Ga naar inhoud

Dwergdobby

Members
  • Items

    55
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door Dwergdobby

  1. Het buitenkonijn bij mijn ouders is in de zomer creatiever in het vinden van ''chill plekjes''.  We moeten haar continu zoeken, dit zijn we niet van haar gewend 😛Als ze uit haar hok gaat heeft ze een vast ritueel, eerst drinken en dan uit het hok. Dus als we het belletje van het drinkflesje horen, weten we dat ze naar buiten komt :). Verder is ze op andere tijden actief.

  2. Hoi, Mijn konijnen deden dit voorheen ook erg veel. Nu heb ik kattenbakhoutkorrels als vulling, als ze er op plassen, vallen deze uit elkaar en graven ze er niet meer in. 

     

    Als graafalternatief heb ik een dichte kattenbak met zand, dit geeft nog best wat rommel. Die van mij graven ook heel graag op een plat hoofdkussen met hoes 🙂

    • Vind ik leuk 1
  3. @Renske34 Bedankt voor je bericht. Ja ze likken ontzettend veel, haast continu. Dankjewel voor de tip. Ik begrijp je opmerking over de trein helemaal.  Ze gaan om de zo veel weken inderdaad mee in de trein, dit heb ik opgebouwd en dobby is van baby af aan al vervoerd. In de trein is de tas altijd open vandaar de tuigjes.  Ze liggen vaak in de tas, maar staan vaak ook rechtop om zich heen te kijken, daarom krijgen ze tuigjes aan. Het gaat meer om het idee dat ik grip heb als er een net iets te veel over de rand hangt. Ze blijven nooit hangen en zitten ook niet aan de lijn. Nogmaals, ik begrijp je opmerking.

     

  4. Hoi,

     

    Het was mij sinds een week of 3 opgevallen dat Dali een kalig nekje kreeg. Ik zocht hier niet zo veel achter omdat mijn nijntjes ontzettend aan het verharen zijn. 

    Vandaag zat ik met ze in de trein, en toen heb ik een heel goed kunnen kijken. Ik zag dat het een behoorlijke gladde/kale plek was (zie foto). De huid ziet er rustig uit en ik heb geen schilfertjes kunnen vinden. Ook heb ik niets kunnen vinden dat lijkt op een nestje i.v.m. schijnzanger. 

     

    Herkent iemand dit ? Adviseren jullie om naar de da te gaan?

     

    Groetjes,

    Marieke Dobby en Dali

    WhatsApp Image 2019-06-14 at 20.39.58.jpeg

  5. @Rifca Ik denk dat mijn boefjes inderdaad aandacht willen. Vanochtend heb ik ze eten gegeven en ben ik terug naar bed gegaan. Na het voeren zijn ze nog een uur bezig geweest met rammelen, toen ik uit bed was gegaan en even het hok in ben geweest was het over 😛 

     

    Haha een konijn op het mijn gezicht herken ik 😛 Dali ziet mijn gezicht graag als uitkijkplekje! Leuk dat jouw konijntjes ook lekker ondeugend zijn en (zo als ik het lees) lekker de ruimte hebben :). Bedankt voor de tip over het plexiglas, ik ga het eens proberen.

     

     

     

     

  6. @Marjoleink Bedankt voor je reactie en de tip. Ze hebben nu een topmast puppyren maar een massieve puppyren zit er financieel helaas niet in. Echt honger zullen ze niet hebben, ze hebben altijd een ruimte hoeveelheid hooi.

     

    @Lisavd Ja, dat mogen ze zeker. Als ik thuis ben mogen ze meestal uit het hok, in ieder geval in de avond. ze zijn dan minstens 5 uur het hok uit. Ik speel veel met ze, en ze komen vaak bij me liggen. Het vrouwtje is dol op het spelen met de bal. Ook hebben ze voerballen, denk spelletjes en groente verstop of ik die er iets mee zo dat ze moeite moeten doen. Ik doe er zo veel mogelijk aan zo dat ze zich niet gaan  vervelen.

  7. Mijn vroedster knort als ze blij is. Ook knort ze als ze zichzelf wast, als ze mij likt en als ze aan het spelen is. Het geluid klinkt echt als een zwijntje. Ze is een konijntje uit de opvang, tijdens een routine afspraak bij de DA werd er gezegd dat het niet erg is.

     

  8. Hoi Allemaal,

     

    Ik heb 2 lieve dwergkonijntjes in een ruim hok (1.60 bij 160) met uitloop ruimte. In het hok ligt best wat knaaghout, speelgoed, schuilplekken en buizen. Ik woon in een studentenhuis dus de konijnen slapen bij mij op de kamer. In de nacht heb ik geen kind aan ze en hoor ik ze af en toe gezellig knabbelen, maar rond een uur of half 6/ 6 uur gaan mijn konijnen kabaal maken. Ze gaan aan het hek rammelen (panelen ren), gaan graven en gooien alles om wat ze zien. Voorheen kregen mijn nijnen alleen in de avond eten en toen vertoonde ze dit gedrag ook al. Nu krijgen mijn nijnen een klein beetje selective in de ochtend en een klein beetje in de avond. 1 uur na dat ik ze in de ochtend eten heb gegeven worden ze pas rustig. Dit zorgt er voor dat ik altijd rond die tijd wakker word en dat ik niet meer verder kan slapen. Dit is nu eenmaal zo, dat zijn de gevolgen van konijnen in je kamer nemen. Wel vroeg ik mij af of iemand of dit gedrag mogelijk af te leren is en of iemand tips heeft hoe je je panelen ren onder spanning kan zetten waardoor deze minder gaat rammelen (touw ofzo). Herkent iemand het gedrag en weet iemand misschien wat ze proberen duidelijk te maken?

     

    Groeten,

    Marieke

    Dobby en Dali

  9. Op ‎30‎-‎11‎-‎2018 at 09:05 zei Evee:

     

     

    Maar goed, weer OT. Hoe is het nu met Dobby?

     

     

    Hij is weer helemaal de oude, weer lekker druk en  stort zich weer volledig op zijn eten. Ik blijf het deze dagen in de gaten houden maar ik verwacht dat het goed blijft 🙂

     

    • Vind ik leuk 2
  10. @Evee goed dat je dit benoemd. 

     

    Volgens de DA had  Dobby dit nodig om zijn buikje weer op gang te krijgen. Naast het papje heeft hij ook Cisaral drops, Metocloral drops en Carprofen drops gekregen. 

     

    De DA kon direct aan het buikje voelen wat er gaande was, en heeft niet eens gevraagd of hij nog keuteltjes heeft.

     

    Ik geef bewust meerder keren op een dag verschillen kleine hoeveelheden eten, zo dat als hij zin heeft, kan eten wat hij wilt.

    Ondertussen heeft hij een kleine beetje nat hooi (advies van DA) en andijvie gegeten. In overleg geef ik hem minder dwangvoer omdat hij zelf al wat heeft gegeten.

     

    Ik ben blij dat het beter gaat.

     

     

  11. Het is mij gelukt om een ander DA te vinden in buurt. Ik kon gister avond nog terecht.

     

    De dierendokter vond het goed dat ik had gebeld. De keuteltjes  waren uitgedroogd of iets in die zin. Hij heeft 3 soorten medicatie gekregen en dwangvoer. De DA verwacht dat ik hier al snel weer mee kan stoppen. Dobby is nog niet zichzelf maar kijkt al beter uit zijn ogen en regeert weer op zijn naam.

     

    Bedankt voor jullie reactie.

     

     

     

  12. Hoi allemaal,

     

    Dobby eet niet meer, vanochtend heeft hij gewoon gegeten. Ik ben rond 12 thuis geweest en zag ik dat mijn nijntjes op de een of andere manier een tissue box te pakken hebben gekregen (dat normaal op het hok staat). Ik trof deze doos leeg aan met verscheurde doekjes. 

     

    Ik ben dus bang dat Dobby hier te veel van heeft gegeten. Hij zit rustig in een hoekje en mijn andere konijntje is veel aan het stampen. Ik heb geprobeerd hem voer, selective snoepjes en worteltjes te voeren maar hij snuffelt er een beetje aan en draait zijn hoofd weg. Ik weet dat het gevaarlijk is als een konijn 24 uur niet poept, dus vandaar een dringende vraag of iemand tips heeft.

     

    Ik heb de DA gebeld, maar omdat het half 7 is, is hij net dicht. 

     

    Groeten,

    Marieke 

     

  13. Dit had het konijn bij mijn ouders vroeger ook. Je kan het beste beperkt biks geven. Op internet kan je vinden hoe veel gram voer je het beste kan geven voor zijn gewicht en leeftijd. 

     

    Hooi is heel goed voor een konijn, er zitten vezels in en daar gaan ze beter van poepen dus blijf dit vooral onbeperkt geven. Dus als je minder biks geeft, gaan ze vanzelf meer hooi eten waardoor de poepjes er vaak ook beter uit gaan zien. Mocht je  konijntjes nog te weinig hooi eten, dan kan je misschien kruidenhooi geven. Sommige konijntjes eten beter het ''duurdere''' lekkere hooi dan simpel hooi.

     

     

    Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .