Ga naar inhoud

Skipenpip

Members
 • Aantal items

  74
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Community reputatie

27 Uitstekend

Over Skipenpip

 • Titel
  Lamprei

Profiel informatie

 • Geslacht
  Vrouw
 • Provincie
  Gelderland
 • Namen van de konijnen:
  Skip en Tommie
 • Huisdieren
  Konijnen

Recente bezoekers van dit profiel

359 profielweergaven
 1. Skipenpip

  Keutels

  Zindelijk maken is nog een hele opgave, je moet niet denken dat je maar een toilet neer kan zetten en dat ze daar dan op poepen!
 2. Heb nu tommie geleerd dat hij een brokje krijgt als hij naar mij toe komt lopen als ie buiten is. Hij denkt nu alleen dat als de buurman aan komt lopen dat hij een brokje krijgt dus dan blijft hij voor de voeten van de buurman op twee poten op en neer springen. De buurman vindt dat natuurlijk helemaal leuk en denkt dat hij gewoon graag geknuffeld wilt worden🤣
 3. Haha, ik heb nu in het tijdelijke huis een buurman die de konijnen helemaal geweldig vind. Hij staat een paar keer per dag voor het hok te roepen: tommie kom eens, tommie kom eens hier😂 en wat doet tommie? Die blijft duf aan de andere kant van het hok te kijken, wat staat die man daar nou raar te doen.
 4. Hoi allemaal, Tommie word over een week gecastreerd, de dierenarts zei dat ik iets lekkers mee moest nemen voor na de castratie. Ik heb alleen niet echt iets wat hij hèèl lekker vind, behalve banaan. Alleen banaan is niet heel erg goed als een konijn er veel van eet, dus ik dacht ik maak welf konijnensnoepjes, daar laat ik hem dan in de loop van de week aan wennen zodat hij straks echt iets lekkers heeft. Ik zat te denken aan zoiets als de gedroogde banaan op deze website, maar ik vind nergens een recept. Iemand het recept daarvoor of een heel lekker alternatief?
 5. Tommie noem ik wel eens Tombeest, maar als ik dat zeg verstaat mijn moeder het als stom beest🤣 en tommie verstaat ze wel eens dat ik stommie zeg. Ook noem ik hem schijtertje, konijnen poepen natuurlijk heel veel en af en toe is er een hard geluid en dan schrikt tommie heel hard en dan kijkt hij zo heel grappig. Skip noem ik wel eens skippie, toen pip nog leefde noemde ik haar altijd pippie langoor.
 6. Er word vaak gezegd dat ze dat niet mogen, maar dat komt door het gif. Dat probleem heb je niet bij biologische bananen. Je moet ze natuurlijk ook niet de hele schil geven maar een klein beetje mag wel.
 7. Hoe kan je daar aan meedoen? Is dat alleen voor de grote bunnybunchers of ook voor wat minder grote schrijvers?
 8. Tommie is nog jong, daarom krijgt hij de hele dag onbeperkt brokjes en natuurlijk onbeperkt hooi. Als we groenten hebben gegeten krijgen ze meestal als ze het mogen een stukje wat overblijft, of bijvoorbeeld de stronk van de broccoli. Af en toe hebben we een keer biologische bananen waardoor ze ook een stukje van de schil mogen. Dat durf ik niet aan met al dat vergif als ze niet biologisch zijn.
 9. Beterschap, ik hoop dat ze snel weer opknapt!
 10. Waar komen ze vandaan? Van de dierenwinkel van een kennis of uit het asiel?
 11. Wel goed nieuws, dierenarts zei dat Tommie gecastreerd kon worden zonder dat hij 1 kg of 6 maanden moest zijn.
 12. Skip had wel goede vochtgehaltes, maar ze had last van diarree. Moet haar nu gaan dwangvoeren, daar heb ik ook dwangvoer en een spuitje voor meegekregen. Ze mag een paar dagen geen biks en alleen hooi. Was een aardige dierenarts met veel verstand van konijnen. Ze vond het hartstikke leuk dat ik ook dierenarts wilde worden en legde alles uit wat ze deed. Wel moesten ze skip met twee dierenartsen vasthouden om in haar bekje te kunnen kijken. Ze is nu alles door haar hele kooi aan het gooien en stampt de hele tijd door haar waterbakje:)
 13. Ik ben nog even bij mijn konijn langsgegaan en heb geïnformeerd bij de verzorger, we gaan over 1.5 uur even naar de dierenarts. Hopen dat het goed gaat. De dierenarts gaat kijken of ze misschien haakjes heeft of of het iets anders is, misschien moet ik gaan dwangvoeren. Ze wil nog steeds niets drinken of eten.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .