Ga naar inhoud

Jamesthebunnybutler

Members
 • Aantal items

  984
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 • Dagen gewonnen

  9

Berichten die geplaatst zijn door Jamesthebunnybutler

 1. Ah wat een nare ervaring heb je gehad zeg. Ik kan me je twijfel goed voorstellen, maar als ik in jouw schoenen zou staan, zou ik toch kiezen voor castratie. Ik vind zelf het risico van baarmoedertumoren etc groter dan het risico van de narcose. Het komt heel af en toe voor dat een konijn niet goed uit de narcose komt, maar zoals al gezegd is er vaak dan toch al een onderliggend probleem dat niet bekend was. Ik heb een van mijn voedsters ook rond 5 jarige leeftijd laten castreren, dat is hartstikke goed gegaan. Zeker met een gasnarcose bij een konijnkundige dierenarts is het risico klein (ter info: in de opvang waar ik vrijwilliger ben en +- 1500 dieren per jaar komen, hoor ik maximaal 1-3 keer per jaar dat een konijntje niet uit de narcose komt). Jij kan alleen zelf bepalen of je het risico wel of niet wil nemen natuurlijk. 

  • Vind ik leuk 1
 2. Haha hier vinden ze broccoli echt heerlijk. Courgette willen ze echt niet. De rozenbottel uit de snackmix willen er maar twee van de vier. Mijn ervaring is ook dat als ze iets niet lusten, ze het ook echt niet gaan eten. Ik heb wel één konijn dat bij iets nieuws altijd stamoend wegrent. Als ik het bij haar een paar dagen blijf aanbieden neemt ze dan wel een hapje en dan zie ik dus ook wel of ze het lust en verder gaat eten of het gewoon laat liggen. Veel verschillende dingen uitproberen dus en doorgaan naar het volgende als ze iets niet willen eten 😉

 3. Verharen kan soms tot (beginnende) verstopping leiden en dan zie je soms ook dat de darmen trsger gaan werken. Dan kunnen er twee keutels op elkaar botsen en krijg je ook een ovale keutel.

  Als jouw konijnen 8 maanden zijn, kan het heel goed zijn dat het toch echt megacolon is, zeker omdat je aangeeft dat je Charlies hebt. Ik zou binnenkort toch even een afspraak maken bij de dierenarts en dan wat keutels (ovale keutels) meenemen. Dan kan je laten onderzoeken of er inderdaad sprake is van megacolon en weet je waar je aan toe bent/wat je kan doen om problemen zo veel mogelijk te voorkomen. Kan je ook vragen wat voor medicijnen je altijd in huis wil hebben. Ik weet dat er ook een facebookpagina os en een website, uit mijn hoofd heet het Chanty Palace. Eventueel kan je daar ook wat informatie winnen, ook over voeding etc. 

  Het zou echt vervelend zijn als je idd twee konijnen hebt met megacolon... Zowel voor het konijn als voor jou als baasje echt niet leuk!

 4. Hoe oud zijn ze? Het kan goed zijn dat je Charlies hebt, maar bv een wormbesmetting kan ook ovale keutels geven. Als er niet gegeten wordt moet je echt naar de dierenarts. Het kan zeker zo zijn dat de keutels eerst normaal zijn en plits veranderen als het om megacolon gaat. De darmwerking gaat achteruit en dan zie je verschil. Hebben ze iets anders dan gewoonlijk gegeten? Zijn ze in de rui? 

  • Vind ik leuk 1
 5. Jippie! Dunya weegt 2075 gram, voor het eerst sinds ik haar heb (afgelopen mei geloof ik) boven de 2 kg! Op haar magerst woog ze nog maar 1800 gram, terwijl in haar paspoort staat dat ze 2600 gram (!) moet wegen. Ik denk dat 2500 wel bij haar past, dus we hebben nog wel even te gaan ;). 

  • Vind ik leuk 5
 6. 2 minuten geleden zei Evee:

  Ik doe dat gewoon met het konijnen-nagelschaartje.

  Maar het is gelukkig zo goed als nooit nodig, ze onderhouden het prima zelf als je een krabpaal hebt. 

  Thanks! Haha ja dit betreft een super luie kater. Volgens mij krabt hij niet aan de krabpaal, alleen aan bet vloerkleed 🙈

 7. Even een korte vraag voor mijn moeder. Ze heeft sinds een tijdje een ragdoll, overgenomen van de ouders van een vriendin van mij omdat hij daar niet op zijn plekje was. Ze heeft al een goede borstel om te kammen, maar ze moet ook zijn nagels knippen die te lang zijn. Wat voor schaar kan ze het beste gebruiken? Zo'n vergelijkbare als voor konijnen? Of kan ze zelfs gewoon mijn konijnrnschaartje pakken?

 8. 2 minuten geleden zei JokeC:

  Je was al weg van Baloe en Dunya, maar dit bevestigt je gelijk, wat een blije droppies.

  Geflopte konijnen.....de normale mens verstaat daar waarschijnlijk iets negatiefs onder, terwijl het super positief is. 😉 Ze kunnen ook soms zo lomp neerploffen, half tegen hun maatje bonken, precies als maatje ligt te dutten vaak...."subtiel" komt niet altijd voor in hun woordenboek. 

  Haha echt he! Ik noem het dan meestal ook omgooien of omrollen. Echt, flopjes zijn super lomp. Baloe spant echt de kroon hoor. De eerste 1,5 jaar dat hij bij mij woonde flopte hij nooit en nu heeft hij soms dagen dat hij zo vaak flopt dat ik haast twijfel of het geen EC is. Binkies doet hij pas sinds een paar maanden, de mafkees!

  • Vind ik leuk 1
  • Haha 2
 9. Ik heb net toch iets prachtigs mogen zien. Zat lekker in mijn uppie te eten (heb dan uitzicht op Dunya en Baloe) en was lekker naar een knabbelende Baloe aan het kijken. Dunya lag semi-relaxed naast het toiletje. Springt Baloe uit het toiletje en flopt met veel kabaal naast de kop van Dunya. Hij rolt nog een paar keer heen en weer en nog met zijn kop en poten in de lucht begint hij Dunya te wassen. Dat opzich vond ik al te schattig voor woorden, maar twee seconden later flopt Dunya ook 😍. Nu liggen er twee geflopte konijnen tegenover elkaar met hun koppies tegen elkaar aan! Nog nooit zoiets gezien.

   

  Beetje jammer wel dat Baloe zo snel was dat de bunnycam het niet opgenomen heeft 😭

  • Vind ik leuk 9
 10. 2 hours ago zei Newby1981:

  Haha, is dat typisch mannen? Mijn man noemt ze ook altijd "dames" of "de meisjes"  en het ergste is dat ik "meisjes" nog heb overgenomen ook.

  Ik denk het 🙈

  Ja echt heel erg, ik zeg nu idd ook "de meiden". Verschrikkelijk 😂

  • Haha 1
 11. Er zijn veel topics hierover op bunnybunch, ook recente. EC is echt heel naar en je moet vaak een lange adem hebben. Soms zie je pas na 3 tot 4 weken verbetering. Niet te snel opgeven dus. Wat voor symptomen heeft je konijn? Heeft ze ook een pijnstiller en ontstekingsremmer (metacam/novacam of een injectie van dexamethason en evt vitamine B)?

  Veel sterkte. Misschien goed om de topics even te lezen zodat je een beetje beeld hebt, er staan veel ervaringsverhalen.

  • Mee eens! 1
 12. 13 minuten geleden zei Mira11:

  Zo ziet hij er op het moment uit. 

  20210220_172148.jpg

  Oh wow ik zou ook denken dat dat niet heel kort is. Heb Dunya vandaag korter gemaaid ;).

  Lastig wel hoor... Is hij vandaag een beetje stabiel geweest? Op de foto ziet hij er alert uit. 

  • Vind ik leuk 1
 13. 8 minuten geleden zei Eefje:

  Weet je wat me zo verbaast? Dat ik nog niemand in de politiek heb gehoord over het scenario dat corona blijft. Dat wordt met alle nieuwe varianten steeds waarschijnlijker, dus wordt het niet eens tijd voor een fatsoenlijk langetermijnplan om de zorg dusdanig op te schalen dat het ingericht is op al die corona patiënten? Dit pleisters plakken en die maatregelen, dat gaat niet de oplossing zijn, vaccinaties straks ook niet meer, de eerste varianten die al niet meer goed te weren zijn met bepaalde vaccins zijn er al en dat worden er alleen maar meer. Wanneer gaan ze eens over op acceptatie en structurele oplossingen? De eerste partij die daarmee komt, die krijgt mijn stem. Al hoort die opmerking dan weer in het andere topic thuis 😉.

  Toevallig kreeg ik vanmorgen een boek van de PvdD in de bus dat daar een beetje over gaat. 

  Ik mis in de eerste plaats ook gezonde leefstijl promoten/aanpakken. Dat is niet de oplossing, er blijven altijd mensen kwetsbaar, maar ik ben ervan overtuigd dat je met gezonde leefstijl het risico op ernstig ziek worden wel degelijk kan verminderen.

 14. Ik zou ook gaan voor catcubes. Een schuilhuis is wel echt wenselijk, bij mij liggen ze er overdag heel graag in te slapen. Soms liggen ze ook nog wel onder een wilgentunnel. Misschien dat je die in de traliekooi onderbak kan doen? En dan die bak ook als toilet gebruiken? Heb ik ook een paar jaar op die manier gedaan en dat vond ik prima werken. Mijn verblijf is maar 3,5 m2 binnen en ik heb twee schuilhuisjes, een graafbak, een poppenbedje en een toiletje in de ren staan. Dat gaat heel goed, maar ik heb ook wel twee konijnen die echt rustig zijn en weinig rennen, ook niet als ze los zijn.

 15. Ik zou wat betreft vacht echt afgaan op Jessica Goedhart. Dierenartsen hebben daar niet ontzettend veel verstand van, die kunnen ook niet echt trimmen vind ik. 

  Een konijn zal niet ziek worden als je de vacht kortwiekt, maar ze bedoelt denk ik dat ze er vachtproblemen van kunnen krijgen, bijvoorbeeld vaker haren verliezen of groeistoornissen van het haar. Dat zou dan weer sneller kunnen leiden tot verstopping omdat ze meer binnen krijgen. Ik denk dat dat is wat ze bedoelt. En een stukje temperatuurregulatie die ze missen als je de vacht heel kort knipt. Nu moet ik zeggen dat ik ook wel van het kortwieken ben, maar ik hou me toch aan hun advies om 2-2,5 cm vacht te laten staan. 

  • Bedankt 1
 16. Ik heb 2 jaar geleden een konijn met EC gehad dat volledig verlamd was aan zijn achterpoten. Na 3 dagen kon hij zelfs niet meer zonder steun liggen. Hij at nog hartstikke goed, maar ik heb toen toch besloten om hem in te laten slapen. Met de kennis en ervaring van nu had ik dat niet gedaan en was ik nog een maand door gaan behandelen, omdat je dus vaak pas na een paar weken effect ziet. Het is echt moeilijk om te zien, maar zelfs in de opvang heb ik de konijnen die er heel ernstig bij lagen behoorlijk goed zien opknappen. 

  De keuze kan je alleen zelf maken en is altijd goed. Weet in ieder geval dat hoe uitzichtloos het ook lijkt nu, er zeker de eerste weken hoop op herstel blijft.

 17. Door laten sturen naar Verstappen is misschoen nog wel een goed idee. Volgens mij doet hij alleen nog heel weinig met huisdieren, doet met name dierentuinen. Die man is zoals al gezegd is echt een specialist. Evert-Jan de Boer heeft bakken ervaring met konijnen, maar is volgens mij geen specialist als in dat hij die opleiding gedaan heeft. 

  Misschien kan Jessica Goedhart ook nog meedenken en heeft zij nog een richting waar je op kan denken. En voor het borstelen natuurlijk, bij haar ben je echt aan het goede adres. 

   

  Verdorie zeg wat rot voor jou en Olaf. Lijkt het eerst best goed te gaan, krijgt hij opeens weer een "aanval". Heel rot als je niet weet wat er aan de hand is en wat je ermee kan doen...

  • Bedankt 1
 18. 29 minuten geleden zei Eefje:

  Goed nieuws uit de opvang! Kiki is gisteren wat fel geweest, maar niet overdreven. Vandaag zijn ze alweer een paar keer samen bovenop het schuilhuisje gespot, dus ze heeft goede hoop voor ze 😊.

  Jaaaa wat goed! Nog niet te vroeg juichen, maar iig voorzichtig positief nieuws! Kiki zit de afgelopen dagen veel in mijn gedachten hoor 😘

  • Vind ik leuk 2
 19. Goh, wist ik niet van narcose. Lijkt me niet fijn.

  Haha als je geen vlees eet ben je voor de meeste mensen een vegetariër. Is toch prima? Als je niet zonder kaas wil moet je dat ook vooral niet doen 😉

  We gaan een beetje offtopic, dus ik ga maar eens schrijven wat wij eten vandaag: aardappels uit de oven met vegan 'lekkerbek' (ben benieuwd) en doperwtjes. 

 20. 8 minuten geleden zei Boefje:

  Wat is er gebeurd? Ik moet er niet aan denken.... wat een gemis.. ik proef geen koffie meer... waterig. Denk door hormonen. Zo ineens. Heb ik al heel lang. Al voor corona hoor haha. Waardeloos. 

  Haha eigen keuze hoor. Ik had plotseling heel veel motivatie om volledig plantaardig te gaan eten dus ik heb gewoon een knop omgezet. Nu moet ik zeggen dat ik dat best makkelijk kan en heel gedisciplineerd ben wat dat betreft. Als ik het zelf niet zou willen zou het me ook niet lukken ;).

  Dat is raar zeg, geen koffie proeven. Is toch best een intense smaak. Jammer ook!

 21. 37 minuten geleden zei Boefje:

  Oh ik kan echt niet zonder kaas... nu ik er over nadenk doe ik bij veel gerechten kaas. Groenten met kaassausje..  zelfs in mijn couscous versie zit feta. Pasta gerechten kaas. Lasagna kaas.. wraps kaas.. tosti kaas... mijn favoriete chips zijn die laysmix kaas chipjes waarin bugles en nacho cheese dorito's enz zit. Stamppot andijvie met geraspte kaas..  italiaanse bol met brie ruccola walnoten en honing... zo lekker.. Haha ik ben een echte kaaskop. 

  Hihi ik was er precies zo een, letterlijk bij alles kaas en vooral ook veel. Nu walg ik alleen al van de geur, kan je het je voorstellen? 🙈

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

Onze website website maakt gebruik van cookies. Meer informatie hierover lees je bij onze privacy policy Privacybeleid .