Ga naar inhoud

tamara29

Members
  • Items

    3.593
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door tamara29

  1. Hier onder staat nog even duidelijk tussen beschreven dat ui en bieslook giftig is voor konijnen.

    Norit

    (Carbo activatus)

    Bevat geen suiker.

    Norit is een plantaardig middel dat bestaat uit geactiveerde kool. Geactiveerde kool is van plantaardige herkomst en het heeft de eigenschap dat het bepaalde schadelijke stoffen die in het maagdarmkanaal aanwezig zijn aan zich kan hechten. (adsorberen = een andere stof opnemen en vasthouden.)

    Deze schadelijke stoffen worden daardoor onschadelijk gemaakt. Uiteindelijk worden de restanten aangetroffen in de ontlasting, die dan door de kool zwart(er) is gekleurd.

    Toepassing

    Dit geneesmiddel wordt toegepast in geval van acute orale vergiftiging. Acute orale vergifitingen kunnen optreden na het eten van de volgende planten:

    Aronskelkfamilie: diefenbachia,aronskelken, slangewortel

    Leliefamilie: hyacinten, lelies (alle soorten), tulpen, herfststijlloos, aspidistra (potplanten), aloe, lelietjes van dalen, salomonszegel, prei, asperge, bieslook (kan maag-darmkrampen veroorzaken) uien en sjalotten.

    Maagdenpalmfamilie: alle oleandersoorten (zeer giftig vaak dodelijk)

    Nachtschadefamilie: rauwe aardappel, aardappelloof, tomatenplanten, bitterzoet, boksdoorn, doornappel, capsicum, petunia, tabaksplant, zwarte nachtschade, oranjeappelboompje (vaak dodelijk)

    Narcissenfamilie: alle narcissoorten, sneeuwklokje, amaryllis, clivia, agave (maag- en darmkrampen/ontstekingen, vaak dodelijk)

    Wolfsmelkfamillie: het melksap van alle soorten is giftig, soms dodelijk.

    Taxus: alle delen ook stam zeer giftig, dodelijk.

    Kerstster, palmboompje, buxus, wonderboom met wonderbonen, gatenplanten, philondendron, (braken, diarree, bewusteloosheid, soms zelfs na weken of maanden.)

    Losse bloemen of planten: anjers, azalea, laurier, rodondendron, berenklauw, blauwe regen, gouden regen, hortensia, vogellijm/maretak, monnikskap, naaldbomen, (zowel naalden als het water waar de naalden in drijven) nieskruid, primula, rabarber, ridderspoor, vingerhoedskruid, sierpeperplantje, jasmijn, kamperfoelie (braken, diarree, krampen, dodelijk)

    Witte- rode- en savooiekool, rode klaver, en voerbieten (gassen en diarree)

    Andere vormen van vergiftiging door:

    bestrijdingsmiddelen (tegen onkruid, ratten, mollen, slakken, insecten, etc), vlooienbanden, mierenlokdozen, muggenstiften, behang, verf.

    Norit moet zo snel mogelijk na vergiftiging worden gegeven zodat het zich snel aan de giftige stof kan binden, waardoor die zich niet verder door het lichaam kan verspreiden

    Wijze van toediening

    De norit oplossen in lauw water tot een dikke brei. Met een spuitje zoveel mogelijk norit toedienen. Indien mogelijk elk uur toedienen, zoveel als lukt. Als er normaal gevormde keutels komen i.p.v. diarree is dat een teken dat de Norit heeft geholpen.

    Bijwerking(en)

    Een bijwerking kan zijn verstopping. In dat geval zal er ook gebruik gemaakt moeten worden van een laxeermiddel. Overleg dat met de dierenarts.

  2. Hopen dat het snel beter gaat. ik geef altijd direct wat ciseral en masseer het buikje. Soms voel en hoor je zelfs dat het beter gaat. Je voelt en hoort het dan echt wegborrelen.

    Bij Aanhoudende buikpijn geef ik pas caprofen.

    Hooithee wil ook nog wel eens helpen. Hooi een uur laten koken in een grote pan met water. Daarna door de zeef en het water laten afkoelen en dit in een bakje of fles doen. Fokkers kiezen er zelfs voor om een halve ui en een paar zwarte peperkorrels toe te voegen, met het koken. Max vijf korrels.

    Geen groente geven.....maar dat weet je vast al :)

    Succes, komt vast goed, je herkent het gedrag van je konijn erg goed en snel!!

    Ik ben zelf fokker en heb nog nooit een fokker horen praten over hooithee met ui en peperkorrels.

    Wat ik weet is dat de ui het alleen erger kan maken omdat ui juist voor gas zorgt en de peper lijkt me ook niet goed is te pittig voor de darmen.

    Ik weet niet van wie je dit hebt maar lijkt me geen goed advies om te geven.

  3. Kosten verschilt per dierenarts de ene doet het al voor 25 euro en de andere weer voor 80 euro en je heb ook dierenartsen die het op grote en gewicht van het dier doen.

    Even rond bellen bij je in de buurt bij konijnkundige dierenartsen wat de kosten zijn en dan bekijken naar welke je gaat je moet natuurlijk ook een goed gevoel over de dierenarts hebben vertrouwen in hem.

  4. Hier hebben we het echt zwaar gehad.

    De gewone buitentermometer stond hier het hoogst vandaag op 37 graden en de digitale die ook de buitentempratuurmeet mete een tempratuur van 39 graden.

    Heb bijna 2 fransen af moeten geven maar heb gelukkig snel genoeg gehandelt.

    Ik had de ene in de ren buiten in de schaduw op de koude tegels gezet met flessen water uit de vriezer en de andere binnen in de gang op het koude laminaat gelukkig ging het na een tijdje weer beter.

    De rest had nergens tot weinig last van zelfs mijn oude ram van 9 jaar en een hartafwijking had nergens last van hij lag gewoon op zijn dooiegemakje onder in zijn ren in de schaduw rond te kijken.

    Morgen nog een dag en nog heter hou men hart echt vast hiero heb de vriezer al weer vol liggen na morgen gaat de tempratuur om laag gelukkig.

    hier ook 4 a 5 maal het water verversen maar dan 22 x 5 en ben heel de dag met de tuinslang in de weer voor afkoeling voor de dieren en flessen water uit de vriezer en ice pods ik sleep er de hele dag mee nu pppffff heb zelf geen tjd om te zitten en ga ook niet van huis weg.

  5. Ik zal dan maar wat zeggen over het voer,

    Dat voer wat je nu geeft, is juist niet goed.

    Het is voor het konijn netzoals jij elke dag naar de Mac gaat.

    Beter kun je biks kopen, de merken HFST en SS zijn eeb van de beste merken nu.

    HFST is 15 euro voor 15 kilo, dus ook nog een ps goedkoop! :)

    Je moet echt overtsappen naar biks, gemengd voer is echt niet goed.

    Voor zo ver ik kan lezen krijgt ie geen gemengt voer maar zijn ze overgestapt op ander voer en is er gemengt met het oude en het nieuwe voer en nu is het oude voer op.

    Kan best zijn dat dan toch het nieuwe voer slechter is en dat je konijntje er niet zo goed tegen kan maar kan ook wat anders zijn een ritje dierenarts is echt geen overbodige luxe nu.

    Hoe gaat het er mee?

  6. Ik heb hier een jonge franse hangoor die op zijn ondertand een puntje had dat doorgroeide.

    Nou dacht ik kan wel gaan slijpen oid maar ik had ook nog een denneappel van Knaagop liggen.

    Ik heb deze denneappel aan hem gegeven en hij begon meteen greetig te knabbelen aan dat ding. :D

    Nou keek ik vandaag zijn tandjes na en wat denk je :yes: alles is mooi afgesleten en weer mooi recht zoals het hoort.

    En dat allemaal dankzij de denneappel van Knaagop.....Bedankt. ;):D:D:D

    Geen geklooi in dat bekkie. :)

    Groetjes,

    Tamara.

  7. Of je nou ent of niet het maakt niet zo veel uit ze kunnen het toch krijgen.

    Daarbij is hier op het forum een konijntje geweest die was geent heeft het gekregen en is er aan overleden en een konijn was niet geent heeft het gekregen en overleeft, dus het maakt niks uit wat de ziekte betreft verder knnen ze van de entreactie ook sterven.

  8. De AB kuur die hij tijdens zijn myx heeft gehad is juist voor de bij komende infecties zoals snot en longontsteking.

    Voor myx heb je geen medicatie dat moet je het zelfde zien als de pokkenziekte bij de mensen, dat moet je uitzieken en meestal door de bijkomende infecties komen ze te overleiden.

    Jou Fluf heeft myx overwonnen maar kan zijn dat hij tijdens zijn ziekte periode ook snot heeft gehad en dat hij het nu chronisch heeft hij is er toch door behandelt zonder dat jij het weet door de AB tijdens zijn myx te hebben gegeven.

    Ik durf je geen advies te geven met wat je nu het beste kan doen voor ik het dadelijk verkeerd doe en er iets met hem gebeurt.

    Hoop dat je snel meer advies krijgt van andere of even een KKDA bellen.

  9. Het klinkt wel als snot, dat is een soort verkoudheid bij konijnen alleen dan een hele erge verkoudheid.

    Ze kunnen van snot ook overlijden, maar het kan bij jou Fluf chronisch zijn omdat je schrijft dat hij dat altijd wel heeft gehad.

    Of het meteen reden tot paniek is weet het niet maar ik zou het er denk ik ook niet bij laten zitten.

    Je zult wel meer advies krijgen.

    Succes.

  10. het is inderdaad heel lastig om nog te achterhalen hoe oud een konijntje is als hij niet is getattoueerd.

    Bij een getattoueerd konijn staan inprencipe de geboorte gegevens in het oor waardoor je kunt zien wanneer hij is geboren.

  11. Ik heb ook zo mijn bedenkingen over de DA (niet echt konijnkundig zou ik zeggen) ik zou er denk ik niet eens meer mijn konijn daar durven laten castreren en al helemaal niet als hij net flink ziek is geweest.

    Idd goed dat je het hier nog even hebt geschreven.

    succes morgen met je nijn we zullen duimen voor jullie.

  12. Ik denk ook nog heeel veel aan Joep! elke dag! volgens mij is hij lekker aan het spelen met Rambo & Houdini, op een plek waar het heel wat beter is als deze :)

    Fluffy doet het nog steeds goed! Ook zijn neus & mondje beginnen er stilletjes aan mooi roze uit te zien, op een paar korstjes na!

    Ik ben eergisteren denk ik gestopt met metacam te geven. Mijn flesje was leeg en het was weekend! Zou het nog nodig zijn nog een te gaan kopen? Ook de antibiotica is tegen volgende week wel weer op denk ik!

    Fluffy eet nu minder als de periode dat hij zo aant vreten was, maar nog steeds eet en drinkt hij best goed hoor! (hij is wel nog niet echt bijgekomen...)

    Hij zit nu ganse dagen onder mijn bed te slapen en tegen de avond wordt hij weer helemaal actief!

    Overdag geef ik hem dan regelmatig wat rozijntjes enzo onder het bed, dat vindt hij wel leuk ^^

    Wel niest hij soms nog! Ademhalingsproblemen zijn helemaal van de baan, juist als hij aan het eten/zich aan het wassen is heb ik opgemerkt kan hij soms erg niezen! (ik denk dat dit eerder irritatie is van die wondjes misschien?)

    Deze week moest ik weer met de DA bellen en volgende week zou ze hem normaal in slaap doen om er een myxoom af te halen, al ben ik hoe lager hoe meer op mijn beslissing aan het terugkomen...

    Al zie ik hem echt beter worden ben ik toch steeds heel bang dat hij nog iets zou krijgen van bijkomende infectie/herval! :(

    Het lijkt ZO surreëel dat juist een van mijn konijnen zou genezen van myxomatose... dé vreselijkste konijnenziekte van de wereld als je het mij vraagt!

    En oja, taart is voor deze week, ben eindelijk genezen van mijn eigen ziektes ;) Ik zou graag een taart bakken voor jullie allemaal en opsturen omdat jullie zo lief zijn!! :D

    Fijn te lezen dat het zo goed gaat.

    Ik reageer niet zoveel in dit topic omdat ik nog heel erg aan Joepie moet denken, het ging met hem ook heel goed en toch heeft deze vechter het niet gered vandaar dat ik een beetje huiverig ben met te zeggen dat ik het zo geweldig vind hoe goed hij het maakt, ik lees wel elke dag hier mee om te lezen en te zien hoe het gaat.

    Wel wil ik zeggen dat ik ook voor jou diep respect heb met hoe dat je er mee omgaat en hoe goed je voor je beesie zorgt ondaks de tegenslag met je andere 2 konijnen, sterkte hier nog mee.

    Ik wil je graag ook het advies geven om je diertje niet onder narcose te laten brengen vanwegen een myxoom, door de narcose krijgen ze minder weerstand en dat heeft Fluf al en zou dan alleen maar minder worden waardoor hij nog meer energie zou moeten verbruiken en je meer kans hebt dat hij het alsnog niet red.

    Ze kan de myxoom ook van een konijn halen die het helaas niet gered heeft maar zou het niet bij een ziek konijn laten doen die nog vecht voor zijn leven.

    Groetjes,

    Tamara.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .