Spring naar bijdragen

Patatje Mayo

Members
 • Aantal bijdragen

  3
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Patatje Mayo

 • Rang
  Groentje
 1. Hi Evee, Dank voor je snelle reactie. Meningen over konijnen samen met cavia's zijn verdeeld, ik respecteer je mening, en ik heb dit goed overwogen. Eerste dagen heb ik ze heel goed in de gaten gehouden, heb zelfs in een tentje in de tuin geslapen om extra dicht bij ze te zijn 😊 Ze hebben ruim 30 vierkante meter ruimte, en ik heb ze altijd heel erg goed in de gaten, kan ze vanaf mijn openslaande deuren de hele dag zien en ik werk maar kort buiten de deur. Konijntjes zitten nu veilig, maar met ongeveer 3 weken wil ik ze verplaatsen omdat dan het schot wat ik heb gemaakt, waarschijnlijk te laag is. Ze zitten op eerste verdieping nu, in het nachtgedeelte. Maar met een beetje pech heb ik dan al weer een nieuw nestje 😱 Ze hebben nooit enige neiging gehad om op de cavia's te rijden. Mijn ervaring is dat rammen niet altijd hoeven te vechten in puberteit, en ik dacht dat ik 2 watjes had ;-). Gelukkig dat dit niet eerder gebeurd is, dan was het helemaal drama, met een jong moederkonijntje.... Wat goed dat je zei dat ik dus al over ruim twee weken een nestje kan verwachten. Ik heb de afgelopen nachten bijna alle 85 pagina's over onverwachte nestjes op dit forum nagelezen, en ik ben er veel wijzer door geworden. Stom genoeg geen rekening gehouden met die 2 weken, dus superbedankt! Mayo gaat komende dagen naar binnen na castratie, het is in mijn slaapkamer 13-14 graden, dus dat moet lukken. Daarna z.s.m. weer naar buiten, als alles goed gaat. Uiteraard afgescheiden, ook al is dat misschien zinloos omdat hij al gedekt kan hebben. Nogmaals dank voor je reactie!
 2. Goedemorgen, Ik zal proberen het zo kort mogelijk te houden, maar het is een lang verhaal... Ik heb al jaren cavia's, sinds september vorig jaar heb ik hier twee konijntjes bij, geboren in juni en juli. Speciaal gekozen voor 2 rammetjes, omdat ik absoluut geen nestje wilde. Cavia's en konijnen gaat erg goed, ze hebben 2 hokken en een grote ren, maar ze zitten vaak bij elkaar. Ongeveer 2 weken geleden heb ik de hokken met ren verplaatst, om ze meer gras te geven. Sinds die tijd gedroegen de cavia's zich vreemd (2 vrouwtjes). Ze wilden het grote hok niet uit en piepten heel hard als ik aankwam, ik kijk een paar keer per dag bij ze. Afgelopen zaterdag was ik het een beetje zat, en haalde het binnenhok uit het hok om ze toch naar buiten te tillen, en schrok me een ongeluk. Ja hoor, 5 jonge konijntjes! Patatje blijkt een dame. Maar nu. Konijntjes zijn nu denk ik al een dag of 12, oogjes zijn open en ze maken het goed. Mayo wordt morgen gecastreerd en zit inmiddels apart, maar ze zijn dus al die tijd samen geweest, omdat ik niet wist wat er aan de hand was. De cavia's zijn de hele dag bij de ukkies, Patatje vindt alles best en is er ook veel. Buikjes van de kleintjes zijn bol. Wat moet ik nu doen? Cavia's er maar bij laten en soort van triomoederschap houden? De kleintjes hebben geen nest, ze zitten op een kluitje bij elkaar en de cavia's houden ze ook warm. Ik ben bang de boel te verstoren als ik nu ga ingrijpen... Hebben jullie raad? Ik wilde absoluut geen nestje, en ik ben bang dat dit over 4 weken weer gebeurd. Patatje nu castreren/aborteren is geen optie heb ik begrepen.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .