Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal items

  1172
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Berichten die geplaatst zijn door Jamesthebunnybutler

 1. Ik lig er ook standaard om 21:00 of max 22:00 in, dat scheelt natuurlijk ook. En die verrekte honger inderdaad, die verpest sowieso het uitslapen. Maar ook tijdnood hoor, hoe doe je dat met boodschappen etc etc? Misschien scheelt het dat mijn zo dag vanwege Knaagspoor helemaal wegvalt dat ik tijdnood heb als ik er laat uit kom.

 2. 51 minuten geleden zei MichelleloveElmo:

  Ik heb echt super veel geslapen. De 1e nacht eigenlijk ook nog best veel voor mijn doen, behalve als ik op de wc zat. gister overdag echt wel paar uur geslapen en gister om 10 uur naar bed gegaan en behalve om naar de wc te gaan, pas om 8 uur weer wakker. Nou, dat is voor mij zeer uitzonderlijk!

   

  De tabletjes helpen erg goed tegen t braken, dus dat is fijn. Gister dus een mok kippensoep, eigenlijk alleen t bouillion, met een sneetje geroosterd volkorenbrood. Dat ging goed, maar had zeker niet meer moeten eten. 

  In kippensoep zitten van nature veel antioxidanten die helpen als je ziek bent. Dus vandaar de keuze voor kippensoep. Ook is het zout, waardoor je t vocht wat je drinkt beter opneemt.

   

  M'n buik maakt wel echt nog mega veel lawaai😂

  Fijn dat je wel goed slaapt. Dan voel je je misschien iets minder verrot. En ook fijn dat je wat hebt kunnen eten en het binnen hebt gehouden. Je zal wel vreselijk slap zijn met zo weinig voedsel haha. 

 3. Haha ik begrijp niet dat mensen zo laat uit bed kunnen komen 😂

  Ik ben standaard om 06:00/06:30 wakker en meestal ga ik er dan meteen uit. Als het een keer 07:30 word is het laat😉

  Wel heerlijk als je dat kan, ik deed het toen ik puber was ook

 4. Ik hoorde eens dat cola officieel gemaakt is om te drinken tegen misselijkheid. Of dat klopt weet ik niet, kan me er niks bij voorstellen met dat koolzuur.

  Als ik misselijk ben pak ik idd ook waar ik wel trek in heb. Ik kijk wel uit met heel heftige smaken, maar als ik zin heb in pizza dan probeer ik dat gewoon. Meeste mensen pakken een beschuitje om te beginnen, moest ik ook altijd, maar dat vond ik het alleen maar erger maken.

  @MichelleloveElmo kan je wel een beetje slapen?

 5. Ja, hier ook alle konijnen gevaccineerd. Ik heb wel getwijfeld wat ik met Dunya zal doen vanwege haar gezondheid, vorig jaar reageerde ze heftig. Toch vind ik het het risico op overlijden na vaccinatie waard, ik vergeef het me nooit als ik het niet doe en ze ziek wordt een kan er beter mee leven als ze te zwak is voor de vaccinatie.

 6. Als het gaat om coccidiose of een wormbesmetting dan is het het makkelijkst aan te tonen als je blindedarmkeuteks kan vinden. In principe hoor je die natuurlijk niet te vinden, maar als ze last van hun buik hebben laten ze die vaak wel wat sneller liggen. Gewone keutels kan je ook laten onderzoeken, alleen als daar niks uit komt wil dat niet zeggen dat er niks is. Het zegt dan dus alleen iets als daar wel een parasiet of iets in gevonden wordt. Bij bv coccidiose kan het ook zo zijn dat ze de ene keer diarree hebben en dan weer eventjes niet. Heb je een idee of ze ook afgevallen is?

  • Vind ik leuk 1
 7. Je zou in dit geval juist wel naar de dierenarts moeten gaan. Bij ratten maken ze tumoren soms open, maar belangrijker is dat een dierenarts een prognose kan geven en met jullie kan bepalen wat wijsheid is. Ook als het beestje niet genezen kan worden, kan het met pijnbestrijding misschien nog wel een tijdje vrolijk leven. Als dat niet meer gaat kunnen jullie altijd de keuze maken om het te laten euthanaseren. 

  Zoals hierboven ook aangegeven, echt naar de dierenarts gaan om onnodig lijden te voorkomen. Buiten dat je wettelijk verplicht bent om naar de dierenarts te gaan vind ik het niet eerlijk naar een huisdier toe als je hem de nodige zorg ontzegt. Dat diertje ziet eruit alsof het hartstikke veel pijn heeft en daar moet dus iets aan gedaan worden!

  • Mee eens! 4
 8. Haha ja Baloe breekt de hele dag de tent af omdat Dunya al het lekkers krijgt en hij niet 😅

  Sommige verse kruiden vindt ze inderdaad heerlijk, dus dat krijgt ze tussendoor ook wel. Is idd geen structurele oplossing en ik moet ook goed opletten denk ik dat het niet haar medicatie afzwakt of versterkt. Maar wellicht kan ik dat nog wel wat ophogen met de dingen die ze heel lekker vindt. Thanks!

 9. Ja dat heb ik inderdaad al eens geprobeerd, maar het maakte niet zo veel uit met de ss hoe goed ze ervan at. Qua prijs niet heel aantrekkelijk als het niet fantastisch werkt voor haar😂 maar ik kan natuurlijk wel weer eens een proefzakje proberen om te kijken hoe ze het nu aanpakt. Mevrouwtje is erg kieskeurig ook hoor... Baal ervan dat ze de Trovet niet meer pakt!

 10. Ik ga weer even een topic openen over Dunya, want ik zou graag jullie advies willen. Ter info: Dunya heeft een hartprobleem (waarschijnlijkheidsdiagnose) waarvoor ze een flinke dosis vochtafdrijvers krijgt (furosoral). Zij is een voskonijn met dus een lange en verschrikkelijke vacht, waardoor ze ook een grotere kans heeft op verstoppingen. Die heeft ze af en toe met kettingkeutels en dubbele keutels of erg kleine keutels. Daarnaast heeft ze regelmatig last van haken op haar kiezen en wordt ze daar dus eens in de zoveel tijd aan geholpen. Geen handige combi, want door haar hartfalen dat natuurlijk langzaam aan erger wordt, vermindert haar eetlust ook meer waardoor sneller haken op de kiezen. Ze heeft ook nog ondergewicht, ik schat dat ze ongeveer 2,4-2,5 kg zou moeten wegen en ze is van 1850 gram nu naar 2200 gram gegaan. Daar blijft ze nu een beetje hangen en ik vermoed dat de gewichtstoename deels ook vocht in haar lijfje is.

   

  Afijn, ik wil graag jullie advies over haar voeding, want ik zit er een beetje mee te stoeien.

  Dunya krijgt nu 's morgens 10 erwtenvlokken, 6 lijnzaadbrokjes en een schaaltje groenvoer waar ze samen met haar maatje ongeveer 2 uur over doet. Ze krijgen nog geen 50 gram per konijn, dus te veel is dat niet. Gedurende de dag bied ik haar op zo veel mogelijk momenten brokjes aan, omdat ze die heel slecht eet en ik wel wil dat ze genoeg binnen krijgt. Ik krijg er nu per dag ongeveer 24 gram in, wat neerkomt op 10 gram per kilo als ik van haar streefgewicht uit ga. Dat moet ik dan dus echt verdelen over 6 momenten ofzo, want vaak krijg ik er niet meer dan 10 brokjes per keer in. Soms meer, soms minder, ook afhankelijk van of ik overdag moet werken of thuis kan werken. Ze krijgt ss graanvrij, ik heb heel veel andere brokken geprobeerd en die wil ze niet of nauwelijks. Trovet pakt ze helaas ook niet meer. Eind van de middag krijgt ze dan nog een paar zonnebloempitjes of soms een lijnzaadbrokje. Hooi onbeperkt, diverse soorten gemengd en daar gooi ik 's morgens nog wat kruiden doorheen. Ze eet wel hooi maar wat minder dan voorheen, toen het nog wat beter met haar ging. De medicatie krijgt ze 3 keer per dag in een klein stukje banaan, anders neemt ze het echt niet. Meestal krijgt ze ook nog een selective meadow loopje of wat johannesbrood, papaja.

   

  Wat adviseren jullie? Meer lijnzaadbrokjes of zonnebloempitjes geven? Minder erwtenvlokken? Zowel ivm haar ondergewicht als regelmatige verstoppingen? Erwtenvlokken en lijnzaadbrokjes zijn de enige dingen die ze altijd aanpakt als ik iets aanbied. Groenvoer vaak ook, brokjes slecht.

   

  Ik hou natuurlijk ook goed in de gaten of het nog een konijnwaardig leven is voor haar hoor, maar op dit moment is ze echt nog vrolijk genoeg ondanks verminderde eetlust. Ze flopt af en toe nog heerlijk in het zonnetje.

 11. Gisteren is er een vergelijkbare vraag op het topic gesteld. Ik kan 'm zo snel even niet vinden, maar als je even zoekt in recente topics denk ik dat je het wel moet vinden. In dat topic hebben meerdere mensen advies gegeven.

 12. Oh joh wat vervelend. Ook heel vervelend dat de cisaral niet leverbaar is! Gadsie! Ik zou de critical care denk ik niet meer geven en liever gaan voor een papje van brokjes. Ik weet niet of dat gaat als je kokend water over de hrokken heen giet en dat laat afkoelen? En ik zou ook lekker verse kruiden aanbieden, dat eten ze vaak het snelst weer, ook na een gebitsbehandeling. Heb je pijnstiller meegekregen voor een paar dagen?

  • Bedankt 1
 13. Daar zou ik hartstikke tevreden mee zijn! Ik zou zeker niet gaan dwangvoeren. Bied haar voor je gaat slapen nog iets lekkers aan en zorg dat er tussen het hooi eventueel wat te smikkelen valt. Dat komt echt goed. Eventueel even op meerdere plekken hooi aanbieden, ik doe het weleens in een voerbakje.

  • Vind ik leuk 1
 14. Volgens mij kunnen ze standaard in de vriezer en werkt het net als koelelementen. Ik doe dat in ieder geval wel, haha...

  Je kan ze zonder hoes neerleggen, maar ook met. Het ligt aan wat jouw konijnen ermee doen wat handig is. Als je er een hoes omheen doet wordt het geen natte bende om de icepod heen, maar mijn konijnen gaan onwijs aan die hoezen lopen knagen om vervolgens niks met de icepod te doen (volgens mij krijgen ze het eerder warmer door de frustratie dan koeler haha). 

 15. Mijn hemel, ik kreeg net de schrik van mijn leven. Mijn vriend was aan het stofzuigen en ik stond in de badkamer toen ik een harde knal hoorde. Ik snel naar de woonkamer, zegt mijn vriend dat uit het niets een plank met boeken uit onze boekenkast naar beneden gestort is. De konijnen zitten heel graag in de kast, op het onderste plankje, dus ik ben zo blij dat ze er niet in zaten toen het naar beneden storrte... Dan waren ze hartstikke dood geweest. Straks maar een paar verhuisdozen kopen om alle boeken en spullen die in de kast stonden in te stoppen en gauw weg met die kast. Brr!

  • Verward 4
 16. Jaa het is fantastisch weer! De vogeltjes fluiten, konijntjes liggen languit te chillen. Prachtig! In de tuin begint ook alles lekker te groeien, dat wordt meteen een stuk gezelliger. Gisteren zag ik dat we weer een koolmeesje in het nestkastje hebben zitten. De kat van de buren ging er de hele tijd onder zitten toen ze buiten was, dus ik hoop dat dat straks goed gaat.

  Wij zijn een weekje vrij en gaan zometeen naar Delft wandelen om daar wat te eten en even naar wat winkels te gaan. Wordt een lange wandeling, want het is 11 km heen en 11 km terug. Ben benieuwd of we dat volhouden of dat we toch de bus terug pakken. 

   

  @Evee leuk hoor die cursus Spaans! Lijkt me een lastige taal, zeker als je geen talenknobbel hebt. Een gesprek voeren is ook hartstikke moeilijk, als je ermee gaat oefenen komt dat wel!

 17. Ja, ik heb het idd even uitgezocht. Als je huisarts een soort vinkje achter je naam zet als je onder één van de medisch risicovolle groepen valt dan word je uitgenodigd. Het maakt dan dus niet uit hoe erg de aandoening is. Omdat ik vanwege die afwijking dus opeens een chronische hartpatiënt ben krijg ik een uitnodiging. Moet je huisarts het wel goed registreren. Heel vervelend dat sommige mensen die best kwetsbaar kunnen zijn dan toch buiten de boot vallen.

   

  Zou idd ook kunnen dat huisartsen nog met de specialist willen overleggen of het wel kan vanwege medicijngebruik. Desondanks moet je ook best een heleboel invullen voor je naar je vaccinatie gaat en volgens mij dus ook of je bepaalde medicatue gebruikt.

 18. Het zou best kunnen dat hij nog last heeft van de vaccinatie. Ik heb twee konijnen die op het nieuwe vaccin wat heftiger reageren en een week wat minder eten. Pijn aan het gebit door even te kijken lijkt me niet, ik ga ervan uit dat ze alleen met een otoscoop gekeken hebben en niet met een bekspreider? Gebitvwas verder wel in orde?

  Het weer zou ook kunnen, maar zo warm is het natuurlijk ook niet dus dat lijkt mij niet heel waarschijnlijk.

  Bij mij wisselt het ook heel erg hoe ze hun biks eten, ik weet ook niet waar het aan ligt. Eentje eet 's morgens standaard geen biks en wil pas in de loop van de dag, terwijl ze in de ochtend wel hooi en groenvoer wil eten.

  Als ze het onderste uit de zak niet lekker vinden zijn ze wel heel erge aanstellers hoor haha. Ik zou het even in de gaten houden. Zo lang andere dingen goed gegeten worden zou ik het nog even aankijken. Als het blijft dan iets medisch uitsluiten. Keutels zijn ook oké? Hooi en groenvoer worden wel gegegen?

 19. Wat erg, sterkte met het verlies. Dapper dat je meteen aan het welzijn van jouw overgebleven konijn denkt. Als ik het goed heb gelezen heb je nu nog een gecastreerde voedster toch? Ik raad je aam om naar een goede opvang te gaan voor een speeddate of koppelvakantie. Ze wordt dan gekoppeld aan een rammetje dat bij haar pas. Ook bij een opvang zitten vaak jonge konijnen, bijvoorbeeld uit een gedumpt nestje. Bij een goede opvang weten ze wanneer een konijn oud genoeg is om te koppelen en gaat hij dus niet te vroeg weg. Als je echt nog een jong konijn wil dan moet je er wel rekening mee houden dat hij nog in de puberteit komt en de koppeling dan alsnog mis kan gaan, ondanks dat het eerder goed gegaan is. Om die reden vind ik dat zelf niet een prettig idee. Overigens zegt de leeftijd eigenlijk niks over hoe tam een konijn wordt. Ik heb in de opvang waar ik vrijwilliger ben genoeg baby's gezien die gesocialiseerd werden, maar uiteindelijk toch angstig waren of gewoon niet geaaid wilden worden. Dat had dan echt te maken met het karakter. Er zijn ook konijnen van bv een jaar of 2-3 die al super tam zijn in de opvang. Maar ook konijnen die het in de opvang niet naar hun zin hebben en bij iemand thuis helemaal opbloeien. Leeftijd zegt daarom dus echt niet zo veel. Ik zou zeggen neem contact op met een opvang en geef je voorkeuren aan. Er zit vast een rammetje dat bij jullie (en vooral bij je voedster!) past. Een nieuw konijn bij een fokker of dierenwinkel aanschaffen raad ik echt af, omdat je niet zomaar een willekeurig konijn bij een voedster kan zetten. Misschien nog overbodig, maar een ram moet gecastreerd zijn voor hij gekoppeld kan worden, ook als de voedster al gecastreerd is. Ongecastreerde rammen zijn vanwege hun gedrag niet te koppelen.

   

  Nogmaals sterkte en ook succes!

   

  • Mee eens! 4
×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .