Ga naar inhoud

Mudkip

Members
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    3

Berichten die geplaatst zijn door Mudkip

  1. Ik zou het inderdaad niet doen. Bounty en Twix gingen, toen we nog op vakantie mochten, af en toe naar mijn ouders toe. Dat was ook 2 uur rijden met de auto. Dat was ongeveer 1 a 2 keer per jaar en daarnaast hadden ze nog 1 keer per jaar een autoritje naar de dierenarts. Ik denk dat Bounty de eerste 2x in de auto alles (inclusief Twix) onderpieste van de stress. Ik denk wel dat ze er een beetje aan kunnen wennen, want als Bounty nu een keertje de auto in moet, dan gaat ze lekker slapen. En ze komt ook heel relaxed uit haar reismandje, gaat meteen eten en rondsnuffelen. Maar dat is als ze met mij mee rijdt, wat ze dan denk ik gewend is. Mijn ouders hebben de konijnen ook een keertje vanuit mijn huis zelf meegenomen (echt heel lief), maar toen hebben Twix en Bounty na aankomst bijna een hele dag niet willen eten van de stress. Mijn ouders zich zorgen maken natuurlijk. En uiteindelijk komt het dan wel goed, maar sindsdien rijden ze alleen met mij mee haha. Nu heb ik wat vrienden in de buurt wonen, dus bij een eventuele volgende vakantie zou ik zeker eerst aan hun vragen of ze bij mij aan huis kunnen komen voor de verzorging van de konijnen. Maar goed, lang verhaal om te zeggen dat ik het afraad haha. 

  2. Buddy (mijn nieuwe konijn) is tammer dan Bounty. Bounty was eerst samen met Twix en ze waren allebei al rond de 3 toen ik ze kreeg. Mij was al verteld dat ze niet van aaien houden en al helemaal niet van optillen en dat is bij Bounty nooit echt eruit gegaan. Ze komt graag kijken of ik eten heb, maar daar blijft het bij. Twix is onlangs overleden en Bounty is gekoppeld aan Buddy. Buddy is een stuk jonger en ik merk dat hij veel nieuwsgieriger is naar mij, mijn vriend, de hond van mijn vriend 😂. Ik kan hem wel lekker lang over zijn bolletje aaien (Bounty tolereert het als ze aan het eten is) en hij zou me het liefst van top tot teen af snuffelen. Opvang konijntjes hebben vaak een geschiedenis en die van Buddy en Bounty is bij allebei best heftig, dus ik neem absoluut genoegen met wat ze mij geven. 

  3. Ik denk dat ze het ook wel kunnen. Als ze mij zien of horen dan stormen ze naar voren (vooral omdat ze altijd eten van mij krijgen denk ik). Gaan ze aan mijn handen of voeten snuffelen of in mijn broek klimmen. Als mijn vriend naar buiten gaat voor een sigaretje dan blijven ze zitten of rennen ze zelfs achter het hok. 

    • Vind ik leuk 1
  4. Ik had al eerder hier gepost, maar inmiddels ook een en ander veranderd. Twix is dit jaar helaas overleden, voor Bounty hebben we een fijn nieuw vriendje bij de opvang gevonden. Zijn naam is Buddy. Omdat ik ook sinds een tijdje een vriend met hond heb, heb ik de ren naar de achterkant van de tuin verplaatst, om de konijnen zo min mogelijk stress van de hond te laten hebben. Ze hebben inmiddels wel al een beetje kennis gemaakt met de hond. Buddy vond het nog wel interessant en kwam lekker snuffelen, maar Bounty moet er niks van hebben. Goed besluit dus om het verblijf te verplaatsen 😅. Ze hebben ook een groter hok gekregen en op de dagen dat de hond er niet is, krijgen ze gewoon de hele tuin. 

    E100DB30-A2DA-4ED4-8F62-366B8D26F7F0.jpeg

    • Vind ik leuk 2
  5. Leuk om te lezen! Tot vorig jaar kregen ze 2x per dag een gemengde schaal (omvang voerbak hond) met rucola, witlof, andijvie en drie schepjes brokken. En vers water. Hooi kon ik toen om de dag bijvullen. Vanaf vorig jaar krijgen ze 1x per dag zo'n schaal en ik merk dat het hooi nu een stuk sneller op gaat. Water en hooi check ik gedurende de dag of er wat bij kan. Toevallig gisteren bij de dierenarts op de weegschaal geweest, de een is niks aangekomen of afgevallen en bij de ander zat een onsje verschil 🙂 

  6. Die van mij zijn gisteren geweest, Bounty had alles (inclusief zichzelf, die dierenarts en Twix) ondergepiest... :'). Ieder 2 prikjes gehad, maar de dierenarts zei dat inderdaad dat het 'binnenkort' naar 1 prikje ging. Ik had nog wat extra's bij de dierenarts gekocht, maar ik denk dat ik rond de €35 per konijn kwijt was (inclusief het consult wat ze dan meteen doen: gewicht checken, gebit bekijken, buik voelen, hartje beluisteren). 

  7. Ik weet niet hoe, maar hij is weer helemaal opgeknapt. Gisteravond kreeg ik nog het nieuws dat zijn temperatuur omhoog was gegaan, maar hij nog niet had gegeten of gepoept en dat ze hem een nachtje daar zouden houden. Ik ben toen erheen gegaan om de medicijnen af te geven. Ik heb ook wat van zijn lievelingskruiden gebracht en een stukje wortel met loof eraan, dat vindt hij meestal heerlijk. Vanochtend kreeg ik het geweldige bericht dat mijn kruiden en loof er niet meer lagen, maar wat er wel lagen waren... keuteltjes! Hijzelf was blijkbaar helemaal klaar om zichzelf uit het hok de lanceren. Inmiddels zijn hij en Bounty weer herenigd en het is helemaal gezellig. Ze wassen elkaar om beurten. Bounty zit gewoon in hun oude konijnenritme, lekker te suffen. Twix daarentegen rent opgetogen door de ren (met 27 graden maar goed), of wast zichzelf fanatiek (is er natuurlijk niet echt van gekomen de afgelopen tijd). Net zag ik hem zitten, niet met van die verkrampte pootjes maar in een bunnyloaf-houding (dat ik ooit zo blij zou zijn om een nijn in een bunnyloaf te zien zitten). Ik hou het nog wel goed in de gaten en blijf ook ciseral geven de komende dagen, maar ik ben natuurlijk heel blij en opgelucht dat het deze keer een happy end had! 

  8. Dankjewel Evee. De klimop staat gelukkig niet bij de ren, maar ze mogen iedere dag los door de hele tuin. Waar haagbeuk staat en klimop. Dus zo kon hij eraan komen. Bounty probeerde niet van de klimop te eten, dus vandaar dat ik die link had gelegd. De dierenarts heeft net een update gegeven. Hij heeft nog niet gegeten, drinkt wel, en oogt alweer wat levendiger na zijn glucose-injectie. 

  9. Twixje is vanochtend vroeg overgenomen door de dierenarts. Gisterochtend was hij nog helemaal actief, rennen door de tuin en op zijn eten aanvallen (al zal er toen denk ik wel al iets goed fout hebben gezeten). Toen ik ‘s middags terugkwam uit werk lagen ze beiden te suffen, maar dat doen ze eigenlijk elke dag sinds ik ze heb. Toen hij ‘s avonds bij het openmaken van de ren bleef liggen en niet op zijn salade afkwam, ben ik met hem naar de spoedpost van de dierenarts gegaan. Daar bleek hij last van gas te hebben. Hij kreeg een pijnstiller, ik kreeg allemaal spullen mee naar huis (metacam, ciseral) met de instructie om hem binnen te houden en hem te dwangvoeren als hij na een uur niet wilde eten. Hij heeft niet gegeten, wel netjes wat porties dwangvoer gedurende de nacht. Ik had een snuggle safe klaarliggen, daar heeft hij tegenaan gelegen en ook Bounty kwam vaak tegen hem aanliggen. Maar het viel me op dat hij niet poepte. En aan zijn houdingen te zien had hij best wat pijn. Dus ik heb de dwangvoeding wel aan hem overgelaten. Hij slobberde steeds netjes een spuitje of twee leeg en gaf dan aan dat hij niet meer wilde door zijn hoofd weg te draaien of met zijn pootje mijn hand weg te duwen. Maar toen er na 3 sessies geen ontlasting kwam, ben ik er na het voermoment om 4 uur snachts mee gestopt. Toen de ciseral ook niet aansloeg, vanochtend vroeg weer meteen naar de dierenarts gegaan. En zij heeft hem nu overgenomen omdat hij aan het afkoelen is. Ik had Bounty ook meegenomen naar de dierenarts vanochtend, gisteravond was Twix alleen en toen kroop hij helemaal in mijn trui bij de dierenarts, zo eng vond hij het. Uit Bounty haalde hij wel heel veel steun, in de zin dat hij rustig was zolang hij maar dicht bij haar mocht blijven. Maar toen ze werden gescheiden waren ze natuurlijk weer allebei bang. De dierenarts gaf aan dat hij in een warm huisje wordt gestopt en ook glucose krijgt, maar dat de prognose niet goed is. Ik voel me er zo rot over, over alles. En schuldig. We hebben een beetje klimop in de tuin en ik weet dat Twix er in het begin, toen ze een maandje geleden kwamen en los mochten in de tuin, een beetje aan de randjes knabbelde. Ik heb de klimop daarna afgeschermd zodat hij er niet meer bijkon, maar dat spookt door mijn hoofd. Dat de gasvorming daardoor is ontstaan. Dat ik hem daarin tekort ben geschoten. Een heel lang verhaal, maar ik wilde het even graag kwijt. Ik had gistermiddag nog allemaal plannetjes gesmeed om dit weekend hun ren om te gooien en anders in te richten, maar dat lijkt allemaal ineens zo lang geleden.

  10. Heel herkenbaar dit! Ze mogen van mij ook los in de tuin en op 1 avond heb ik ook een uur lang achter eentje aangehobbeld om haar in de ren te krijgen. Was voor niemand leuk. Uiteindelijk heb ik het ook ‘opgelost’ door haar met twee panelen van een losse ren op te drijven. Nu doe ik het wat slimmer met voer. Ze mogen in de tuin voor hun ochtendvoeding en hun avondvoeding, ongeveer een uur lang per keer. Ze weten inmiddels dat ze het voer alleen in de ren krijgen. En ze weten wanneer het voer komt. Dan gaan ze bij de achterdeur wachten tot ik met het bakje kom en hobbelen zo achter me aan de ren in. Meestal tenminste. Er zijn nog steeds momenten dat ik toch even met brokjes moet schudden om de aandacht te krijgen :’) Maar ik loop nu niet meer achter ze aan en dat is inderdaad voor hun veel fijner. 

    • Vind ik leuk 1
  11. Ik heb vandaag een zandbak voor ze gemaakt. Daar kropen ze dan wel weer gezellig samen in. Zij aan zij graven. En ik zag ze vandaag (voor het eerst) samen dicht tegen elkaar aan een dutje doen op het Ikea bedje. :) zolang zij hem niet steeds probeert te rijden kunnen ze wel een beetje klef zijn! 

    • Vind ik leuk 1
  12. Dankjewel voor jullie reacties weer! Er valt nu veel op z’n plek. Ik begreep dat zij altijd de baas van het stel was, maar blijkbaar wordt dan nu de rangorde opnieuw bepaald. Ze hadden vanochtend weer een momentje waarbij zij op hem wilde rijden en hij dat niet pikte. Beetje nippen in elkaar en uiteindelijk rende ze weg. Zo eindigt het meestal, met dat hij haar wegjaagt. Hopelijk geeft een van de twee zich snel gewonnen en komt de rust weer helemaal terug :) ik heb overigens nog nooit gezien dat zij hem waste, dus dat hij haar waste zal ook wel met de rangorde te maken hebben gehad. 

  13. Ze zijn geen broer en zus. Schelen een half jaar. Ik begreep wel dat zij er als baby bij is gekomen en dat ze vanaf toen een koppel waren. Ze zijn 2-2,5 jaar oud. Kan er dan nog een late pubertijd komen? Ik hoop het zelf van niet... maar ik blijf het in de gaten houden. Wat ik wel had begrepen is dat zij wat dominanter was en hij meer verlegen. Dat was in het begin zeker zo. Hij rende van me weg en bleef in zijn hok zitten voor rust en zij stond bij mijn voeten te bedelen om eten. Maar nu is het eigenlijk bijna andersom. Ze pakt nog wel graag eten van me aan, maar laat zich net wat minder graag aaien dan hij. Hij bijt haar regelmatig in de kont en sinds kort weigert meneer dus botweg om haar te wassen. In het begin jaagde hij haar soms ook het nachthok uit, of hij jaagde haar de hele ren door, dat heb ik gelukkig al een tijdje niet meer gezien. Maar ze vechten niet en zitten het grootste deel van de tijd wel rustig bij elkaar. Ik hoop gewoon niet dat ik onbedoeld als leek iets heb gedaan om de dynamiek te verstoren...

  14. Dankjewel voor je reactie! Ze zijn al een koppel vanaf hun babytijd en ze waren altijd heel close. Bij mij zijn ze inderdaad meer 'huisgenoten', die het ook wel gewoon leuk hebben met elkaar :). Ik had misschien gehoopt dat het kleffe meer terug zou komen en het kibbelen weg zou gaan nu ze juist meer lijken te gaan wennen aan mij en aan hun nieuwe omgeving, maar ik laat ze inderdaad gewoon hun gang aan. En inderdaad lekker de tijd nemen, misschien ga ik die innige verliefdheid tussen hun toch nog een keer zien :D 

  15. Hier ook waterbakken en ze worden 2x per dag ververst. Als ik ze wat meer aan de rand zet blijven ze schoon, maar er wordt meer gedronken als ik ze op een plek zet waar ze toch vaak langs hupsen. Alleen dan drijft er weleens een drolletje in :)

  16. Hoi, ik had een vraag over mijn koppeltje. Ik heb sinds een maandje twee konijntjes uit de opvang, beiden zijn twee jaar oud. Individueel doen ze het goed volgens mij en ze wennen steeds meer aan hun nieuwe omgeving en aan mij. Ik maak me om één ding wel een beetje zorgen. Bij het adopteren werd me verteld dat ze nog helemaal verliefd zijn samen, altijd bij elkaar willen liggen en in hetzelfde toilet kruipen. Dat heb ik nog niet gezien. Ze rennen elkaar soms achterna, bijten elkaar in de kont en in de nek. Hij jaagt haar af en toe weg bij het eten. In het begin waste hij haar nog wel regelmatig, maar als ze nu aan hem vraagt haar te wassen, kijkt hij even en wandelt dan gewoon weg. Naar mij toe worden ze wel steeds liever: ik mag ze aaien, ze komen enthousiast aanrennen als ze me met eten zien, ze nemen eten aan uit mijn hand. En ze durven er nu ook lekker bij te gaan liggen als ik in de buurt ben. Maar naar elkaar toe is het wat koeler. Op zich zitten ze wel vaak gezellig bij elkaar in dezelfde ruimte of ieder in hun eigen toilet naast elkaar. Er zijn wel tekenen van affectie dat ze kort de neusjes tegen elkaar duwen. Maar zo in love als me verteld was bij de opvang gedragen ze zich niet. Is het een kwestie van nog langer moeten wennen, of kunnen konijnen elkaar op een gegeven moment minder leuk vinden? 

  17. Hier de foto's van het buitenverblijf van Bounty en Twix. Omdat een deel van de ren met name 's ochtends en begin van de middag in het zonnetje staat heb ik er voor de afgelopen twee dagen een wit doek overheen gespannen. Boven de ren wil ik een moestuintje beginnen (we moeten een beetje praktisch indelen in een rijtjeshuistuin :$). Daar hebben we een constructie gebouwd zodat de hele boel wel blijft staan. 

     

     

     

     

     

    IMG_5612-1.jpg

    IMG_5613.jpg

    IMG_5598-1.PNG

    • Vind ik leuk 3
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .