Ga naar inhoud

tam86

Members
  • Items

    266
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    2

Berichten die geplaatst zijn door tam86

  1. 13 uren geleden, Kolino zei:

    Is de oorzaak al bekend? Het is niet zo dat je helemaal geen calcium meer kan geven. Sterker nog een beetje calcium moet altijd.

     

    Dus nee ik zou het niet weggooien, maar behoedzaam geven.

    Ik heb voor donderdag 11 Jan een afspraak bij de dierenarts. Omdat mijn konijn gewoon actief is, is het geen spoed en kon ik niet eerder. 
     

    Ik heb de boer gemaild met de voedingswaarden van het Engels raaigras wat ik gaf. Ik kan er niet heel veel chocola van maken, maar ik denk dat als ik het Engels raaigras verwissel voor Timothy hooi dat ik al veel winst behaal. De andere soorten hooi dat ik geef, hebben minder calcium/fosfor en hoge vezelwaarden. Ook het stoppen/minderen van luzerne zal vast resultaat opleveren.

     

    bedankt @Kolino en @Evee voor het meedenken! Ik heb weer wat geleerd. Wat betreft konijnen ben je nooit uitgeleerd blijkt maar weer 😊

  2. 9 uren geleden, Evee zei:

    Had je het informatieve artikel over calcium al gevonden? Daar staan ook veel tips in:

    https://www.bunnybunch.nl/informatie/calcium-konijnenvoer

     

    Wat betreft het hooi zou ik mengen met timothy hooi. Wat de kruiden betreft als je konijn er goed tegen kan zou ik aanraden om die zo veel mogelijk vers te geven en niet te veel gedroogd. Gedroogde kruiden zijn erg rijk aan voedingsstoffen, ook calcium. En juist voor konijnen met problemen met blaaszand is vocht erg belangrijk, gedroogde kruiden bevatten dat nou juist heel weinig ten opzichte van de verse varianten. 

    Bedankt voor je bericht. Heb je een tip waar ik verse kruiden vandaan kan halen in deze periode van het jaar? In de supermarkt hebben ze vaak peterselie en basilicum en die zijn volgens het artikel niet ideaal. Ook geef ik liever bio.

     

    overigens drinkt hij wel heel goed. Veel meer dan die ander (overblijfsel van EC). Ik denk dat met ander hooi/kruiden en de tips van BB een heel eind ga komen.

     

    als ik het idee heb dat het beter gaat kan ik dan weer de oude kruidenmixen geven? Ook zo zonde om dat weg te gooien. Heb bijna 3kg liggen. 

  3. 11 uren geleden, Kolino zei:

    Waar je naar kijkt bij kruiden is hoeveel calcium er in zit. Gedroogd zijn dingen als peterselie en paardenbloem zijn nu niet geschikt. Er wordt ook wel gezegd even helemaal geen gedroogde kruiden te geven.

     

    Ik zou alleen niet teveel tegelijk veranderen, hooi vervangen voor Timothy vind ik wel een goede top, dat zou ik zelf doen.

     

    Ook kun je je brok vervangen voor science selective, due ligt dicht bij de brok die je nu geeft maar heeft minder calcium. 

     

     

    Ik ben aan het kijken naar de samenstelling van mijn huidige hooi. Ik geef meerdere soorten. Volgens mij is Engels raaigras niet geschikt. Klopt het dat ik moet kijken naar calcium maar ook naar ruwe vezels?
     

    Zijn deze soorten geschikt? Dit is kruidenhooi

    Droge stof 86,7

    Ruw eiwit 16,3

    Ruw as 6,3

    Ruw vet 26

    Ruwe celstof 29,1

    Natrium 0,3

    Calcium 0,6

    Fosfor 0,2

    Suiker 0,8

     

    ook geef ik smulhooi 

    32 % ruwe vezels

     

    en ik geef gedroogd gras/grasmix bunny bunch

     

    Ruw eiwit 11.80 % Ruw vet 2.20 % Ruwe celstof 31.00 % Ruw AS 10.20 % Suikers 8.00 % Suikers & zetmeel 12.00 % EWPa 0.56 % VEP 533.00 % VREp 62.00 g Droge stof 90.00 %

    calcium 0.6%

  4. 1 uur terug, RenateB zei:

    Dierenarts is te adviseren. Lekt ze ook? Heeft ze beginnende urinebrand?

    Het is een mannetje 🙂 maar z’n kontje ziet er schoon uit. Hoe kan je urinebrand herkennen? Is dat dat persen wat hij deed. Het viel me op dat z’n keutels prima qua maat en vorm zijn. De bevatten ook voldoende hooi alleen waren ze brokkelig. Ik kon ze zo verpulveren. 

  5. 59 minuten geleden, Kolino zei:

    Eerst de dierenarts, dan voeding. Het kan ook blaasontsteking of blaaszand zijn.

     

    Het hooi zou je even op calcium gehalte moeten checken. Luzerne beter even van niet.

     

    Welke kruidencombinatie heeft je op dit moment?

    Dank voor je bericht. Ik zal voor nu stoppen met de luzerne. De kruiden dat ik overdag geef is een mix van Hazelnootblad, Havergras, aardbeiblad, Peterseliekruid, Weegbree, Paardenbloem, Zwartebesblad, Goudsbloem, Zonnebloemblaadjes. Kan ik deze mix blijven geven? Of welke kruiden zijn voor nu beter geschikt?

     

    in de avond geef ik alleen weegbree.

  6. Ik heb het idee dat mijn ram blaasstenen heeft. Dit denk ik omdat hij veel drinkt, en veel plast, soms ook persen met plassen, plas is donkerder en hij poept en plast overal. Voorheen was hij zindelijk. Hij eet en drinkt wel. Hij ziet er verder prima uit, misschien wel iets rustiger, maar wel actief. Hij is 6,5 jaar.
     

    Is dit een gevalletje dierenarts? Heeft iemand tips of ik wellicht iets in de voeding aan moet passen?
     

    de voeding ziet er zo uit voor twee konijnen: 

    ochtend: 2 x 10  gram biks versele laga complete. 
    kruidenrijk hooi, engels raaigras (van de boer), kruiden (wissel ik eens per maand af), (zongedroogde) luzerne van BB, een paardenbloemwortel en soms een lijnzaadbrokje. 
     

    avond: groenvoer: meestal twee bladeren andijvie, plakje komkommer, plakje pastinaak en soms bleek of knolselderij. 

    kruidenrijk hooi, engels raaigras (van de boer) En weegbree.

     

  7. Op 26-9-2023 om 06:55, Evee zei:

    Inmiddels misschien een te late reactie, ik denk dat je al een keuze hebt moeten maken.

    Mijn ervaring is dat je de volgende dag zelf moet starten met de medicijnen. In de dierenartspraktijk zorgen ze dat bij zo een ingreep de medicijnen voor die dag al gegeven zijn. De volgende dag pak je het dan zelf verder op. 

     

    Sterkte met het herstel! 

     

    Op 26-9-2023 om 12:01, Kolino zei:

    De reactie is natuurlijk te laat, maar voor wie het topic tegenkomt. Normaal heeft de dierenarts een systeem waar bij wordt gehouden hoe laat en wanneer de medicijnen gegeven zijn. Een beetje afhankelijk van hoe laat ze is op gehaald had je alleen metoclopramide (na 8 uur) moeten geven en cisaral en metacam dus na een halve dag, in de meeste gevallen betekent dat dat je hier de volgende dag in de ochtend begint.

     

    3x daags is dus om de 8 uur en 2x daags om de 12 uur. Tip voor iedereen, vraag gewoon wanneer er voor het laatste moment medicatie is gegeven. Ik durf niet te garanderen dat metoclopramide en cisaral al bij de dierenarts gegeven zijn in dit geval. Het kan, maar het hoeft niet. Dit is soms te zien op de rekening, maar het kan ook zijn dat ze alle medicatie onder een hoedje hebben opgeschreven.

     

    Hopelijk heeft ze alweer goed gegeten en zijn vanmorgen de medicijnen er in gegaan 🙂

     

    Even als toevoeging metoclopramide is geen pijnstiller, die valt onder dezelfde groep medicatie als cisaral, die zijn beiden om het maag-darmkanaal te helpen.

    Bedankt voor de reacties. Ik heb geen pijnstilling gegeven, maar wel ciseral. Het gaat heel goed met haar. Keutels zijn nog wel klein, maar wel een mooi aantal keutels. Ze eet goed. Vooral groenvoer en kruiden gaan er goed in. 
     

    @Kolino ik had helaas geen rekening doorgestuurd gekregen. Heel onhandig, maar weer wat geleerd voor de volgende keer. 
     

    wat een onhandig spul die metoclopramide. Het is een soort pasta. Ik spoot het haar bekkie in, maar viel er gelijk weer uit. 

  8. Mijn konijn is vandaag geopereerd aan haar haken. Gisteren eerst met haar naar de spoed gegaan vanwege een gasbuik en onderkoeling. Bij de dierenarts heeft mijn konijn pijnstilling en ciseral via injectie gekregen. Mijn vriend heeft haar opgehaald en vergeten te vragen wanneer we met medicatie moeten beginnen. Moet ik vanavond nog pijnstilling (metacam en metoclopramide) en Cisaral geven? Of vanavond ciseral en morgen pijnstilling?

     

    op de verpakking staat:

    Cisaral 2x

    metoclopramode 3x

    metacam 2x Per dag  

  9. Ik heb bij het tuincentrum biologische andijvie en selderij gekocht. 6 miniplantjes voor 1,79. Ik heb er twee van elk gekocht gekocht en de 12 plantjes in een rechte bloembak, zo eentje die je aan de schutting hangt, geplant. Gevuld met biologische (turfvrije) Potgrond. Kan dagelijks verse andijvie plukken.  

    • Vind ik leuk 2
  10. @Eefje Jij hebt zo te lezen ook veel pech met je konijnen. Dat vallen mijn kwaaltjes nog wel mee. Ik krijg haar altijd weer aan de praat. Ik weet wat ze lekker vindt na een operatie etc. Dus dat gaat prima. Ze is alleen zo bang. Als ze mijn partner en mij samen ziet dan duikt ze al weg. Zo zielig. En als ze zich wel goed voelt is het nog steeds een angstig konijn. Dat uit zich dan in snel happen naar ons of naar haar man. Dus maak je haar gelukkig met haar steeds oplappen? Dat vind ik zo lastig! Is die stress het voor haar allemaal waard? Het is steeds ‘maar’ een weekje, maar konijnen hebben geen klok dus voor hen is het eindeloos. 

  11. 57 minuten geleden, Eefje zei:

    Heel vervelend inderdaad, en herkenbaar. Het zijn wel dingetjes die er een beetje bijhoren. Gasbuikjes en haakjes zeggen vaak weinig over de algehele gezondheid. Mijn konijnen raken steevast een keer verstopt tijdens de rui, maar zijn gewoon gezond. Dit heb ik met 4 van de 5 konijnen gehad 🤷 

    Gasbuikjes en verstoppingen kon ik op gegeven moment prima zelf oplossen, dus de kosten vielen wel mee. Maar haakjes, e cuniculi (gelukkig heel mild), middenoorontsteking, blaasproblemen, snot, daarvoor moest ik wel naar de dierenarts, maar gelukkig kwam dat niet zo frequent dat de kosten en zorgen echt een probleem waren. Alleen bij 2 snotteraars in vergevorderd stadium was het lastig om de kwaliteit van leven goed in te schatten. 

     

    De vragen die Evee stelt zijn belangrijk. En je financiële draagkracht natuurlijk. Je moet het wel kunnen betalen. 

     

    Wat betreft schuw en chagrijnig zijn, ik heb hier twee eikels zitten die altijd schuw en chagrijnig zijn, maar deze hoef ik vrijwel nooit te pakken of behandelen, dus daarvan ben ik niet zo onder de indruk. Bij deze konijnen zou ik geen langdurige behandelingen doen, niet wekenlang dagelijks medicatie geven als het er onder dwang in moet bijvoorbeeld. Niet omdat ik dat niet wil doen, maar omdat ze daar dan wekenlang zo ernstig onder zouden lijden dat ik ze dat niet aan wil doen voor een onzekere uitkomst. Mijn vorige voedster was heel erg tam, die heb ik probleemloos heel lang en vaak kunnen behandelen tegen snot. Veel medicatie ging er vanzelf in en ze vond het niet erg om aangeraakt te worden. Mijn ram die ook chronisch snot had heb ik teveel behandeld, zonder resultaat. Achteraf heb ik daar spijt van, hij vond de behandelingen verschrikkelijk. Ik had het na de eerste twee behandelingen op zijn beloop moeten laten en tijdig voor inslapen moeten kiezen. Al doende leert men. Ik vind dat je dat mee moet nemen als je kwaliteit van leven beoordeelt en behandelingen overweegt. 

    Maar akkefietjes als haakjes en gasbuikjes zijn daarin wel anders dan ziektes en onzekerheid of ze er bovenop komen na wekenlang behandelen. Dat duurt meestal maar om een paar dagen, dat doe ik met deze twee konijnen ook wel indien nodig.

     

    Je onzekerheid kunnen wij niet wegnemen, we kunnen je hooguit wat overwegingen en ervaringen meegeven. Heel fijn dat je een goede dierenarts hebt, dan kun je ook vertrouwen op zijn of haar mening en oordeel. Blijf goed in overleg! 

     

  12. 1 uur terug, Kolino zei:

    Ik snap wel dat je het zo ervaart. De meeste mensen hier weten dat ik een megacolon konijn gehad heb, dat was op een gegeven moment van aanval naar aanval leven en iedere dag uren bezig met de verzorging en ook niet meer langer weg kunnen/durven. Nou moet ik zeggen dat ik dat niet eens het ergste vond, maar die spanning steeds van wanneer het niet meer lukt om zo'n beestje op gang te krijgen., dat vond ik echt heel zwaar. Gelukkig was dat konijn heel makkelijk met medicatie, dus dat maakt ook dat je makkelijker door kan gaan. Er zat veel tijd in, maar het beestje leed niet. Toen dat er aan zat te komen heb ik hem in laten slapen.

     

    Dat je nadenkt over inslapen omdat het je leven beperkt vind ik wel lastig, ik kijk daarin echt alleen naar het konijn. Dat het mij tijd en energie kost is het gevolg van de keuze om voor konijnen te kiezen, dat zo'n beestje altijd iets heeft kan die niks aan doen. Wie ben ik dan om te zeggen jij mag niet meer leven, want het kost mij teveel moeite? Nee, dat gaat er bij mij niet in, het moet echt lijden zijn voor het konijn.

     

    Qua geld, ik doe altijd alleen dingen die van belang zijn voor de behandeling van het konijn. Medicatie, opname, onderzoeken om dingen uit te sluiten of te bevestigen. Maar als het niks verandert aan de behandeling dan laat ik het wel eens zitten. Je moet het financieel ook allemaal maar kunnen dragen.

     

    Ik vind chagrijnig doen als er medicatie in moet niet gek, het klinkt ook een beetje als het karakter van je konijn. Toen ik vorige week mijn konijn aan een gasbuik moest behandelen had ik op een gegeven moment ook zoiets, je kunt het weer zelf, dus ik ga je geen stress meer aan doen. Dat is ook net een haai als er medicatie in moet en hij was heel argwanend geworden. Nu komt hij gewoon weer knuffelen 🙂

     

    Mijn advies is ook, ga eens met de dierenarts praten wat voor opties er zijn. Kijk, stel je kiest nu voor inslapen dan heeft je ram weer een nieuw vriendinnetje nodig. Los daarvan zijn inslapen, cremeren en een nieuw konijn aanschaffen ook niet gratis, dan ben je ook een paar 100 euro verder. Linksom of rechtsom kost het dus hoe dan ook geld, wat je ook kiest. Ik denk dus dat je het beste kunt kijken naar de levenskwaliteit van je konijn en misschien ook wel de voeding. Kijken of je dingen kan doen om de gebitsproblemen te verminderen.

     

    Ik zal net als jou altijd kiezen voor mijn konijn. Dus als ik kies voor inslapen doe ik dat uit liefde voor haar, om haar rust te geven. Maar konijnen kunnen helaas niet praten. Dat zal het soms zoveel makkelijker maken. 
     

    wat fijn dat jouw konijn jou daarna wel nog accepteert. Wij geven altijd medicatie samen en als mijn konijn mijn vriend al ziet gaat ze stampen en rent ze weg. Dit maakt het allemaal zo lastig. Die gas en haken daar komt ze steeds wel bovenop maar omdat het best veel is heeft ze best veel stress. 
     

    als wij kiezen voor inslapen, dan zal ik mijn ram zsm koppelen aan een nieuw konijn uit de konijnenopvang. Ik vind geld minder belangrijk dan het leven van een konijn. Voor zowel mijn man als vrouw. al is 850 euro in een paar maanden tijd best pijnlijk. 

  13. 1 uur geleden, Evee zei:

    Ik denk dat jouw verhaal voor veel konijnenbaasjes herkenbaar is. Het is het grote nadeel van konijnen houden. Soms heb je geluk en tref je konijntjes die eigenlijk alleen voor vaccinatie/castratie bij een dierenarts komen en zo zonder problemen mooie leeftijden behalen. Maar soms tref je een "kwakkelkonijn". Dan heb je inderdaad veel zorgen, ze zijn zo kwetsbaar, ben je vaak bang dat je ergens iets over het hoofd ziet of een foutje maakt. De kosten lopen op, de laatste tijd zijn dierenartsen niet goedkoper geworden. Dat heeft best invloed op hoe je je zelf voelt als baasje.  Lastige dilemma's. 

     

    Hoe is de kwaliteit van leven? Zijn er wel dingen waar ze plezier in heeft? Hoe vaak is het nodig dat ze geopereerd moet worden en hoe snel / hoe volledig is het herstel? En hoe ziet de verwachting voor de toekomst er uit?  Welke kwaaltjes zijn er nu precies? Weet je wat de oorzaak is van de gasbuik? (de gebitsproblemen?) Is er een permanente oplossing mogelijk die minder vaak herhaling geeft van de klachten? Heb je het al met je dierenarts besproken? 

     

    Dank je voor je bericht. Ik vond het best lastig om dit te opperen, omdat ik echt het beste met mijn konijnen voor heb. 
     

    ik vind het lastig om te zeggen hoe de kwaliteit is. Ze doet wat ze moet doen, maar ze maakt geen binkys bijvoorbeeld, haar man doet dat wel veel. In de ren hebben we zand. Soms veeg ik alles aan en gaat ze fanatiek graven, zodat het er precies hetzelfde uitziet als voorheen. Maar geen idee of ze dat leuk vindt of dat ze mijn idee gewoon heel stom vindt. We hebben het ‘geluk’ dat ze maar eens per acht maanden aan haar haken wordt geopereerd. En het herstel is dan zeker een week incl naar binnen + medicatie. Maar ze heeft vaak dagen dat ze slaperig in haar hok ligt en niets wil eten. Dus ik in paniek en dan ineens na een paar uur gaat ze wel eten, alsof er niets is gebeurd. Dat blijf ik vreemd vinden. Dit lijkt een losstaand iets. 
     

    ik denk dat ze nu gas heeft gekregen omdat ze een tijd binnen zaten omdat de ram geopereerd was (ongelukkige val in het hok waardoor z’n tand scheef stond, dood was gegaan en was gaan ontsteken) en dat het naar buiten brengen te stressvol was? Maar dit was dus laatst ook. Na de haken. Operatie ging goed, maar na het terugzetten kreeg ze gas. Maar ze buiten in de ren laten is geen optie, want de ren is 8m2 en haar twee keer per dag vangen is nog stressvoller.
     

    Toen ik zondag naar de spoed ging heb ik haar kiezen laten nakijken, daar was niets te zien. De maand ervoor ook niet toen we de jaarlijkse vaccinatie hadden. Ik heb een hooisoort gevonden die de konijnen erg lekker vinden en daardoor het langer duurt voor zij weer geopereerd moet worden. 
     

    mijn dierenarts geeft aan dat haken weghalen de beste oplossing is. Tanden/kiezen eruit is hij geen voorstander van. Welke opties zijn er volgens jou?

  14. Mijn vrouwtje is bijna zes jaar. Vanaf dat zij klein was, had ze altijd iets. Gasbuik, haken, chagrijnig, niet lekker etc. Ze is dus best vaak geopereerd. En als ze een operatie heeft gehad duurt het herstel in vergelijking met haar partner altijd lang. Ik vind haar best pietluttig 😄. Haar man had grote haken en een ontsteking en at gewoon door en zij stopt al met eten met een mini haak. In maart dit jaar hebben we haar aan haar haken laten opereren. Operatie is goed gegaan, maar uiteindelijk stopte ze weer met eten en moest ik twee keer terug naar de dierenarts. 600 euro lichter. Op het moment is ze weer ziek. Ze heeft een gasbuik. Ik merk dat ik het echt zwaar vind. Ze heeft altijd iets. Het is een bang konijn en ook vaak chagrijnig naar haar partner. Ik vraag me af waar ik het allemaal voor doe. Haar steeds weer aan de praat krijgen voor mezelf of voor haar? Ze is nu ook zo boos als we medicatie moeten geven dat ze in het spuitje bijt. Dit deed ze voorheen niet. Ik vraag me af of zij er nog wel zin in heeft. Ze is ook zo bang (geworden). Ik weet niet zo goed waar ik heen wil met mijn verhaal, maar ik merk dat ik er echt heel naar van wordt. Ik heb zoveel en zo vaak stress om haar. Het belemmert mijn dagelijks leven. Ik heb zo veel voor mijn konijnen over, maar ze maakt het mij zo lastig. Kan je zeggen dat een konijn ondraaglijk lijdt? Ik hoor graag jullie tips, ervaring, mening etc. 
     

    We hebben overigens een zeer goede dierenarts. De beste van noord Holland 

  15. Bedankt iedereen voor het uitgebreid reageren. Jammer dat er geen perfecte oplossing is tegen vliegen.
     

    Mijn konijnen hebben een goede gezondheid, geen lange vacht oid en ik haal twee keer per dag alle keutels en plasjes uit de kooi. Ik kijk regelmatig hun kontjes met een spiegeltje onder de billen 😅. En misschien dan toch maar een keertje sprayen als ik echt veel vliegen zie. Een vliegenval is ook een goede tip, deze ga ik halen.

     

    4 uren geleden, Kolino zei:

    Zelf ben ik heel geïnteresseerd in kruiden en ik weet dat er inderdaad kruiden en planten zijn die dat soort ongedierte weren. Meestal zijn dat echter planten die giftig of niet geschikt zijn voor konijnen. Dus ik vraag me af wat er in zit, daar is deze verkoper naar mijn idee niet zo open over. Ontwormen heb je weer andere planten voor dan om vliegen te weren. Het is een leuk idee en in theorie zou het kunnen, maar of het werkt, geen idee. Ik vind het knap dat ze het allemaal in 1 zakje heeft zitten.

     

    Als je echt een konijn hebt dat gevoelig is voor maden, dan zou ik persoonlijk toch voor de spray gaan. Maar ik snap ook zeker je overweging om het op een natuurlijke manier aan te willen pakken. Maar wat als het toch niet voldoende werkt? Ik vind dat zelf een te groot risico. Heel eerlijk, ik heb het niet zo op deze verkoper vanwege het gebrek aan openheid van wat ze precies in de mixen stopt. Je zou het maar eens zelf nabootsen! Stuk goedkoper, dat wel 😉

    Ik kan inderdaad niet veel vinden op de site welke kruiden erin zitten. Behalve dit: inhoud 18 soort kruiden met o.a goudsbloem, weegbree, boerenworm kruid, olijfblad en nog veel meer.

    Waar ik dus niets wijzer van word. 

  16. Ze is sinds vanmiddag weer lekker buiten. Heerlijk bakken in de zon met haar man. Alsof er niets gebeurd is!

     

    Toch wel raar hoe het is gegaan. Dit is de vierde keer dat ze aan haar haken is geholpen en we kregen altijd pijnstilling en ciseral mee. Denk dat er een foutje is gemaakt. Volgende keer haal ik haar zelf weer op 😄

  17. Mijn konijn is vanmiddag aan haar haakjes geholpen. Omdat mijn vriend weg is met de auto, hebben mijn ouders haar opgehaald. Toen ze thuiskwam bleek het dat ze helemaal geen medicatie mee heeft gekregen. Normaal gesproken krijgen ze altijd pijnstilling toch? Ik heb Evt nog een dichte novocam kat (voor mn cavia) kan ik dit gebruiken en welke hoeveelheid?

     

    Dit is de factuur. Ze heeft daar pijnstilling gehad zo te lezen.

     

    Metacam 0,5 % injectie / ml

    Metomotyl 5 mg/ml injectie / ml
    Sedastart 1 mg/ml / ml

    Anaestamine 100 mg/ml / ml

    Sedastop 5 mg/ml / ml
     

     

  18. Hallo,

    mijn voedster is vandaag aan haar haken geopereerd. Dit is helaas al de vierde keer en zij is daarna altijd heel slap. Ik moet haar echt op gang brengen met dwangvoeding. Ik ben vergeten bij de DA dwangvoeding mee te nemen. Ik heb nog een dicht zakje critical care tht april 2020. Kan ik dit nog geven? Of beter haar eigen voer door de vijzel en nat maken? Zij krijgt versele laga complete en ik heb een zak care + liggen.

     

    ook heel fijn de ciseral is ivm Corona niet leverbaar, dus ik heb nu laxatract meegekregen. Waar de kans aanwezig is dat ze aan de diarree gaat....

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .