Ga naar inhoud

LunaenBella

Members
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door LunaenBella

  1. Na een iets langer dan een weekje in de Blesse geweest te zijn is hij thuis gekomen met Veer (Veronique). Remi en Veer moeten samen wel op dieet, maar dat gaat goed komen. Ik ben blij dat hij weer een vriendinnetje heeft en ben benieuwd wat voor streken ze samen uit halen. 

    IMG_1720.jpg

  2. 7 uur geleden zei Lienappelsien:

    Lief dat haar maatje vanavond al een nieuw vriendinnetje mag uitkiezen. Het is begrijpelijk dat je er zelf nog niet aan toe bent, maar voor hem is het heel fijn. Het nieuwe maatje kan voor jou straks ook weer voor afleiding zorgen en als ze er eenmaal is en je ram gelukkig met haar is zal je haar ook in je hart kunnen gaan sluiten zonder June te vervangen.

     

    Succes.

     

    Naar welke opvang ga je? 

    Mooi gezegd! Zolang mijn Remi maar gelukkig is. Wil niet dat hij alleen zit. Ik heb hem gebracht bij het konijnenparadijs in de Blesse. Daar kwam June ook vandaan. Hij is dus in goede handen!

    • Vind ik leuk 2
  3. Ja, die benauwdheid brak mijn hart. Nog nooit zoiets naars gezien..

     

    Haar  maatje heeft afscheid genomen van haar. We hebben haar nog een uurtje bij hem gelegd en toen hij niet meer naar haar omkeek hebben we haar bevragen. Ik ga hem vanavond naar de opvang brengen voor een koppeling. Sneller dan ik had verwacht en ik ben er nog niet aan toe. Maar ik weet uit ervaring dat hij snel eenzaam wordt. Ik had ook niet verwacht dat ik zo snel kon komen. En daarnaast beter nu dan dat er een lockdown komt en we nergens meer heen kunnen. Dan zou hij nog een maand of misschien wel 2 alleen zitten. Dan weet ik zeker dat hij ongelukkig wordt.. 

     

    Bedankt voor jullie lieve reacties❤️

  4. Ja, de dierenarts was konijnkundig. Ik heb haar naar binnen gehaald en heb vrijdag de dierenarts gebeld of ik het mocht verdelen over 2 keer per dag. Ze konden hier geen antwoord op geven omdat ze eerst moest weten of ze nog koorts had. 

     

    Toen ik zaterdag ochtend bij haar kwam was ze ontzettend benauwd en ben ik naar een andere konijnkundige dierenarts gegaan. Die voelde een gezwel in haar nek die op de luchtpijn drukte. Het gezwel zou te hard zijn geweest om er wat vocht uit te zuigen zodat er wast van de druk af ging. Ze heeft daar injecties voor gekregen en vanaf toen moest ik de antibiotica en de pijnstiller 2 keer per dag injecteren. Het was afwachten of ze vooruit ging. Er was tot en met vandaag eigenlijk geen verbetering. Ze at nog steeds niets, keutelen deed ze matig en de benauwdheid werd alleen maar erger. Vanochtend toen ik bij haar kwam heb ik haar nog wat gevoerd met een spuit, maar ze wou eigenlijk niet meer hebben. Het leek alsof ze zelf ook opgegeven had. Ik ben rond half 11 met haar naar de dierenarts waar ik woensdagavond naar toe gegaan was. Ook die zag dat ze enorm benauwd was maar kon het gezwel niet voelen. Omdat ze niet reageerde op de medicatie en alleen maar achteruit ging heb ik besloten om haar in te laten slapen. Ik heb nog nooit zo een moeilijk besluit gemaakt, maar ik vond het niet eerlijk tegenover haar om door te gaan...

  5. Kan ik de dosis die ik nu in een keer dan gewoon door de helft doen en verdelen over de dag? 

     

    De dierenarts heeft gezegd dat ze eerst wat moet opknappen voordat de tanden gedaan kunnen worden. Eerst moest die koorts omlaag en dan zouden ze naar de tanden kijken. Hij vond het nog niet nodig om de darmen te stimuleren zei hij. Verder was het voor de dierenarts ook ondeuidelijk waar de koorts vandaan kwam. Ik kan haar niet temperaturen, maar ik kan haar eventueel wel naar binnen halen en een snugglesafe lenen van mijn zus. Moet er toch maar een gaan aanschaffen voor de zekerheid. Stel ik haal haar nu binnen en laat haar maatje buiten, moet ik haar dan opnieuw koppelen met haar maatje als ze opknapt?

     

  6. Hoi allemaal!

    Ik wil graag even van mij afschrijven en tips vragen. Het gaat om mijn konijntje June. Gisterochtend toen ik ging voeren zag ik al wat kleine keutels liggen, maar vloog ze wel naar de brokken toe. Ik heb 2 konijnen dus ik wist nog niet van welk konijn ze waren, maar ik wou het even in de gaten houden. Toen ik thuis kwam van mijn werk en ze groenten wou geven merkte ik dat June heel stil in een hoekje zat en niet wou eten. Ik heb even een uurtje gewacht om te kijken of ze toen wel wou eten, maar helaas. Ik heb meteen de dierenarts gebeld en ik kon gelukkig in de avond meteen langs komen. 

     

    Bij de dierenarts kwamen we erachter dat ze koorts had, erg lege darmen en dat haar tanden aan de lange kant waren. Ze heeft daar een antibiotica- en pijnstillerinjectie gekregen. Ik heb deze medicatie ook mee naar huis gekregen en moet dit haar 1 keer per dag geven. Ook moet ik dwangvoeren om de darmen weer wat voller te krijgen en te zorgen dat ze niet nog meer aftakelt. Gisteravond at ze na het dwangvoeren een paar brokjes, maar vandaag krijg ik er echt niks in. Het dwangvoeren, wat een naar woord trouwens, eet ze ook niet echt gulzig. Het komt wel in haar mond maar ik heb het idee dat ze een deel er gewoon uit laat lopen en niet doorslikt. Hebben jullie misschien tips om haar weer wat aan het eten te krijgen en eventueel tips dat ze het dwangvoer doorslikt.

     

    Even ter info: ze is ingeënt en krijgt nu critical care als dwangvoer.

     

    Alvast bedankt!!❤️

  7. 1 uur geleden zei Marjoleink:

    Dat is zeker slecht nieuws. Heel veel sterkte! 

    Had je ook niet de mogelijkheid om haar mee naar huis te nemen zodat hij afscheid kan nemen?

     

    Nee helaas lukte dat niet. Ik kon haar niet kwijt en omdat we het weekend in gingen kon ik haar dan ook niet meer terug brengen.

  8. Helaas slecht nieuws gekregen van de dierenarts. Het zag er zo slecht uit in haar kaken dat  we de beslissing gemaakt hebben om haar in te laten slapen. Anders zou ze een leven vol met dierenartsbezoeken hebben en ook heel veel pijn hebben. Ik ben vanmiddag nog even langs geweest om afscheid van haar te nemen. Ik weet dat het zo beter is, maar het is wel heel verdrietig. Ook voor haar maatje. Hij snapt het niet zo goed en is haar nog erg aan het zoeken. Helaas hadden we niet de mogelijkheid om hem mee te nemen naar de dierenarts zodat hij ook afscheid kon nemen. Hem moeten we dus maar veel vertroetelen en met een week op zoek gaan naar een nieuw vriendinnetje voor hem. 

     

    Ik wil jullie nog heel erg bedanken voor de lieve en behulpzame berichten!!😘

    • Verdrietig 2
  9. 13 minuten geleden zei Lienappelsien:

    Ai!

     

    Ik heb (ook?) een konijn gehad met EC die uveïtis had en in korte tijd extreem afviel terwijl hij goed at. 

     

    Heb je de volgende pagina`s al gelezen?:

    http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/cuniculi.html

     

    http://www.dierenkliniekwilhelminapark.nl/dierinfo/konijn/uveitis en cataract.html

     

    Ik kan natuurlijk niet zeggen of jouw konijn dit ook heeft. Je kan de pagina`s ook met je dierenarts doornemen. 

     

    Geef haar in ieder geval veel te eten. 

     

    Griezelig dat haar oog uitpuilt.

     

    Sterkte morgen. Hopelijk gaat de operatie goed.

     

    De pagina van het oog heeft de dierenarts er inderdaad  bij gepakt toen ik daar was en haar oog lijkt ook erg op de foto's van de site. Gelukkig is dat maar bij een oog zo erg en die wordt er ook uitgehaald. Hopelijk kunnen we het andere oog beschermen door de panacur die ze nu krijgt.

     

    Dankjewel en ik hou jullie op de hoogte!

  10. 56 minuten geleden zei Joseeke:

    Welke variant staar heeft ze? Groene staar of grijs/grauwe staar?

    Heel veel succes met de operatie voor je lieverd!

    Ik heb geen idee welke. Het ziet eruit als een wolkje in het oog.. Dat is ook een van de redenen dat ze behandeld werd voor e.cuniculi. Op het moment ziet het er nog minder fraai uit omdat de hele oogbol opgezwollen is en er bijna uitgedrukt wordt.

  11. Ja, ze is echt een pechvogeltje. Ze is nog maar 3 jaar dus veel te vroeg om te gaan. Ik ben na het vreemde advies dat ik onbeperkt moest voeren en dat mijn gezonde konijn daar niet dik van zou worden over gestapt naar een andere dierenarts. Hier zijn ze heel konijnkundig en er zijn daar mensen die dagelijks veel met konijnen werken. Ik heb veel vertrouwen in ze gelukkig!  Heel erg bedankt! 

    • Vind ik leuk 1
  12. In plaats van een vraag of een discussie wil ik graag even mijn hart luchten. Ik heb helaas mijn vorige koppeltje konijnen verloren aan een steenmarter en wou ook geen konijnen meer na dat ongeluk. Totdat er twee prachtige vlaamse reus voedsters op mijn pad kwamen. Snel een hok gebouwd en de dames opgehaald. Ze zaten in kleine hokken en apart van elkaar (bij de vorige eigenaar). Gelukkig ging de koppeling heel goed en waren ze onafscheidelijk tot een paar maanden geleden. Ik heb toen de keuze gemaakt om ze te laten helpen, maar dit mocht niet baten. Daarna heb ik besloten om er een om te ruilen bij de opvang. Een van de dames zit nu op een goede plek met een maatje en alle ruimte en de ander was bij mij gebleven en heeft ook een maatje.

     

    Helaas heeft ze het niet getroffen met haar gezondheid. Ze had altijd al hele slechte ogen en bij de dierenarts zeiden ze dat ze staar had. Ze werd opeens heel erg mager dus daarmee ben ik weer naar de dierenarts gegaan. Ze had toen wel gevraagd of ze wel eens omviel, maar dit deed ze niet. Ik zou dus onbeperkt moeten voeren en voor mijn andere konijntje zou het niet uitmaken als hij zoveel voer kreeg en hij zou hier ook niet dik van worden. Ik heb dit niet gedaan omdat ik het een beetje een vreemd advies vond. De voedster heb ik wel veel bijgevoerd, maar aankomen deed ze niet. Een week later kreeg ze last van cherry eye dus ben ik naar een andere dierenarts gegaan. Zij dacht dat ze misschien wel e. cuniculi kon hebben, mager worden en staar in haar ogen, en daar heb ik een behandeling voor gekregen. Ik had het gevoel dat ze wel opknapte totdat ik dinsdag bij haar kwam en haar oog helemaal dik was, uitpuilde en er ook bloed uit kwam. Ik heb natuurlijk meteen de dierenarts gebeld en ik kon meteen langs komen voor antibiotica en pijnstillers. Vanmiddag weer heen gegaan met haar voor de volgende antibioticaprik, maar toen zag het er zo slecht uit dat ze nu haar oog eruit gaan halen. Ook voelde de dierenarts een verdikking in haar kaak dus daar gaan ze meteen naar kijken. Nu is het afwachten tot morgen, dan is de operatie. Ik hoop dat het iets is wat goed te genezen is. 

    • Verdrietig 1
  13. Kan je inderdaad geen 2 koppels houden? En anders zou ik niet gaan rommelen in een goed huwelijk, dus als het tussen Maya en Gucio gewoon goed gaat, zou ik het niet riskeren om die uit elkaar te halen. 

    Ik snap dat je het gevoel hebt dat je haar niet weg kan doen. Super sneu dat dat dan haar 4e huisje wordt, maar als ze via die weg een forever home vindt met een maatje waarbij het wel goed gaat, is dat het dan niet waard? Ik heb mijn konijn ook naar de opvang gebracht omdat het niet goed ging tussen mijn voedsters. Voor mij was het niet haalbaar om 2 koppels te nemen, dus vandaar de keuze gemaakt om haar naar de opvang te brengen. Ik vind het echt heel erg en ik mis haar ook echt, maar het gevoel dat ze een mooi huisje krijgt met een vriendje waar het wel mee klikt, maakt heel veel goed!

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .