Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Items

  2.352
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  13

Berichten die geplaatst zijn door Jamesthebunnybutler

 1. Oh nee, als het een sterke geur heeft gaat het niet werken. Dat gaan ze vroeg of laat door hebben en er dan omheen eten of uitspugen (ervaring hier🙈). Klinkt idd als belangrijk dat ze dit binnen gaat krijgen. Suspenderen lijkt me dan de beste oplossing, hopelijk kan dat met dit spul.

  Succes!

 2. Top dat het beter gaat. Dat die metacam effect heeft op de darmen trouwens: is zo, maar pijn heeft m.i. veel meer effect op de darmen en is een belangrijke oorzaak van gasbuiken. Ik ben dus niet zo bang voor pijnstiller, maar er zijn wel konijnen die er wat gevoeliger voor zijn.

 3. Wat is het voor pilletje? Aan sommige pilletjes zit zo'n vleessmaak at ze er niet intrappen of dat ze het vervolgens uitspugen. Als het niet zo'n mega erge geur heeft, werkt het bij mijn konijn het beste om het in een blokje gedroogde papajs te duwen. Dat koop ik in de webshop hier.

  Je kan veel medicatie ook door de DA laten suspenderen, dan is het vloeibaar. Het is vaak dan wel vrij kort houdbaar, dus dat zou je even moeten navragen. Zelf oplossen werkt inderdaad meestal niet. 

 4. Helemaal mee eens, ik neig er nu ook naar om het te doen. Jammer van die uren, maar ik vind het gedoe als het nog langer duurt erger. Met die vriendin ben ik wel echt even helemaal klaar. Ik mag hopen dat ze de benzine vergoedt en heel erg dankbaar is dat ik ook nog een vrije dag wil opnemen...

 5. Zeker met oren heeft dat tijd nodig. Dat gaat echt niet snel beter en doet gewoon zeer. De hele dag, maar zeker met eten. Meestal zie je pas na een paar dagen verbetering bij oorproblemen is mijn ervaring. Zeker als het dieper zit waar die zalf moeilijk kan komen. Mag je haar nog losse pijnstilling geven? Of zou die zalf ook voldoende pijnstillend moeten zijn? Ik kan het me haast niet voorstellen namelijk, maar als de DA het zegt zal het wel echt zo zijn.

 6. Wat een goed idee om te kijken naar een bedrijf dat haar zou kunnen vervoeren. 

  Ik begreep inmiddels dat de oude eigenaren zo lief zijn om in het midden van het land af te spreken. Dat vind ik dan nog wel oke als ze de benzinekosten betaalt. 

  Haha, ik noem haar vriendin maar zo voelt het natuurlijk niet. Ik probeer alleen niet om me naar een niveau te verlagen waarin ik haar een naam met een scheldwoord of iets geef 😛

   

  @Evee jaaa als dit nu niks wordt is dat een goed idee! Zijn jullie goed in ludieke advertentieteksten maken? 😁

 7. Rare acties inderdaad. Ik heb nog mijn zusje en schoonzusje als opties, maar de vraag is hoe lang dat nog gaat duren. Het blijft een beetje ingewikkeld zo, zeker omdat ik haar op straat zou moeten zetten als ik haar echt niet meer wil. Uiteraard doe ik dat niet, maar de kosten die ik nu maak wil ik gewoon niet maken. Alle liefde voor dieren, maar ik wil niet werken om een dier van een ander te betalen.

  Uiteindelijk komt het wel goed natuurlijk, maar ik blijf het ook gewoon zo sneu vinden voor het beestje.

 8. Ahh wat sneu! Goed dat je naar je gevoel geluisterd hebt. Bij oorproblemen diet kauwen vaak pijn ja. Ik herken het van mijn eigen hangoor, als die een oorontsteking if abces heeft gaat dst oor ook naar achter. 

  Had Vlinder ook koorts of dat niet?

 9. Onze herplaats actie van Mauser is tot een nieuw hoogtepunt gekomen. Die vriendin heeft gefixt dat ze terug mag naar de oude eigenaar. Prima, maar die woont helemaal in het Noorden van NL op een eiland. Of ik haar even vanuit Noord-Brabant naar het Noorden van Friesland wil brengen. Ja hoor natuurlijk, ik neem wel even een vakantiedag op om dat te doen en drie uur met een piepende kat in de auto te zitten?! 

  Ik kon mijn lach bijna niet inhouden dat dit echt aan me gevraagd wordt. Ik heb gezegd dat ik dat niet kan doen en dat ze zelf maar iets moet regelen. Wat een drama. Eerst had iemand zich gemeld op verhuisdieren, afspraak gemaakt voor as zondag, maar teruggetrokken vanwege opeens een allergie. En ze wilde daarom liever een langhaar. Juist. 

  Dit doe ik echt nooit meer. Wat een rampenplan. En het asiel is dus ook geen optie vanwege de extreme wachtlijsten en kosten omdat ze ouder is.

  Zij komt zo veel bedelen voor aandacht, maar ik kan het haar te weinig bieden. Echt zo zielig vind ik dat, ook dat ze niet binnen mag en altijd in de schuur zit. 

  • Verward 2
 10. Klinkt goed! Fijn dat het beter gaat. Blijft een lastige afweging, wel of niet terug. Ik zou het denk ik wel aan durven, maar het hangt natuurlijk helemaal af van hoe het karakter van je nijn is. 

 11. Ik zou ook naar de dierenarts gegaan zijn. Klinkt voor mij toch als oorpijn of een gebitsprobleem. Bij mij stoppen ze zelden volledig met eten bij een gebitsprobleem, maar laten vaak iets liggen terwijl ze wel enthousiast zijn. 

  Als je het gevoel hebt dat er iets is maar je kan je vinger er niet op leggen is er ook bijna altijd iets. Ik zou in ieder geval goed naar het oor laten kijken, ruiken en voelen. Er kan ook een abces zitten dat niet goed te zien is, maar er wel degelijk is. 

  • Bedankt 1
  • Mee eens! 1
 12. Haha, je ziet het ook echt aan haar koppie dat het ppuppy er een beetje af gaat. Goh, ze weegt gewoon bijna zo veel als een klein mens. Ik vind haar echt prachtig. Leuk om te lezen ook die puppy topics. Ik heb me nooit gerealiseerd dat een puppy opvoeden zo heftig kan zijn en echt vergelijkbaar is met een klein kind. Voor mij een reminder dat ik dat echt niet zou willen en het voorlopig bij konijnen hou. 

 13. Voor de mensen die science selective gebruiken: in de opvang waar ik vrijwilliger ben is het zo dat als ze daar voor elke drie aankoopbonnen science selective (1,5 kg) + gegevens van de klant één zak van 10 kg science selective krijgen. Ik weet niet waarom dat is en of meerdere opvangen dat hebben, maar misschien goed om te weten en dus aankoopbonnen te bewaren voor een opvang (of na ge vragen of het bij de opvang waar je zelf evt komt ook geldt).

  • Bedankt 1
 14. Ik betwijfel of Kasper beter is, er zit dierlijk vet in. Hoewel dat mogelijk in gemengd ook wel zit. 

  Wat je wel kan overwegen bij plakpoep of diarree is graanvrij voer. Van science selective hebben ze dat ook. Ik heb het idee dat science selective wat minder geschikt is voor langharen, de mijne heeft bij die brokken iig sneller last van verstoppingsklachten. Bij 'gewone' konijnen is mijn ervaring prima met science selective. 

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .