Spring naar bijdragen

mittens

Members
 • Aantal bijdragen

  16
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

2 Neutraal

Over mittens

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Utrecht
 • Namen van de konijnen:
  Tommy en Moos
 • Huisdieren
  Konijnen, Kat, Hond

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Bedankt voor jullie reacties! Er was behoorlijk wat haast bij dus ik heb onder druk toch besloten het katje in huis te nemen. Mowgli ligt inmiddels uitgerekt te ronken in mijn nek. Volgens de verzorgers was hij het rustigste en meest verlegen katje van het nest, nu weet ik niet echt of dat op die leeftijd al wat zegt. Ik laat voorlopig de konijnen in hun kamer en ga vooral met geur overbrengen werken. Daarna misschien rustig door de glazen deur van de gang laten kijken naar elkaar. Verdere tips over de koppeling zijn altijd van harte welkom!
 2. Hoi allemaal, Sinds gisteren ben ik voor een dilemma komen te staan. Mijn schoonzus is werkzaam op een zorgboerderij en de kat die zij daar rond hadden lopen is helaas gisteren aangereden en overleden. Ook verdrietig is, dat zij een nestje jonge kittens achterlaat. Enkele van haar collega's hebben kittens al op zich genomen maar eentje blijft over, waarvoor ze mij heeft gevraagd. Dit zou ik natuurlijk met alle liefde doen, zou het niet zijn dat ik twee konijnen thuis heb zitten waarvan er eentje al flink heeft zitten stampen wanneer hij de kat van mijn ouders vroeger zag. Ik heb besloten dat, als het zou gaan met de konijnen, ik de kat dan vervolgens wel thuis wil houden. Ik weet nu al dat ik me snel zal hechten en daarnaast is er ook de mogelijkheid voor, hier in huis, maar dan wil ik het wel goed doen. Ik hoop dus op tips voor de koppeling tussen de konijnen en de kat. Ik heb een foto bijgevoegd van het verblijf van de konijnen. De deur staat, voornamelijk in de zomer, eigenlijk altijd open zodat het doorwaait. In plaats daarvan zit dan dus dit gaas ervoor, wanneer wij niet thuis zijn. Verder lopen ze eigenlijk altijd los door het huis en de tuin. De kamer is verbonden met de gang die ook meestal open is. Ik wil wel het liefst de koppeling zo laten slagen dat dit ook kan blijven, want ik zou het niet leuk vinden als het huis in Kamp Konijn en Kamp Kat zou moeten worden verdeeld. Ik snap dat er hier geen zekerheid voor is, maar nogmaals wil ik het graag zo goed mogelijk doen en daarbij hoop ik op jullie tips. Ik kijk er naar uit!
 3. @Marjoleink Buren of vrienden in de omgeving helaas niet, ivm de recente verhuizing. Opvangen heb ik echt in grote omgeving gezocht, allen die op dit forum zijn genoemd zo’n beetje afgeweest, maar naar het schijnt is het een populaire week ☹️. @Lienappelsien Nee, dat van die warmte in mijn huidige woning weet ik helaas ook niet, aangezien ik hier afgelopen februari ingetrokken ben en het sindsdien nog niet echt warm warm is geweest. Wel zit hun kamer op de zonkant, en gaf de thermometer daar afgelopen week al 25• aan. Het huis van mijn ouders bevat amper deuren, alleen naar de berging (wat geen optie is ivm gebrek aan daglicht en extreme zooi) en naar boven. Boven is direct de zolder, dus zon op dak, dus ontzettend warm bij ook maar een beetje temperatuur. tjonge wat lastig.
 4. mittens

  Vakantiedilemma

  Hoi allen, ik heb weer een vraagje. Komend juli heb ik, nav ons jubileum, van mijn vriend een tripje gekregen. Hij heeft als verrassing alles geregeld; behalve de konijnen. Normaliter logeren ze, wanneer wij weg zijn, bij mijn ouders. Dit is het eerste jaar dat ik niet meer thuis woon dus zal het niet zo eenvoudig gaan als anders. Daarnaast zijn zij zélf ook in die periode weg. Ik heb twee opties, en ik zou graag van jullie horen waarvan jullie denken dat het de beste is. Opvang in de omgeving heb ik helaas niet meer kunnen vinden omdat het behoorlijk kort dag is, en alles al vol zit. Ik heb hier in de omgeving een bedrijf gevonden wie ze aan huis verzorgt. Dit zal gaan om éénmaal per dag een bezoek aan huis voor nieuw voer/water. - Ik weet nu niet hoe warm het in de zomer kan worden in dit huis en wil niet het risico lopen dat ze gebakken zijn tegen de tijd dat ik terug kom. + Wél kunnen ze dan in hun eigen kamer (5 x 5) los blijven lopen. In deze kamer kan geen raam open wanneer wij niet thuis zijn ivm veiligheid, dus zal ik met zonnewering en een hek voor de deur moeten werken. Wel naar mijn ouders brengen, want daar komt een verzorgster voor de kat. Deze zal ook eenmaal per dag komen. + Het huis van mijn ouders is altijd ontzettend koel. Daar wordt het echt niet warmer dan 25 graden binnen, ook niet in de zomer van vorig jaar. - Ik kan ze dan niet in een grote ren op de grond zetten. Mijn rammetje is vlak voor de verhuizing naar alle waarschijnlijkheid een keer geschrokken van de kat, waardoor hij is gestopt met eten. Dat zal dan dus betekenen dat ik ze in twee aan elkaar gekoppelde hokken (beide 1.20 x 60) wat ze nu als schuilplek gebruiken, op een kast moet zetten. Het zal gaan om "maar" een week. Maar ze lopen altijd los, dus is het een nog groter contrast om ze dan in een hok te stoppen. Ik hoor het graag!
 5. mittens

  Jippie topic 2019

  Ik moet juist echt zonder geld de Casa in lopen, anders loop ik er sowieso zonder geld weer uit 😅
 6. Mijn dwergjes springen zonder moeite op de bank (+- 40 cm) en op bed (nog een stuk hoger). Ik weet niet zeker of grotere konijnen daar meer of minder moeite mee hebben, maar ik heb ook veel hokken gezien in een ren waar geen trappetje oid bij staat!
 7. Hoi! Ik had deze vraag al in de algemene slow gezet maar kreeg geen antwoord. En ik ben niet ongeduldig maar wel onzeker 😳. Mijn voedster (1 jr) is voor het eerst schijnzwanger en heeft dit een stuk erger dan mijn vorige voedster. Obsessief haren uit trekken ondanks alle stro, hooi, kranten, etc die ik in hun kamer heb neergelegd. Zodra ze zichzelf even neerlegt gaan de oogjes ook gelijk dicht en ademt ze sneller dan gewoonlijk, dus het zal een slopende activiteit voor haar moeten zijn. Ik weet dat er niets anders aan te doen is dan castratie, maar kan iemand mij geruststellen? Loop nu de hele dag heen en weer om te controleren of ze nog wel ademt 😅. Kan ik iets doen om haar stress te verzachten? Doet het uittrekken van die plukken haar niet mega veel pijn? Daarnaast is mijn rammetje sowieso al niet de slimste en snapt hij er niets van. Ieder nestje dat zij bouwt gooit hij goedbedoeld weer overhoop. Dit levert haar natuurlijk weer extra stress op. Moet ik ze eventjes uit elkaar halen?
 8. Dit is een (denk ik dan) bunnyflop, wat konijnen doen als ze lekker ontspannen zijn. Kan geen kwaad! Wat bedoel je verder met raar doen?
 9. Wat ook speelt trouwens is dat het rammetje er niks van snapt en haar steeds probeert te 'helpen'. Alles wat zij net heeft gemaakt duwt hij met de beste bedoelingen weer omver. Moet ik ze even uit elkaar halen?
 10. Mijn voedster (1 jr) is voor het eerst schijnzwanger en heeft dit een stuk erger dan mijn vorige voedster. Obsessief haren uit trekken ondanks alle stro, hooi, kranten, etc die ik in hun kamer heb neergelegd. Zodra ze zichzelf even neerlegt gaan de oogjes ook gelijk dicht en ademt ze sneller dan gewoonlijk, dus het zal een slopende activiteit voor haar moeten zijn. Ik weet dat er niets anders aan te doen is dan castratie, maar kan iemand mij geruststellen? Loop nu de hele dag heen en weer om te controleren of ze nog wel ademt 😅.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .