Ga naar inhoud

Laartje002

Members
  • Items

    53
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Laartje002

  1. Op 2-3-2020 at 07:49 zei Evee:

    In eerste instantie is het voor bange konijnen heel belangrijk dat je zorgt dat ze een goede, veilige basis hebben en het niet opdringt. Voldoende ruimte, met schuilplekjes waar ze zich veilig voelen. Een maatje, om een partner in crime te hebben om de enge boze wereld te durven verkennen.

     

    Daarna heb je echt heel heel veel geduld nodig. Het zal echt niet in dagen verbeteren, maar weken - of waarschijnlijk zelfs maanden - nodig hebben. 

     

    In het artikel over het tam maken van konijnen staan veel tips over hoe je het aan kan pakken: 

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/cat/konijnen-nieuwkonijn/post/hoe-maak-je-een-konijn-tam/

     

    Wat ik zelf meestal doe bij bange konijntjes is veel tijd doorbrengen in de buurt van het konijn. Bijvoorbeeld door er een boek te lezen. Zonder dat je direct je aandacht op het konijn richt, dus gewoon simpelweg in de buurt zijn en afwachten tot het konijntje op jouw af durft te komen. Met een maatje erbij gaat dat meestal een stuk sneller, want als de één durft, dan durft de partner vaak ook sneller 😉 

     

    Maar vergeet ook niet dat konijnen vaak niet van heel veel aandacht houden en niet graag opgetild willen worden. Een konijn optillen kan echt een boos en beledigd konijn veroorzaken, waarna ze een aantal dagen of soms zelfs weken niet in je buurt willen komen. Een flinke stap terug dus, als je net aan het tam maken en aanwennen bent. Ik heb bijv. een konijntje waarbij ik blij ben dat hij elke dag een brokje uit de hand komt eten, en dat ik even zijn kontje mag checken als hij aan zijn ontbijt zit. Dat is voor hem echt al genoeg aandacht van mij 😂 Terwijl ik er ook heb die echt om hun krabbeltjes komen vragen 🙂 Dat zijn karakterverschillen, en kun je dus niet aanleren of afleren. 

     

    Veel succes!

     

     

    Op 1-3-2020 at 19:54 zei Pebbles&bambam:

    Ik had ook eerst een konijntje die ontzettend bang was, maar met ontzettend veel geduld en de moed die ze kreeg door het andere konijn werd het beter! 

    Heb je een konijntje of heeft hij een vriendinnetje? 

    Hij heeft inderdaad een partner in crime, haha. Ik heb hem nu al een paar maanden. Het is wel beter dan in het begin (toen hij nog bang was voor de wind en geluiden).  Ik heb hem gekocht bij een asiel, die hem weggehaald hebben bij een fokker (die vond dat hij niet aan de standaard voldeed). Daardoor is hij zo weinig gewend. 

  2. Hoihoi!

    Misschien heeft een van jullie een van mijn vorige topics gelezen. Ik heb 2 voedsters en een ram. Toen ik een voedster en een ram had, heb ik nooit iets van schijnzwangerschappen of dergelijke meegemaakt. Vreemd genoeg lijkt de nieuwe voedster dat wel te doen, dus vandaar. Ze begon eerst stro in haar hok te verplaatsen en vervolgens dacht ik dat ze verhaarde. Echter, trekt ze dit bij haarzelf uit en is ze op sommige plekken zelfs kaal. Nu blijft ze een ruim dagdeel op haar geïmproviseerde nestje te zitten, zonder ook maar op iets te reageren (geen wortelschijfje of iets anders). Nu vroeg ik mij af, of dit normaal is. Die kale plekjes en het trekken zien er soms nogal pijnlijk uit en ik wil natuurlijk niet dat ze ergens mee zit. Zwanger kan ze niet zijn, want de ram is gecastreerd. 

     

    Groetjes van mij 🤗

  3. 3 uur geleden zei JUULZxo:

    Bedankt voor de tips 🙂 

    Best grappig. Ik heb ook een snuffie die iets dunner was dan het andere konijn. Het verschil is, dat zij 4 jaartjes oud is, dus ietsje jonger. Bleek dat de 1 het voer van de ander opat, dus heb ze apart gezet 😉

    Succes 

  4. Ze krijgt iets meer voer. Ze had op een gegeven moment last van plakpoep, dus kreeg ze er nog een dubbele hoeveelheid hooi (met meer variatie) bij. 

     

    De andere 2 konijntjes hebben waarschijnlijk van haar voerbakje gegeten, dus we voeren haar nu ook afzonderlijk, waardoor ik haar de tijd geef om te eten.

     

    De da zei, dat het gewicht een kleine hoeveelheid minder was dan het gemiddelde konijn (voor haar lengte en verhoudingen natuurlijk). Heb het extra voeren tijdelijk ingevoerd, en nu weer helemaal op het juiste gewicht.

     

     

  5. Als het pas net gebeurt is, is het misschien handig om het even aan te kijken. Misschien dat hij over een uurtje weer de oude is. Geef hem voor nu genoeg hooi en zorg dat hij niet uitdroogt.

     

    Duurt het langer, kan het aan verschillende dingen liggen (wormpjes en andere verborgen gezondheidsproblemen). In dat geval zou ik een dierenarts raadplegen.

    Zelf denk ik niet dat het aan het natte gras ligt.

  6. Hoi!

     

    Degenen die mijn andere topic toevallig gezien hebben, herinneren zich misschien nog dat ik 2 dwergkonijnen had, en 1 langoor eraan gekoppeld heb. Dit was een succes, maar daar gaat dit topic nu niet verder over. Nu heb ik een vraagje over de voeding;

     

    Ze is een langoor, langharig grijs konijn, waarvan ik met 99% zekerheid kan vertellen dat het geen ras is, aangezien hier niks over in haar paspoort staat en ook niet op internet. Ze is +/- 3 kilogram geschat, en als ik haar aai kan ik haar botjes iets (te) duidelijk voelen. Nu vroeg ik me af, hoeveel gram zij per dag aan voer extra zou moeten krijgen om een beetje aan te komen (aangezien ze iets aan de magere/dunne kant is), vooral nu de koude winterperiode er weer aankomt en ze buiten staat.

    Kleine snacks als een wortelstukje, in de zon gedroogd brood en andere dingen krijgt ze al (natuurlijk niet te veel) en de hoeveelheid hooi in het hok is ook goed.

     

    Alvast bedankt!

    Groetjes! 

  7. Dat is inderdaad een "oudere" manier, waarbij dingen beschadigd kunnen raken in het lijfje. 

     

    Echter, mocht je konijn ontzettend veel spartelen en je moét hem of haar oppakken, kan dat door bij het nekvel te grijpen en het konijn vervolgens met z'n rug tegen je borstkas aan. Houd het kontje ondersteunt, zodat niet al het gewicht op het nekvel komt te staan. Zo vertelde iemand van de dierenopvang eens, aangezien die van mij niet bepaald het meest tamme zijn.

    Natuurlijk zijn er genoeg risicoloze manieren van oppakken.

  8. Nee, dat is niet veilig voor het konijn. In de natuur lopen konijnen rond, mogelijk met bacteriën en virussen die jou konijn kan krijgen. Ook moet je kijken of het konijn überhaupt in een tuigje wil. Voor de meesten is dat geen natuurlijke gewoonte, waardoor ze dit niet willen en er verstrikt in zullen raken (gevaarlijk).

    Als je uiteindelijk toch besluit een tuigje te gebruiken, laat hem of haar er eerst aan wennen. Ook zal het niet zo zijn dat jij, zoals bijvoorbeeld een hond, met het konijn loopt. Jij zult achter je konijn aan moeten lopen.

     

    Het lijkt me geen goed idee.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .