Spring naar bijdragen

dexenbobbi

Members
 • Aantal bijdragen

  448
 • Geregistreerd

 • Laatst bezocht

 • Days Won

  5

Alles door dexenbobbi geplaatst

 1. Ik heb grof vinyl als bodem en afgewerkt met metalen hoekprofielen zodat ze niet kunnen knagen. Gaat al jaren prima.
 2. Ik heb een zware stenen bak die ze met geen mogelijkheid om krijgen. Drinkfles vind ik zelf geen succes, ze krijgen er niet veel water uit wat zorgt voor frustratie.
 3. Ons buitenhok staat hier maar een beetje te staan, Dex en Bobbi hebben er 2 maanden in geleefd toen ze net gekoppeld waren maar leven toch voornamelijk binnen. Het hok heeft aan de buitenkant een schoonmaak beurtje nodig maar is verder in perfecte staat. Voor verdere specificaties: Productspecificaties Productinformatie Kleur Grijs | Wit Materiaal Plastic Afmetingen en gewicht Product lengte 110 cm Product breedte 73 cm Product hoogte 110 cm Product gewicht 24400 gram Het hok staat in Goes (Zeeland) en kan daar afgehaald worden. Gezien het formaat is opsturen geen optie. Bieden mag vanaf €75,- en bij €100,- direct verkocht.
 4. Klinkt voor mij als 100% territoriaal gedrag. Je komt thuis, bank ruikt weer naar jou dus daar steekt ze een stokje voor. Misschien een optie om ervoor te zorgen dat ze niet meer bij de bank kan komen?
 5. Ik denk dat de enige oplossing is ervoor te zorgen dat hij niet meer bij je bed en bank kan komen. Dit gedrag afleren wordt heel lastig en ik denk zelfs onmogelijk. Het is territoriaal gedrag, natuurlijk gedrag dus en dat valt vrijwel niet te corrigeren. Je moet jezelf ook afvragen of je dat überhaupt wilt natuurlijk, ik laat onze konijnen zoveel mogelijk konijn zijn. Als hij alleen zit kan 1 m2 vaste woonruimte al voldoende zijn (mits het een klein konijn is) maar iedere centimeter extra ruimte is meegenomen. Kun je dit onmogelijk realiseren?
 6. Mijn voedster is ook gecastreerd. We hebben dit voornamelijk gedaan vanwege haar hormonale gedrag, maar ook wel met het oog op eventuele gezondheidsrisico's in de toekomst. Als jouw konijn gezond de operatie in gaat hoef je je volgens mij niet echt zorgen te maken op de narcose, dit wordt helemaal afgestemd op jouw konijn. Ondanks het feit dat ze wat klein van stuk is (nu 1 jaar en 4 maanden en weegt net 850 gram) is alles prima verlopen. Ze was doodsbang bij de dierenarts waardoor ik haar wat eerder naar huis heb gehaald om de stress zoveel mogelijk weg te nemen, maar eenmaal thuis heb ik weinig aan haar gemerkt. Ze at vrij snel weer, begon ook goed te keutelen en was heel levendig. De wond is ook probleemloos genezen. Heb er dus eigenlijk geen slechte ervaring mee, maar het kan heel erg verschillen per konijn!
 7. Vreselijk... Bron / hele artikel: https://www.ad.nl/binnenland/konijn-in-brand-gestoken-in-apeldoorn-politie-woedend~ac3f17f2/
 8. Mijn voedster heeft dit soms ook, heb haar toen ook na laten kijken door de dierenarts en was niets aan de hand. Het lijkt er op dat ze dit steeds heeft wanneer zij of onze ram flink in de rui is. Ze wast nogal graag en krijgt daardoor best wat haar binnen, ook van onze ram dus. Ik ben sinds een aantal maanden gestart met het geven van een paar lijnzaadbrokjes iedere dag en sindsdien gaat het goed, geen kleine keutels meer en ze vinden het super lekker. Ik shop ze trouwens hier in de webshop.
 9. Volgens mij bijna 2 maanden in totaal, maar is al een jaar geleden dus durf het niet met zekerheid te zeggen.
 10. Je zou eens kunnen kijken of hij ook stampt als er wel toegang is tot de ren in de nacht, mits goed afgesloten voor roofdieren natuurlijk.
 11. Hogere ren of de ren afdekken zodat ze er niet overheen kan. Springen en de neiging tot ontsnappen kun je ze niet afleren.
 12. Bedoel je met nachtkeutels de blindedarmkeutels? Het is wel belangrijk dat ze die eten en als je ze ziet liggen kan dit betekenen dat je het voedingspatroon toch iets aan zal moeten passen. Volgens mij kan het weinig kwaad als ze de keutels later nog opeten, maar ik weet het niet zeker.
 13. Misschien ook een idee om de oorzaak van het stampen te achterhalen en eventueel weg te nemen? Mijn konijnen stampen echt alleen als ze ergens van schrikken.
 14. Hij heeft sinds vorig jaar geen snot meer gehad toen de laatste kuur afgerond was.
 15. Ik heb 1 van mijn konijnen vorig jaar bijna 2 maanden aan de Novadox gehad om van zijn snot af te komen. We stopten op advies van de dierenarts iedere keer na 2 weken gebruiken, klachten waren dan weg maar kwamen weer terug zodra de kuur stopte. Het kan dus heel hardnekkig zijn. Heb verder geen advies wat betreft het genezen van snot, het wordt veroorzaakt door een bacterie en ik vraag me af in hoeverre een konijn dat zelf kan "opruimen".
 16. Herkenbaar hoor, daarom ga ik eigenlijk altijd direct uit mijn werk. Rij even langs huis om iets kleins te eten en me om te kleden en ga direct door. Daarna eten koken en bankhangen met dat tevreden gevoel!
 17. Als je je goed verdiept en weet waaraan je begint denk ik niet dat konijnen heel high maintenance zijn, denk dat vooral hun kwetsbaarheid ze high maintenance kan maken. En mijn koppel is vooral high maintenance als het om eten gaat, het is niet snel goed genoeg voor de king en queen 😂
 18. Haha ja beetje wel, maar moet wel zeggen dat ik het niet heel erg vind 😅 Schijnen ingrijpende dingen gebeurd te zijn binnen zijn familie waardoor zijn kids nu bij hem wonen, dan is het natuurlijk geen keuze en blijf je in NL.
 19. Wij hebben PVC in huis wat voor de bunnies ook behoorlijk glad is. De eerste keer dat ze hier op liepen leken ze allebei op Bambi op ijs, maar ze hebben zich eraan aangepast lijkt het wel. Ze rennen, maken binky's en glijden soms in hun enthousiasme wel eens uit, haha
 20. dexenbobbi

  Smartwatch

  Ik heb jarenlang een Fitbit gehad, vooral voor sportdoeleinden altijd heel tevreden mee geweest maar vond het verder wel een beetje matig. Ben sinds kort overgestapt naar een Apple Watch, mega tevreden over en werkt fijn samen met mn iPhone, iPad en Macbook. Met de Samsung watch geen ervaring, maar zal qua technologie ongetwijfeld prima zijn.
 21. Ik heb een ondergrond gemaakt van een houten plaat en daaroverheen ruw linoleum gelijmd, afgewerkt met metalen hoekprofielen en geen konijn die er aan knaagt!
 22. Ik heb het al gezien op Videoland, maar vanavond wordt de winnaar bekend.
 23. Mocht er al een topic zijn, dan heb ik niet goed gezocht en mag deze verwijderd worden hoor! Was benieuwd of iemand het hier ook volgt! De dierenarts van Dex en Bobbi doet mee, super leuk!
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Important Information

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .