Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.592
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  14

Berichten die geplaatst zijn door Jamesthebunnybutler

 1. Ik zou aan EC denken, maar toch ook aan een tumor of ontsteking ergens. Maar eerder aan EC met ook dat oog. Afwijkend drink- en plasgedrag hoef je niet te zien he, ook niet als de nieren aangetast zijn. Dunya dronk met ernstig nierfalen haast niets en plaste ook niet meer, alleen heel waterig. Maar meestal zie je dat natuurlijk juist wel.

  Ik zou ook zeker het drink- en plasgedrag in de gaten houden het weekend en daarna denk ik toch een preventieve kuur starten. Dat is het minst invasief en het meest waarschijnlijk. Regelmatig blijven wegen om te zien in hoeverre en hoe snel het gewicht verder daalt. Bij mensen is afvallen zonder duidelijke oorzaak ook een alarmbel, dus ik vind het gek dat de dierenarts daar totaal niet moeilijk over doet. 

 2. Ach wat verderietig en toch een beetje onverwachts ook. Heel veel sterkte met het verlies. Super dapper dat je zo snel weer gaat koppelen. 

  • Bedankt 1
 3. Helemaal eens met bovenstaande. Verstandig dat je nu besluit om een rammetje te ruilen voor een voedster. Ik denk overigens dat ruilen niet gaat maar dat je zowel afstandskosten moet betalen als adoptiekosten. Misschien ook niet, maar ik zou er wel rekening mee houden. Dit omdat alle dieren door een dierenarts gezien worden en daar dus kosten voor gemaakt worden. 

   

  Sterkte ermee, hopelijk straks een blij koppeltje. Dapper ook van je dat je deze keuze maakt voor het welzijn van de konijnen. 

  • Mee eens! 1
 4. Ik zou hier toch even heel goed over nadenken, dit klinkt als een heel slecht plan. De voedster is direct na de bevalling weer vruchtbaar, dus als de ram nog bij de voedster zit kun je er de donder op zeggen dat ze nu alweer zwanger is. Ik mag hopen dat je dat niet wil, zowel voor het welzijn van je voedster als voor jezelf. 

  Als je zo door gaat zit je binnen no time met 100 konijnen opgezadeld. Als de rammen niet gecastreerd zijn, zullen alle voedsters zwanger worden en dat dus van hun vader of broertjes! Dat gaat sowieso grote gezondheidsproblemen opleveren. Daarnaast is er al zo veel konijnenellende en puilen asielen uit. 

   

  Wat mij betreft heel onverstandig dit en ook echt heel erg zielig voor mama konijn! Realiseer je alsjeblieft wat je haar aandoet. 

  • Vind ik leuk 1
  • Mee eens! 5
 5. Ik heb ook konijnen die standaard op doeken en andere zachte dingen plassen, ondanks dat ze verder super zindelijk zijn. Eigenlijk al mijn binnenkonijnen hebben dat gedaan. Geen bevredigend antwoord, maar ik weet niet waarom. Ze gaan altijd wel helemaal los met graven op dat soort materiaal en bijten eraan. Misschien een stukje frustratie en heeft het een geurtje door wasmiddel of zoiets waardoor ze het doen? Geen idee!

 6. Hoi, dit klinkt als een typisch geval van ongecastreerd rammetje. Of is hij wel gecastreerd? Rammetjes die niet gecastreerd zijn, kun je zelden zindelijk maken, die poepen en piesen overal en sproeien soms. 

  Mijn advies is om hem te laten castreren als dat nog niet gebeurd is (en daarna aan een vriendinnetje koppelen in de opvang als hij nog geen vriendinnetje heeft).

   

  Verder is het goed om naar zijn ruimte te kijken. Leeft hij altijd los in de woonkamer? Of heeft hij een ren/kooi waar hij in zit en waar hij soms uit mag als je thuis bent? Dat kan namelijk ook onzindelijkheid uitlokken. 

   

   

 7. Volgens mij doen we dat niet meer, in ieder geval niet in het hoogseizoen. Ik geloof dat het alleen met een koppelvakantie kan, maar ik ben er niet zeker van. 

  Weet dat ze op het Knaagspoor ook niet de intensieve verzorging kunt bieden die je thuis kunt bieden. Op zondagmiddsgis er bv niemand meer tot de volgende ochtend, dus dan hebben we er niet heel veel zicht op, zou ik zelf niet fijn vinden. Is je oppas goed bekend met konijnen? Dan zou ik dat zelf denk ik toch eerder doen dan naar Knaagspoor brengen. 

 8. Wanneer heeft ze voor het laatst iets gegeten? Als dat gisterenavond was, moet je echt vandaag naar de dierenarts. Anders kunnen de darmen stilvallen en/of kan er gas ontstaan, dat is een levensbedreigende situatie. Geruststellen kan ik je dus helaas niet. 

   

  Als dit vaker voorkomt wil ik je adviseren om nog eens kritisch naar het voer te kijken. Knaagsticks bevatten veel suiker en ongezonde toevoegingen, die zouden buikpijn kunnen triggeren. Ook vraag ik me af hoe goed de biks zijn die je haar geeft. Hoeveel geef je hiervan per dag? Je zou eens in de webwinkel kunnen kijken naar brokken, de brokken die verkocht worden daar zijn allemaal oké (je kan uiteraard ook ergens anders bestellen/kopen, maar meer om een indruk te geven van wat goede brokken zijn).

   

  Heeft snufje een konijnenmaatje?

   

  Succes en sterkte met haar!

 9. Is er bekend wat voor gebitsproblemen het zijn? Dat maakt wel uit in of je verwacht dat er hooi gegeten kan worden. Een alternatief is geplukt gras, maar in dit geval zou ik daar ook heel voorzichtig mee zijn vanwege de kans op gas en diarree. 

 10. Gadverdarrie, dat is dus niet zoals ze hoort te zijn. Wat ik me opeens nog afvraag is of er ook in haar oren gekeken is. Dat zal wel, maar ik wilde het toch nog even noemen. Het is een hele vervelende puzzel aan het worden zo en het levert te weinig uitsluitsel op. 

  Je zei dat er wel keutels gevoeld werden, maar dat die er niet zo goed uit komen. Misschien kun je nog overleggen of je haar een paar keer zou kunnen laxeren. Waarschijnlijk heb je dan niet de oorzaak te pakken, maar mogelijk komt er dan wel een hoopje keutels uit. 

   

  Veel sterkte weer.  Niks zo rot als een konijn dat niet lekker is en waarbij je niet achter de oorzaak komt. 

  • Bedankt 1
 11. Ik ben er in dit geval ook een beetje bang voor, maar ik heb toch wel een paar konijnen gehad die even een dag of twee nodig hebben voor ze echt snappen dat ze weer kunnen eten. Maar de meeste konijnen gaan inderdaad weer heel vlug eten. Het kan natuurlijk dat de haakjes ontstaan zijn door het slechte eten en dat dat niet de oorzaak is, maar een gevolg.

  Wat een drama. Hoe is haar gedrag verder?

  Wat geef je nu nog aan medicatie?

  • Bedankt 1
 12. @Kolinoklopt, maar als ze er klachten van hebben zie je het meestal wel in de keutels terug dacht ik. 

  Coccidiose is ook iets waarbij ze normale keutels zouden kunnen hebben, ik weet dat iemand dat ooit gehad heeft hier. Was jij dat niet?

  Toch klinken de haakjes nu iets logischer, dus laten we dat blijven hopen. 

  • Vind ik leuk 1
 13. Ik moet opeens ook nog denken aan coccidiose. Vaak zie je dan hele dunne diarree, maar er zijn ook konijnen die zich gewoon mwah voelen en redelijk normale (maar kleinere) keutels hebben. Zou je ook nog kunnen overwegen. Ik kan me ook wel voorstellen dat je niet voor bloedonderzoek kiest nu. Daarmee zie je vooral dingen aan de lever en de nieren en infecties zie je er idd niet altijd in en als je ze wel ziet weet je niet wat er dan precies mankeert. 

  Moeilijk hoor, wat balen dat ze niet echt opknapt. Gelukkig eet ze wel wat zelf, maar op deze manier kan ze natuurlijk niet doorgaan. 

  • Bedankt 1
 14. Oh wat rot joh! Ik moet ook denken aan iets met het hart, maar dat zou je op de röntgenfoto moeten hebben gezien als het hele lijfje erop gezet is. Ik denk dat ik zou aansturen op bloedonderzoek. Dan weet je hoe het gaat met naar lever en nieren, want dat zou wel nogeens een boosdoener kunnen zijn. Vaak zie je dan ook veel drinken en veel plassen, maar ik weet dat Dunya helemaal niet veel dronk toen haar nieren heel slecht bleken te zijn.

  En anders zou ik toch nog denken aan iets dat achter in haar gebit niet goed zit.

  Heel naar als ze niet fit is, maar je niet weet wat er aan de hand is. Tobben! Veel sterkte. 

  • Bedankt 1
 15. Goed dat de ram nu apart zit. Waar is het 5 maanden babykonijn? Zit die ook apart? Die is namelijk al lang vruchtbaar en als het ook een ram is, kan hij zijn moeder zwanger gemaakt hebben. Konijnen zijn na de bevalling meteen weer vruchtbaar en meestal dus ook weer direct zwanger. Uit elkaar dus. 

  Of deze konijntjes in leven blijven kan niemand zeggen. Ja, een broer en zus kunnen gezonde konijnen op de wereld zetten, maar het risico op afwijkingen is vele malen groter dan wanneer de ouders geen familie zijn. Lastig dus. Tot een bepaalde periode kun je trouwens een abortusprik geven aan een zwangere voedster. Uit je verhaal begrijp ik niet helemaal of de voedster nu al voor de tweede keer bevallen is, maar als dat niet zo is zou je dat nog kunnen overwegen als ze nog niet zo ver is.

  Hoe dan ook een vervelende situatie. Heb je een plan voor alle konijntjes? Wordt de ram gecastreerd?

  • Mee eens! 1
 16. Als ik eerlijk ben zou ik niet naar Ridderkerk gaan voor een second opinion. Prima dierenartsen daar, maar niet echt gespecialiseerd hierin. Waar woon je? In de buurt zitten nog wel wat andere dierenartsen die meer gespecialiseerd zijn in konijnen. Mag ik misschien eigenlijk niet zeggen (ik ben vrijwilliger bij Knaagspoor), maar vind ik wel.

   

  Heette Karel al Karel in de opvang? Ik ben benieuwd of ik hem ken!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .