
 8. wist niet dat dit topic bestond, maar bij deze: https://drive.google.com/file/d/1L5ejdtBVMDKaZ2iRF-00Meunq2Y3lXRY/view?usp=drivesdk het zijn 2 rennen en een hok die afzonderlijk verplaatst kunnen worden, zodat ze altijd gras kunnen eten zonder dat de grasmat doodgaat.
 9. in het hok heb ik onderaan een laag houtkrullen, die zijn goedkoop en absorberen veel vocht. daarbovenop heb ik een laag van hooi en stro, zoals al gezegd in de winter een dikkere laag om de warmte vast te houden. de reden dat ik ook hooi als bodembedekking gebruik is omdat ik gemerkt heb dat ze er dan meer van eten. wat de toiletbak betreft; die heb ik niet.
 10. oh, dat zal ik dan zeker even uitzoeken. ik heb geen zalfje meegekregen, wel een spuit met iets waarvan ik de naam even kwijt ben om het schoon te maken. ik zal het artikel zeker even bekijken, bedankt!
 11. bedankt, ik zal eens op zoek gaan naar back2nature en houtkorrels, er moet namelijk wel iets in het hok liggen, anders is het te glad. wat de toiletbak betreft maakt het gelukkig niet uit, want ik gebruik daar geen bak voor. ik gebruik eigenlijk niet echt zaagsel, wat ik gebruik zijn een soort kleine hout schaafsels (of hoe noem je zoiets). in ieder geval bedankt voor de tip!
 12. een paar dagen geleden merkte ik op dat een van mijn konijnen een hele dikke wang had gekregen en moeite had met eten. Na een bezoek aan de DA bleek het om een abces te gaan, die vermoedelijk aan de kaak zat waardoor de tanden ook niet meer goed stonden. de DA heeft antibiotica gegeven, de etter er uit gehaald en pijnstillers toegediend, waarna een een paar dagen zouden wachten om te kijken hoe het zich ontwikkelt en daarna weer langs komen. vandaag weer langs geweest, wond weer schoongemaakt en weer antibiotica gekregen. nu moeten we de wond elke dag schoonmaken en insmeren met vaseline, en er voor zorgen dat het konijn genoeg eet. maar hoe zorg ik ervoor dat de wond zo schoon mogelijk blijft? ik heb de zandbak al uit het verblijf gehaald, maar ik vraag me af wat ik nog meer kan doen. helpt het bijvoorbeeld om een andere bodembedekking te gebruiken? ik heb er nu namelijk zaagsel en stro in, en ik ben bang dat het zaagsel in de wond komt te zitten en dat het stro in de wond prikt. en wat kan ik nog meer doen om de wond goed schoon te houden? en heeft iemand nog tips voor het schoonmaken vd wond zelf? want het is best lastig, en ook voor het konijn is het verschrikkelijk. en wat voor eten kan ik hem het beste aanbieden? zijn snijtand is namelijk afgebroken/scheefgegroeid, en hij heeft echt moeite met kauwen.
 13. Gisteravond gelukkig toch nog een dierenarts gevonden die nog open was, na een paar vragen gesteld te hebben concludeerde ze dat het tot morgen kon wachten. Zojuist even langs geweest, en het blijkt gewoon een korstje te zijn. Vermoedelijk is hij ergens tegenaan gestoten. Volgens de DA niks ernstigs, en moeten we het gewoon even aankijken. De DA vond de beide konijnen verder goed gezond, dus hebben ze ook gelijk hun vaccinaties gehad. Gelukkig is er dus niks aan de hand, maar in ieder geval bedankt voor de snelle reacties en hulp!
 14. Bedankt voor de vlugge reacties. Is het bij een abces niet zo dat er ook ergens een soort dikke onderhuidse bult zit? Of ben ik in de war met iets anders? De dierenarts heeft helaas geen weekenddienst, dus dat zal niet voor morgen ochtend lukken. Is er niet nog iets wat ik in de tussentijd kan doen?
 15. Goedemiddag, ik ben er gister achtergekomen dat 1 van mijn konijnen een soort puist bij zijn oog heeft. Ik heb daarom wat lopen googelen, maar kon niks vinden wat er op leek. Gelukkig was hij wel actief en at hij goed, dus ik besloot het even aan te kijken. Maar een dag later lijkt hij een heel klein beetje gegroeid te zijn. Het konijn voelt zich nog steeds wel goed, maar ik begin me nu toch ietwat zorgen te maken. Ook via de zoekfunctie op deze site kon ik niks vergelijkbaars vinden, dus vandaar deze post. Weet iemand wat dit is, en hoe ernstig het is? Ter informatie: het konijn is 3 jaar oud, woont samen met een ander konijn (die dit niet heeft), en heeft nog nooit eerder enige gezondheidsproblemen gehad. Verder voelt hij zich dus goed, en lijkt nergens last van te hebben. http://imgur.com/gallery/FLoIksB
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .