Spring naar bijdragen

Laartje002

Members
 • Aantal bijdragen

  35
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

Waardering in de gemeenschap

1 Neutraal

Over Laartje002

 • Rang
  Lamprei

Recente profielbezoeken

138 profielweergaven
 1. Laartje002

  hoe kan ik mijn goud hamster tam maken?

  Ik heb in het begin hetzelfde probleem gehad. Mijn 1e hamster was al (iets te) oud toen wij haar kochten. Ze was overal aan gewend en het verliep voorspoedig. Tot dat nummer 2 kwam. Zij was jong, ontzettend snel en ze beet. Eerste paar dagen in het kooitje laten zitten. Zo kon ze een beetje wennen. Daarna via een doosje haar bij mij op de schoot gezet (anders glipte ze me tussen mijn vingers door). Pak haar op, laat haar een beetje over je handen/benen lopen en zet haar terug in het doosje (met zaagsel). Daarna pak je haar er weer uit etc. etc. Na een paar keer herhaald te hebben, kun je haar weer weg zetten.Dit herhaalde ik dan elke dag. Als hij/zij bijt, kun je zachtjes blazen tegen het kopje (en nee, niet omverblazen. Krijgt ze oor/long ontstekinkjes enzo van). Ik heb ook veel gebruik gemaakt van internet/youtube. Succes!
 2. Laartje002

  Verhalen/Boeken schrijven

  Haaaaaii! Zijn hier verhalen schrijvers/schrijfsters? Ooit al eens een boek gepubliceerd, of schrijven van verhalen op sweek/wattpad etc. ? Ik wil een verhaal (en evt. boek) schrijven, maar ik heb geen idee hoe dat in z'n werk gaat. Ik kan bijv. geen cursus of iets dergelijks volgen, vanwege het beperkte aanbod én de cursussen zijn voor volwassene/oudere mensen. Dus als jullie iets van ideetjes, ervaringen of iets hebben hoor ik ze graag 🙂
 3. Laartje002

  Is deze koppeling gelukt?

  Het was een bestaand koppel, waar nu 1 voedster bij is gezet. Ze zijn gekoppeld op neutraal terrein, en ik heb ze vervolgens in hun gezamenlijke hok gezet. De precieze duur weet ik niet meer exact.
 4. Laartje002

  Is deze koppeling gelukt?

  Hoi! Ik heb nu 2 voedsters, 1 ram. De ene voedster is een dwerg, de andere is een stukje groter en langharig. De koppeling heeft een behoorlijke tijd geduurd, aangezien het harige konijn van de dierenbescherming kwam en nog vrij schrikkerig was. Ook was ze niet gewend aan koude temperaturen, ondanks haar wintervacht. Nu is het weer ietsje warmer en schijnt de zon weer wat meer. Nu kwam ik vandaag tot de conclusie, dat ze het opeens (waarschijnlijk) beslist hadden. Nu ben ik er niet helemaal zeker van, dus vraag ik jullie of iemand enig idee heeft of dit goed/slecht/middelmatig klinkt. Het harige konijn heeft best lang in het bovenste hokje gezeten, omdat zij een beetje angstig was voor alles. Vandaag sprong ze omlaag, eiste ze haar eten op en ging zelfs naar buiten (eerst was ze altijd bang voor wind, geluiden etc. dus deed ze dat niet). De andere voedster lijkt haar afstand te houden. Ze rennen soms een beetje achter elkaar aan in de ren, maar zonder te vechten of iets dergelijks. De ram lijkt een beetje te bemiddelen tussen de twee. Soms gaat hij bij de een zitten, dan bij de ander. Ook gaat er er tussenin staan, zodra ze achter elkaar aangaan. Graag hoor ik jullie hierover. Groetjes Laartje
 5. Laartje002

  Hamster met een scheef kopje

  Ben ik me natuurlijk van bewust ; p thank u
 6. Laartje002

  Hamster met een scheef kopje

  Bedankt! Het is trouwens niet echt "gissen naar de oorzaak". Ik vroeg me eerder af of iemand anders dit al eens heeft gehad en wat hij/zij er toen aan gedaan heeft.
 7. Laartje002

  Hamster met een scheef kopje

  Hoihoi! Mijn bejaarde hamster houdt sinds kort haar kop scheef (+/- 1 3/4 jaar oud) Ze is hartstikke blij en enthousiast, dus het lijkt me niet dat ze er zelf erg veel last van heeft. Ze stopt ook geen voer meer in die wangzak (wangzak is verder niks mis mee) Enig idee wat dit verschijnsel kan zijn? X Laaraa
 8. Laartje002

  Nieuw konijn

  Ze krijgt iets meer voer. Ze had op een gegeven moment last van plakpoep, dus kreeg ze er nog een dubbele hoeveelheid hooi (met meer variatie) bij. De andere 2 konijntjes hebben waarschijnlijk van haar voerbakje gegeten, dus we voeren haar nu ook afzonderlijk, waardoor ik haar de tijd geef om te eten. De da zei, dat het gewicht een kleine hoeveelheid minder was dan het gemiddelde konijn (voor haar lengte en verhoudingen natuurlijk). Heb het extra voeren tijdelijk ingevoerd, en nu weer helemaal op het juiste gewicht.
 9. Laartje002

  Nieuw konijn

  Al opgelost 🙂
 10. Laartje002

  Bloemkoolblad aan gasgevoelig konijn?

  Wellicht dat hij anders reageert op het blad, zou je evt. in kleine mate aan je konijn kunnen geven. Geen handig idee lijkt mij, als je koolsoorten probeert te vermijden.
 11. Laartje002

  Diarree?! Door nat gras?

  Als het pas net gebeurt is, is het misschien handig om het even aan te kijken. Misschien dat hij over een uurtje weer de oude is. Geef hem voor nu genoeg hooi en zorg dat hij niet uitdroogt. Duurt het langer, kan het aan verschillende dingen liggen (wormpjes en andere verborgen gezondheidsproblemen). In dat geval zou ik een dierenarts raadplegen. Zelf denk ik niet dat het aan het natte gras ligt.
 12. Laartje002

  Diarree

  HooiThee al eens geprobeerd?
 13. Laartje002

  opzoek naar een langharige syrische goudhamster

  Er zijn (naar mijn mening) genoeg hamsters te vinden in een opvang 😉 Weet zelf niet zo goed of het wel handig is als een hamstertje een lange vacht heeft
 14. Laartje002

  welke spulletjes heb jij allemaal voor je konijn?

  Heel veel kartonnen dozen (die steeds kapot gaan in de regen), takken, tunnel, waterbakjes (die ik in de grond gegraven heb, aangezien ze die steeds omverlopen, eetbakjes, drinkfles, hooiruif, hooibal (met zo'n bel), Krukje et cetera.
 15. Wat lief!! De rechter lijkt iets lichtere pootjes te hebben (soort strepen), naar mijn idee. Ook zullen niet alle witte vlekken gelijk zijn, dus daar kun je eens op letten. Ook hebben ze beiden een ander karakter, dus dat kan ook helpen!
×

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .