Spring naar bijdragen

Bloempje&Caramel

Members
 • Aantal bijdragen

  151
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  2

Bloempje&Caramel last won the day on 22 Oktober 2018

Bloempje&Caramel had the most liked content!

Waardering in de gemeenschap

23 Uitstekend

Over Bloempje&Caramel

 • Rang
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Namen van de konijnen:
  Bloempje & Caramel
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente profielbezoeken

275 profielweergaven
 1. Ze hebben vannacht overnacht bij een spoedkliniek, hij kreeg daar medicatie en dwangvoeding. We denken dat het toch komt door de kiezen, de dierenarts had gezegd dat die scheef begonnen te groeien en dat hij er last van kan hebben. Alhoewel ik wel een kettingkeutel gisterochtend vond, wat wel een teken is van verharing en eventueel verstopping las ik hier op Bunnybunch. Zo worden we weer gebeld voor overleg. Hij had wel een klein beetje gegeten, maar hij is nog niet beter.
 2. Ik heb dit nu gedaan ik denk dat het beter voor ze is. Caramel ligt in de zon maar heeft nog buikpijn en wil niks eten. Als ze wat zijn bijgekomen geef ik nog wat groente, hooi en water liggen er al natuurlijk. Mogen ze gedroogde kruiden als ze een verstopping hebben?
 3. We kunnen bellen naar een spoedkliniek. Denk je dat het echt nodig is, aangezien ze waarschijnlijk hetzelfde adviseren als wat wij nu aan het doen zijn (qua medicatie enz)? Ik heb een panelenren, maar dan zouden we een heel verblijf binnen moeten maken én Bloempje zien te vangen, die nog wilder is dan Caramel... We kunnen ze buiten op de bovenverdieping zetten, maar het vervelendste is dat daarin nog een nachthok hangt en het boven best hoog is. We hebben Ferplast Grand Lodge. Allebei in een nachthok lijkt me geen goed idee ze worden dan echt heel gefrustreerd. We hadden ze eerst in een panelenren buiten maar Bloempje werd helemaal gestresst dat ze niet meer het gewone hok binnen kon, dat ze ging knagen/trappelen enzovoorts. Voor Bloempje lijkt het me beter als ze gewoon in haar eigen hok en ren kan. Maar Caramel gaat zo niet eten. Ik bedenk me nu, de panelenren kan ook los van het hok worden neergezet buiten, dan zitten ze bij elkaar en kunnen ze sowieso niet naar binnen. Maar dan is het weer zoveel extra stress voor Bloempje dat we haar daarin moeten zetten, en voor Caramel dat hij wéér verhuisd wordt. Denken jullie dat het kwaad kan als hij weer verhuisd wordt maar wel bij Bloempje komt?
 4. Bloempje&Caramel

  Caramel verstopping

  Hallo allemaal, helaas heeft Caramel last van een verstopping. Vanmorgen at hij wel brokjes maar vrij sloom. Een kwartiertje later wilde hij niets meer en had buikpijn. Dit uitgerekend op 1e paasdag, heel fijn... de dierenartsen zijn natuurlijk niet open dus moeten we het zelf doen. Gelukkig hebben we een schema gekregen wat te doen bij buikpijn, van iemand van een vakantieopvang waar wij onze konijnen altijd naar toe brengen. We hebben een uur geleden Carprofen drops gegeven en net Metocloral drops. En wat drinkwater. Hij zit nu binnen in zijn reismandje, zijn vriendinnetje Bloempje zit alleen buiten. Ik weet niet meer wat beter is, ze bij elkaar buiten zetten maar dan steeds voor allebei de stress van het vangen (we hebben een heel onhandig hok daarvoor, zijn we inmiddels achtergekomen) of hem alleen dus binnen laten zoals hij nu zit. Hij is erg gestresst (andere omgeving, Bloempje weg, meerdere keren achter nagezeten voor de medicijnen etc) dus ik weet niet of hij nu wel gaat eten. Hij zit tussen het hooi. Brokjes ga ik niet geven want op deze site stond dat je dat beter niet kunt doen. Misschien zo wat groente, mogen kruiden ook? Gedroogde peterselie bijv. Denken jullie dat het nu wel goed komt, dat hij na een tijdje wel gaat eten ook al zit hij binnen enzo? Of kan ik het beter anders doen? Ik weet het niet meer. Ik denk trouwens dat het komt door de verharing, hij is de laatste dagen erg veel aan het verharen. Regelmatig heb ik plukken weg gehaald maar blijkbaar niet genoeg. We hebben wel pechkonijntjes denk ik, met alle haakjes die ze gehad hebben, Bloempje nog snot heeft (dat wel beter gaat trouwens, ze niest niet meer) en nu dit. In minder dan één jaar.
 5. We zijn inmiddels naar de DA geweest, en Bloempje heeft Pasteurella. We zijn er vroeg bij, het zat gelukkig niet in de longen. We moeten nu 1 maal daags Novadex geven 2 ml. Net de eerste ronde gedaan, en het ging weer niet heel soepel... Eerst geprobeerd om het door het eten te doen, maar ze wilde het niet want ze was nog te gestresst door het dierenartsbezoekje. Toen haar in de extra ren gelokt, alles eerst afgesloten zodat ze niet weg kon vluchten naar boven of de gewone ren. Uiteindelijk hebben we haar te pakken gekregen en is het gelukt. Oh oh wat is ze toch sterk zeg! En protesteren wat ze doet!
 6. Ik denk ook dat als haar maatje terug is dat dat een hoop kan schelen. Wanneer een van mijn konijntjes bij de dierenarts zit wordt de ander al chagrijnig en banger! Kan ze uit haar hok ontsnappen dan? Het is misschien verstandig om goed gaas in de grond te graven zodat dat niet mogelijk is. Oh en graven lijkt me niet persé een teken van frustratie of angst, zoals hierboven al wordt gezegd. Wil ze ook geen hooi eten wanneer je er bijvoorbeeld kruiden tussen stopt? Dan zou ik langs de dierenarts gaan, het kan goed zijn dat er ook wat met haar gebit (of iets anders) aan de hand is. Hele wortels en appels bevatten teveel suikers voor konijnen, ze mogen wel af en toe een klein stukje. Groenten zoals andijvie, witlof, wortelloof, beetje komkommer (allemaal mits goed opgebouwd) kun je meer geven. Veel succes bij de koppeling en ik hoop dat ze een fijn maatje krijgt!
 7. Bloempje is sinds vanmorgen weer aan het niezen, terwijl ik de afgelopen dagen niets heb gehoord. Caramel heeft nergens last van. Hooi en stro schudt ik nu eerst uit, misschien nog niet goed genoeg gedaan? Vanmorgen had ze een beetje snot en waste ze zichzelf, ze schudde met haar oren ook. Daarna heb ik haar alleen horen niezen, geen snot gezien. Ze is ook niet benauwd en ze eet goed. Ik ga nu de dierenarts even bellen, voor de zekerheid.
 8. Ja dat hoop ik ook, alhoewel ik ook verhalen hoor met 2-3 maanden. Dan liever 4!
 9. Bedankt voor je reactie! Ze heeft vandaag de hele dag niet geniest, gelukkig maar. Ook geen snot gezien. Inderdaad je hebt helemaal gelijk, als het vandaag door was gegaan of gisteravond nog meer dan had ik zeker gebeld.
 10. Net gaf ik ze hun brokjes, Bloempje nieste 2 keer halverwege het rennen om de brokjes. Bij de laatste kwam er wat snot (duidelijk zichtbaar). Ze heeft de hele middag verder niet geniest, alleen net dus. Nu niet meer en is ze gewoon aan het eten.
 11. Oké bedankt voor je uitleg. Ze ratelde niet en heeft niet meer geniest sinds vanmorgen, en heeft al de groente gegeten en zit nu weer aan het hooi. Bedankt voor je uitleg! Ze lag normaal. Niet onconfortabel, een andere ademhaling had ik ook niet gehoord. Ik denk dat het wel goed komt, ik houd het in de gaten. Omdat ze nu gewoon eet en ik geen duidelijk snot zie én gelukkig niet meer niest. Ik houd jullie op de hoogte!
 12. Ik weet het niet precies. Het lijkt niet alsof er meer en meer snot komt, maar haar neusje is wel een beetje geel nog. Na die niesbui heeft ze hooi gegeten, ik ga zo weer kijken of ze op de groente afkomt. Dankjewel! Ik weet niet waardoor het zou kunnen komen, ik heb gisteren het hok verschoond en vers stro gegeven, de kwaliteit hooi die ik nu heb is best stoffig nu. Ik zal het voortaan goed uitschudden. Er wordt wel gerookt in de buurt. Ze staan buiten dus hebben genoeg ventilatie, hun hok staat onder een afdak, de ren niet maar die is van boven afgedekt met zeil. Teveel tocht lijkt me niet. Hoe zie je precies of ze benauwd is (sorry ik heb hier geen ervaring mee)? Ze liggen rustig te luieren nu, het ziet er niet naar uit dat ze sneller ademhaalt ofzo. Ik houd het zeker in de gaten en als het nodig is bel ik morgen de dierenarts. Bedankt voor jullie reacties!
 13. Ze niestte vanmorgen best vaak, in het begin klonk het als een “gewone” nies maar daarna wat erger en vaker achter elkaar. Nu niest ze niet meer! Ze zit boven nu te zitten, ik ga zo een speeltje voor haar maken kijken of ze dan naar beneden komt. Ik heb niet gezien sinds wanneer haar neusje ene beetje gelig eruit begon te zien ik denk na die niesbui. Hopelijk was het een strootje en is het nu eruit.
 14. Hallo allemaal, Ik maak me een beetje zorgen om mijn Bloempje. Vanmorgen zat ze verwoedt op het stro te knabbelen en hoorde haar niezen. Ik dacht dat dat kwam doordat het voorjaar is (dat stro knabbelen/verplaatsen). Nu zie ik dat ze een beetje een gelig neusje heeft, echt een beetje maar toch. Ik heb gelezen dat het zou kunnen komen door stoffig hooi/stro, dat zou wel kunnen. Maar omdat ik ook heb gelezen over Pasteurella en haar neusje dus een beetje gelig is, maak ik me wel zorgen. Als ze met haar neus dichtbij komt snuffelen zie ik geen duidelijk snot zoals ik op foto’s van konijnen met pasteurella zag. Mijn dierenarts is dicht vandaag. Moet ik me echt zorgen maken of het misschien een beginnende luchtweginfectie is of kan ik gewoon afwachten? Ze at net wel al haar brokjes en hooi trouwens, dus dat gaat goed. Ze is alleen een beetje bang nu omdat ik steeds achter haar aan loop.
 15. Mijn voedster is nu 2 keer geholpen aan haakjes en mijn ram 1 keer. Inderdaad, aten ze hier hun brokjes pas dagen later, hooi af en toe een beetje en groenvoer redelijk goed. Mijn ram heeft volgens de dierenarts een redelijk recht gebit en eet ontzettend goed hooi. Raar dus dat hij toch haakjes heeft gehad. Mijn voedster haar gebit staat redelijk scheef maar eet wel goed hooi. Tussen haar 1e en 2e behandeling zaten 4 maanden. Inmiddels weet ik wanneer het gebeurt, je ziet dat ze minder hooi beginnen te eten, maar dat wel willen. Gelukkig zijn wij de laatste keer voordat ze echt stopte met eten naar de dierenarts gegaan, dat scheelt een hoop pijn voor haar en gedoe voor ons. Wat fijn dat ze alweer beter eet!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .