Spring naar bijdragen

Laartje002

Members
 • Aantal bijdragen

  51
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Alles door Laartje002 geplaatst

 1. Hee, kan iemand mijn profiel verwijderen? Kom er net achter, dat ik ook hier nog opzit. X
 2. Oké, zal ik doen! Bedankt!
 3. Laartje002

  Schijnzwanger konijntje?

  Hoihoi! Misschien heeft een van jullie een van mijn vorige topics gelezen. Ik heb 2 voedsters en een ram. Toen ik een voedster en een ram had, heb ik nooit iets van schijnzwangerschappen of dergelijke meegemaakt. Vreemd genoeg lijkt de nieuwe voedster dat wel te doen, dus vandaar. Ze begon eerst stro in haar hok te verplaatsen en vervolgens dacht ik dat ze verhaarde. Echter, trekt ze dit bij haarzelf uit en is ze op sommige plekken zelfs kaal. Nu blijft ze een ruim dagdeel op haar geïmproviseerde nestje te zitten, zonder ook maar op iets te reageren (geen wortelschijfje of iets anders). Nu vroeg ik mij af, of dit normaal is. Die kale plekjes en het trekken zien er soms nogal pijnlijk uit en ik wil natuurlijk niet dat ze ergens mee zit. Zwanger kan ze niet zijn, want de ram is gecastreerd. Groetjes van mij 🤗
 4. Geen last van bij die van mij in ieder geval
 5. Likstenen heb ik (gelukkig) niet. Deze snoepert houdt wèl van een lekker stukje wortel 😉
 6. Mijn ren is een meter ingegraven in de tuin. Als er een schuur naast staat, moet je wel oppassen dat ze er niet onder kunnen gaan graven. Daar kunnen ze misschien geen kant op, maar dan verzakken de planken/tegels in de schuur.
 7. @Evee en hoe zou je tegen die tijd merken, als ze gepest wordt of ongelukkig is?
 8. @Evee de dominante rent momenteel achter de ander aan, terwijl zij de dominante probeert te ontwijken
 9. Laartje002

  Gewicht

  Best grappig. Ik heb ook een snuffie die iets dunner was dan het andere konijn. Het verschil is, dat zij 4 jaartjes oud is, dus ietsje jonger. Bleek dat de 1 het voer van de ander opat, dus heb ze apart gezet 😉 Succes
 10. Wat leuk! Wat voor soort Fantasy schrijft zij? Ik probeer namelijk hetzelfde genre uit, maar het is ontzettend moeilijk om niet voorspelbaar te worden.
 11. Hi! Lijkt me een ontzettend mooi boek! Ik zal inderdaad eens proberen uit te zoeken hoe alles in elkaar steekt m.b.t. uitgeefvormen etc. Bedankt!!
 12. Ik heb heel veel tunnels haha. Ook kartonnen dozen (al gaan die wel snel kapot), wc rolletjes met lekkere dingetjes, krukjes, etc.
 13. Mijn konijnen lijken geen last te hebben van regen. Als het echt hard gaat regenen/storm, verstoppen ze zich in een tunnel of gaan ze onder een doos zitten.
 14. Hoe leuk het idee ook klinkt, op het tapijt lijkt me inderdaad vrij onhygiënisch. Heb je al eens bij de IKEA gekeken (of een andere winkel, idk waar ze die precies verkopen)? Daar heb je van die doorzichtige placemats. Die zou je op de grond kunnen leggen, met daarop bodembedekking. Zo voorkom je (denk ik)onhygiënische situaties. Konijnen zijn schemerdieren. Ook is het vrij verschillend per dier wanneer hij/zij actief is.
 15. Ik heb in het begin hetzelfde probleem gehad. Mijn 1e hamster was al (iets te) oud toen wij haar kochten. Ze was overal aan gewend en het verliep voorspoedig. Tot dat nummer 2 kwam. Zij was jong, ontzettend snel en ze beet. Eerste paar dagen in het kooitje laten zitten. Zo kon ze een beetje wennen. Daarna via een doosje haar bij mij op de schoot gezet (anders glipte ze me tussen mijn vingers door). Pak haar op, laat haar een beetje over je handen/benen lopen en zet haar terug in het doosje (met zaagsel). Daarna pak je haar er weer uit etc. etc. Na een paar keer herhaald te hebben, kun je haar weer weg zetten.Dit herhaalde ik dan elke dag. Als hij/zij bijt, kun je zachtjes blazen tegen het kopje (en nee, niet omverblazen. Krijgt ze oor/long ontstekinkjes enzo van). Ik heb ook veel gebruik gemaakt van internet/youtube. Succes!
 16. Laartje002

  Verhalen/Boeken schrijven

  Haaaaaii! Zijn hier verhalen schrijvers/schrijfsters? Ooit al eens een boek gepubliceerd, of schrijven van verhalen op sweek/wattpad etc. ? Ik wil een verhaal (en evt. boek) schrijven, maar ik heb geen idee hoe dat in z'n werk gaat. Ik kan bijv. geen cursus of iets dergelijks volgen, vanwege het beperkte aanbod én de cursussen zijn voor volwassene/oudere mensen. Dus als jullie iets van ideetjes, ervaringen of iets hebben hoor ik ze graag 🙂
 17. Het was een bestaand koppel, waar nu 1 voedster bij is gezet. Ze zijn gekoppeld op neutraal terrein, en ik heb ze vervolgens in hun gezamenlijke hok gezet. De precieze duur weet ik niet meer exact.
 18. Laartje002

  Is deze koppeling gelukt?

  Hoi! Ik heb nu 2 voedsters, 1 ram. De ene voedster is een dwerg, de andere is een stukje groter en langharig. De koppeling heeft een behoorlijke tijd geduurd, aangezien het harige konijn van de dierenbescherming kwam en nog vrij schrikkerig was. Ook was ze niet gewend aan koude temperaturen, ondanks haar wintervacht. Nu is het weer ietsje warmer en schijnt de zon weer wat meer. Nu kwam ik vandaag tot de conclusie, dat ze het opeens (waarschijnlijk) beslist hadden. Nu ben ik er niet helemaal zeker van, dus vraag ik jullie of iemand enig idee heeft of dit goed/slecht/middelmatig klinkt. Het harige konijn heeft best lang in het bovenste hokje gezeten, omdat zij een beetje angstig was voor alles. Vandaag sprong ze omlaag, eiste ze haar eten op en ging zelfs naar buiten (eerst was ze altijd bang voor wind, geluiden etc. dus deed ze dat niet). De andere voedster lijkt haar afstand te houden. Ze rennen soms een beetje achter elkaar aan in de ren, maar zonder te vechten of iets dergelijks. De ram lijkt een beetje te bemiddelen tussen de twee. Soms gaat hij bij de een zitten, dan bij de ander. Ook gaat er er tussenin staan, zodra ze achter elkaar aangaan. Graag hoor ik jullie hierover. Groetjes Laartje
 19. Laartje002

  Marters en Vossen

  Hoe maak je een hok veilig voor buitenkonijnen, als er s'nachts marters en vossen zitten? Natuurlijk zit er een ijzeren, vaste buitenren omheen en gaan ze s'avonds in het hok (2 verdiepingen), alleen heb ik gehoord dat marters zich door die spijlen heen kunnen wringen. Iemand ervaring of ideeën? Groetjees.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .