Ga naar inhoud

dexenbobbi

Members
  • Items

    517
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    5

Alles dat geplaatst werd door dexenbobbi

  1. Provincie: Zeeland Plaats: Middelburg Naam praktijk: Duintop Dierenkliniek Dierenartsen: Ken Protin Website: Duintop Dierenkliniek | Eerlijk en vertrouwd | Dierenarts Middelburg & Goes Tot voor kort zat ik bij de vestiging in Goes bij Marten van den Boomgaard (ook konijnkundig), maar door tijdelijke sluiting van deze vestiging zijn we in Middelburg belandt. Op vrijdag is Ken daar altijd aan het werk en enorm geschoold in konijnen en andere bijzondere huisdieren. Hij denkt goed mee en vooral ook in het belang van het diertje. Ik vind dat dat sowieso geldt voor alle medewerkers bij deze kliniek, maar met de complexe klachten waar 1 van onze konijnen te maken heeft is het heel fijn om bij Ken terecht te kunnen.
  2. Emeprid hadden we van de week al meegekregen. Tijdens het schoonmaken van haar kontje plaste ze, troebel geel, zoals normaal.
  3. Ze zitten niet apart, heb ik ook geen ruimte voor. Ze hebben een ren (ik noem het kooi) van 3 meter bij 1,80 meter en inmiddels gaat het beter tussen ze. Bobbi heeft antibiotica gekregen naast de medicatie die ze al had en is vandaag iets levendiger en heeft een paar hapjes zelf gegeten. Haar kontje zat onder de diarree gemengd met keuteltjes dus dat hebben we net helemaal schoongemaakt en deels moeten knippen. Enorm zielig. Kan me voorstellen dat ze daar ook last van had.
  4. Ik kan vandaag met haar terecht, ze is wel iets levendiger en ze at een strootje hooi maar haar achterkantje en de kooi zitten vol met zachte poep/diarree..
  5. Bobbi wilde vorige week ineens niet meer eten en ik vond toen veel kleine keuteltjes. Mijn alarmbel ging af dus dwangvoer en een beetje metacam om de nacht door te komen. Volgende dag de dierenarts gebeld en zij wilde het 1 dag aankijken op dwangvoer en metacam + buikmassages. Die avond was Bobbi weer de oude en lekker aan het eten, ook weer normale keutels. Tot afgelopen maandag. Ik kwam ‘s ochtend beneden en vond haar in een plas donkerbruine urine (ze is bijna 7 en hartstikke zindelijk normaal) en ze wilde niet eten. Dwangvoer en metacam erin en een afspraak bij de dierenarts gemaakt voor die middag. Dierenarts constateert dat haar darmen stil liggen dus metacam + emeprid en dwangvoeren. Ik heb hier wel wat ervaring mee en die ervaring leert dat konijntjes dan snel opknappen. Bobbi niet. Ze eet nog steeds niet, zit de hele dag stil in een hoekje, Dex valt haar continu aan (normaal echt beste vrienden en is zij de baas) en inmiddels enorm veel plakpoep/diarree wat gigantisch stinkt. Mijn konijnkundig dierenarts is langdurig uitgevallen en de huidige weet het niet. Ik ga morgenochtend weer bellen dus ik wil jullie vragen; herkennen jullie dit, wat kan dit zijn, wat moet ik doen en waar moet ik om vragen?
  6. De operatie is niet doorgegaan en wordt ook niet meer uitgevoerd. In overleg met de dierenarts gaan we over op palliatief behandelen met metacam om te zien of we zijn pijn kunnen stabiliseren zonder zijn darmpjes nog verder te belasten. Wanneer de abcessen groter worden zullen we ze hoogstens nog open snijden om leeg te halen maar meer doen we hem niet meer aan. Voelt eerlijk gezegd wel als een opluchting. We zagen enorm op tegen de nazorg en het gevecht met Dex wat daarbij hoort.
  7. Ik moet zeggen dat ze het prima accepteren. Ik heb hier standaard gedroogde kruidenmix voor ze liggen en doe dat er ‘s avonds bij op het moment dat ze anders groente krijgen. Tot nu toe is er 0 weerstand bij beide dus ik blijf het op deze manier nog even doorzetten. Net een eerste blik op het hok en de toiletbak geworpen en voor zover geen natte keutels gezien dus hopelijk werpt het zn vruchten af.
  8. Er lagen wel nog een paar natte keutels toen ik thuis kwam vanmiddag. Maar nog steeds afgewisseld met goede droge keutels. Ik laat het vrijdag maar op me af komen. Laat hem sowieso niet daar ter plekke inslapen maar ik hoop uiteraard dat dit geen scenario hoeft te zijn.
  9. Update: onze vaste dierenarts is helaas uitgevallen en had gister contact met een niet konijnkundige vervanger. Zij heeft vandaag contact gehad met de dierenarts uit Gent die Dex vrijdag zou gaan/gaat opereren. Ik moet hem vrijdag brengen en dan kijken we ter plekke hoe de situatie is en besluiten we om wel of niet te opereren en of afscheid een vervolg scenario is. In de tussentijd geen pijnstilling en een hooi dieet. Dex heeft gelukkig weer meer eetlust dus fingers crossed maar weer.
  10. Ik heb het allemaal gescreenshot, dankjewel!
  11. €600 per oor inclusief medicatie
  12. Een arts van de faculteit dierengeneeskunde uit Gent gaat de operatie doen. Hij is er ervaren mee dus geen proefkonijn situatie zoals ik het misschien over liet komen. Deze arts werkt 1 x in de week bij de kliniek waar ik altijd met Dex kom. En ik weet dat de situatie niet mijn schuld is, maar ik ben zo bang dat ik spijt krijg. Er is natuurlijk een kans dat het wel goed komt en dat is wat knaagt.
  13. Ik maak het hok dagelijks schoon, heb toevallig net alles opgeveegd en gepoetst maar zal kijken of ik morgen een foto kan delen. De keuteltjes zijn heel donker van kleur (bijna als de blindedarmkeutels), ze glanzen en zijn heel zacht. Hij heeft ook nog normale keutels tussendoor. Pijnstilling injecteren ga ik noteren. Heb morgen een telefonisch consult met de arts die de lateral wall resection zou gaan/gaat doen vrijdag. Mijn vriend heeft een medische achtergrond dus ik kan me voorstellen dat hij dat prima moet kunnen na uitleg. De dierenarts die ik vandaag sprak wist het allemaal niet, te weinig kennis van vergelijkbare casussen dus daar kwam ik geen steek mee verder. Waar ik nu vooral over struikel is zijn kwaliteit van leven. Hij is zo enorm gefrustreerd door de pijn, ik zie het in zijn gedrag. Hij eet gelukkig wel uit zichzelf dus dwangvoeren wil ik nog overslaan, dat is ook zo’n gevecht met hem. En dan zou de operatie en de nazorg er nog overheen komen. En als de eerste achter de rug is, dan moet zn andere oor ook nog gedaan worden. Ik vind het allemaal veel en de garantie op een paar laatste gezonde jaren is er niet. Stel het gaat toch mis, dan waren zijn laatste weken vol met strijd en pijn. Maar als het wel lukt.. Ongekend lastig vind ik dit.
  14. Aanvankelijk leek het door de metacam te komen. Of stress door de pijn die hij heeft. Ik moet de dierenarts nog spreken vandaag, deze vraag staat ook op mijn lijstje.
  15. Dat zou mijn dierenarts doen vandaag en ook met de faculteit voor dierengeneeskunde. Ik wacht zijn advies vanmiddag ook even af. As we speak zit hij weer lekker hooi te eten dus dat maakt het ook weer lastig.
  16. Ik weet het inderdaad, maar áls er meerdere adviezen komen als de jouwe (en zoals we zelf ook overwegen) werkt dat voor mij als een bevestiging dat ik de juiste keuze maak. Dus ondanks dat het geen goed nieuws berichtje is kan ik het alsnog enorm waarderen. De problemen stapelen nu inderdaad op en behalve de operatie is er ook nog een intensief, stressvol en pijnlijk nazorg traject wat hem te wachten staat wat ook impact zal hebben op wat er ook speelt met zn darmpjes.
  17. Na mijn laatste update in dit topic hebben we besloten dat Dex een lateral wall resection krijgt, 1 oor tegelijk. De eerste operatie staat voor vrijdag a.s. op de planning. Vorige week de dierenarts moeten bellen omdat hij een week natte keutels had. Ik geef hem metacam dus aanvankelijk werd gedacht dat het daardoor kwam. We zijn daarmee gestopt en overgegaan op alleen hooi maar er is geen verbetering. Hij heeft ook veel pijn zonder de metacam en ligt veel te slapen. De dierenarts belt me vandaag terug omdat hij nu waarschijnlijk niet geopereerd kan worden. Het uitstellen van de operatie is nodig omdat hij niet sterk genoeg is, maar het vooruitzicht op nog meer dagen met zoveel pijn voor hem… Kun je hem dat nog aan doen? Ik weet dat het een keuze is die we zelf moeten maken, maar ik hoop dat jullie inzichten misschien kunnen helpen. Ik wil hem niet kwijt, ik wil hem ook niet nog meer laten lijden en ik wil vooral ook geen spijt krijgen van een keuze die ik nooit meer terug kan draaien.
  18. Dat is al vrij intensief met 1 oor, laat staan met allebei.. Ik ga dit sowieso nog wel even bespreken met de dierenarts. Misschien dat hij dan toch beter 2x onder narcose kan gaan in plaats van alles tegelijk.
  19. Ik lees daar niets wat mijn dierenarts me niet heeft verteld, ook niet over wondzorg. Alleen heel specifiek over de operatie wat de operatie inhoudt 😊
  20. Wat is een realistisch beeld van de nazorg? Toen ik dit aan de dierenarts vroeg kreeg ik terug; toediening antibiotica en pijnstilling (dat vind ik prima te doen) en uiteindelijk het verwijderen van de hechtingen. Maar ik ga er vanuit dat jij dit niet definieert als pittig. Niet dat ik straks weer tot mijn nek in een situatie zit waar ik niks mee kan.
  21. Mijn dierenarts adviseerde juist beide tegelijk omdat hij anders 2 keer onder narcose moet. Wat heeft het jou toen gekost?
  22. Even een apart topic omdat ik op zoek ben naar ervaringen met deze operatie. Er is ons geadviseerd om deze operatie aan beide oortjes uit te laten voeren bij Dex vanwege terugkerende abcessen onder zijn oortjes (zie mijn andere topic). Daarnaast ben ik ook benieuwd of iemand weet wat de kosten van deze operatie zijn bij Dierenkliniek Wilhelminapark. Ik kan ze hierover niet bellen omdat Dex niet doorverwezen is en dat snap ik. Hopelijk zijn hier wat ervaringsdeskundigen aanwezig.
  23. Inmiddels weer een update, heb net de dierenarts gesproken. Hij heeft contact gehad met de faculteit voor dierengeneeskunde en zij adviseren een lateral wall resection aan beide oortjes en een CT scan. Kostenplaatje zo'n €1500,- tot €2000,- plus dat we een flinke rit daarheen moeten maken wat Dex altijd als mega stressvol ervaart. Er is daarbij ook geen garantie op succes. Onze dierenarts wil het eventueel ook zelf proberen te doen, waarin ik hem wel vertrouw en wat ook een lager kostenplaatje meebrengt. Enige alternatief is aan blijven rommelen zoals we nu doen. Wachten tot een abces open barst of het open laten snijden en elke ochtend en avond worstelen om het schoon te houden en in te zalven. Ik weet oprecht niet wat wijsheid is. De operatie is ook super heftig heb ik me laten vertellen dus Dex moet er ook maar doorheen zien te komen. Dierenarts vind hem nu ook nog veel te fit om in te slapen. Stof tot nadenken.
  24. Volgens de dierenarts was suikerziekte ook lastig te bepalen, vandaar de inzet op EC. Ze zit nu een weekje aan de panacur. Bij Dex is het pijnlijke abces vandaag open gesprongen. De dierenarts was er blij mee en vanuit hier gaan we (lees: mijn vriend zodra hij thuis is) het proberen verder uit te drukken op advies van de dierenarts en vervolgens 2x per dag spoelen met fysiologisch zout en smeren met cavasan. Ondanks hoe rood en pijnlijk het eruit ziet houd Dex zich super goed en hij laat het normaal wel heel goed zien als hij niet lekker is. Dat stemt me dan weer hoopvol. Bij Bobbi weet je het nooit zeker, die is zo goed in het verbergen.
  25. Bobbi heeft heel veel rugklachten en daarnaast EC of diabetes (dat zijn we nu aan het uitsluiten door te behandelen voor EC). Maar net als Dex is ze overall nog goed en blij. Ze eten allebei ook goed. Als ze moeten gaan dan eigenlijk het liefst samen. Ze zijn zo ontzettend gehecht aan elkaar, maar ik weet niet of een dierenarts dat zomaar doet. In dat geval wil ik het met Dex best nog even rekken door het pijnlijke abces te behandelen. Dan doe ik dat voor Bobbi ipv voor mezelf omdat ik hem niet wil laten gaan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .