Spring naar bijdragen

Filops

Members
 • Aantal bijdragen

  8
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

0 Neutraal

Over Filops

 • Rang
  Groentje

Profiel informatie

 • Namen van de konijnen:
  Filou & Daisy
 • Huisdieren
  2 konijntjes

Recente profielbezoeken

Het blok recente bezoekers is uitgeschakeld en wordt niet getoond aan andere gebruikers.

 1. Ja ik weet niet precies wat er gebeurt is. Ik denk dat het deels mijn fout is. Op aanraden van de dierenarts heb ik hooi in zijn minikooitje gelegd. Door het tollen is hij daarin verstrikt geraakt en waarschijnlijk heeft hij daardoor een verkeerde beweging gemaakt. Het pootje zelf is niet gehoekt, maar staat tov zijn lijfje nogal vreemd. Het zorgt er in elk geval voor dat hij zichzelf absoluut niet meer kan rechthouden. Het zou ook kunnen dat dit weer een symptoom is van die parasiet (nl verlamd achterpootje), maar dat zou dan betekenen dat hij nog slechter achteruit gegaan is. Een sleepend achterpootje had hij ervoor immers niet. De dierenarts van wacht heeft al dikwijls een telefoontje van mij gekregen 😉 Maar het is geen dringend geval. Ze kunnen zelf niet veel meer doen zeggen ze en zo rap rap een spuitje halen, vind ik misschien ook niet echt eervol.
 2. Heb het verhaal van Joris gisteren al gelezen. Het gaf inderdaad hoop. Bedankt om het te delen, ik denk dat het vele konijnenbaasjes met zieke diertjes steun biedt! We zijn meteen gestart met panacur (dubbele dosis) tegen die parasiet. Alsook antibiotica en een extra ontstekingsremmer (meloxoral). Ik dacht dat het nu toch al een beetje gestabiliseerd zou moeten zijn, maar zijn toestand verslechtert alleen maar lijkt me.
 3. Oh sorry had het artikel gelezen, maar duidelijk niet aandachtig genoeg. De babyvoeding heeft me nochtans geinspireerd om de dwangvoederpap wat te mengen met banaan (heel weinig uiteraard). Het had meteen succes. Het heeft echter niet echt mogen baten... Wanneer hij deze middag grote honger had, weigert hij nu ook maar iets te eten. Dwangvoederen is geen optie aangezien hij non stop aan het tuimelen is nu. Zijn hoofd hangt niet gewoon scheef, maar is volledig gedraaid en zijn pootjes werken overduidelijk niet mee. Hij verliest zijn evenwicht en gaat aan het rollen. Ik probeer hem zo rustig mogelijk te houden, maar kan niet de hele dag hem vasthouden. Ik besef dat het voor hem niet meer dragelijk is. Door het vele tuimelen, heeft hij zijn achterpootje volgens mij bezeerd. Het staat in een extreem vreemde hoek en werkt niet mee. Als ik eraan kom, vertoont hij ook geen reactie hoewel hij normaal niet kan verdragen dat er iemand aan zijn pootjes komt. Hoewel we er volgens de dierenarts 'snel' bijwaren, zal mijn trouwe vriend de parasiet niet overwinnen. Morgen gaan we naar de dierenarts om een spuitje. Ik weet dat er misschien nog een waterkansje is (de dierenarts sprak dat ze nog cortisone zouden kunnen geven), maar dit leven is voor onze fiere jongen niet konijnwaardig. Hij is al 7,5 jaar. Ik wil hem deze hel niet laten doorstaan voor een paar extra maanden. Het doet pijn, maar ik heb het gevoel dat ik hem meer eer aandoe door hem te laten gaan dan te blijven strijden.
 4. Hallo, Zondag (ondertussen bijna 5dagen geleden) werd bij mijn trouwe ouwe rakker (7jaar) EC vastgesteld. Hij wou niet eten en had evenwichtsproblemen. Bij de dierenarts was hij zijn kop aan het wiegen en bewogen zijn ogen heen en weer. Zijn toestand was dus plots verslechterd (waarschijnlijk door de stress van de autorit). We zijn een behandeling opgestart, maar sinds gisterenavond is hij heel fel beginnen tollen om zijn as. Ik was ervan overtuigd dat het over and out was, maar de dierenarts vertelde mij dat dit symptomen zijn van die vieze parasietziekte. Ze raadde mij aan hem in een vervoersbakje (zie foto) te zetten zodat hij niet kan verder tollen. Ik heb hem daarin eten en drinken gegeven, hetgeen meestal op is na een tijdje. Hij verblijft er nu nog steeds in wat ik heeeel erg zielig vind, hij blijft echter nog steeds onstabiel en tolt nu en dan nog wel eens (1 a 2 keer per uur). Is dergelijk vervoersbakje een lange termijnoptie of baken ik een deel van zijn normale binnenverblijf af? De ondergrond is in beide gevallen ruw. Ik weet echt niet hoe of wat. Kan iemand mij raad geven? Alvast superhard bedankt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .