Ga naar inhoud

JacB

Members
 • Aantal items

  3.101
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  47

Alles dat geplaatst werd door JacB

 1. Ik weet niet, aluminium stoot natuurlijk wel het zonlicht af.
 2. Mijn moeder is al heel lief weer de hele dag aan het controleren en frisbees en bevroren flessen aan het neerleggen in de ren. Als ik haar toch niet had op het moment ❤️ Voor Tumtum en Yoda allebei een koelvest besteld 2 weken geleden. Die kwamen toen nét na de hitte binnen. Maar die zullen we de aankomende dagen zeker gaan gebruiken!!
 3. @Bammyflurry ja, ben ik echt heel erg blij mee. Ze kan heel erg slecht tegen de warmte en ik heb daar totaal geen probleem mee, dus ik heb echt met haar te doen nu. Want ze moet niet alleen op Kliko en Rummikub passen, maar ook Tumtum en Yoda uitlaten. Gelukkig hebben we naast het huis een groenstrook met bomen, dus daar kan ze met ze lopen. Maar Tumtum vindt dat maar saai en gaat echt in protest. Die vertikt het om daar overdag wat te doen. ‘s Ochtends vroeg en ‘s avonds voor de nacht wil ze daar best plassen, maar overdag wil ze op z’n minst naar het voetbalveld voor een rondje en eigenlijk naar het bos. Verwende theemuts 🤣
 4. Ik ben echt een ontzettende kluns in het geven van medicijnen bij konijnen/kleine knagers. Ik probeer het altijd in van alles en nog wat te verstoppen, maar uiteraard heb ik altijd van die draken die dat doorhebben en dan dus weigeren dat aan te nemen. Is bij die enkele keer dat ik de konijnen medicijnen heb moeten geven nu zo geweest en toen ik nog ratjes had ook altijd 🙄. Ik heb ontzettend trillende handen en een nystagmus, dus ‘even een spuit in een bek duwen’ dat lukt mij niet. Ik zit er altijd eerst 100x naast en dan is het beest in kwestie inmiddels al uit de houdgreep ontsnapt. Meestal wordt het dus teamwork met m’n moeder: ik houd het beest in bedwang, zij duwt die spuit in z’n bakkus. Over het algemeen werkt dat het beste hier.
 5. Mijn moeder past op. Aangezien ik nog steeds ziek in bed lig en niet in staat ben naar de ren te gaan. Maar ze houdt ze goed in de gaten. Ze geeft ze meerdere keren per dag vers water, doet 2x per dag de wc’s verschonen, geeft om de 4 uur nieuwe icepods en bevroren flesjes water en let op dat ze nog goed actief zijn. Heb d’r goed opgevoed 😇😜🤣
 6. Zorgen dat die persoon flessen bevroren water in de ren legt (even onder de kraan afspoelen anders vriezen je konijnen er aan vast) en zorgen voor schaduw door parasols/schaduwdoek of zo over de ren te hangen voor zover je dat nog niet hebt gedaan. Persoon die komt controleren ook extra het water laten vervangen. Niet ijskoud. Gewoon koel.
 7. JacB

  Konijnen ventilator

  Zag ‘m op Facebook langskomen en dacht dat het wel handig was om hier ook te delen; een draadloze, oplaadbare ventilator. Handig voor aan de ren. https://www.action.com/nl-nl/p/kinzo-draagbare-ventilator-met-clip/
 8. Als ik ze naar binnen haal, waar het wel koeler is, heb ik constant Tumtum die in de ren wil duiken denk ik 😅 En Yoda die er piepend rondjes omheen gaat lopen. Dus dat geeft alleen maar stress.
 9. JacB

  Bibi 🌟

  Heel veel sterkte ❤️
 10. Bovendien zitten de opvang centra echt overvol op het moment met heel veel leuke konijnen!
 11. Ik voer eigenlijk altijd als het licht is. Maar mocht dat een keer niet lukken hangt er aan de buitenkant van de ren een solarlamp en in de ren een led-strip van de Action. Die werkt op sensor én met een aan/uit knop. De sensor heb ik af moeten plakken, want bij de minste beweging van de palm van de buren ging die lamp aan. Leek me voor Kliko en Rummikub erg irritant. Dus nu is het even 1 stap zetten met een zaklantaarn aan en dan de knop van de led-strip aan. Werkt goed.
 12. @Lollie Ik was op de Exoknaag omdat ik bezig was met het opstarten van een aquarium voor een schildpad en daar de juiste lampen en een eiland en dergelijke hoopte te vinden. Bovendien had ik toen nog tamme ratjes en er stonden een flink aantal stands van mensen die ik ken uit de rattenwereld die bijvoorbeeld hangmatten en touwen verkochten. Volgens mij moest/kon ik toen ook gelijk een bestelling ophalen bij een van die stands 🤔. Ik had echt géén idee dat er zoveel dieren verkocht werden. Ik was wel gewaarschuwd voor de ratten en muizen, maar niet voor de rest. Als ik dat vooraf had geweten was ik absoluut niet gegaan!!
 13. Ik heb op 50-100 gestemd, maar twijfel of het niet meer neigt naar < 50 eerlijk gezegd 🤔
 14. Er staan sowieso dieren op die lijst die wel mogen (en dieren niet op waarvan ik denk huh…?) Want een bruine rat, huismuis en verschillende exotische muizen mogen wel, terwijl dat gewoon wilde dieren zijn, maar een tamme rat en kleurmuis niet, terwijl dat echt prima te houden huisdieren zijn (heb ze zelf gehad). Dat snap ik écht niet. En gerbils zijn ook echt niet makkelijk om te houden, waarom die dan wel op de lijst? En inderdaad waarom de ene hamster wel en de andere niet? Las al dat er nog een lijst komt voor reptielen/amfibieën en vogels. Denk dat dan helemaal de hel losbreekt. Want papegaaien zullen waarschijnlijk ook niet meer mogen. En heel veel reptielen ook niet. Ik hoop dat de Exoknaag, een beurs die 3x per jaar gehouden wordt en waar enorm veel (exotische) dieren aan Jan en alleman verkocht worden, door deze lijsten ook eindelijk verboden gaat worden. Het leed wat je daar ziet…. Ben er 1x geweest en echt huilend weggelopen. Reptielen en schildpadden in bakjes van de Chinees, Servals in benches waar ik nog geen kitten in zou stoppen die zó hard krijsten dat je oren pijn deden, Capibara’s in benches gepropt, mannen en vrouwen ratten en muizen in het zelfde hok (wel ratten en muizen apart, maar geslachten bij elkaar), egels die werden verkocht als ‘knuffels’…..
 15. Wat ik trouwens wel apart vind is dat de Russische Dwerghamster straks niet meer mag (met als reden dat ie kan bijten….) maar een Goudhamster wel. Ik weet niet of je wel eens een Goudhamster in je vinger gehad hebt, maar die krengen bijten HARD 😱. En die zitten qua voortplanting ook niet bepaald stil zeg maar. Dus dan zou die ook niet op de lijst mogen.
 16. Als je maar zorgt voor een stuk zand voor de kameel en water voor de buffel kan dat vast wel 🤣🤣
 17. Ja, jullie hebben gelijk, sorry!!! Ik had het verkeerd gelezen met m’n moeie hoofd 😳
 18. Als het aan het kabinet ligt, mogen konijnen binnenkort niet meer als huisdier worden gehouden. Welke dieren mogen nog als huisdier? Dit is de nieuwe lijst van het kabinet https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/5319320/welke-dieren-mogen-als-huisdier-kabinet-komt-met-lijst
 19. Yoda heeft een ‘typisch kleine hondjes gebit’ :één groot drama. Terwijl hij altijd veel te kluiven krijgt een geen brokken maar KVV. Vorig jaar rook hij toch wel érg sterk uit z’n giecheltje en moest hij dus een (eerste) gebitsbehandeling ondergaan. Resultaat: halve gebit getrokken, de rest schoongemaakt. Half jaar later voor controle, nog eens 6 tanden/kiezen getrokken. Maar hij kan gewoon nog goed kauwen. Alleen hele harde kluiven niet meer. Ik was van plan bij Tumtum te gaan poetsen. Maar Tumtum HAAT het echt als je in de buurt van de kop komt. Compleet hysterisch wordt ze dan. Dus dat tanden poetsen laat ik maar voor wat het is.
 20. O dat is inderdaad lastig! Tumtum is ook echt een vreetwolf (je bent Labrador of niet natuurlijk) maar heeft het vervelende gedrag (blaffen) uit zichzelf afgeleerd gelukkig.
 21. JacB

  Yula

  Wij hebben een herplaatser gehad uit een NL asiel maar met een vreselijke rugzak. Daar heeft het 2,5 jaar geduurd voor ze ons écht vertrouwde. En zelfs toen nog niet 100%. Ik denk dat haar vertrouwen in ons op 85-90% is blijven hangen. Maar ze kwam van denk ik 15-20% vertrouwen. Dus ze heeft in die tijd enorme stappen gemaakt. Je hond groeit, jij/jullie als baas groeien daarin mee. Op jullie eigen tempo. En dat tempo is het enige juiste tempo.
 22. Tumtum kreeg altijd een bevroren Kong op de hondenschool als we in een groep training hadden. Dan was ze zó hyper dat ze aan één stuk door stond te blaffen. Snuffelmatje wat daar lag voor dat soort situaties was ze veel te snel mee klaar. Kong was de oplossing. Als wij aan de beurt waren was het wel even een dingetje om d’r van die Kong af te krijgen en de oefening te doen, maar gelukkig had ze na een paar keer door dat ze na de oefening d’r Kong weer terug kreeg dus was het ook niet meer zo’n probleem om hem tijdelijk even af te geven. Ik vulde ‘m altijd met een mengsel van havermout, magere yoghurt of Griekse yoghurt en geprakte banaan. Vond ze heerlijk!! Volgende week schijnt het weer heet te worden, dus zal dan voor Tumtum en Yoda Kong ijsjes in de vriezer leggen.
 23. @Evee waar heb jij die sproeimat vandaan? Denk dat Tumtum die ook wel heel erg leuk vindt!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .